• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 900)
دوشنبه 10/7/1391 - 19:28 -0 تشکر 563765
اسطوره‌ای كه نه سنگ قبر داشت نه حتی جایی درمیان قطعه شهدا!

گروه فرهنگی: سربازی یونانی فاصله حول و حوش 40 كیلومتری دشت «ماراتن» تا آتن را یك نفس دویده است تا خبر پیروزی یونانیان بر ایرانی‌ها به مردم برساند. اما تا به آتن می‌رسد و این خبر را می‌دهد نقش زمین می‌شود و می‌میرد. حالا این افسانه شده است مبنای راه افتادن مسابقه دو «ماراتن» كه یكی از پاهای ثابت المپیك است و البته بغیر از آن در سایر اوقات سال هم در جای جای مختلف جهان برگزار می‌شود.

به گزارش رجانیوز، اگرچه دویدن 40 كیلومتری سرباز یونانی از ماراتن تا آتن افسانه و دروغ است اما ركاب زدن 9 كیلومتری دریاقلی سورانی از كوی ذوالفقاری تا مقر سپاه آبادان در پاییز سال 59 در تاریخ ثبت شده است و شاهدش هم جز رزمندگان آن، حالا زیر سنگ قبری در ردیف 92 قطعه 34 بهشت زهرا(س) آرام خوابیده است.

دریاقلی سورانی در بین ماشینهای اوراقی در حاشیه آبادان نشسته بود كه دید بعثی‌ها بی سر و صدا نخلهای كوی ذوالفقاری را قطع كرده اند و بعد از پل زدن روی بهمین شیر به طرف جاده خسروآباد دارند می‌روند تا محاصره آبادان را تكمیل كنند.

دریاقلی فرمان دوچرخه‌اش را گرفت و تا مقر سپاه ركاب زد. بعد با هیجان سر حسن بنادری، فرمانده سپاه آبادان داد كشید كه: از كوی ذوالقاری آمدند...

بچه‌ها به سرعت به سمت بعثی‌ها می‌روند و نتیجه آن می‌شود كه صبح عراقی‌ها بجای جاده خسروآباد بر می گردند پشت بهمن شیر. دریاقلی به همراه مردم آبادان در «عملیات کوی ذوالفقاری» شرکت کرد و در حالی که این گروه سلاح و ادوات چندانی در دست نداشتند به جنگ با دشمن رفتند و توانستند نفوذ دشمن به آبادان را ناکام بگذارند. در جریان همین نبرد دریاقلی جراحت سختی پیدا کرد و در جریان انتقال به پشت جبهه به شهادت رسید.

حالا امسال دریاقلی به كتاب بچه های پایه ششم دبستان راه یافته است تا آنها بجای خواندن افسانه‌هایی مثل پتروس فداكار هلندی به رشادت و غیرت این مرد آبادانی ببالند. مردی كه در این سالها نه تنها باید ساكت یك گوشه می‌نشست و فداكاری پتروس خیالی –كه حتی در هلند هم ناشناخته است- را در كتابهای درسی تماشا می‌كرد، بلكه حتی در میان جوانان حزب اللهی هم غریب بود. خیلی از جوانانی كه پنجشنبه‌ها قطعه شهدای بهشت زهرا(س) را پاتوق خودشان كرده‌اند خبر ندارند كه دریاقلی سورانی در گوشه‌ای از همین پاتوق آسمانی آرام گرفته است. او تا همین چند وقت پیش حتی سنگ قبر درست و حسابی هم نداشت، چه برسد به زیارت كننده پر تعداد.

تصاویری از مزار دریاقلی سورانی در طی این سالها كه حتی در قطعه شهدا هم نبوده است!

 

از این دست اسطوره‌های ملی و مذهبی فراوان وجود دارد كه یا شناخته شده نیستند و یا اینكه راهی به كتابهای درسی ما پیدا نمی كنند تا همچنان بچه‌ها از تصمیم كبری بخوانند و برای كوكب خانم كف بزنند. كاری به ناشناخته‌ها نداریم، اینهمه كتاب دفاع مقدس، اینهمه خاطره شفاهی و... چرا نتوانسته جای خودش را در مدارس ما باز كند؟

اما حضور دریاقلی در كتابهای درسی نشان داده است كه این راه را می‌توان ادامه داد و این گنجینه‌ها را می‌توان به خوراك فكر و دل مردم تبدیل كرد. اما اگر آدمهای خلاق و متعهدی پیدا شوند تا یكی مثل كامران نجف زاده در هلند درباره پتروس فداكار گزارش تهیه كند و ناشناخته بودن او برای مردم هلند را افشا كند، تا یكی مثل حبیب احمدزاده از دریاقلی مستندی بسازد به نام «بهترین مجسمه دنیا» و بعد مجسمه یادبود دریاقلی در آبادان نصب شود، تا یكی دیگر از او فیلم بسازد، تا بالاخره یك نفر پیدا شود و قبر خاك گرفته و غریب او را در بهشت زهرا(س) تا كسی مثل دكتر محمدرضا تركی داستان دریاقلی را برای كتاب درسی پایه ششم بازنویسی كند، تا... .

این مسیر به این افراد نیاز دارد. بسم الله...

 

سنگ جدید مزار شهید دریاقلی سورانی

 

یادبود شهید دریاقلی سورانی در آبادان

 

شعری از استاد محمدرضا تركی كه برای شهید دریاقلی سروده شده:
 
آن سوی نخل ها پُر سرباز دشمن است
این شهر ِ در محاصره، شهر تو و من است

دشمن نفوذ کرده و این شهر بی پناه
اینک به زیر چکمهّ ناپاک دشمن است

دریاقلی! رکاب بزن، یا علی بگو
چشم انتظار همت تو دین و میهن است

ای مرد اهل درد، بنازم به غیرتت
این خانه‌ها هنوز پر از کودک و زن است

فردا ـ اگر درنگ کنی ـ کوچه‌های شهر
میدان جنگ تن به تن و تانک با تن است

از راه اگر بمانی و روشن شود هوا
تکلیف شهر خاطره‌های تو روشن است!

دریاقلی! رکاب بزن گرچه سهم تو
از این دیار، ترکش و یک مشت آهن است

دریاقلی! به وسعت دریاست نام تو
تاریخ در تلفظ نام تو الکن است

هی مرد ِ مرد از نفس افتاده‌ای مگر؟!
همپای مرگ، کار تو امشب دویدن است

چون موجها به دامن ساحل نمی‌خزی
دریایی و طریقت دریا تپیدن است.

دوشنبه 10/7/1391 - 22:18 - 0 تشکر 563806

سلام
بی شمارند از این دست قهرمانان بی نام و نشان.
داشتم کتاب "گمشده ی من" رو می خوندم داستان قرارگاه نصرت و رشادت های شهید علی هاشمی رو می خوندم به روایت دکتر محسن رضایی. می بینم ایشون هم اسمشو جایی نشنیده بودم و اتفاقی دارم از این کتاب باهاشون آشنا میشم.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 11/7/1391 - 9:17 - 0 تشکر 563835

سلام
چه شعر ساده و قشنگی بود
روحش شاد
جناب مدمن اگه منظورتون از علی هاشمی همون فرمانده ایی كه توی هور موفقیت های زیادی بدست آورده یه مستند از ایشون پخش شده (همون زمانی كه بعد از سالها پیكر پاكشون)پیدا شد

گاهي به آسمان خيالم عبور کن

شعر مرا نيم نگاهي مرور کن

دل مرده ام،قبول . . .!

تو اما مسيحا باش،

يک جمعه هم زيارت اهل قبور کن.

سه شنبه 11/7/1391 - 14:49 - 0 تشکر 563919

با نام خدا و سلام

 درباره علی هاشمی در کتاب "پایی که جا ماند "خوندم واقعا بعثیها به خونش تشنه بودند

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

سه شنبه 11/7/1391 - 16:50 - 0 تشکر 563958

از آنجایی که این شهید از فرماندهان ارشد سپاه (موسس وفرمانده قرار گاه فوق سری  نصرت )بودند واطلاعی  از شهادت یا اسارت ایشان در دست نبوده تا سرنگونی رژیم بعث امیدهایی برای زنده بودن ایشان وبوده به همین خاطر هیچکس هیچ حرفی از ایشان نمی زند یکی از ژنرالهای عراق تا سالها بعد ازجنگ در هور به دنبال زنده یا مرده این شهید می گشته است. ا ولین مستند در مورد ایشان  بعد از سرنگونی رژیم بعث پخش شد .کتاب راز گمشده مجنون  نوشته م. نظر لو در مورد ایشان است وکتاب بستر آرام هور   اثر نصرت الله محمو د زاده به صورت مستند وتخصصی به فعالیتهای ایشان پرداخته است .








سه شنبه 11/7/1391 - 17:27 - 0 تشکر 563967

سلام
انگار من خیلی با دفاع مقدس بیگانه بودم که تابحال نفهمیدم.
اینجوری که میگید زیاد از ایشون نوشته شده.
ممنون از اطلاعات مفیدی که بهم دادید.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 11/7/1391 - 21:0 - 0 تشکر 563980

سلام


شعر ساده اما بسیار تاثیر گذاری بود.


این بحث هم در ادامه چند مبحث دیگه ایه که در انجمن هست  و تمام حرف اینه که قهرمانان واقعی این کشور،قهرمانان فرزندان ما باشند.


کم نیستند از این قهرمانان گمنام،قهرمانانی مثل یوسف حیدری که قهرمان دوی سرعت بود،او در مدت 4 دقیقه حدود 3000 متر دوید و خودش را به زیر شنی تانک انداخت و با اینکار مانع ورود تانک های عراقی به مواضع ایرانی ها شد.


و یا سهام خیامی دختر 12 ساله اهل هویزه که تحمل دیدن دشمن را در سرزمینش نداشت و آنقدر به عراقی ها سنگ پرتاب کرد تا آنها با شلیک یک گلوله او را به شهادت رساندند.


یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


چهارشنبه 12/7/1391 - 0:16 - 0 تشکر 564060

جناب مدمن یه چیزهایی هم هست که شمابلد هستید وما بلدنیستیم مهم تبادل اطلاعات است که انجام می شود ولی شهید هاشمی واقعا غریب هستند. شهیدی که نزذیک 25 سال است که شهید شده اند ولی حدود ده سال است که به عنوان شهید نامی از ایشان ذکر می شود هنوز زمان لازم است تاابعاد شخصیتی ایشان شاخته شود ونسل جوان جنگ ندیده ایشان رابشناسنند و حال بماند که این عزیز برای جنگ دیده ها هم ناشناخته است.
شادی روح بلند شون صلوات

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.