• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 1677)
سه شنبه 9/8/1391 - 11:39 -0 تشکر 570583
بحران اشتغال تحصیل کرده ها در ایران: تعداد مردان بیکار دو برابر زنان!

«با تمام طرح ها و منابعی که از سوی دولت در سال های اخیر به منظور حل مشکل اشتغال کشور در نظر گرفته شد، اما هنوز هم بیش از ۳ میلیون و ۱۰۰هزار نفر در کشور بیکار هستند که از این تعداد ۱ میلیون نفر زن و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز مرد هستند».
سایت فرهنگی و مذهبی نگار
حدود ۱میلیون نفر از کل بیکاران کشور را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند، با این حال بالاترین تعداد بیکاران در رشته‌های صنعت و فرآوری، کامپیوتر، هنر و روزنامه‌نگاری قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهم ترین معضلات و مسائل کشور در مورد بیکاری جوانان، عدم موفقیت افرادی است که پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی امکان راهیابی به بازار کار را ندارند و در این بخش با مخاطرات و مشکلات فراوانی مواجه می شوند.

به عبارتی، درصدی از جمعیت فعال جامعه که به دلیل افزودن بر دانش و تخصص خود راهی دانشگاه ها می شوند و این مسئله باعث تاخیر چندساله آنها در ورود به بازار کار می شود، به جای اینکه بتوانند پس از فارغ التحصیلی ورود بهتری به بازار کار داشته باشند، به درب های بسته بنگاه ها و واحدهای اقتصادی کشور بر می خورند.

تاخیر دانشگاهیان در ورود به بازار کار

بر پایه این گزارش، اگر بخواهیم تاخیر چند ساله اغلب کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی در ورود به بازار کار از زمان آغاز تحصیلات عالیه تا تاخیرهای پس از فارغ التحصیلی و جستجوی شغل را در نظر بگیریم، به عنوان نمونه ممکن است فردی برای اتمام دوره کارشناسی در یک رشته ۴ سال در دانشگاه و بین ۲ تا ۴ سال نیز در جستجوی کار باشد.

این مسئله باعث ایجاد نوعی انباشت تقاضا در بازار کار به ویژه در مورد فارغ التحصیلان دانشگاهی شده است؛ موضوعی که حداقل یک دهه گریبانگیر کارجویان دانشگاهی شده و به گفته مقامات دولتی نرخ بیکاری آنها را تا ۱۰برابر سایر گروه های متقاضی شغل افزایش داده است!

علاوه بر موارد فوق، ناهمگونی و بی ارتباط بودن آموزش ها و آموخته های تئوریک دانشگاه ها با نیازهای واقعی بازار کار نیز خود به معضلی حیاتی در روند اشتغال به کار فارغ التحصلان دانشگاهی تبدیل شده است.

تفاوت آموزش در دانشگاه و نیاز کارفرما!

به عبارت دیگر، امروز افرادی که از مسیر دانشگاه به سمت بازار کار حرکت می کنند، با نوعی تفاوت اساسی در دانش تئوریک و نیاز بازار کار مواجه می شوند که این مسئله باعث سخت تر شدن پذیرش متقاضیان کار توسط کارفرمایان می شود.

در سال های اخیر تلاش هایی برای جبران خلاء آموزش های دانشگاهی و نیاز بازار کار از طریق ارائه آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای صورت پذیرفته و به گفته مقامات فعال در حوزه فنی و حرفه ای، این آموزش ها توانسته مشکلات ورود به بازار کار، کارجویان دانشگاهی را تا ۹۰ درصد حل کند.

نگاهی نیز به تغییرات نرخ بیکاری ۱۲٫۹ درصدی بهار امسال نشان می دهد که تعداد بیکاران در فاصله بهار ۹۰ تا بهار امسال به میزان ۶ دهم درصد افزایش یافته اما نسبت به ۱۴٫۱ درصد زمستان سال گذشته، به میزان ۱٫۲ درصد کاهش یافته است.

۱ میلیون بیکار زن و ۲٫۲ میلیون مرد

با تمام طرح ها و منابعی که از سوی دولت در سال های اخیر به منظور حل مشکل اشتغال کشور در نظر گرفته شد، اما هنوز هم بیش از ۳ میلیون و ۱۰۰هزار نفر در کشور بیکار هستند که از این تعداد ۱ میلیون نفر زن و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز مرد هستند.

مسئله بالا بودن آمار بیکاران جوان کشور به نوعی دیگر در بررسی بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله نیز مشهود است چرا که بیشترین درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال قرار می گیرند. این گروه سنی در بهار امسال نرخ بیکاری ۲۸٫۶ درصدی را تجربه کردند.

مردان تا ۲۴ سال در فصل اول سال ۲۵٫۸ درصد و زنان ۳۹٫۵ درصد بیکاری را تجربه کردند. البته ۸۵۲ هزار زن در بهار امسال در بخش صنعت اشتغال داشتند، ۱ میلیون و ۴۸ هزار نفر در کشاورزی و ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز در خدمات فعال بوده اند.
جدول آماری اشتغال و بیکاری ۲۳ رشته اصلی دانشگاهی

 گروه تحصیلی  تعداد  شاغل بیکار   نرخ بیکاری
تربیت معلم و علوم تربیتی  ۳۳۰۰۱۱  ۳۰۴۶۸۸  ۲۵۳۲۳  ۷٫۷
هنر  ۸۷۸۰۲  ۶۴۵۸۲  ۲۳۲۲۰  ۲۶٫۴
علوم انسانی  ۵۸۲۸۵۶  ۴۹۴۰۳۸  ۸۸۸۱۸  ۱۵٫۲
علوم رفتاری و اجتماعی  ۲۹۵۴۲۱  ۲۳۵۰۲۷  ۶۰۳۹۴  ۲۰٫۴
روزنامه نگاری و اطلاع رسانی  ۳۶۹۶۷  ۲۵۷۶۶  ۱۱۲۰۰  ۳۰٫۳
بازرگانی و علوم اداری  ۷۹۵۶۹۳  ۶۳۴۱۰۲  ۱۶۱۵۹۰  ۲۰٫۳
حقوق  ۱۸۴۶۵۰  ۱۳۷۷۸۸ ۴۶۸۶۲  ۲۵٫۴
علوم حیاتی  ۱۰۶۲۸۳  ۷۷۹۸۹  ۲۸۲۹۴  ۲۶٫۶
علوم فیزیکی  ۱۷۷۸۱۳  ۱۳۳۳۲۸  ۴۴۴۸۵  ۲۵
ریاضیات و آمار  ۱۲۴۶۷۰  ۱۰۰۹۳۶  ۲۳۷۳۳  ۱۹
علوم کامپیوتر  ۱۱۱۲۹  ۷۷۴۰  ۳۳۸۸  ۳۰٫۴
مهندسی و حرفه های مهندسی  ۸۹۴۷۴۰  ۶۹۶۹۴۹  ۱۹۸۷۹۰  ۲۲٫۲
صنعت و فرآوری  ۳۹۷۹۵  ۲۳۲۲۳  ۱۶۵۷۲  ۴۱٫۶
معماری و ساختمان سازی  ۳۵۴۹۵۲  ۲۷۲۹۹۵  ۸۱۹۵۷  ۲۳٫۱
کشاورزی، جنگلداری و شیلات  ۱۵۳۳۷۶  ۱۱۵۳۳۵  ۳۸۰۴۰  ۲۴٫۸
دامپزشکی  ۱۶۷۶۳  ۱۳۳۷۵  ۳۳۸۸  ۲۰٫۲
بهداشت  ۲۹۷۶۹۴  ۲۷۳۸۵۱  ۲۳۸۴۲  ۸
خدمات بهداشتی  ۱۹۴۰۸  ۱۵۵۷۴  ۳۸۳۳  ۱۹٫۸
خدمات شخصی  ۵۱۸۳۱  ۴۱۴۸۷  ۱۰۳۴۴  ۲۰
خدمات حمل و نقل  ۸۰۶۸  ۷۷۵۴  ۳۱۳  ۳٫۹
خدمات محیط زیست  ۶۷۷۶  ۵۴۵۸  ۱۳۱۸  ۱۹٫۵
خدمات امنیتی  ۶۶۴۸۳  ۶۰۵۷۵  ۵۹۰۸  ۸٫۹
 کل  ۴۶۴۳۶۱۸  ۳۷۴۱۹۹۹  ۹۰۱۶۱۹  ۱۹٫۴

توضیح اینکه گروه علوم انسانی شامل زبان خارجی و منسوج، زبان و ادبیات مادری، فلسفه و علم اخلاق، دین، تاریخ و باستان شناسی می شود. همچنین گروه علوم رفتاری و اجتماعی شامل رشته های اقتصاد، روان شناسی، جامعه شناسی و علوم سیاسی است.

در گروه بازرگانی و علوم اداری رشته های امور مالی، بیمه، بانکداری، مدیریت و امور اداری قرار دارد و در گروه مهندسی و حرفه های مهندسی نیز رشته هایی مانند مهندسی های صنایع، مکانیک و فلزکاری، برق و انرژی، شیمی و الکترونیک قرار گرفته است.

 

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

چهارشنبه 10/8/1391 - 11:47 - 0 تشکر 570841

مردانی که به امید افزایش درآمد خانواده خود اجازه حضور زن را در مشاغل مشترک (حتی با حقوق کمتر) به همسرانشان دادند ، نمیدانستند که مدتی بعد خودشان اخراج خواهند شد و زنی دیگر بدلیل حقوق درخواستی کمتر رضایت کارفرما را جلب کرده و جای او را می گیرد.....


بنده با حضور زنان برای اشتغال در شغلهای مشترک مخالفم...
البته یک سری مشاغل هستند که اختصاصی خانمها است و باید زنان در آن پستها به کار گرفته شوند ولی درمورد دیگر مشاغل، دلیلی ندارد یک زن آن پست سازمانی را اشغال کند درحالیکه مردی دیگر که خانواده ای را تحت پوشش دارد و وظایف قانونی و شرعی به عهده دارد ، منتظر کار بماند.... ان هم فقط بخاطر اینکه کارفرماها می بینند خانمها با حقوق پایین تر حاضرند برایشان کار کنند.....

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.