• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادب و هنر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادب و هنر (بازدید: 663)
سه شنبه 9/8/1391 - 18:7 -0 تشکر 570685
مقبره شمس تبریزی

مكانی برای عارف بی‌مكان

داوران مسابقه طراحی مقبره شمس تبریزی بعد از چهار روز داوری، سرانجام شش اثر را انتخاب كردند تا بعد از تكمیل طرح‌های خود، مقبره‌ای از شمس تبریزی بسازند كه برای همیشه ماندگار شود. طی مدت چهار روز داوران بنیاد میرمیران، گرد هم آمدند و بهترین ماكت‌های ارسالی برای طراحی مقبره شمس تبریزی را بررسی كردند.در ضیافت شامی كه بعد از داوری‌ها در موسسه فرهنگی اكو تشكیل شد، بجز داوران این مسابقه، جمعی دیگر از هنرمندان و مسئولان شهر خوی و استان آذربایجان غربی نیز حضور داشتند. از آن جمله می‌توان به حضور محمدعلی موحد، لوریس چكناواریان، عبدالحسین مختاباد، ایرج اعتصام، نادر اردلان و حسن بلخاری اشاره كرد.پیش از صرف شام، حجت‌الله ایوبی رئیس موسسه فرهنگی اكو همراه با ایرج اعتصام رئیس بنیاد میرمیران و نادر اردلان معمار سرشناس ایرانی كه برای داوری آثار از آمریكا به ایران آمده بود، نشستی را با اهالی رسانه ترتیب دادند. ایوبی در این نشست گفت: امروز روز بسیار مهمی در تاریخ فرهنگ ایران‌زمین است، زیرا چند سال است كه آرزوی همه مردم خوی، آذربایجان و ایران طراحی و ساخت مقبره شمس تبریزی است.ایرج اعتصام، رئیس بنیاد میرمیران نیز درباره كم و كیف داوری‌ها سخن گفت. او تعداد 1800 نفر شركت‌كننده در این مسابقه را حیرت‌آور توصیف كرد و افزود: من در برگزاری مسابقات معماری زیادی مسئولیت داشتم. معمولا در مسابقات معماری صد تا 150 نفر شركت می‌كنند و حضور 200 شركت‌كننده موفقیت محسوب می‌شود. حضور 1800 نفر در مسابقه طراحی مقبره شمس نشان‌دهنده علاقه‌مندی معماران به این موضوع است. او با بیان این‌كه یكی از معیارها فرستادن ماكت و مشخص بودن طرح‌ها با جزئیات معماری آن بود، گفت: با این احتساب 240 پروژه را پذیرفتیم.آن‌طور كه رئیس بنیاد میرمیران توضیح داد آثار در چهار مرحله داوری شد. از بین این 240 اثر 48 اثر، از بین آن 22 كار و سرانجام شش پروژه انتخاب شد. در نهایت نیز قرار است سه اثر برتر بدون اولویت و ترتیب خاصی به عنوان آثار برتر این مسابقه معرفی شود.به گفته اعتصام، هیات داوران به طراحان این شش پروژه یك ماه زمان داده تا طرح خود را برای اجرایی شدن به جزئی‌ترین حالت ممكن تكمیل كنند تا شاهد ساخت مقبره شمس تبریزی باشیم. اعتصام همچنین درباره تیم داوری گفت: نادر اردلان به عنوان یك چهره بین‌المللی كه آثار و تئوری‌هایش برای جامعه معماری بسیار ارزشمند است در كنار بزرگان دیگری همچون علی‌اكبر صارمی، داراب دیبا، شهاب كاتوزیان، فریار جواهریان، حسن بلخاری و سیدمحمد بهشتی به داوری آثار پرداختند. ضمن آن كه عباس كیارستمی به واسطه ایده‌ها، و صاحب‌نظر بودن در عكاسی طبیعت و معماری از برزیل كارها را داوری كرد. منبع : جام جم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.