• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 261)
جمعه 28/7/1391 - 21:4 -0 تشکر 567681
چرا شیر سر میرود؟

شیر,سر رفتن شیر,چرا شیر سر میرود

 اگر مایكروفر داشته باشید، احتمالاً دیده‌اید كه شیر درون مایكروفر، با آن كه ممكن است دمایش خیلی زیاد شده باشد، سر نمی‌رود. برای دانستن علت این ماجرا كمی به عقب بر‌می‌گردیم.
اصلاً چرا شیر سر می‌رود؟ اگر به گرم شدن شیر دقت كنید، معنای فیزیكی سر رفتن را خواهید فهمید. وقتی شیر را روی حرارت گاز یا هر وسیله حرارتی كه شیر را از بیرون گرم می‌كند قرار می‌دهید.

تا آستانه نقطه‌جوش، هیچ اتفاقی‌نمی‌افتد؛ اما مسأله با آزاد شدن اولین حباب‌های حاوی بخار شیر آغاز می‌شود؛ هر چه دما بالاتر برود، این حباب‌ها هم با سرعت بشتری شكل می‌گیرند و بالاخره وقتی سرعت ایجاد این حباب‌ها از سرعت تركیدنشان بیشتر شود، حباب‌ها روی هم جمع می‌شوند و پس از مدتی از ظرف بیرون می‌ریزند. این حباب‌ها در آب هم ایجاد می‌شوند، اما با رسیدن به سطح آب می‌تركند. كشش سطحی شیر به خاطر وجود چربی‌ها و تركیبات هیدروكربنی از آب بیشتر است. و همین باعث مقاومت حباب‌ها در برابر فشار بخار داخلی و افزایش عمر آن‌ها می‌شود. برای جلوگیری از سر رفتن شیر، حباب‌ها را با هم‌زدن از بین می‌برند.
اما مایكرو همان‌طور كه احتمالاً می‌دانید، با تولید امواج مایكرویو در فركانسی خاص باعث حركت نوسانی مولكول‌های آب موجود در جسم، ایجاد اصطكاك و گرم شدن همگن و درونی آن می‌شود. (یعنی در هر لحظه، همه نقاط مایع درون درون مایكروفر همدما هستند). بنابراین آب یا شیری كه درون مایكروفر قرار می‌گیرد، بی‌ سر و صدا و به طور درونی شروع به گرم شدن می‌كند.

این گرم شدن می‌تواند تا چندین درجه بالاتر از نقطه جوش مایع ادامه پیدا كند، بدون اینكه آب از آب تكان بخورد و هیچ حبابی در آن ظاهر شود! تعجب نكنید، این پدیده كه ابر گرمایش نام دارد، ویژه مایكروفر نیست و از یك واقعیت فیزیكی عمیق‌تر نتیجه می‌شود.

در واقع از نظر فیزیكی، هیچ دلیلی برای ایجاد حباب بخار در یك سیال داغ وجود ندارد و یك عامل خارجی باید این‌ كار را بكند. به عبارت دیگر اگر محیط سیال همگن باشد و هیچ ناهمگونی و عارضه غیریكنواختی در آن وجود نداشته باشد كه «بهانه» ایجاد حباب شود، حبابی در كار نخواهد بود و سیال بدون جوشیدن، داغ و داغ‌تر می‌شود.

منبع:fa.parsiteb.com

 

 

جمعه 5/8/1391 - 22:16 - 0 تشکر 569344

من فکر میکنم که در ماکرویو ملکلوهای مایعات

میشکنن و این شکست و انرژی ای که آزاد شده

باعث کردم شدن مایعات میشه



مطلب خیلی خوبی بود. ممنونم از انتخابتون.
اگه میشه در مورد ابرگرمایش بیشتر توضیح بدبد.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.
  • وبگردی