• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانشجویی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانشجویی (بازدید: 982)
پنج شنبه 4/8/1391 - 18:15 -0 تشکر 569058
دانشگاه یعنی آرایشگاه؟!

آن اول‌ها كه وارد دانشگاه شدیم، گفتیم دیگر بیشتر مسیر را رفته‌ایم تا آدم حسابی شویم! گفتیم دیگر دانشجو وارد می‌شویم؛ دانشمند خارج می‌شویم!
چند صباحی گذشت تا دانستیم صرفه در این است كه فرزند زمانه خویشتن باشیم! دانشمند زمانه شدن پیشكش! هرگاه خواستید بدانید مد روز لباس و آرایش چیست، ادامه تحصیل دهید! كافی است وارد دانشگاه شوید تا با انواع مدل‌های پوشش، با كمترین پارچه‌ها و مرغوب‌ترین رنگ‌ها آشنا شوید. اطلاع‌رسانی در حد المپیك! 
 
دیگر تمركزی می‌ماند؟! 
 
با یك متخصص روانشناسی صحبت كردیم تا بدانیم اولاً چرا؟ واقعاً چرا؟ یعنی ریشه‌های روانشناختی این ماجرا كجاست؟ ثانیاً حالا كه پوشش‌ها اینطور است، آیا می‌شود درس خواند؟ تمركزی می‌ماند؟! 
 
دكتر محمود برجعلی در پاسخ به این سؤال كه چرا دختران این نحوه پوشش را انتخاب می‌كنند، می‌گوید: «حجاب فقط مختص خانم‌ها نیست؛ نوعی دیگر از پوشش برای آقایان هم باید باشد. تأكیدی كه ما روی حجاب خانم‌ها می‌كنیم، ممكن است به نوعی مقاومت و بازدارندگی در آنها منجر شود.» 
 
چرا دانشگاه؟ 
 
«نوجوان از محیط بعضاً بسته خانواده وارد دانشگاه می‌شود؛ دیگر خبری از آن مراقبت‌ها و حساسیت‌ها نیست. دانشجو شدن، جایگاهی اجتماعی برای افراد ایجاد می‌كند. این هم سبب می‌شود محدودیت خانواده‌ها كمتر شود و هم باعث می‌شود فرد احساس برتری كند. احساس می‌كند در یك موقعیت و پوزیشن جدید قرار گرفته؛ پس تیپ جدیدی می‌زند. از طرف دیگر الگو هم نقش خیلی مهمی را ایفا می‌كند. گروه هم‌سن و سال خیلی وقت‌ها برای فرد به منزله الگو قرار می‌گیرد. حالا این الگو هم می‌تواند مثبت باشد و هم منفی. به هر روی، اینجا یك دگردیسی فرهنگی برای فرد به وجود می‌آید. در دوران طاغوت شاید شرایط به این راحتی نبود تا افراد بتوانند فرزندانشان را تربیت دینی كنند. ولی همان نوجوان‌ها وقتی وارد دانشگاه شدند و به سال‌های دفاع مقدس رسیدند، دگردیسی مثبتی پیدا كردند و این آنها را به جبهه‌ها كشاند. پس این دگردیسی می‌تواند به شكل مثبت هم اتفاق بیفتد.» 
 
چشم وگوش 
 
دكتر برجعلی درخصوص تأثیر این نحوه پوشش روی تحصیل افراد معتقد است: «وقتی یك پسر وارد دانشگاه می‌شود، در سنی قرار دارد كه اوج مسائل شهوانی است. از محدودیت خانواده خارج شده و وارد محیطی شده كه ارتباطات در آنجا رودررو است. از طرف دیگر آقایان بیشتر از طریق چشم تأثیر می‌گیرند؛ بر عكس خانم‌ها كه بیشتر از طریق گوش تأثیر می‌پذیرند. پس اگر خانم‌ها پوشش را رعایت نكنند، قطعاً تمركز و توجه در آقایان كاهش پیدا می‌كند. علاوه بر این، طبق تحقیقات، خانم‌ها خودشان هم در این لباس‌ها راحت نیستند و بنا به گفته‌های خودشان، به دلیل فشار گروه هم‌سن و سال این لباس‌ها را می‌پوشند. شاید خودشان هم قبول دارند این نحوه لباس پوشیدن، فلسفه خوبی ندارد؛ اما به خاطر مد یا جلب توجه به این سمت كشیده می‌شوند.» 
 
تو كاری با دلم كردی كه فكرشم نمی‌كردم! 
 
می‌پرسم چه باید كرد؟ دكتر محمود برجعلی پاسخ می‌دهد: «من معتقدم برخوردهای فیزیكی و سلبی كه متأسفانه بعضاً در دانشگاه‌ها زیاد هم دیده می‌شود، اولاً جواب نمی‌دهد؛ ثانیاً اگر هم جواب دهد، كوتاه‌مدت و موقتی است. خیلی كم هستند بدحجابانی كه از سر عناد و با یك نوع برنامه‌ریزی سعی در تخریب افكار جوانان می‌كنند. آنها كه عناد دارند سرشاخه‌ها هستند. ولی در بدنه، واقعاً هیچ نگاه منفی متمردانه تعمدی در كار نیست. بیشتر این دخترها، اصلاً اطلاع ندارند این نوع پوشش چه تأثیری روی جنس مخالف دارد و چه بیماری‌ای برای جامعه درست می‌كند. مثلاً دختری ساده است كه از شهرستان به محیط دانشگاهی آمده و به این شكل برمی‌خورد. باید قبول كنیم پوشش جذابیت ایجاد می‌كند. اگر كسی بخواهد به بهبود پوشش در جامعه كمك كند، بهتر است روش‌های مثبتی به افراد یاد دهد تا جذابیتی را كه می‌خواهند، داشته باشند و هیجاناتشان ارضا شود. بخشی از این خودنمایشی‌ها به لحاظ روانشناختی، طبیعی است. باید به روش‌های ایجابی جذبی عمل شود. در تعریف نوجوان می‌گوییم فردی نوجو است و چیزهای جدید را دوست دارد؛ همان بحث مد. آقای قرائتی اخیراً گفتند دانشجوها لباس‌های روشن بپوشند. خب این پیشنهاد خوبی است. حتی در مدرسه‌های ما دخترها مانتوهای تیره به تن دارند. خب این دلزدگی می‌آورد. پوشش باید فرحبخش و شاد و انرژی‌زا باشد. رفتارهای جزئی ما می‌تواند نگاه بچه‌ها را تغییر دهد. مراكز فرهنگی باید نگاه محبت‌آمیز و خیرخواهانه‌ای داشته باشند. اگر جامعه و دانشگاه بسته باشد و كسی نتواند در آنها اظهار وجود كند، فعالیت‌ها به طور زیرزمینی شكل می‌گیرد. یعنی تنها ظاهر كار را ساخته‌ایم؛ باطن همان است. پس اجبار باید مرحله آخر باشد. تازه آن هم برای آنان كه سر عناد دارند وگرنه جوانانی كه می‌بینیم، بچه‌های ساده و سالمی هستند؛ كه فقط انگیزه‌های زندگی درشان ضعیف شده است. باید روی این انگیزه‌ها كار شود.» 
 
بگذاریم درسشان را بخوانند! 
 
اینكه آدم به‌روز باشد، اشكالی ندارد؛ ولی حتی منورالفكرها هم این را قبول دارند كه هر لباس جایی و هر پوشش مكانی دارد! حتی در دانشگاه‌های خارج از كشور مسئله پوشش قانون‌هایی را به خود اختصاص داده است. در دانشگاه ایالتی فلوریدا برای دانشجویان فاقد پوشش مناسب نمره «صفر» لحاظ می‌شود! پس بیاییم هم خودمان درسمان را بخوانیم، هم بگذاریم درسشان را بخوانند!
 
منبع: جوان آنلاین

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 15/8/1391 - 10:13 - 0 تشکر 571693

سلام 

متاسفانه چشم و هم چشمی در پوشش هم بلای جان ما ایرانی ها شده و به نظر من به دلیل کمی عزت نفس و اهمیت ای که به نظرات دیگران داده میشه خیلی از موارد افراد کاری رو می کنند که می دونند درست نیست ولی بعد از یک مدت دیگه به این رفتار عادت می کنند



حالا واقعا باید برای برخورد با این مساله چکار کرد؟ حرف زدن تنها کافی نیست راه حل عملی چی میتونه باشه ؟

خدا در همین نزدیکی است
پنج شنبه 18/8/1391 - 0:19 - 0 تشکر 572383

سلام
شروع از جداسازی دختر و پسر در دانشگاه ها بود که نظر شما را با این خبر جلب میکنم:

قرائتی: لزوم جداسازی دختر و پسر در دانشگاه





رئیس ستاد اقامه نماز گفت: اگر دختر و پسر را در دانشگاه جدا کنیم راه فساد کردن کم می شود.


به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن قرائتی روز سه شنبه در دومین نشست تخصصی مددکاران و مشاوران نیروی انتظامی اظهار داشت: باید یک بودجه فوق برنامه به پلیس به منظور ارتقاء برنامه های پیشگیری داده شود.


وی در خصوص فعالیت مشاوران گفت: مشاوران ، جامعه شناسان و روانشناسان باید از دید قرآن صحبت کنند و در بین مردم دارای محبوبیت باشند. باید روانشناسان را تطهیر کرد و آنهایی که با قرآن نیستند بروند دنبال کارشان و افرادی که با قرآن مانوسند بکار خود ادامه دهند.


این استاد اخلاق خواستار راه اندازی سایت انتقال تجربه شد و افزود: افراد باید در جامعه تجربه های خود را در اختیار دیگران قرار دهند.


رئیس ستاد اقامه نماز با انتقاد شدید از وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش درس هایی را به دانش آموزان ارائه می دهند که یک در میلیون به درد می خورد. من نمی دانم به چه میزان آموزش و پرورش قاتل یا خائن است . در برخی از درسها می گویند که باران آمد در حالی که این جمله نشان دهنده تفکر کمونیست ها است. ما همیشه باید بگوییم خدا قرآن را آورد. کتابها بر اساس نیازها نوشته شده است و درسهایی که ارائه شده است نه واجب و نه مستحب است. آنها باید آیین همسرداری و معاشرت را یاد دهند.


وی با بیان اینکه گاهی وقت ها فتنه ها به علت عفو بوجود می آید تاکید کرد: همیشه گفته ام که راه کم کردن فساد در جامعه جداسازی دختر و پسر است. کشوری که دارای دانشگاه بیشتری باشد عامل جنایتش نیز بیشتر است.


قرائتی تاکید کرد: برخی از روانشناسان ما اگر کفششان برعکس شود روانشان به هم می ریزد. من آن روانشناسی و علمی را قبول دارم که با قرآن برابر باشد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

پنج شنبه 18/8/1391 - 0:20 - 0 تشکر 572384

رئیس کمیسیون آموزش مجلس:
جداسازی دختر پسر در دانشگاه‌ها مفهومی ندارد



آفتاب: باوجود اینکه خبرهای مختلفی درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید منتشر شده است، اما رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می‌گوید طرحی برای این کار وجود ندارد.

این در حالی است که برخی نمایندگان اعلام کردند کامران دانشجو، وزیر علوم درباره طرح تفکیک دانشجویان در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس صحبت کرده و قرار است که از مهر ماه این طرح اجرا شود.

اما به گفته رئیس کمیسیون وزیر علوم در کمیسیون آموزش و تحقیقات حاضر شد تا درباره برنامه‌های وزارت علوم در سال تحیصلی جدید و اسلامی کردن دانشگاه‌ها توضیحاتی را به نمایندگان دهد: “اما وی مسأله‌ای را تحت این عنوان که از مهرماه سال جاری طرح تفکیک جنسیتی اجرا خواهد شد، بیان نکرد.”

هرچند که گفته شده در دانشگاه شریف و دانشگاه مازندران ورودی‌های سال ۹۰ تفکیک جنسیتی می‌شوند. گویا این خبرها سبب شد تا رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نامه‌ای به وزیر علوم پیرامون طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها بنویسد.

علی عباسپور تهرانی درباره این نامه به خبرآنلاین می‌گوید: “در این نامه از وزیر خواستم تا اگر قرار است که چنین طرحی در دانشگاه‌ها اجرا شود جزئیات آن در اختیار کمیسیون قرار گیرد تا ما هم مطلع شویم.”

به گفته او “ظاهرا” هیچ طرحی وجود ندارد: “اطلاع دقیقی از جزئیات طرحی که وزارت علوم برای حجاب و عفاف در دانشگاه ها داده در دست نیست.”

عباسپور تهرانی با تاکید بر اینکه این ۲ جنس در جامعه باید در کنار یکدیگر کار کنند می‌گوید: “ما وضعیت دانشگاه‌ها را نامطلوب تر از جامعه نمی‌دانیم و تفکیک جنسیتی تا به آنجا می تواند پیش رود و انجام گیرد که ضربه‌ای به برنامه تحصیلی دانشجویان وارد نکند. در روزهای اخیر این موضوع در رسانه‌ها سروصدای زیادی کرده و برخی از دانشگاه‌ها نیز از اجرای این طرح طی ماه‌های آینده خبر داده‌اند در حالیکه جداسازی دختر پسر در دانشگاه‌ها مفهومی ندارد چرا که این دو جنس در جامعه باید در کنار یکدیگر کار کنند و همان رابطه‌ای که در جامعه میان زن و مرد حاکم است در دانشگاه‌ها نیز وجود دارد و به چشم می‌خورد.”

کد مطلب : 130102

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.