• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1546)
دوشنبه 8/8/1391 - 12:11 -0 تشکر 570265
مصرف نوشابه باعث خشونت می شود ؟!

 

 

نوشابه,ضررات نوشابه

 

نوشابه ها قند زیادی دارند و اغلب در برنامه غذایی سالم جایی ندارند. اما به نظر می رسد این همه ماجرا نباشد! محققین می گویند مصرف زیاد نوشابه با رفتارهای خشونت آمیز بیشتر و حتی حمل سلاح همراه است.

 

اگر پیگیر برنامه های غذایی سالم، کم کردن کالری مصرفی روزانه، لاغری و غیره باشید، حتما تا به حال در مورد مضرات نوشابه ها و لزوم کاهش مصرف آن ها بارها و بارها شنیده اید. اما به نظر می رسد نوشابه فقط باعث چاقی و کاهش اشتها برای مصرف غذاهای سالم نمی شود، بلکه آدم هایی عصبانی تر و خشن تر از افراد می سازد! مطالعات جدید چنین عنوان می کنند که نوجوانانی که از نوشابه استفاده می کنند، در مقایسه با هم سالانشان که کم تر نوشابه می نوشند، بیشتر وارد دعوا می شوند و بیشتر پیش می آید که سلاح با خود حمل می کنند.

 

محققین نتوانسته اند مستقیما ثابت کنند که نوشابه باعث این رفتار خشونت آمیز است. با این حال، این مطالعه یکی دیگر از مطالعات فراوان و در حال گسترشی است که نشان می دهند تغذیه می تواند روی رفتار ما موثر باشد.

 

دیوید همن وی، مدیر مرکز مطالعات کنترل آسیب وابسته به دانشکده سلامت عمومی هاروارد واقع در بوستون در این باره می گوید: «وقتی دیدیم میزان این تاثیر چه قدر زیاد است، شگفت زده شدیم. حتی زمانی که مصرف الکل و تنباکو و نیز عوامل خانوادگی مانند شام خوردن خانواده در کنار یکدیگر را به صورت مولفه های کنترل در آوردیم، باز هم این تاثیر وجود داشت. یک رابطه بسیار قوی و پایدار بین استفاده بیشتر از نوشابه ها و دعواهای بیشتر با رفتارهایی مانند هل دادن و پرت کردن وجود دارد.»

 

نه تنها بین دانشمندان، بلکه بین کارشناسان قانون، مدت ها است که علاقه فراوانی به درک نحوه تاثیر مواد غذایی بر رفتار وجود دارد. در سال 1979 / 1358 در جریان پرونده بدنام قاتل سان فرانسیسکو، وکلا رفتار متهم را به تغییر رژیم غذایی وی از یک برنامه غذایی سالم به برنامه ای پر از نوشابه و غذاهای آماده نسبت دادند. جالب اینجاست این کار وکلا جواب داد و دادگاه در حکم وی تخفیف داد و او را کاملا مقصر ندانست! از آن زمان، سوال هایی در این زمینه به وجود آمده که هنوز هم پابرجا هستند.

 

در سال 2006 / 1385 مطالعه ای در نروژ نشان داد نوجوانانی که مقادیر زیادی نوشابه می نوشند، در مقایسه با کسانی که کم تر نوشابه مصرف می کنند، مشکلات روانی بدتری دارند. مطالعه دیگری که به تازگی منتشر شده، در بین این افراد، رفتارهای ضداجتماعی بالاتری را گزارش می دهد .

 

برای این مطالعه اخیر، همن وی و همکارش سارا سولنیک، بیش از 1800 دانش آموز در مدارس عمومی بوستون را مورد مطالعه قرار دادند. شرکت کنندگان در طول جلسات 40 دقیقه ای با موضوعات متفاوت، به سوال هایی در مورد میزان مصرف نوشابه های غیر رژیمی در طول 7 روز گذشته جواب می دادند. همچنین به سوال هایی در مورد این که چه قدر نسبت به دیگران خشونت نشان داده اند و این که آیا در سال گذشته با خود چاقو یا سلاح دیگری حمل کرده اند یا نه پاسخ می دادند.

 

در حدود 30 درصد از شرکت کنندگان عنوان کردند که در هفته بیش از 5 قوطی نوشابه مصرف می کنند. به نظر نمی رسد که این افراد کم تر از دیگران بخوابند، اما آن ها با احتمال بیشتری طی ماه های اخیر، به مصرف الکل و تنباکو روی آورده اند.

 

حتی وقتی محققین الکل، تنباکو، شاخص تراکم بدن (بی.ام.آی. که از تقسیم وزن بر مجذور قد افراد بدست می آید و تناسب بدن و میزان چاقی یا لاغری را می سنجد) و سایر جزییات را کنترل کردند، باز هم به این نتیجه رسیدند که افرادی که زیاد نوشابه می نوشند، رفتار خشونت آمیز بیشتری دارند. برای مثال، در بین نوجوانانی که کم تر از یک قوطی نوشابه در هفته می خورند، تنها 23 درصد با خود سلاح حمل کرده اند، در حالی که این رقم در افرادی که زیاد نوشابه می نوشند به 43 درصد می رسد. همچنین خشونت نسبت به همسالان در بین کسانی که کم تر نوشابه می نوشند، 35 درصد و در بین کسانی که 5 قوطی یا بیشتر نوشابه در هفته می نوشند، 59 درصد است.

 

البته خیلی زود است که ادعا کنیم نوشابه باعث خشونت می شود. همان طور که برنارد گش از محققین دانشگاه اکسفورد انگلستان که روی رژیم غذایی و رفتار مطالعه می کند می گوید، این مطالعه تنها یک همبستگی را نشان می دهد.

 

با این حال مطالعات رو به افزایش نشان می دهند که دست کم شکر را می توان تا حدی مقصر دانست. برخی مطالعات نشان می دهند که قدرت اراده افراد به نحوه متابولیسم گلوکز در مغز مربوط است. همچنین شواهد خوبی وجود دارند مبنی بر این که افرادی که آغازگر رفتارهای خشونت آمیز هستند، فرایند هضم گلوکز غیرطبیعی دارند. همچین مصرف زیاد شکر در این افراد، می تواند آن ها را به سمت رفتارهای خشونت آمیز بیشتر ببرد.

 

گش در مطالعه خودش بر روی زندانیان نشان داده که افرادی که به آن ها مکمل غذایی داده شده، در مقایسه با کسانی که دارونما دریافت کرده اند، 26 درصد کم تر وارد رفتارهای تهاجمی می شوند که ضد نظم و قانون زندان حساب می شود. همچنین یک مطالعه مشابه در هلند، 48 درصد کاهش در بدرفتاری را در افرادی که مکمل دریافت کردند، گزارش می کند.

 

با این حال، برای تایید این نتایج، هنوز نیاز به مطالعات بسیار بیشتری هست

دوشنبه 8/8/1391 - 12:30 - 0 تشکر 570272

سلام به گردباد عزیز و دیگر دوستان همیشگی انجمن بهداشت و سلامت

این نکته که تغذیه روی رفتار انسان ها تاثیر میزاره که شکی در اون نیست ولی به نظرم تا زمانی که علت یک مسئله ای روشن نشده نباید اون رو مطرح کرد . مسائل علمی حتما باید با دلیل علمی بیان بشن نه فقط آزمایشی که علت دقیقش رو نمیدونیم .

موفق و سلامت باشید .

 

thank you for attention

پنج شنبه 11/8/1391 - 17:29 - 0 تشکر 571058

سلام
من تاثیر این قضیه رو در دختر چهار سال و نیمه خودم به وضوح دیدم.
جنب و جوشش با خوردن شکلات ها کاکائویی و نوشابه به وضوح بیشتر میشه.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.