• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 379)
سه شنبه 9/8/1391 - 1:31 -0 تشکر 570429
شهید چمران در کلام بزرگان

شهید چمران در کلام بزرگان

بخش‌هایی از پیام حضرت امام خمینی(ره) به مناسبت شهادت دكتر مصطفی چمران:

چمران عزیز با عقیده پاك خالص غیروابسته به دسته‌جات و گروه‌های سیاسی و عقیده به هدف بزرگ الهى، جهاد را در راه آن از آغاز زندگى، شروع و به آن ختم كرد. او در حیات با نور معرفت و پیوستگی به خدا قدم نهاد و در راه آن به جهاد برخاست و جان خود را نثار كرد. او با سرفرازی زیست و با سرفرازی شهید شد و به حق رسید.
هنر آن است كه بی‌هیاهوهای سیاسی و خودنمایی‌های شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف كند نه هوا و این هنر مردان خداست. او در پیشگاه خدای بزرگ با آبرو رفت. روانش شاد و یادش بخیر. و اما ما می‌توانیم چنین هنری داشته باشیم؟ با خداست كه دستمان را بگیرد و از ظلمات جهالت و نفسانیت برهاند.[1]

مقام معظم رهبرى:

... او با دل خداشناس و اراده خلل‌ناپذیرش، همیشه مشتِ آهنین خود را بر چهره دشمن نواخته بود و با این حال، او با روح لطیف و خلق ملكوتی و چشم خدابین به ماورای محدوده‌ها و تنگناهای مادی نظر دوخته بود. راه او راه جهاد و تلاش برای حاكمیت اسلام و به زانو درآوردن كفر و استكبار جهانی و راه نجات همه مستضعفان است.[2]

شهید رجایى:

چمران، فرزند قهرمان، و دلاور امت مسلمان ایران، بیعت خویش را با اسلام، امام و امت تا پای جان و تا آخرین قطره خون، استوار و ایثارگر به انجام رساند. این مرد میدان آتش و خون در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی همه لحظات عمر خود را در راه دفاع از اسلام و آرمان‌های انقلاب اسلامی صرف كرد و سرانجام با عشق به اسلام و امام امت به كاروان شهیدان پیوست.[3]

همسر امام موسی صدر:

در رثای او، چشم‌های محرومین لبنان از فقدان چنان یاوری‌د‌لسوز می‌گرید و لبانشان از بازگشت راضیه و مرضیه او به سوی خدای بزرگ می‌خندد. چه سعادتی كه خدا تنها بر عاشقانش ارزانی می‌دارد.[4]

حاج سید احمد خمینى:

دكتر چمران شجاع را اولین بار در مجلس شیعه لبنان دیدم. ساده و بی‌پیرایه، آرام و نافذ. از بزرگ‌ترین خصوصیات او عارف مسلكی او بود. خدا را باور داشت و در تمامی زیر و بم‌ها و پستی و بلندی‌های زندگی‌اش او را زمزمه می‌كرد... .
یادم نمی‌رود كه روزی با او در صف مقدم جبهه علیه اسرائیل رفتیم. بیش از پانصد متر با نیروهای صهیونیست فاصله نبود. نگاهم به چشمان درشت و قشنگش افتاد. چنان كینه و خشم مقدس انقلابی در آنها موج می‌زد كه گویی به هیچ‌چیز جز غاصبان بی‌رحم منطقه فكر نمی‌كرد و واقعاً همین‌طور بود. از او پرسیدم از خدا چه می‌خواهى، گفت: «تا نابودی صهیونیست‌ها و برپایی یك حكومت مقدس اسلامی به دست فلسطینی‌ها از پای نخواهیم نشست...».
چمران عزیز و شریف هیچ‌گاه برای نام كاری نكرد. درباره او یك كتاب بزرگ مطلب دارم از لبنان و ایران و مصر و عراق و اروپا و امریكا، داستان‌هایی مستند كه خودش نقل می‌كرد. او از میان ما رفت و رفتنش قلب امام و امت را لرزاند. ... واقعاً او حمزه زمان ما بود. او مرد علم و عمل بود.[5]
از كسانی بود كه خیلی به امام معتقد بود... امام او را دوست داشت و به امام عشق می‌ورزید. اما دورادور این عشق و علاقه را ابراز می‌داشت. ببینید شما، دكتر بود، وزیر دفاع بود، اما همه این كارها را ول كرد و اسلحه به دوش گرفت و به جبهه رفت و جنوب هم نرفت، پیش بنی‌صدر در پایگاه وحدتی دزفول بنشیند و مرغ بخورد و بگوید من دارم در اینجا می‌جنگم. نه، شهادتش در سوسنگرد نشان داد كه او چگونه در جبهه بود.
هر وقت پیش امام می‌آمد، خیلی پاك و ساده مطالبش را بیان می‌كرد. در آن روزی كه از پاوه آمد، یادم نمی‌رود كه هر وقت صحبتش قطع می‌شد، امام پدرانه او را می‌نگریست و او كه برای هیچ‌كس هیچ نمی‌گفت از شجاعت‌ها و وقایع تلخ و شیرین، بی‌پرده برای امام می‌گفت. گفت كه چه بر سرش آمده بود. پیراهنش را كه گلوله سوراخ كرده بود، به امام نشان داد و از سخنرانی‌مهندس بازرگان شدیداً گله داشت... .[6]

پی نوشت ها:

[1]. یاران امام به روایت اسناد ساواك، ش 11، ص 34.
[2]. مجید نظرى، آیت مجاهدان، مركز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، صص 68 و 69، به نقل از: «یادنامه سردار پرافتخار اسلام شهید چمران».
[3]. همان.
[4]. همان.
[5]. «مردی كه امام(ره) را باور داشت»، خاطرات حاج سیداحمد خمینی در مورد شهید چمران، جمهوری اسلامى، 7/4/1383.
[6]. «از كالیفرنیا تا دهلاویه»، مروری بر زندگی شهید چمران، كیهان، 31/3/1378.

 

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.