• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 474)
جمعه 5/8/1391 - 21:59 -0 تشکر 569338
سینوزیتی‌ها مراقب سرماخوردگی باشند

سینوزیت، ناشی از التهاب و عفونت سینوس‌هاست. سینوزیت حاد معمولا 3 هفته یا كمتر طول می‌كشد اما چنانچه سینوزیت مزمن باشد، حدود 3 تا 8 هفته عوارض بیماری ادامه خواهد داشت و در مواردی نیز ممكن است ماه‌ها یا سال‌ها ادامه داشته باشد. سینوزیت با علائم متعددی از گرفتگی بینی تا احساس درد و فشار در قسمت‌های مختلف صورت و حتی دندان‌ها همراه است.

ضعف و بی‌حالی، كاهش توانایی حس بویایی و چشایی، گلودرد، سرفه و سردرد نیز از دیگر علائم این بیماری است. علائم سینوزیت حاد معمولا به دنبال سرماخوردگی بروز پیدا می‌كند. ابتلا به سرماخوردگی ویروسی نیز می‌تواند موجب التهاب سینوس‌ها شود.

در مواردی كه ابتلا به سینوس‌ها منشا ویروسی داشته باشد، در مدت زمان كمتر از دو هفته بیماری بهبود پیدا می‌كند. اما بسیاری از پزشكان بر این باورند سینوزیت مزمن یك بیماری عفونی است و احتمال بروز سینوزیت مزمن در مبتلایان به آسم بیشتر است.

در افرادی كه مستعد ابتلا به سینوزیت مزمن هستند هوای مرطوب و افزایش آلاینده‌های موجود در هوا زمینه‌ساز بروز علائم بیماری است. در اغلب موارد سینوزیت یا التهاب سینوس‌ها ناشی از عفونت‌های ویروسی است كه در این موارد بدون تجویز آنتی‌بیوتیك علائم بیماری در مدت زمان 7 تا 10 روز بهبود پیدا می‌كند. البته گاهی با توجه به این‌كه ابتلا به عفونت‌های ویروسی به ایجاد عفونت‌های باكتریایی در بدن منجر می‌شود لازم است برای درمان كامل بیماری و برطرف شدن همه علائم، آنتی‌بیوتیك تجویز شود. البته با توجه به آنچه بیمار در شرح حال خود بیان كرده است، به نظر می‌رسد حتی پس از پایان یافتن دوره مصرف آنتی بیوتیك تجویز شده توسط پزشك، همچنان علائم بیماری برطرف نشده است. همان‌طور كه گفته شد در سینوزیت حاد نیز ممكن است علائم بیماری تا 3 هفته یا حتی بیشتر ادامه داشته باشد و در این صورت اصلا جای نگرانی نیست.

در این شرایط بخور آب گرم، استفاده از محلول نمكی برای شست وشوی مخاط بینی و همچنین اسپری بینی می‌تواند راهكار مناسبی در كاهش شدت علائم بیماری باشد. اسپری‌های بینی محتوی اكسی‌متازولین است كه می‌تواند در كاهش احتقان و گرفتگی مخاط بینی موثر باشد. در صورتی كه بیماری منشا آلرژیك داشته باشد نیز تجویز اسپری‌هایی كه دارای تركیبات ضدالتهابی مانند بكلومتازون هستند می‌تواند در بهبود علائم بیماری تاثیرگذار باشد.

بعضی از داروهای خوراكی نظیر آنتی‌هیستامین نیز می‌تواند تا حد زیادی ترشحات بینی را كاهش دهد. البته باید توجه داشت به طور كلی تغییر سبك زندگی و ترك سیگار و همچنین دوری از عوامل محرك و آلرژی‌زا مهم‌ترین راهكاری است كه به افراد مستعد ابتلا به سینوزیت كمك می‌كند تا بتوانند با این بیماری كنار بیایند. در مصرف اسپری‌ها یا قطره‌های ضداحتقان بینی باید به این نكته توجه داشته باشید كه تنها چند روز مجاز به استفاده از این داروها هستید زیرا مصرف این داروها در بلند مدت به جای این‌كه تاثیر مثبت داشته باشد، موجب افزایش تورم و احتقان بینی می‌شود.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.