• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 769)
چهارشنبه 26/7/1391 - 21:38 -0 تشکر 567283
آیا ما در این جهان تنها هستیم؟

 

آسمان شب

   شاید برای همه ما به هنگام رصد آسمان در شبی صاف و پر ستاره ، بدور از هرگونه آلودگی نوری ، گرد و غبار محلی و یا آشفتگی های جوی که ارمغان شهر های صنعتی هستند، این سوال پیش آید که آیا ما در میان این همه جرم آسمانی درخشان تنها هستیم؟

چهارشنبه 26/7/1391 - 21:40 - 0 تشکر 567284

   این سوال ، قرن ها است که ذهن بشر را به خود جلب کرده است ، چه برای بشر دیروز که زمین را در مرکز عالم می دانست ، و فضای اطراف خود را فقط محدود در 3000 جرم درخشانی که در آسمان می دید می پنداشت ، چه برای بشر امروز که زمین را همچون نگینی کوچک و درخشان در این جهان بی کران در نظر می پندارد.

    اگر بخواهیم به ریشه این پرسش در گذشته بپردازیم ، فقط به حدس و گمان عده ای از دانشمندان و فیلسوفان در زمینه وجود شکل هایی از حیات محدود زمینی در دنیا های دیگر بر می خوریم.


چهارشنبه 26/7/1391 - 21:40 - 0 تشکر 567285

   امروزه انسان به مدد تکنولوژی و فناوری های پیشرفته و بروز در آستانه یافتن پاسخی قانع کننده  به این سوال در معنای واقعی خودش قرار دارد.

   کشف شمار زیادی از سیارات فرا خورشیدی که به دور ستاره مادر خود  درگردشند  و همچنین کشف منظومه های مختلفی  شبیه به منظومه شمسی ، مهر تاییدی است براین  ادعا که منظومه شمسی ما ، یک منظومه بی همتا نیست.

   جالبتر از آن، این موضوع است که وجود سیارات فراخورشیدی و ساختار های منظومه مانند در کهکشان ما ، امری کاملا طبیعی و رایج است.

چهارشنبه 26/7/1391 - 21:41 - 0 تشکر 567286

اگر بخواهیم سیارات فرا خورشیدی را که تاکنون کشف شده اند از لحاظ  اندازه برسی کنیم ، اکثرا در محدوده سیارات غول پیکر مانند مشتری و زحل خودمان دسته بندی می شوند.

   با توجه به ساختار این سیارات غول پیکر، احتمال وجود حیات در آنها بعید به نظر می رسد.(البته با توجه به تعاریفی که ما از حیات داریم.)

   به بیان دیگر شاید نتوان علائمی که ما از حیات برروی زمین می بینیم (حیات زمینی) در آنجا مشاهده کرد.

   البته نباید این نکته را فراموش کرد که وجود سیاراتی با ساختار و اندازه شبیه به زمین ، غیر محتمل نیست.

 در 15 سال اخیر ناسا فعالیت ها و ماموریت های گسترده ای در زمینه کاوش سیارات فرا خورشیدی ترتیب داده است.

همچنین برنامه های متنوع و برجسته ای  برای آینده در نظر دارد.

   باید اضافه کنم که در این ماموریت ها از پیشرفته ترین و دقیق ترین ابزار ها  استفاده خواهد شد.ابزار آلاتی که بتوانند کاوشگر ها را در اجرای چنین ماموریت های گستر ده ای (به فراسوی فضای محدود منظومه شمسی) یاری رسانند.

چهارشنبه 26/7/1391 - 21:41 - 0 تشکر 567287

  تلسکوپ کک اینتر فرو متر با استفاده از آینه عظیم خود(بزرگترین آینه اپتیکی جهان) دید گسترده ای در جهت کاوش در ژرفای فضا به ما خواهد داد. علاوه بر این تلسکوپ کک با استفاده از سیستم تداخل سنجی به مطالعه ابر های غباری در اطراف ستارگان خواهد پرداخت.(جایی که احتمالا سیارات فرا خورشیدی در حال شکل گرفته اند.)

   همچنین با در پرتاب سیم پلنت کوئست در سال 2011 به فضا ، افق های روشنی در زمینه اندازهگیری فاصله ستارگان و همچنین موقعیت کنونی آنها نسبت به یکدیگر با دقت و ظرافتی بی سابقه در تاریخ اختر شناسی ، بروی ما خواهد گشود.

چهارشنبه 26/7/1391 - 21:42 - 0 تشکر 567288

همچنین با در پرتاب سیم پلنت کوئست در سال 2011 به فضا ، افق های روشنی در زمینه اندازهگیری فاصله ستارگان و همچنین موقعیت کنونی آنها نسبت به یکدیگر با دقت و ظرافتی بی سابقه در تاریخ اختر شناسی ، بروی ما خواهد گشود.

   این دقت چنان است که ما می توانیم  به جستجوی شواهدی دال بر و جود  سیارات زمین مانند بپردازیم.

   در نهایت با ساخت تلسکوپ تریستریال پلنت فایندر(جستجو گر سیارات خاکی (زمین مانند) انقلابی نوین در زمینه اختر شناسی بوقوع خواهد پیوست، تصاویری که از این تلسکوپ بدست می آید، تا 100 برابر بزرگتر و شفاف تر از داده های بدست آمده توسط تلسکوپ فضایی هابل است. بدین سان به ژرفای فضا راه خواهیم یافت و به قلب آن نفوذ خواهیم کرد.

   از مزایای دیگر این سیاره ارائه داده هایی دقیق از منظومه های همسایه و سیارات فرا خورشیدی است.

چهارشنبه 26/7/1391 - 21:42 - 0 تشکر 567289

در آن هنگام دانشمندان به آنالیز اتمسفر دنیا های دور برای جستجوی دی اکسید کربن، بخار آب و ازن  دست خواهند پرداخت.زیرا وجود این گاز ها به عنوان عناصر بنیادی برای تشکیل حیات، خود به عنوان سندی معتبر بر تایید این تئوری است.

   در حال حاضر دانشمندان حدود 157 سیاره فرا خورشیدی را کشف کرده اند.

   البته از هیچیک از آنها به استثنای یکی تصویری مستقیم مشاهده نشده است. بلکه با توجه به تاثیرات شان بر ستاره مادر که به دور آن ها در گردشند ، به وجود آنها پی برده شده است.

   بله آن چه که ارائه  شد، فقط  بخش کوچکی از فعالیت های جاری و آتی در زمینه کاوش  برای سیارات فرا خورشیدی بود .

   همه این عوامل دست به دست هم خواهند داد تا بشر روزی در مکانی دیگر در و رای منظومه شمسی نشانه ای از حیات و یا مهدی از تمدن را بیابد.

چهارشنبه 26/7/1391 - 21:43 - 0 تشکر 567290

با ساخت تلسکوپ تریستریال پلنت فایندر(جستجو گر سیارات خاکی (زمین مانند) انقلابی نوین در زمینه اختر شناسی بوقوع خواهد پیوست، تصاویری که از این تلسکوپ بدست می آید، تا 100 برابر بزرگتر و شفاف تر از داده های بدست آمده توسط تلسکوپ فضایی هابل است. بدین سان به ژرفای فضا راه خواهیم یافت و به قلب آن نفوذ خواهیم کرد.از مزایای دیگر این سیاره ارائه داده هایی دقیق از منظومه های همسایه و سیارات فرا خورشیدی است.در آن هنگام دانشمندان به آنالیز اتمسفر دنیا های دور برای جستجوی دی اکسید کربن، بخار آب و ازن  دست خواهند پرداخت.زیرا وجود این گاز ها به عنوان عناصر بنیادی برای تشکیل حیات، خود به عنوان سندی معتبر بر تایید این تئوری است.در حال حاضر دانشمندان حدود 157 سیاره فرا خورشیدی را کشف کرده اند.البته از هیچیک از آنها به استثنای یکی تصویری مستقیم مشاهده نشده است. بلکه با توجه به تاثیرات شان بر ستاره مادر که به دور آن ها در گردشند ، به وجود آنها پی برده شده است. 

بله آن چه که ارائه  شد، فقط  بخش کوچکی از فعالیت های جاری و آتی در زمینه کاوش  برای سیارات فرا خورشیدی بود . همه این عوامل دست به دست هم خواهند داد تا بشر روزی در مکانی دیگر در و رای منظومه شمسی نشانه ای از حیات و یا مهدی از تمدن را بیابد.

 سر انجام یک زمین دیگر پیدا خواهد شد...

چهارشنبه 26/7/1391 - 21:45 - 0 تشکر 567291

برخی از فراگیرترین سوالات بی‌پاسخ بشر براساس نظرسنجی شبكه ادن:

1- آیا ما در جهان تنها هستیم؟

به گفته دانشمندان، جهان احتمالا شامل سیستم‌های سیاره‌یی بسیار دیگری است كه شرایط برای ایجاد حیات هوشمند در آنها وجود دارد. با این حال ما شاید هرگز نتوانیم امكانات فناوری لازم برای دستیابی به فاصله میلیون‌ها سال نوری برای برقراری ارتباط به دست بیاوریم.

2- آیا هرگز درمانی برای سرطان پیدا خواهد شد؟

نرخ نجات از انواع مختلف سرطان همواره با درمانهای جدید و هیجان‌انگیز در خطوط تحقیقاتی در حال پیشرفت است و در حالی كه انتظار معجزه درمان یك شبه در آینده نزدیك محتمل نیست، بیماران روز به روز برای دوره‌های طولانی‌تری زندگی خواهند كرد.

3- فضا چقدر بزرگ است؟

برخی ستاره‌شناسان بر این باورند كه محدودیتی در اندازه جهان وجود ندارد. دیگران نیز بر این تصور هستند كه از زمان انفجار بزرگ،‌ فضا تا حدود 150 میلیارد سال نوری گسترده شده و انبساط یافته است.

4- كجا و كی حیات در زمین آغاز شد؟

نظریات بسیار زیادی در این زمینه از ورود باكتری های مختلف به روابط همزیستی تا عبور جریانات انتقال دما از پوسته زمین وجود دارد.

5- آیا سفر در زمان امكان دارد؟

بافت فضا زمان شامل میانبرهایی موسوم به كرم‌چاله‌ها هستند كه سفر زمان به لحاظ تئوری ممكن می‌كنند؛ با این حال كرم‌چاله‌ها ثبات نداشته و باز كردن یكی از آنها نیازمند گرانش دافع است كه وجود آن هنوز اثبات نشده است.

6- آیا می‌توانیم فضا را به استعمار درآوریم؟

شاید، برخی بر این باورند كه ما باید به ایجاد مستعمره‌هایی در دیگر نقاط منظومه شمسی در شرایطی كه زمین دیگر قابل سكونت نباشد، جدیتر نگاه كنیم. ناسا در حال حاضر نشست‌هایی را برای زمینی‌سازی سیارات دیگر كه یك اصلاح عمدی شرایط در سیارات یا قمرهای دیگر برای شبیه‌تر ساختن آنها به زمین بوده، برپا كرده است.

7- چه چیز و كی جایگزین نفت خواهد شد؟

منابع انرژی جایگزین در دسترس هستند اما نیازمند به صرفه‌تر شدن و رسیدن به تقاضاها برای جایگزین شدن با نفت هستند. اگرچه پیشرفت‌هایی در نانوفناوری حاصل شده كه ممكن است پاسخگوی این سوال باشند.

8- جهان چگونه به پایان می‌رسد؟

نظریه‌هایی در این مورد وجود داشته مبنی بر اینكه جهان به توقف گسترش پرداخته و سپس در خود فرو می‌ریزد، اینكه با انبساط بیشتر، سردتر شده تا به صفر مطلق برسد و اینكه انرژی تاریك در نهایت بر گرانش فائق خواهد آمد.

9- طول عمر انسان چه قدر قابل افزایش است؟

آزمایشات افزایش طول عمر در موش برخی دانشمندان را متقاعد كرده كه انسانها شاید به زودی بتوانند بیشتر از صد سالگی خود زندگی كنند.

چهارشنبه 26/7/1391 - 21:45 - 0 تشکر 567292

ماموریت کپلر (Kepler Mission) یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که با هدف کشف سیارات فراخورشیدی مشابه زمین به فضا پرتاب شده ‌است. برای نیل به این‌ منظور، تلسکوپ فضایی کپلر بایستی نور دریافتی از بیش از یکصدهزار ستاره را در عرض سه و نیم سال بررسی نماید تا نشانه‌ای از کاهش درخشندگی بر اثر گذار سیاره‌ای بیابد. این مأموریت به نام منجم آلمانی یوهانس کپلر نامگذاری شده ‌است که برای اولین بار موفق شد با مطالعه نتایج رصدهای دقیق تیکو براهه، مدل حرکتی خورشید مرکزی را اثبات و قوانین سه گانه حاکم بر گردش سیارات به دور ستاره‌های مادرشان را توجیح کند.

چهارشنبه 26/7/1391 - 21:46 - 0 تشکر 567293

ویلیام بروکی از مرکز تحقیقات آمس معتقد است که اکتشافات اخیر نشان از صحت عملکرد ابزار علمی نصب شده روی تلسکوپ کپلر دارند. او ارزیاب علمی مأموریت است و می گوید که با توجه به یافته‌های تازه، می‌توان با اطمینان گفت که تلسکوپ کپلر به تمامی اهداف از پیش تعیین شده دست خواهد یافت.

سیارات فراخورشیدی جدید همگی از زمین خیلی بزرگتر هستند و به مشتریهای داغ مشهور شده‌اند. این شهرت به دلیل دمای بسیار زیاد تخمین زده شده از سطح آنها و سنگین بودن بیش از حد آنها است.



اندازه آنها از حدود نپتون تا بزرگتر از سیاره مشتری می‌باشد و دمای سطج این سیارات فراخورشیدی جدید حدود 1200 تا 1700 درجه سانتیگراد حدس زده شده است. دمایی که برای ذوب سنگ کفایت می کند. این دما اصلاً برای وجود حیات از نوعی که ما می شناسیم مناسب نیست!! !

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.