• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 1992)
يکشنبه 7/8/1391 - 21:14 -0 تشکر 570125
نشست خبری سریال «رویای گنجشک‌ها»

نشست تحلیلی، خبری سریال «رویای گنجشک‌ها» صبح یکشنبه (هفتم مهر ماه) با حضور مدیر شبکه دو سیما، مدیر گروه فیلم و سریال شبکه و مدیر گروه خانواده به همراه تعدادی از عوامل سازنده این سریال، در سالن کنفرانس شبکه دو سیما برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم راما قویدل (کارگردان سریال «رویای گنجشک‌ها»)، رضا جودی (تهیه‌کننده)، مهسا کرامتی (بازیگر و مشاور کارگردان)، سام درخشانی، کوروش تهامی، کریم قربانی، آرتین پشنگ (بازیگران) حضور داشتند.

 

در این نشست همچنین مدیر شبکه دو (علی بخشی‌زاده)، صباح (مدیر فیلم و سریال شبکه دو)، آذرمکان (مدیر گروه اجتماعی شبکه دو)، دکتر مریم جلالی (مدیر گروه خانواده شبکه دو)، فهیمه کوه‌خضری (مدیر روابط عمومی شبکه دو) و همچنین دکتر پرویز مظاهری (دبیر انجمن روانپزشکان ایران) حضور داشتند و مسائلی مربوط به سریال «رویای گنجشک‌ها» را مطرح کردند.

 

 

*** مدیر گروه خانواده: «رویای گنجشک‌ها» تحقق رویای خانواده شبکه دو است

 

 


 

مریم جلالی که اجرای مراسم امروز را بر عهده داشت، در ابتدا با سخنان کوتاهی در راستای تحکیم خانواده و تولید برنامه‌ها و سریال‌هایی که نقش خانواده‌ها را بیشتر در قاب شیشه‌یی تلویزیون نمایان و پررنگ می‌کنند، خاطرنشان کرد: با توجه به نام‌گذاری شبکه دو با عنوان کودک، نوجوان و خانواده تمام تلاشمان این است که در راستای ارتقای این نهاد مقدس اقداماتی نتیجه‌بخش انجام دهیم. در برنامه‌های تلویزیونی زمانی که یک کار نمایشی را قصد داریم ساماندهی کنیم و یک ایده را به یک پدیده تبدیل کنیم کمی زمان‌بر است اما خوشبختانه «رویای گنجشک‌ها» از جمله کارهایی است که به نوعی تحقق رویای خانواده شبکه دو است، چرا که تمام تلاشش را کرده تا در حوزه خانواده، کودک و نوجوان موفق عمل کند.

 

در ادامه می‌خواهم بگویم شاید خیلی رسم نباشد که در میانه یک سریال نشستی را برگزار کنیم اما ما به این دلیل دور یکدیگر جمع شدیم و عوامل را دعوت کردیم که قصد داشتیم در خانواده رسانه‌یی خودمان باب گفت‌وگو را باز کنیم و تحلیل‌هایی را راجع به این مجموعه گرد هم انجام دهیم.

 

وی در ادامه در توصیفی کلی از مجموعه «رویای گنجشک‌ها» اینگونه بیان کرد: در این مجموعه می‌توان بوی نجابت و لطافت را استشمام کرد. گاهی اوقات برخی از فیلم‌ها و سریال‌ها علیرغم مشکلاتی که دارند یک آنی در آنها وجود دارد و احساس خوبی به آدمی می‌دهد، مثل غذای مادر که شاید ظاهرخوبی نداشته باشد اما طعم خوبی دارد.

 

تمام تلاش گروه برنامه‌ساز «رویای گنجشک‌ها» این بود که خانواده با توجه به ریشه‌های عمیق خودی، بررسی شود. این مجموعه به نوعی قصد دارد ساختار خانواده را به عنوان یک وسیله نجات‌دهنده از تمامی معضلات جامعه مطرح کند.

 

 

*** آنتن شبکه دو نجیب است

 

در ادامه این مراسم کارگردان سریال «رویای گنجشک‌ها» در سخنان اولیه خود گفت: خوشحالم که این افتخار نصیبم شد تا با «رویای گنجشک‌ها» از طریق آنتن نجیب شبکه دو در خدمت بینندگان قرار بگیرم.

 

قویدل در ادامه صحبت‌هایش درباره مفهوم اصلی قصه «رویای گنجشک‌ها» توضیح داد: آنچه که در ابتدای کار با آن مواجه شدم یک کانسپت اصلی بود که مهربانی، نیکوکاری و حمایت از ضعیفان را در خود جای داده بود اما در پی آن یکسری خرده قصه‌هایی هم وجود داشت که در جهت ترویج نیکوکاری بود. فیلم‌نامه اولیه «رویای گنجشک‌ها» خوب بود و پتانسیل خوبی هم داشت. اما بیشتر معطوف به حوزه کودکان بود که ما تصمیم گرفتیم فیلمنامه آن را یک بار دیگر بازنویسی کنیم و شخصیت‌هایی را به داستان اضافه کنیم.

 

 

 

 

*** مهسا کرامتی: تلویزیون تاکید داشت شخصیت‌ها با هم مهربان باشند

 

 

در ادامه صحبت‌های قویدل، مهسا کرامتی بازیگر و مشاور کارگردان «رویای گنجشک‌ها» با بیان اینکه 90 درصد از دیالوگ‌های فیلمنامه، بازنویسی شده است، خاطرنشان کرد: معمولا دوستان خبرنگار درباره بازنویسی شدن فیلمنامه خیلی از کارگردانان و عوامل سوال می‌کنند. در اینجا می‌خواهم بگویم فیلمنامه مجموعه زیر نظر گروه انجام شد چرا که آقای صباح مدیر فیلم و سریال شبکه دو تاکید بسیاری بر این موضوع داشتند که حتما باید شخصیت‌ها با یکدیگر مهربان باشند و مودبانه برخورد کنند. در فیلمنامه اولیه کار به این شکل نبود، به همین خاطر 90 درصد دیالوگ‌های فیلمنامه یکبار دیگر بازنویسی شد و یکسری شخصیت‌های دیگر به کار اضافه شدند.

 

 

*** دل توی دلم نبود

 

 

 

 

به گزارش ایسنا، آرتین پشنگ، بازیگر خردسالی که در « رویای گنجشک‌ها» ایفای نقش کرده است، صحبت کوتاهی با زبان بچه‌گانه‌اش کرد و گفت: در یک جمله فقط می‌خوام بگم وقتی کار تموم شد خیلی ناراحت شدم از اینکه دیگه نمی‌تونستم دوستام رو ببینم، اما امروز که می‌خواستم بیام اینجا، تو راه دل تو دلم نبود برای اینکه می‌خواستم دوباره بچه‌های گروه رو ببینم.

 

در ادامه صحبت‌های این کودک خردسال کریم قربانی، بازیگر ضمن تشکر از گروه برنامه‌ساز «رویای گنجشک‌ها» گفت: به خاطر زحماتی که آقای قویدل به همراه همسرشان خانم کرامتی در طول روند این مجموعه برای ما کشیدند، تشکر ویژه می‌کنم چرا که ما همیشه شبانه‌روز آنها را عذاب می‌دادیم. من خودم شخصا خیلی از مسائل را نمی‌دانستم و در کنار آنها یاد گرفتم و اعتقادم بر این است که همیشه این بزرگترها نیستند که به کوچکترها کار یاد می‌دهند و اصلا این مساله را قبول ندارم چرا که درست نیست. من در «رویای گنجشک‌ها» حتی در بخش‌هایی از بچه‌ها هم چیزهایی را یاد گرفتم که بلد نبودم.

 

 

*** سام درخشانی: بابت کاری که می‌کنیم باید جواب پس دهیم

 

 

در ادامه سام درخشانی با ابراز خوشحالی از حضورش در «رویای گنجشک‌ها» اظهار کرد: خیلی خوب است که وقتی یک کاری از تلویزیون پخش می‌شود جلسه‌ای می‌گذاریم و آن را نقد و بررسی می‌کنیم و خوب است که حتما درباره تمامی کارها صحبت شود چون آگاه می‌شویم کاری که می‌کنیم باید جواب پس دهیم.

 

 

*** «رویای گنجشک‌ها» تجربه‌ای خوب برای کوروش تهامی

 

 

 

 

 

کوروش تهامی که در «رویای گنجشک‌ها» نقش کوهیار را ایفا می‌کند با بیان اینکه یکی از بهترین تجربه‌هایش در دوره‌ی بازیگری، ایفای نقش در این مجموعه بود، گفت: خیلی خوب است که هر چند وقت یک بار دور هم جمع می‌شویم و درباره‌ی کارهایمان صحبت می‌کنیم. «رویای گنجشک‌ها» یکی از تجربه‌های خوب من در دوره بازیگری بود، علیرغم اینکه روزهای نسبتا سختی را در شمال کشور با وجود گرمای شدید هوا داشتیم اما گرمایی در وجود مردم آنجا بود که از ما پذیرایی می‌کرد. به هر حال شرایط سختی بود ولی از ماحصل کار راضی هستیم، به همین خاطر می‌خواهم در همین‌ جا به راما قویدل کارگردان این مجموعه تبریک بگویم چرا که زمان زیادی برای این کار گذاشتند. امیدوارم مخاطبان هم ارتباط خوبی با «رویای گنجشک‌ها» برقرار کرده باشند.

 

 

*** «رویای گنجشک‌ها» هیچ انگی به بیماران روانی نزده

 

 

 

در ادامه این مراسم دکتر پرویز مظاهری که در مقام دبیر انجمن روانپزشکان ایران حضور داشت، گفت: «رویای گنجشک‌ها» محسنات خیلی زیادی در پی دارد اما در مقابل یکسری ایراداتی هم بر آن وارد است. «رویای گنجشک‌ها» جزو معدود سریال‌ها و فیلم‌هایی است که حداقل هیچ انگی به بیماران روانی نزده است. چرا که در حال حاضر در جامعه ما همیشه به بیماران روانی انگ می‌زنند و چه خوب است که فرهنگ‌سازی شود تا این اتفاق دیگر نیفتد. اگر بخواهم به «رویای گنجشک‌ها» از 100 نمره بدهم می‌توانم نمره 80 تا 85 امتیاز به این مجموعه بدهم چرا که این مجموعه روابط میان کودکان، خانواده‌ها، همکاران و ... را خیلی خوب و طبیعی نشان داده است و ما اگر بخواهیم در یک کلمه این مجموعه را تعریف کنیم می‌توانیم بگوییم که خیلی لطیف است چرا که به بینندگان درس می‌دهد.

 

مظاهری در ادامه صحبت‌هایش با طرح سوالی مبنی بر اینکه «رویای گنجشک‌ها» در ژانر کودک تهیه شده است یا نوجوان و خانواده؟ گفت : اگر این مجموعه برای کودکان تهیه شده، تایم خوبی پخش نمی‌شود و اگر برای بزرگسالان در نظر گرفته شده، می‌خواهم بگویم تمامی مسائل در این مجموعه به کودکان مربوط است.

 

وی در راستای موسیقی متن «رویای گنجشک‌ها» اینگونه بیان کرد: در موسیقی متن این مجموعه یکسری تضادهایی دیده می‌شود، علیرغم اینکه تیتراژ پایانی کار خیلی خوب و عالی است اما تیتراژ اولیه و موسیقی متن خیلی غمگین است به نظر من اگر این سریال برای کودک است، اعتقادم بر این است که کودک هم در زندگی خود غم دارد و بهتر است که موسیقی شادتری برای این کار انتخاب می‌شد؛ حتی من در جاهایی از مجموعه دیدم که تم شادی دارد اما موسیقی غمناک است.

 

مظاهری در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به ایفای نقش بازیگران سریال «رویای گنجشک‌ها» اینگونه بیان کرد: احساس من این است که فیلمنامه این کار بر اساس بازی‌های قبلی بازیگران نوشته شده است، کوروش تهامی که در این مجموعه نقش کوهیار را ایفا می‌کند یک فرد خیلی مهربان و دلسوز است اما در جاهایی خیلی عصبی برخورد می‌کند که به نظر من این اتفاق کودک را دچار دوگانگی شخصیت می‌کند و دلیلی ندارد که اضطراب را به بیننده القاء دهیم یا به عنوان مثال درباره شخصیتی که کریم قربانی ایفاگر آن است ما می‌بینیم که یک شخصیت خیلی شاد است و از جمله شخصیت‌های محوری «رویای گنجشک‌ها» است که ارتباط بیشتری با کودکان دارد. ولی گاهی دیالوگ‌هایی به کار می‌برد و لقب‌هایی را به بچه‌ها می‌دهد که یاد دادن آن در رسانه عمومی مثل تلویزیون جایز نیست. درست است که وی قصد تمسخر بچه‌ها را ندارد و با تمامی آنها دلسوزانه و مثل یک پدر برخورد می‌کند و دوستشان دارد به همین خاطر با آنها شوخی می‌کند و به آنها القابی را می‌دهد اما زمانی که چنین اتفاقی می‌افتد در زمان خیلی کمی تکه‌کلام‌ها در جامعه رواج پیدا می‌کند.

 

 

*** شخصیتی که آزیتا حاجیان بازی می‌کند، بدآموزی دارد

 

مظاهری در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به شخصیت مهری که آزیتا حاجیان ایفاگر آن است، یادآور شد: آزیتا حاجیان که نقش مهری را در «رویای گنجشک‌ها» ایفا می‌کند علیرغم شخصیت خوب و آرامی که دارد، نقشش را خیلی خوب بازی می‌کند اما اینکه خانواده را فدای کارش می‌کند بدآموزی دارد. چه بهتر بود در بازنویسی مجدد فیلمنامه این کار، این حالت‌ها دیده نمی‌شد در بخشهایی از این مجموعه شخصیتی که نقش دختر آزیتا حاجیان را بازی می‌کند، گاهی با محبت رفتار می‌کند اما در مقابل گاهی خیلی تند و بدون احترام به مادر و پدر صحبت می‌کند. اگر چنین ایراداتی در مجموعه «رویای گنجشک‌ها» دیده نمی‌شد به نظر من هیچ ایرادی نداشت.

 

 

 

 

*** علی نصیریان تنها شخصیت بی‌ایراد سریال را بازی کرده

 

 

وی در ادامه صحبت‌های خود درباره شخصیت‌های کودک «رویای گنجشک‌ها» گفت: شخصیت‌های «توکا» و «قاسم» از جمله شخصیت‌های بارز این مجموعه هستند و هدف ما این است که در برنامه‌ها و سریال‌ها به بچه‌ها آرامش بدهیم ولی در این مجموعه در بخش‌هایی شخصیت «قاسم» دقیقا منطبق رفتار می‌کند که به نظر من نوعی اختلال شخصیت در وی دیده می‌شد که او را ناسازگار نشان می‌دهد. شخصیت وی خوب نشان داده شده اما می‌توانستند پرخاش‌های او را کمتر کنند تا بهتر شود. به نظر من تنها شخصیت بی‌ایراد «رویای گنجشک‌ها» «دوست‌علی» (با بازی علی نصریان) و «توکا» (آرتین پشنگ) است؛ چرا که هیچ تضاد و تعارضی در ایفای نقش آنها ندیدم به دلیل اینکه خالصانه ایفای نقش کردند؛ البته منظورم از این صحبت این نیست که بازیگران مقصرند، بازیگران هیچ تقصیری ندارند و هر آنچه را که در فیلمنامه می‌آید ایفا می‌کنند.

 

 

***

 

در پی صحبت‌های مظاهری، راما قویدل درباره‌ی تم داستان «رویای گنجشک‌ها»، گفت: ما درباره‌ی تعدادی از بچه‌های یتیم و بی‌سرپرست، سریال ساختیم که خانواده ندارند و طبیعا خود به خود موقعیت شادی را پدید نمی‌آورند و ما باید این موقعیت دراماتیک را به گونه‌ای تنظیم می‌کردیم که غم آن بیننده را آزار ندهد، به هر حال اگر بگوییم در زندگی غم وجود ندارد غیرممکن است. اگر غمی در کار دیده می‌شود، واقعیت است که در جاهایی می‌خواهد خودش را نشان دهد.

 

 

*** مهسا کرامتی: «رویای گنجشک‌ها» برای کودکان نیست

 

 

 

 

در ادامه صحبت‌های قویدل، مهسا کرامتی درباره‌ی نقدهایی که به سریال «رویای گنجشک‌ها» شد، اینگونه بیان کرد: در ابتدا می‌خواهم بگویم کودکان ساعت 9 و 30 دقیقه خواب نیستند، کار ما برای کودکان نیست، کار برای بزرگسالان است. اما موضوعیت کلی در آن کودکان هستند چرا که 90 درصد از ما بزرگسالان نمی‌دانیم چگونه باید با کودکانمان رفتار کنیم.

 

 

وی در پی صحبت‌هایش در راستای دیده شدن غم در «رویای گنجشک‌ها» اینگونه پاسخ داد: من فکر می‌کنم برای اولین‌ بار است که در «رویای گنجشک‌ها» بچه‌های یتیم و بی‌سرپرست را بدبخت و بیچاره و فلک‌زده نشان ندادیم، اتفاقا با وجود اینکه خانواده ندارند و بی‌سرپرست هستند همیشه شاد هستند حتی وقت خوابیدن هم با شادی به رختخواب می‌روند. من خودم شخصا چندین سال است که در حوزه کودکان و بچه‌های بی‌سرپرست فعالیت دارم بنابراین فکرنمی‌کنم کار ما خیلی غمگین باشد چون گاهی اوقات اشکالی ندارد که مخاطب برای لحظاتی غمگین شود تا فکرکند. ما می‌خواهیم حرفی بزنیم که مخاطبان فکر کنند و فکر می‌کنم که شبکه دو هم همین را می‌خواهد.

 

کرامتی درباره عصبی بودن شخصیت «کوهیار» در بخش‌هایی از «رویای گنجشک‌ها» که دکتر مظاهری به آن اشاره کرد، توضیح داد: اصلا به یاد ندارم که این شخصیت عصبی باشد، اوجدی است.

 

وی خطاب به دکتر مظاهری گفت: شما به عنوان پدر مهربان ممکن نیست که عصبی نشوید،

 

او گفت؛ شخصیت «کوهیار» که کوروش تهامی ایفاگر نقش آن است با بچه‌ها مراعات می‌کند، دلسوز است و هرگز عصبی نمی‌شود، ما در کارها نمی‌توانیم شخصیت‌هایی را که یکبار ایفا شدند از آنها استفاده کنیم ،بازیگران وظیفه دارند آنچه را که در فیلمنامه است بازی کنند.

 

کرامتی که به عنوان مشاور در کنار کارگردان «رویای گنجشک‌ها» همکاری داشت و انتخاب بازیگران نیز بر عهده‌ی او بود در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه اگر قرار باشد زندگی را واقعی ببینیم مستند می‌ساختیم، اظهار کرد: زمانی که در یک کار تلویزیونی صحبت از درام می‌کنیم، باید چیزهایی را کم و زیاد کنند و در آنها حقیقت را نشان دهیم نه واقعیت. چرا که اگر قرار باشد زندگی را واقعی ببینیم مستند می‌سازیم. گاهی اوقات مادری که روانشناس است ممکن است دچار اختلالات روانی شود. مگر می‌شود مادری که بچه‌اش را بر اثر غرق شدن در دریا از دست داده است، عین خیالش نباشد و همیشه خوب باشد.

 

همچنین او در راستای صحبتی که از سوی دکتر مظاهری درباره‌ی پرخاشگری‌های برخی از شخصیت‌های «رویای گنجشک‌ها» شد، توضیح داد: همه‌ی ما در دوران نوجوانی تمام این پرخاشگری‌ها را داشتیم و در مقابل پرخاشگری‌ها احترامی را برای خانواده‌هایمان قائل بودیم و هستیم و اصلا به این معنی نیست که اگر در جاهایی از این مجموعه دختر مهری نسبت به مادرش بدرفتاری می‌کند بگوییم بدآموزی داشته چرا که همه ما در عین پرخاشگری‌ها حاضریم برای خانواده‌مان بمیریم و تمام این رفتارها در نوجوانان دیده می شود و واقعیت است.

 

این بازیگر توضیح کوتاهی درباره‌ی شخصیت سام درخشانی داد و گفت: شخصیت سام درخشانی ویژه است چرا که این شخصیت در نسل حال حاضر ما خیلی زیاد شده ما در نسل حال حاضر مشاهده می‌کنیم که جوانان ما خیلی جسارت پیدا کرده‌اند.

 

کرامتی در ادامه خطاب به دکتر مظاهری در راستای صحبتی که درباره بی‌ایراد بودن نقشی که علی نصیریان داشت، اینگونه گفت: اتفاقا شخصیت «دوست‌علی» که آقای نصیریان ایفاگر آن است، یک وجهی نیست و گاهی اوقات یک دفعه عصبانی می‌شود و هر چه دل تنگش می‌خواهد می‌گوید.

 

 

 

*** کوروش تهامی: از یاد نبریم که در زندگی عادی زشت و زیبا کنار هم است

 

 

به گزارش ایسنا، کوروش تهامی بازیگر نقش «کوهیار» در ادامه در صحبت‌هایی که در راستای نقشش از سوی دکتر مظاهری شد، توضیح داد: برای به وجود نیامدن هرج و مرج میان بچه‌ها لازم بود که در کنار خوشی‌ها، سکانس‌هایی را هم داشته باشیم تا کوهیار تشری به بچه‌ها بزند که در این تشر او باز هم جنس محبت و مهر را می‌بینیم. او برخوردی دارد که کودکان جایگاه خودشان را فراموش نکنند و موقعیت‌شان را از دست ندهند ما نباید یادمان برود که یک کار دراماتیک انجام می‌دهیم و مجبوریم برای تلخ نشدن شخصیت‌ها به وجوه مختلف افراد اشاره کنیم.

 

وی ادامه داد: برای من بازیگر خیلی تفاوتی ندارد که نقش منفی ایفا کنم یا مثبت. بلکه مهم این است که یک شخصیت وجوه واقعی خودش را از دست ندهد.

 

 

تهامی در راستای غمگین بودن تم «رویای گنجشک‌ها» اینگونه گفت: ما نباید این را از یاد ببریم که در زندگی عادی زشت و زیبا در کنار هم هستند و هر دو باید باشند تا دیگری معنا پیدا کند. کار ما در هنر این است که اتفاقا گاهی بدی‌ها را نشان دهیم و به مخاطب یاد دهیم که از میان بدی‌ها و خوبی‌ها، خوبی را انتخاب کند و تمام تلاش‌مان در «رویای گنجشک‌ها» این بود که مخاطب به سمت خوبی‌ها برود.

 

 

این بازیگر درباره‌ی روند تولید «رویای گنجشک‌ها» و زمان کمی که در ساخت این مجموعه در اختیار داشتند، خاطرنشان کرد: این مجموعه ابتدا قرار بود در ماه مبارک رمضان به روی آنتن برود. به همین خاطر فرصت خیلی کمی در اختیار داشتیم. در پی تولید این مجموعه روزهایی را داشتیم که شاید 17 ساعت در روز مشغول کار بودیم اما با تمام این مساله‌ها و مشکلات آقای قویدل در نوع دکوپاژی که داشتند، هیچ کوتاهی نمی‌کردند و تک تک پلان‌ها به خوبی گرفته می‌شود.

همچنین خانم کرامتی که وظیفه انتخاب بازیگران را به عهده داشت زحمات خیلی زیادی کشید چرا که انتخاب‌های خیلی خوبی در راستای کودکان داشتند و در این فرصت کم خیلی خوب توانست همه بچه‌ها را سر جای خودشان انتخاب کنند. در پایان می‌خواهم به تمامی گروه که در ساخت «رویای گنجشک‌ها» زحمت کشیدند خسته نباشید بگویم چرا که در شرایط خیلی سختی کار کردیم.

 

 

*** سام درخشانی: سریال‌ها باید واقعیت‌های اجتماعی را نشان دهند

 

 

 

 

 

در پی صحبت‌های تهامی، سام درخشانی در پاسخ به صحبت‌های دکتر مظاهری که درباره‌ی دوگانگی شخصیت‌های «رویای گنجشک‌ها» اشاره کرد، اینگونه گفت: تمام آنچه که در رویای گنجشک‌ها به تصویر کشیده شد ممکن است در جامعه اتفاق بیفتد. هیچ‌کدام از ما شاید قاتل نباشیم ولی اگر به طور ناگهانی وارد منزلمان شویم و ببینیم که فردی چاقو روی گلوی عزیزمان گذاشته است بی‌تردید با تمام قدرت بدون اینکه بعد را در نظر بگیریم شروع به دفاع می‌کنیم و اصلا برایمان مهم نیست که آن فرد بمیرد.

 

درخشانی با اشاره به تاثیر تلویزیون بر مخاطب و بدآموز‌هایی که به مخاطب القاء می‌شود، اینگونه گفت: سریال‌ها ساخته می‌شوند تا همه ببینند و متوجه شوند که چه چیزهایی باعث شده تا به عنوان مثال یک بچه در مقابل پدر و مادرش بایستد به همین خاطر باید چیزهایی ساخته شود و واقعیت‌های اجتماعی نشان داده شود. چرا که ما این واقعیت‌ها را خوب می‌شناسیم و می‌دانیم که بر مبنای آنها چه کاری باید بسازیم.

 

این بازیگر در پایان صحبت‌های خود با بیان اینکه اولین‌ بارم است که در «رویای کنجشگ‌ها» بدون اینکه فیلمنامه را بخوانم کار را پذیرفتم، ادامه داد: خوشحالم که در این مجموعه کاراکتر خاصی را از خودم نشان دادم، راهنمایی‌های خوبی که آقای قویدل به من کرد، مرا خیلی کمک کرد و می‌توانم بگویم طی این چند سالی که بازیگری می‌کنم اولین باری بود که هیچ تلاشی برای شخصیتم نمی‌کردم.

 

او یادآور شد: می‌خواهم بگویم در حال حاضر برای کودکان ما لازم است که به آنها اجازه دهیم تا تخیل کنند. اتفاقی که برای همه ما در بچگی افتاده است این است که فانتزی مغزمان کشته شده هر وقت آمدیم کاری را انجام دهیم انگی به ما زدند ولی حالا دیگر اینطور نیست باید به کودکانمان اجازه تخیلی بدهیم.

 

*** کریم قربانی: استفاده از کلمات مستعار به قصد تمسخر نبوده

 

کریم قربانی بازیگر «رویای گنجشک‌ها» در اواسط این نشست درباره صحبت‌هایی که درباره استفاده از تکه کلام‌ها و القاب کودکان از سوی دکتر مظاهری بیان شد، این گونه گفت: استفاده از کلمات مستعار اصلا به قصد تمسخر نبوده من به قدری با بچه‌ها نزدیک بودم و دوستشان داشتم و با آنها شوخی می‌کردم و خودشان هم حتی دوست داشتند و به من می‌گفتند تمام این اسمها یادتان بماند.

 

 

 

 

***

 

به گزارش خبرنگار ایسنا، بعد از اتمام صحبت‌های بازیگران «رویای گنجشک‌ها» دکتر مظاهری ضمن تشکر از زحماتی که برای تولید این مجموعه کشیده شده است، افزود: ما برای نقد این کار اینجا نیامدیم بلکه برای تحلیل آمدیم و هر آنچه را که گفتیم به خاطر تحلیل روانشناسی است. تلویزیون یک رسانه ملی است و هدفش آموزش است. شاید در سینما زمانی فیلمی ساخته می‌شود همه مخاطبان نروند و آن را تماشا نکنند اما در تلویزیون اینگونه نیست زمانی که یک فیلم یا سریال به روی آنتن می‌رود میلیون‌ها نفر آن را می‌بینند.

 

او یادآور شد: در اینجا می‌خواهم بگویم تعریف بهداشت روانی این است که بهداشت روانی علمی است برای بهتر زیستن، رفاه اجتماعی و سازش منطقی با پیشامدهای زندگی و هدف ما این است که مثلا آمار 25 درصدی قتل در جامعه را کاهش دهیم. درست است که یک کودک در زندگی خود غم می‌بیند ولی دلیلی ندارد در فیلم و سریال‌های تلویزیون باز هم غم را نشان دهیم و اگر هم قرار است این کار را انجام دهیم باید به گونه‌ای باشد که بدآموزی نداشته باشد. نمی‌خواهم بگویم کار شما که «رویای گنجشک‌ها» را ساختید بد است چرا که کار شما از جمله معدود تولیدات صدا و سیما است که ایرادات کمی بر آن وارد است. اما نباید ادعای بی‌نقصی کنید. چرا که من در همان ابتدا گفتم که اگر قرار است به «رویای گنجشک‌ها» نمره بدهم از 100 امتیاز به آن 85 می‌دهم.

 

 

***

 

در پی صحبت‌های مظاهری، مهسا کرامتی اینگونه گفت: هیچ‌کدام از ما به دنبال نمره نیستیم چرا که فکر می‌کنیم بهترین نمره‌ها را از مردم گرفتیم.

 

در ادامه صحبت‌های کرامتی، راما قویدل خطاب به دکتر مظاهری اینگونه بیان کرد: اگر مخالفتی با صحبت‌های شما شد بدین معنی نیست که با مفاهیم گفته شده مخالفت کردیم چرا که قطعا درست است و ما قصد نداشتیم و در سریال هدفمان این نبود که درس روانشناسی بدهیم، ما یک درام ساختیم.

 

 

 

*** تهیه‌کننده: اگر کارمان تلنگری به مخاطبان بزند کافی است

 

رضا جودی، تهیه کننده « رویای گنجشک‌ها» که در لحظات پایانی در مراسم حاضر شد در ابتدا با اشاره به سختی‌های پروژه‌ این مجموعه گفت: از لحاظ زمان‌بندی فرصت کمی را در اختیار داشتیم همچنین شرایط جغرافیایی و آب و هوایی سختی داشتیم اما با تمام مشکلات با همدلی‌های همه افراد گروه کار را به سرانجام رساندیم.

 

جودی درباره انتخاب تم داستان «رویای گنجشک‌ها» خاطرنشان کرد: من سال‌ها بود که به دنبال این بودم که برای بچه‌های یتیم کاری انجام دهم اصلا هم ربطی به شبکه دو که شبکه کودک است، ندارد و زمانی که با آقای فرهاد پورسعیدی (نویسنده کار) آشنا شدم و طرحش را خواندم دیدم که اگر این طرح به سریال تبدیل شود خوب می‌شود. این کار در ابتدا اصلا قرار نبود برای ماه رمضان تولید شود اما از طرف خود شبکه دو به ما اعلام کردند که باید در ماه رمضان به روی آنتن برود که من مخالف بودم. بر اساس دلایلی هم در ماه رمضان پخش نشد و الان خوشحالم که نتیجه‌ای که می‌خواستیم گرفتیم.

 

وی در پایان صحبت‌های خود در توصیف کلی تم «رویای گنجشک‌ها» که درباره بچه‌های بی‌سرپرست و یتیم، اینگونه گفت: یادم است که زمانی که به ختم می‌رویم وقتی متوجه می‌شویم به خانه یتیم آمده‌ایم پیش خودمان می‌گوییم این قند یتیم است و نمی‌خوریم حال می‌خواهم بگویم اگر کار ما یک تلنگری به مخاطبان بزند که به یاد یتیمان باشد همین برایمان کافی است. در آخر خدا را شکر می‌کنم که با همت همه گروه «رویای گنجشک‌ها» به سرانجام رسید.

ایسنا

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.