• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 852)
يکشنبه 23/7/1391 - 13:55 -0 تشکر 566424
کابوس زنـــــــــان

سلام خدمت همه دوستان گل تبیانیم :

آمارها نشان می‌دهد مهم‌ترین بیماری‌ای كه دغدغه اصلی بسیاری از بانوان در سراسر جهان محسوب می‌شود سرطان سینه است كه خسارت‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی فراوانی را در پی دارد.

این در حالی است كه به گفته متخصصان، شناخت علامت‌ها و اقدامات لازم برای تشخیص زودهنگام و درمان بموقع آن ، می‌تواند اثرات زیادی در جلوگیری از گستردگی عوارض این بیماری داشته باشد.

 

 

thank you for attention

يکشنبه 23/7/1391 - 14:4 - 0 تشکر 566432

چه مكانیسمی در بدن باعث ایجاد سرطان، بخصوص سرطان سینه می‌شود؟


به طور كلی چنانچه سلول‌های بدن به طور بی‌رویه رشد و تكثیر داشته باشند و دچار مرگ سلولی كه در حافظه خود دارند (بنا بر دلایل محیطی یا اجتماعی) نشوند، سرطان اتفاق می‌افتد. این حالت در تمام بدن ازجمله پستان می‌تواند باشد.



گفته می‌شود اكنون سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در میان زنان كشور است و حدود یك‌چهارم كل سرطان‌های زنان در كشور مربوط به این نوع سرطان است. آیا این آمار در مورد زنان دیگر كشورها هم مطرح است؟



بله، سرطان پستان در جهان نیز دارای رتبه اول در بین سرطان‌های زنان است. مطابق آمارهای رسمی سالانه در دنیا 1.6 میلیون نفر به سرطان پستان مبتلا می‌شوند. این آمار در ایران به 10هزار نفر در سال می‌رسد، به گونه‌ای كه می‌توان گفت اكنون بین 60 ـ 50 هزار نفر مبتلا به سرطان پستان در مراحل مختلف درمان داریم.متاسفانه با سیر صعودی ابتلا به سرطان پستان در كشور مواجهیم. آمار ابتلا به سرطان پستان در آمریكا و اروپا با توجه به جمعیت، پنج برابر ایران است، اما روند رو به رشد این بیماری در ایران در مقایسه با آمریكا و اروپا بسیار بالاست و متاسفانه از نظر رشد بیماری در دنیا در جایگاه اول قرار داریم.

 

thank you for attention

يکشنبه 23/7/1391 - 14:4 - 0 تشکر 566434

دلیل اصلی افزایش آمار مبتلایان به سرطان سینه را در چه می‌دانید؟

بروز سرطان پستان هم مانند سایر سرطان‌ها تحت عوامل مختلفی مانند عوامل محیطی و ژنتیك است. عوامل ژنتیكی معمولا ثابت است و آنچه متغیر است عوامل محیطی است كه عمده آن سبك و الگوی زندگی ما را شامل می‌شود. در سال‌های اخیر تغییراتی چون بی‌تحركی و مصرف بیشتر غذاهای آماده و غذاهای چرب و شیرین می‌تواند در این بیماری دخیل باشد.

چرا با وجود پیشرفت‌های درمانی، هنوز در زمینه این نوع سرطان با آمار بالایی در كشور روبه‌رو هستیم؟

مهم‌ترین عامل در ابتلا به این بیماری، جنسیت است. میزان مردان مبتلا به سرطان پستان 2.8 درصد و زنان نزدیك به 98 درصد است. سن نیز می‌تواند فاكتور مهم دیگری در ابتلا به سرطان پستان باشد، به گونه‌ای كه با افزایش سن، آمار سرطان پستان در زنان نیز افزایش می‌یابد. تا قبل از 45 سالگی از هر هشت مورد سرطان، یك مورد آن مربوط به سرطان پستان است، اما بعد از 55 سالگی مشاهده می‌كنیم كه متاسفانه از هر سه سرطان، دو مورد مربوط به سرطان پستان است.

برخلاف این ‌كه گفته می‌شود سابقه فامیلی و ژنتیك مهم‌ترین عامل ابتلا به سرطان پستان است، اما باید گفت پنج تا 10 درصد سرطان‌های پستان ژنتیكی است و 15 درصد مبتلایان دارای سابقه خانوادگی هستند.

در واقع 80 تا 85 درصد زنان مبتلا، هیچ‌گونه سابقه فامیلی ندارند. البته افرادی كه در خانواده خود یك فرد مبتلا به سرطان پستان دارند، از جمله افراد پرخطر به حساب می‌آیند.

زنانی كه تا قبل‌از 12 سالگی قاعدگی را تجربه می‌كنند و بعد از 50 سالگی یائسه می‌شوند، شانس بیشتری برای ابتلا به این سرطان را دارند. همچنین زنانی كه بعد از 30 سالگی صاحب فرزند می‌شوند یا به طور كلی پس از ازدواج دیگر بچه‌دار نمی‌شوند، احتمال بیشتری وجود دارد كه دچار سرطان پستان شوند.رادیوتراپی، هورمون‌تراپی پس از یائسگی، اضافه‌وزن و چاقی و همچنین استعمال دخانیات ازجمله دیگر عوامل افزایش‌دهنده خطر ابتلا به سرطان پستان است. زنانی كه بین 1.5 تا دو سال به فرزندان خود شیر می‌دهند، احتمال بروز سرطان پستان در آنها بسیار كاهش می‌یابد.

 

thank you for attention

يکشنبه 23/7/1391 - 14:5 - 0 تشکر 566436

یا نقشه‌ای از پراكندگی این نوع سرطان در كشور داریم؟

سرطان پستان تقریبا در همه استان‌ها پراكندگی یكنواختی دارد و تقریبا در همه استان‌ها رتبه نخست را داراست.

مطمئنا درمان این نوع سرطان همانند بیشتر بیماری‌ها دستخوش تحول شده است، درمان‌های جدید چگونه می‌تواند به درمان‌های دقیق‌تر و افزایش امید به زندگی مبتلایان به سرطان سینه كمك كند؟

میزان افزایش امید به زندگی بیماران دقیقا به مرحله تشخیص این بیماری بستگی دارد. بدیهی است چنانچه سرطان پستان در مراحل اولیه شناسایی شود روش‌های درمانی جدید نقش بسزایی در بهبود خواهد داشت.

آیا به كمك درمان‌های جدید می‌توان از ترس و هراس ناشی از ابتلا به سرطان سینه كاست؟

بله، این بیماری چنانچه در مراحل اولیه كه محدود است شناسایی شود قابل درمان است. نكته مهم این است كه مردم نسبت به علائم اولیه و روش‌های غربالگری مخصوصا معاینات ماهانه توسط خود شخص آگاهی لازم را داشته باشند.

 

thank you for attention

يکشنبه 23/7/1391 - 14:6 - 0 تشکر 566441

از آنجا كه همیشه پیشگیری بر درمان اولویت دارد و با توجه به رشد سرطان سینه در ایران چكار باید كرد تا به این بیماری دچار نشد؟

خانم‌ها باید از 20 سالگی به صورت ماهانه سینه خود را معاینه كنند و هر سه سال تا 39 سالگی توسط پزشكان ماهر معاینه شوند و در 40 سالگی اولین ماموگرافی خود را انجام دهند و بدیهی است چنانچه سابقه سرطان سینه در خانواده فردی وجود داشته باشد باید زودتر جهت بررسی‌های اولیه به پزشك مراجعه كند.

آیا پیشگیری از سرطان به واسطه تغییر شیوه زندگی یعنی نوع تغذیه، كنترل قند و چربی یا جلوگیری از افزایش وزن و همین طور مصرف نكردن دخانیات، از نظر علمی به اثبات رسیده است؟

این عوامل در سرطان پستان نیز مانند سایر سرطان‌ها از عوامل خطر محسوب می‌شود؛ بنابراین باید بشدت از آنها پرهیز كرد یا آنها را به حداقل رساند.

مصرف غذاهای آماده یا افزایش آلودگی‌های مختلف چقدر در بروز این بیماری موثر است؟

مانند سایر سرطان‌ها این عوامل از عوامل محیطی پرخطر محسوب می‌شود كه می‌تواند در این بیماری نقش داشته باشد.

 

thank you for attention

يکشنبه 23/7/1391 - 14:6 - 0 تشکر 566444

جود مراكز تخصصی تشخیص و درمان سرطان سینه چقدر می‌تواند در كاهش میزان ابتلا به این بیماری موثر باشد؟

به طور قطع وجود چنین مراكزی در بالا بردن سطح آگاهی عمومی، همچنین در تشخیص زودرس كه تاثیر بسزایی در روند درمان دارد، نقش مهمی دارد.

چشم‌انداز درمان سرطان را با توجه به پیشرفت‌های علم ژنتیك و ژن‌درمانی و نیز تولید واكسن انواع سرطان چگونه پیش‌بینی می‌كنید؟

چنانچه این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، مخصوصا با پیشرفت‌های اخیر علم، قابل درمان است و جای نگرانی وجود ندارد.

 

thank you for attention

يکشنبه 23/7/1391 - 14:14 - 0 تشکر 566457

سلام خدمت همه دوستان گل
نکته که خیلی اهمیت داره اینکه خانم ها نباید بترسند ... خیلی از خانم ها حتی از ترس با وجود لمس توده در سینه خود به پزشک مراجعه نمی کنند و ترس زیادی باعث میشه که سریع رشد پیدا کنه و نشه دیگه درمان درستی انجام داد .... خانم های گرامی باید بدانند هر توده ای و... نشانه سرطان نیست ولی حتما باید به پزشک مراجعه کنند و معاینه ماهانه رو فراموش نکنند .

 

thank you for attention

يکشنبه 23/7/1391 - 22:19 - 0 تشکر 566536

خیلی جالب بود
استفاده کردیم
ممنون

دوشنبه 24/7/1391 - 8:56 - 0 تشکر 566578

گردباد گفته است :
[quote=گردباد;125374;566536]خیلی جالب بود
استفاده کردیم
ممنون


خواهش می کنم دوست گل خودم .

 

thank you for attention

شنبه 6/8/1391 - 11:5 - 0 تشکر 569417

سرطان سینه تقریبا کابوس همه خانم‌هاست. تمام زنان میانسال و حتی دختران جوان می‌ترسند از این‌که با این بیماری خطرناک روبه‌رو شوند. خب، نگرانی در این‌باره طبیعی است‌ اما می‌توان با چند راهکار ساده کاری کرد که از این بیماری خطرناک دور بمانید. داشتن یک رژیم غذایی هوشمندانه یکی از کارهایی است که می‌تواند خانم‌‌های بسیاری را از خطرات این بیماری دور نگه دارد. تنها با خوردن این خوراکی‌های لذیذ می‌توانید با سرطان سینه مبارزه کنید.

 

thank you for attention

شنبه 6/8/1391 - 11:7 - 0 تشکر 569418



حبوبات


در مطالعات اخیر مشخص شده است، خانم‌هایی که به طور ثابت از لوبیا و عدس در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند در مقایسه با زنانی که از این خوراکی‌ها استفاده نمی‌کنند به احتمال کمتری به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. رژیم غذایی پرچرب و کم‌فیبر باعث افزایش احتمال بروز سرطان‌ها می‌شوند اما رژیم غذایی غنی از حبوبات ضدسرطان هستند. حبوبات حاوی پروتئین زیاد، انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و مقدار زیادی فیبرند.



چای سبز


خیلی خوب است که از فردا صبح یک فنجان چای سبز را با صبحانه‌تان میل کنید. این چای منبع بسیار خوبی از انواع آنتی‌اکسیدان‌هاست. نوشیدن 4-3 فنجان چای سبز به طور روزانه موجب کاهش احتمال بروز سرطان سینه، به‌خصوص در دوران یائسگی می‌شود. چای سبز احتمال ابتلا به انواع دیگری از سرطان‌ها به خصوص سرطان تخمدان را هم کاهش می‌دهد.




ماهی‌های چرب


نتایج مطالعات متعدد نشان داده، ماهی‌هایی که حاوی مقدار زیادی امگا3 هستند در بالا بردن عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارند و در نهایت منجر به کاهش رشد غده‌های سرطانی می‌شوند. ماهی‌های چرب از جمله سالمون، ‌تن و خال مخال منبع مهمی از ویتامین D نیز هستند. ویتامین D که آن را به نام ویتامین «آفتاب» هم می‌شناسند به طور طبیعی با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در بدن تولید می‌شود. این ویتامین نه تنها برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است بلکه مشخص شده تا 50درصد احتمال ابتلا به سرطان سینه را نیز کاهش داده، همچنین این ویتامین ریسک بازگشت دوباره سرطان سینه در زنان مبتلا را هم کاهش می‌دهد.


 

thank you for attention

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.