• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 295)
چهارشنبه 10/8/1391 - 11:13 -0 تشکر 570818
پژوهشکدة خانواده



خانواده بطور طبیعی بر فرد تقدم دارد و به لحاظ منطقی باید نسبت به تمام مؤلفه­های زندگی اجتماعی درک­پذیری و توضیح دهندگی بیشتری داشته باشد. تکوین فردیت و تشخص خودبخودی، بدون مقدمه و بی­ریشه صورت نمی­گیرد؛ هویت فرد درخانواده شکل گرفته و تقریباً به آن وابسته است. اشتغال، ازدواج، مهاجرت، قهر، طلاق و حتی مرگ نمی­تواند ریشه­های فرد را از خانواده بگسلد و هویت مستقل افراد هرگز به معنای انزوا و جدایی از خانواده نیست؛ بلکه به افزایش تاثیرگذاری و جایگاه تعیین­کننده آن ناظر می­باشد؛ چه اینکه تشکیل پیوندهای جدید نیز تفصیل و بسط خانواده- نه انفکاک از آن- تلقی می­شود.

چهارشنبه 10/8/1391 - 11:15 - 0 تشکر 570819

سستی پیوندهای خانوادگی یک تهدید واقعی است که از مخاطرات سلامت افراد خبر می­دهد. همچنین تراکم گسیختگی­ها و گسترش آسیب­های اجتماعی در زمره پیامدهای غیرفوری ولی مهم روابط شکننده خانوادگی است که سلامت جامعه را نیز به خطر می­اندازد.در نتیجه شناسایی آسیب­های موجود و محتمل خانواده و پیشگیری و درمان آن­ها کانون هر نوع اقدام اصلاح­گرانه­ای است که به منظور ارتقاء سلامت جامعه و نهادهای آن صورت می­گیرد؛ زیرا سلامت نهادهای اجتماعی در گرو سلامت افرادی است که در خانواده سالم پدید می­آیند و پرورش می­یابند. البته خانواده سالم فراتر از سلامت هر یک از اعضای آن, به سلامت پیوندهایی وابسته است که فردیت و سلامت عضوهای سابق و جدید آن را تضمین می­کند. بنابر این تحکیم و سالم­سازی روابط خانوادگی و جلوگیری از توسعه انواع گسیختگی­های علمی، سیاسی، اعتقادی و به خصوص گسیختگی­های نسلی و جنسی، می­تواند سلامت خانواده، فرد، گروه­های رسمی و غیررسمی و نهادهای جامعه را تامین کند.
بدین ترتیب خانواده که به هرکسی تشخص و هویت ویژه و منحصر به فردش را می­بخشد، از سه جهت می­تواند ضامن سلامت گروه­ها و نهادهای دیگر باشد؛ این سه جهت عبارتند از: تربیت انسان­های سالم، صیانت از سلامت روابط انسانی از طریق تاثیرگذاری جهت دهنده بر قوانین و نهادهای اجتماعی، مقاومت در برابر عوامل بیماری­زای محیط
واقعیات موجود و پیامدهای گوناگون آن باعث شد که موضوع خانواده جزء اولویتهای کاری بسیاری از پژوهشگران، نظریه­پردازان حوزه­های مختلف علمی قرار گیرد و هر کدام نقشی سازنده در تحکیم و بقای نظام خانواده ایفا کنند ظهور مراکز پژوهشی خانواده در جهان، جلوه­ای از این تلاشهاست.

چهارشنبه 10/8/1391 - 11:16 - 0 تشکر 570820

در این راستا پژوهشکدة خانواده نخستین بار در ایران تاسیس شد تا با ساماندهی مطالعات گوناگون و برگزاری همایشهای مختلف در زمینه خانواده و انجام تحقیقات نظام­مند به تدوین راهبردهای مناسب برای حل معضلات، توانبخشی و پیشنهاد نظامهای نوین خانوادگی متناسب با نیاز و فرهنگ ایرانی بپردازد.





چهارشنبه 10/8/1391 - 11:17 - 0 تشکر 570821




پژوهشکدة خانواده با رویکردی فراگیر و میان رشته­ای، و با هدف هدایت و متمرکز نمودن تحقیقات و جلب توجه محققان و حمایت از تحقیقات در زمینه­های مختلف مسایل خانواده در اواخر سال 1380 تاسیس شد. این پژوهشکده همگام با رویکرد جدید تحقیقات علمی در خصوص تاکید بر همکاریها و تحقیقات بین رشته­ای، با مشارکت و همکاری متخصصان رشته­های مختلف مرتبط با خانواده، یعنی روانشناسی، روانپزشکی, مشاوره، مددکاری اجتماعی، جامعه­شناسی, تاریخ، مردم­شناسی، تعلیم و تربیت، حقوق، بهداشت خانواده، ژنتیک و ... فعالیت می­کند.




چهارشنبه 10/8/1391 - 11:18 - 0 تشکر 570822

پژوهشکده خانواده دارای کتابخانه تخصصی، آزمایشگاه مجهز به آئینه یکطرفه و تلویزیون مدار بسته جهت مشاهدات خانواده و کودک، آزمایشگاه هنر درمانی با تجهیزات و ادوات موسیقی، نقاشی و نمایش درمانی، اتاق تست و آرشیو آزمونهای روانی، اتاق کامپیوتر، سالن اجتماعات و فضاهای دیگـر متناسب با فعالیتـهـای پژوهشی، آموزشـی و اداری می­باشد. علاوه بر اینها با توجه به اینکه دانشگاه شهید بهشتی یکی از معتبرترین دانشگاههای جامع کشور می­باشد، امکانات مختلف موجود در دانشگاه نظیر کتابخانه­های تخصصی متعدد، آزمایشگاهها، سایت کامپیوتری و فضاهای پژوهشی آموزشی، ورزشی و تفریحی به تناسب نیاز در دسترس می­باشد.

خانم دکتر جمیله علم الهدی رئیس پژوهشکدة خانواده و آقای دکتر علی زاده محمدی معاون پژوهشی و آموزشی می باشند. 

اعضای هیأت علمی عبارتند از:

آقایان  دکتر علی زاده محمدی،دکتر محمد روشن، دکتر محسن دهقانی، و خانم‌ها دکتر فرشته موتابی، دکتر لیلی پناغی، دکتر کارینه طهماسیان، دکتر نرگس چیمه ،دکتر منصوره السادات صادقی

چهارشنبه 10/8/1391 - 18:6 - 0 تشکر 570918

سلام
ممنون از مطلبی که در مورد این پژوهشکده گذاشتین راستش مکان خیلی خوبیه ولی متاسفانه کم در موردش گفته میشه و خانواده ها کمتر ازش اطلاع دارند به نظرم رابطه مردم با این مکانها باید بیشتر بشه تا مشکلاتشون و به خوبی بتونن حل کنند.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

يکشنبه 14/8/1391 - 10:23 - 0 تشکر 571446

yasekaboud63 گفته است :
[quote=yasekaboud63;498511;570918]سلام
ممنون از مطلبی که در مورد این پژوهشکده گذاشتین راستش مکان خیلی خوبیه ولی متاسفانه کم در موردش گفته میشه و خانواده ها کمتر ازش اطلاع دارند به نظرم رابطه مردم با این مکانها باید بیشتر بشه تا مشکلاتشون و به خوبی بتونن حل کنند.


متشكرم كه تایید فرمودی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.