• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 7317)
دوشنبه 18/6/1387 - 10:36 -0 تشکر 56188
آیا ما روی یک بیسکویت زندگی می کنیم؟ - براهین تخت بودن زمین!

 آیا ما روی یک بیسکویت زندگی می کنیم؟

 شاید در بحث های روزمره این جملات بسیار شنیده شود:

« هر کسی می داند که زمین کروی است.» یا «فکر نمی کنم کسی شک داشته باشد که زمین در حال چرخش به دور خورشید است.»

زمین تخت

احتمالاً بسیار تعجب می کنید اگر بدانید نه تنها افرادی هستند که به گردش زمین به دور خورشید اعتقاد ندارند، بلکه معتقدند: این یک اشتباه بزرگ است که فکر کنیم زمین مثل یک توپ کروی است. حقیقت این است که زمین تنها می تواند به صورت یک سکه یا بیسکویت مسطح باشد!

انجمن زمینِ مسطح در حدود قرن 19 در انگلستان توسط یک مخترع انگلیسی به نام ساموئل روبوتهام تأسیس شد. اصل اعتقاد اعضای این انجمن این است که زمین ابداً به شکل یک کره نمی تواند باشد، زیرا این موضوع با تجربیات روزمره ی تمام انسانها متضاد است. در واقع زمین، مسطح و مانند یک بیسکویت تخت و گرد است. روبوتهام با تفسیری که از بخشهایی از کتاب مقدس داشت، به این عقیده ی خاص رسیده بود و مقالاتی در این باره چاپ نمود. وی در نهایت در کتاب 430 صفحه ای خود  به نام «زمین نه یک کره»، دیدگاههای خود را به طور مفصل ارائه داد.

کتاب

بر اساس عقیده ی زمین تخت ها: زمین یک دیسک تخت است که نقطه ی قطب شمال در مرکز آن قرار دارد. همچنین نقطه ای به نام قطب جنوب وجود ندارد، بلکه دور تا دور زمین را دیواره ای مرتفع از یخ فراگرفته است. خورشید و ماه در فاصله ی 3000 مایلی قرار دارند  و «کیهان» 100 مایل بالاتر است.

زمین مسطح
زمین مسطح طبق نظر زمین تختها

در قرن بیستم فعالیتهای ایشان محدود نشد و با چاپ یک مجله و حتی یک ایستگاه رادیویی نظریات خود را پخش می نمودند. در سال 1906 رهبر این گروه به نام «ولیوا» و 6000 نفر از پیروانش سعی داشتند در تمام ایالات متحده اعتقادات خود را منتشر سازند. نجوم تکاملی و زمین تخت دو شیطانی بودند که ایشان دربرابر آنها می جنگیدند!

در سال 1956 تصاویر مختلف فضانوردان از زمین کروی در دسترس عموم قرار گرفت و انجمن را با خطری جدی روبرو ساخت. ساموئل شنتون یکی از اعضای انجمن در برابر این تصاویر اینگونه اظهار نظر نمود که: «به راحتی می توان دید که چگونه یک عکس مثل این می تواند چشمهای ناکارآزموده را فریب دهد.»

 

ساموئل شنتون
سموئل شنتون: ببینید! زمین تخت تخته!

پس از فرود آپولوها روی ماه، موضع انجمن این بود که این ماجرای سفر به ماه در واقع فریبی است که توسط شرکت فیلم سازی هالیوود بر اساس داستانی از آرتور سی کلارک تهیه و تولید شده است. این نظر حتی توسط بسیاری از افراد غیر عضو در انجمن نیز پذیرفته شد! حتی در ایران امروزه بعضی به این موضوع معتقددند.

در بیانیه ای که توسط چارلز جانسون رئیس انجمن زمین تخت در سال 1971 اعلام شد، آمده است:

« ... جهان تخت است.... ما معتقدیم که آنچه امروزه به نام علم و دانشمند مطرح است، در واقع فریبکارانی هستند که عوام را گول می زنند. ... البته تکنولوژی و تمام چیزهای خوبی که برای ما آورده است هیچ ربطی به علم ندارد. تمامی مخترعین ضد علم بوده اند. مثلاً برادران رایت (مخترعین هواپیما) گفته اند:« نظریات علمی ما را سالها عقب نگه داشت. زمانی که ما تمام علم را به دور انداختیم، و از تجربه ها و تجربه ها شروع کردیم، آنگاه هواپیما را اختراع نمودیم.»

جالب است بدانیم که هنوز بسیاری در ایالات متحده به تخت بودن زمین معتقد هستند!

 

سقوط

بیایید در طی یک بحث با یک زمین تخت گرا، بیشتر با عقائد آنها آشنا شویم:

پرسشگر: شما چگونه دور شدن کشتی ها از ساحل را توضیح می دهید؟ زمانی که کشتی ها از ساحل دور می شوند، آهسته آهسته پایین می روند و در نهایت فقط نوک دکلشان باقی می ماند و آن هم پس از مدتی محو می شود. این نشان نمی دهد که زمین تخت نیست؟

زمینِ تخت گرا: آیا شما واقعاً این را دیده اید؟

پرسشگر: خوب، بله من واقعاً این پدیده را دیده ام. چگونه این را توضیح می دهید؟

زمین تخت گرا: بوسیله ی شکست نور! شکست نور توسط جو باعث می شود شما به خطا احساس کنید که کشتی در حال فرو رفتن به پایین است. در حالی که اگر بارها این پدیده را ببینید ممکن است حتی بنظر برسد که کشتی ها کمی به سمت بالا هم می روند و توی هوا می ایستند! شما که فکر نمی کنید آنها پرواز می کنند، بلکه این بخاطر شکست نور است.

پرسشگر: هواپیما ها اگر به سمت شرق یا غرب برای مدتی پرواز کنند، به نقطه ی اول خود برمی گردند، این اتفاق نمی تواند در یک جهان تخت روی دهد.

زمین تخت گرا: البته که می تواند! زمین مانند یک صفحه ی گرامافون است، و برای چنین کاری شما کافی است یک دور کامل به دور نقطه ی قطب شمال بزنید تا به نقطه ی اول خود بازگردید.

پرسشگر: درست است، ولی سعی کنید با این نظریه ی خود به سمت جنوب بروید، آن وقت به لبه های زمین خواهید رسید.

زمین تخت گرا: البته که نه! هیچ کس نمی تواند به لبه ها برسد زیرا در مسیرش دیواره های بلند یخ وجود دارد.

پرسشگر: در باره ی جهت قطب نما که به سمت جنوب است چه می گویید؟

زمین تخت گرا: سوزن قطب نما همیشه به سمت شمال است. و در نزدیکی پیرامون زمین منحرف می شوند، در نتیجه کاشفین فکر می کنند به قطب جنوب رسیده اند.

 

می توان این بحث را همین طور ادامه داد. تا زمانی که همینطور کیفی و نادقیق  بحث شود، به جایی نخواهد رسید.

بعد از آشنایی با انجمن زمین تخت، و عقاید عجیب ایشان، بد نیست نگاهی به براهینی که برای اثبات تخت بودن زمین ارائه می کنند داشته باشیم. این براهین به ما کمک می کند که بتوانیم یک بار دیگر به دلایلی که برای ساده ترین نظریات علمی مورد قبولمان داریم، بیاندیشیم.

کاریکاتور

براهین غیر قابل انکار تخت بودن زمین:

 

برهان اول:

1-       واقعیت اتر: پس از اینکه ماهیت موجی نور آشکار گردید، دانشمندان به وجود ماده ای که محیط و بستر انتشار امواج نور را فراهم می آورد، پی بردند. در واقع هر موجی نیاز به یک محیط دارد، و اتر هم محیطی است که نور در آن سیر می کند. برای اینکه نور از خورشید به ما برسد باید تمام فضای بین خورشید تا زمین را بپماید، پس تمام این محیط از اتر پر شده است. در سال 1887 دو دانشمند امریکایی آزمایشی برای یافتن مستقیم اتر در فضا انجام دادند. آنها پیش بینی می کردند که چون زمین در حال حرکت از میان اتر است ، پس سرعت حرکت نور در جهت حرکت زمین بیشتر از عمود بر آن است. آزمایش دقیقی که آنها انجام دادند به هیچ نتیجه ای نرسید و تفاوت سرعت حرکت نور در محیط اتری به علت چرخش زمین را مشاهده ننمودند. ولی این آزمایشِ درست، آنها را به یک نتیجه ی نادرست رساند: ایشان گفتند پس اتر وجود ندارد! در حالی که حقیقت وجود اتر انکار ناپذیر است، زیرا هر موجی نیاز به محیط دارد. در واقع نتیجه ی درست از این آزمایش این بود که زمین همانطور که احساس می کنیم ساکن است و هیچ حرکتی ندارد. آنها بجای اینکه حرکت زمین را انکار کنند وجود اتر را انکار کردند! که اصلاً معقول نیست. این آزمایش نشان می دهد که زمین ساکن است و هیچ حرکتی ندارد.

 

برهان دوم:

1-      در مدل امروزی سیاره ی زمین تصور می شود که یک توپ سنگی کروی است که در میان فضا با سرعت صدها هزار کیلومتر در ساعت پرواز می کند. ولی چگونه امکان دارد که زمین این سرعت را برای میلیون ها سال حفظ کند، در حالی که تمام فضا از اتر پر شده است و با زمین اصطکاک دارد. در واقع انرژی حرکتی زمین توسط اتر گرفته می شود و برای ادامه ی حرکت نیاز به کسی دارد که آن را هل دهد.

2-      اگر بخواهیم قبول کنیم که زمین با آن سرعت وحشتناک به دور خورشید در حال چرخش است، باید مثل ماشینی که در حال پیچیدن می باشد همه ی اشیاء روی زمین به یک سو پرت شوند!  در طول روز که رو به خورشید است همه چیز به سمت درون فشرده می شود و در شبها همه ی درختها و ساختمان ها به سمت بیرون پرتاب شوند! و چون چنین چیزی را از نظر کاملاً تجربی مشاهده نمی کنیم پس زمین نمی تواند در یک مدار به دور خورشید بچرخد.

 

برهان سوم:

1-      تصور کنید اگر جهان گرد باشد و دو نفر یکی در قطب شمال ودیگری در قطب جنوب باشد، آنکه در قطب شمال است توسط نیروی ثقل به سمت پایین کشیده می شود، ولی آنکه در قطب جنوب است، توسط نیروی ثقل به پایین سقوط خواهد کرد.

2-      همچنین مثلاً اگر تعدادی سنگ روی یک توپ فوتبال قرار دهید تعدادی از آنها از لبه های توپ به پایین می افتند. و این نشان می دهد که اگر زمین هم گرد می بود، همه چیز از کناره های آن به سمت پایین سقوط می کرد.

 

برهان چهارم:

1-      تصور کنید، اگر یکی از ساکنین بالایی زمین برای دیدن دوست خود به بخش زیرین زمین کروی برود، چه اتفاقی می افتد؟! آن کسی که بالاست معتقد است که جهت پایین، پایین است. وآن کسی که در پایین زندگی می کند جهت پایین را بالا می داند!  در نتیجه هنگامی که با هم روبرو می شودند باید معکوس همدیگر باشند، و این محال است.

تناقض

برهان پنجم:

1-       همانطور که می دانید آب حدود 75 درصد از سطح سیاره ی مارا گرفته است. همچنین تمام دورتادور آن توسط سیال دیگری به نام هوا فرا گرفته است. چطور می توان تصور کرد که این تریلیون ها تن آب و هوای اطراف زمین به سختی به سطح سیاره چسبیده باشند؟ از طرف دیگر نیروی گرانش چگونه می تواند این حجم عظیم از آب مایع را در این مدت طولانی اطراف خود نگه دارد؟

سقوط

2-       حتی اگر بپذیریم که «بار گرانشی» می تواند این کار را بکند، بازهم با مشکلاتی که شاخه ی دیگر علم فیزیک، یعنی ترمودینامیک برای ما ایجاد می کند، روبرو می شویم.

 

بسیار واضح است که دنیا ثابت است و در مرکز کیهان مستقر شده است. خورشید، سیارات و تمامی ستارگان به دور زمین گردش می کنند (البته نه ضرورتاً در مدارهای دایره ای).

 

این از جمله دلایلی بود که زمین تخت ها برای اثبات ثبوت و تخت بودن زمین ارائه می کنند. البته جالب است که بعضی از آن دلایل شبیه همان دلایلی است که در برابر چرخش زمین در زمان گالیله توسط ریاضیدانان ارائه می شد.

مثلاً تصور کنید که اگر زمین با سرعت بسیار زیاد به دور خود می چرخید چقدر مسافرت کردن آسان می شد! همانطور که می دانید در منطقه ی استوایی، زمین در طول 24 ساعت 40 هزار کیلومتر می چرخد. پس سرعت چرخش زمین بیش از 1500 کیلومتر در ساعت است!! شما اصلاً نمی توانید این سرعت را تصور کنید. از طرف دیگر شما کافی بود که با پریدن بوسیله ی یک هلیکوپتر، تماس خود را با سطح زمین قطع کنید، در آن صورت زمین زیر پای شما خواهد چرخید و بعد از 12 ساعت شما به قاره ی امریکا می رسید!

 چه کسی می تواند این دلایل غیرقابل انکار را در اثبات نظریه ی زمین مرکزی و تخت بودن زمین جواب بدهد؟ !! بله اگر راست می گویید، جواب بدهید!

تألیف و ترجمه:

ا.م.گمینی

برای مطالعه ی بیشتر:

مقاله ای از پاتریک مور

http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth

 

هر کجا هستم باشم، آسمان مال من است...

دوشنبه 18/6/1387 - 11:40 - 0 تشکر 56204

من همیشه فکر می کردم با قضیه ی جاذبه ی زمین و نیروی گرانش این برهان ها حل شده و اصلا باورم نمیشه که هنوز هم این سوالات باشند ولی واقعا میشه این چیزا رو انکار کرد ؟ با پیشرفت فناوری جهان تصاویری از کره ی زمین به دست آورده که همگی این برهانها رو رد می کنه و فکر نمی کنم دیگه مشکلی باشه البته همیشه دیدن تمام نظریات رو ثابت می کنه و مشاهده ی عینی فکر می کنم به تمام این سوالات پاسخ داده است .

مقاله ای که قرار دادید حرف نداشت .

دوشنبه 18/6/1387 - 17:23 - 0 تشکر 56287

خیلی جالبه . این سوال آخری حتی تو ذهن منم بوده .

وقتی بالای یک وانت سوار می شدم( در حال حرکت) حتی اگه در جا به هوا بلند بشی ، موقتی دوباره کف وتنت میرسی میبینی با توجه به سرعت حرکت مقداری عقبتر فرود میای. حالا سرعت زمین رو تصور کنید . فکر نکم هیچ هواپیمای مسافر بری با این سرعت حرکت کنه. با این حال وقتی به هوا می پریم دوباره سر جای خودمون فرود میاییم. 

ولی  هیچوقت فکر نمی کردم این مساله جواب نداشته باشه. فکر کنم اینا همه مربوط به جاذبه زمینه و با فرض بیروی گرانش حل شدنی هست.

فقط من یه سوال برایم پیش اومد . اینایی که میگن زمین تخته پشت زمین رو چجوری فرض می کنن؟ اصلا بنظر اونا پشت زمین وجود داره؟ در اون شکلی که نشون داده شده همه قاره ها یکطرف زمینه .

آیا این فرض دلیلی بر نقض جاذبه زمین است؟

دوشنبه 18/6/1387 - 22:59 - 0 تشکر 56391

روزی برتر اندر راسل برای مردم درباره ستاره شناسی سخن رانی می کرد او توضیح می داد که چگونه زمین به دور خورشید می چرخد وچطور خورشید به دور مرکز کهکشان می گردد در پایان سخنرانی پیرزن کوچک اندامی از انتهای اتاق برخاست و گفت چرند می گویی دنیا یک بشقاب تخت است که بر پشت یک سنگ پشت غول آسا قرار دارد دانشمند با لبخند پیروزمندانه ای جواب داد پس آن سنگ پشت کجا ایستاده است پیرزن گفت جوان خیلی زرنگی هستی خیلی زرنگ اما از آن جا به پایین همه اش سنگ پشت است بیشتر مردم برج بی انتهایی از سنگ پشت را به عنوان تصویری از جهان نمی پذیرند و آن را مسخره می یابند اما از کجا معلوم که ما بیشتر از دیگران می دانیم...بخشی از کتاب تاریخچه زمان اثر استیون هاوکینگ شاید ما به کمک تکنولوژی امروز به پرسش های زیادی پاسخ داده باشیم اما شاید تصوری کنونی ما از جهان روزی به اندازه گرد بودن زمین بدیهی و یا به اندازه تخت بودن آن مسخره باشد

پنج شنبه 21/6/1387 - 0:58 - 0 تشکر 56870

 به نام نیكــــــــــی





درود بردوستان فرهیخته و فرهیختگان دوست

اشتباه برهان اول

آنها پیش بینی می کردند که چون زمین در حال حرکت از میان اتر است ، پس سرعت حرکت نور در جهت حرکت زمین بیشتر از عمود بر آن است

اون ها همین جا اشتباه می كردند. نور ماهیت موجی ندارد، بلكه ماهیت موجی-ذره ای دارد. این ها باهم خیلی فرق می كنند. فرض كنیم حتی نور ماهیت موجی دارد. در نسبیت خاص اینشتین اثبات شده قوانین فیزیك كلاسیك در باب سرعت نسبی در مورد نور غیرقابل پذیرش است چون ممكن است سرعتی بیش از سرعت نور وجود داشته باشد و این یعنی جرم بی نهایت. پس غیر ممكن است.


اشتباه برهان دوم

1-در مدل امروزی سیاره ی زمین تصور می شود که یک توپ سنگی کروی است که در میان فضا با سرعت صدها هزار کیلومتر در ساعت پرواز می کند. ولی چگونه امکان دارد که زمین این سرعت را برای میلیون ها سال حفظ کند، در حالی که تمام فضا از اتر پر شده است و با زمین اصطکاک دارد.


ضریب اصطكاك برای جرم تعریف می شود. اتر كه جرم ندارد.

2- اگر بخواهیم قبول کنیم که زمین با آن سرعت وحشتناک به دور خورشید در حال چرخش است، باید مثل ماشینی که در حال پیچیدن می باشد همه ی اشیاء روی زمین به یک سو پرت شوند!  در طول روز که رو به خورشید است همه چیز به سمت درون فشرده می شود و در شبها همه ی درختها و ساختمان ها به سمت بیرون پرتاب شوند! و چون چنین چیزی را از نظر کاملاً تجربی مشاهده نمی کنیم پس زمین نمی تواند در یک مدار به دور خورشید بچرخد.

نه خیر ... پس جاذبه چی میشه؟؟؟    شتاب مركز گرای زمین در مقایسه با شتاب گرانش در حدی نیست كه هنگام شب اشیاه پرتاب شوند و هنگام روز فرو روند. اما این قابل قبول است كه هنگام روز وزن شما بیشتر و قد شما كمتر است(نسبت به شب)






اشتباه برهان سوم


1
- تصور کنید اگر جهان گرد باشد و دو نفر یکی در قطب شمال ودیگری در قطب جنوب باشد، آنکه در قطب شمال است توسط نیروی ثقل به سمت پایین کشیده می شود، ولی آنکه در قطب جنوب است، توسط نیروی ثقل به پایین سقوط خواهد کرد.

آخه عزیزم... بالا و پایین كه مطلق نیستند. پایین یعنی به سمت مركز زمین و بالا یعنی عكس اون. اون دو نفر هردو به سمت پایین (یعنی سمت جاذبه) كشیده می شوند. یعنی جهت پایین و بالا برای اونها برعكسه.

2-همچنین مثلاً اگر تعدادی سنگ روی یک توپ فوتبال قرار دهید تعدادی از آنها از لبه های توپ به پایین می افتند. و این نشان می دهد که اگر زمین هم گرد می بود، همه چیز از کناره های آن به سمت پایین سقوط می کرد


در حقیقت چیزی به نام پایین وجود نداره. پایین یعنی به سمت مركز زمین و همه سنگها به طرف مركز زمین كشیده می شوند یعنی پایین....!!!!






اشتباه برهان چهارم

تصور کنید، اگر یکی از ساکنین بالایی زمین برای دیدن دوست خود به بخش زیرین زمین کروی برود، چه اتفاقی می افتد؟! آن کسی که بالاست معتقد است که جهت پایین، پایین است. وآن کسی که در پایین زندگی می کند جهت پایین را بالا می داند!  در نتیجه هنگامی که با هم روبرو می شودند باید معکوس همدیگر باشند، و این محال است.

پایین و بالا نسبی اند. نه مطلق... در كهكشان یا در منظومه شمسی چیزی به نام بالا و پایین  معنی نداره. این روی كره است كه معنی داره.





اشتباه برهان پنجم


حتی اگر بپذیریم که «بار گرانشی» می تواند این کار را بکند، بازهم با مشکلاتی که شاخه ی دیگر علم فیزیک، یعنی ترمودینامیک برای ما ایجاد می کند، روبرو می شویم.


هیچ مشكلی ایجاد نمی شود... اگه راست میگی بگو ببینم چه مشكل؟؟؟؟؟





همانطور که می دانید در منطقه ی استوایی، زمین در طول 24 ساعت 40 هزار کیلومتر می چرخد. پس سرعت چرخش زمین بیش از 1500 کیلومتر در ساعت است!! شما اصلاً نمی توانید این سرعت را تصور کنید. از طرف دیگر شما کافی بود که با پریدن بوسیله ی یک هلیکوپتر، تماس خود را با سطح زمین قطع کنید، در آن صورت زمین زیر پای شما خواهد چرخید و بعد از 12 ساعت شما به قاره ی امریکا می رسید!

هلی كوپتر با همون سرعت زمین داره می چرخه چون در لحظه جدا شدن از زمین سرعت اولیه ای داشته... هیچوقت هم متوقف نمیشه... نه نه نه نه... اشتباه نكن ... حتما می گی در اثر اصطكاك با هوا باید سرعت اولیه اش صفر بشه. اما این طور نیست... چون هوا هم داره با همون سرعت می چرخه.







این بود جواب مغلطه های آقایون... دیدید خیلی هم نقض اون ها سخت نبود....!!!!

 

 

يکشنبه 24/6/1387 - 9:5 - 0 تشکر 57661

با تشکر فراوان از moeinnemati

بسیار عالی و مرتب به سوالات و براهین زمین تخت ها پاسخ گفته ای. از اینکه وارد این بحث شدی ازت سپاس گذارم. البته باید بدانی که زمین تخت ها کله شق تر از آن هستند که با این پاسخهای شما قانع بشن. اصولا اگر با آنها وارد بحث علمی بشید یک جوری شما رو می پیچونن! درست مثل کسانی که امروزه به طالع بینی و بشقاب پرنده و ... اعتقاد دارن. شاید در ابتدا فکر کنیم این اعضای انجمن زمین تخت افراد احمقی هستند. ولی این طور نیست. اعتقاد به طالع بینی هم به همان اندازه ی زمین تخت غیرعلمی و غیر منطقی است. همین طور بشقاب پرنده ها و موجودات فضایی و... که هنوز وجودشون مورد تأیید نیست ولی اگر با چنین افرادی وارد بحث بشی مثل این می مونه که با یک زمین تخت داری بحث می کنی.

اعتقادات غیر علمی در همه ی جوامع وجود داره و جالب اینکه در میان افراد تحصیل کرده هم بسیار دیده می شه. مثلا بعضی ها اعتقاد دارن که اگر زن باردار به خسوف نگاه کنه بچه اش لک می آره! حالا اگر برای او توضیح بدی که نگاه کردن به خسوف عین این می مونه که به سایه ی یه توپ نگاه کنیم. آیا ما از نگاه کردن به سایه ی اجسام می ترسیم. اگر یک زن حامله به این همه سایه اجسام اطرافمون نگاه کنه براش خطر داره؟ خوب خسوف هم یعنی سایه ی یه جسم افتاده روی یه جسم دیگه همین! ولی باز ممکنه اون شخص با شما وارد بحث بشه! که مثلا تأثیرات گرانشی اجسام رو در نظر بگیرید و ممکنه یه تأثیری داشته باشه که هنوز علم اونو نشناخته و همسایه ی دوست فلان خواهر شوهرم به خسوف نگاه کرد و بچه اش لک آورد!

این بحث ها شبیه بحث با زمین تخت ها می مونه! پس می بینید که این طرز فکر اصلا کم نیست. و همه جا شیوع داره. باید راهی پیدا کرد که حداقل افراد تحصیل کرده از این تفکرات مصون شوند...

راستی یک اشتباه کوچک علمی در پاسخ به برهان دوم داری... وزن افراد و قد اونها در شب و روز تغییری نمی کنه. حتی با اینکه زمین با سرعت داره دور خورشید می چرخه و در شب ما رو به بیرون مدار قرار می گیریم و در روز به درون مدار ولی باز این اتفاق نمی افتد. شاید برایت عجیب باشد ولی با یک تحلیل ساده از قوانین چرخش و گرانش در مدار می شه این موضوع رو بفهمید. منتظرم ببینم می تونی متوجه بشی چرا... راهنمایی: چرخش انتقالی زمین با چرخش یک قلاب سنگ یه فرقهایی داره...

 

هر کجا هستم باشم، آسمان مال من است...

يکشنبه 24/6/1387 - 21:6 - 0 تشکر 57775

سلام

ممنون از استاد عزیزم امیر استرو

اتفاقا این صحبتای شمارو واقعا قبول دارم. من هم با یکی از همینطور افراد ارتباط دارم. ایشونم خدارو قبول نداره ، حالا منم بخاطر اثبات وجود خدا و اثبات حقانیت دینمون، رفتم دنبال کلی استاد و کتاب که شاید بتونم کاری بکنم

اما دریق از یقرون منطق! من موندم واقعا با چه شیوه ای میشه با اینطور آدما بحثید!

خلاصه اینکه : سبز بادید...

یا علی...

چهارشنبه 27/6/1387 - 0:37 - 0 تشکر 58356

به نام نیكـــــــــــی
درود بر تمامی دوستان عزیز
از دوست عزیزم امیراسترو متشكرم كه این بحث جالب رو مطرح كرد. لا اقل برای من خیلی جذابه.
خوب، بریم سر اصل مطلب
چرخش انتقالی زمین با چرخش یک قلاب سنگ یه فرقهایی داره...
راستش تنها فرقی كه به نظر من می رسه اینه كه زمین حركت چرخشی حول محور خودش رو هم داره اما قلاب سنگ نداره...
ببینید...  اشیای روی زمین تحت تاثیر دو نیروی گریز از مركز هستند: 1-نیرویی كه در اثر چرخش زمین دور خورشید پدید می آید 2-نیروی گریز از مركز ناشی از حركت وضعی زمین.
در روز این دو نیرو عكس هم عمل می كنند و در شب در جهت موافق یكدیگر. بنابراین نیرویی كه در روز انسان به زمین وارد می كند بیشتر از شب است و این یعنی وزن بیشتر(نه جرم بیشتر)  و قد كوتاهتر...
این چیزی بود كه به ذهن من می رسید... اگه اشتباه می كنم لطفا اشتباهم رو به من بگید.
سپاس

 

 

چهارشنبه 27/6/1387 - 14:27 - 0 تشکر 58442

دوست عزیز

خوب می دانی که چرخش زمین بدور خورشید مثل یک تیکه سنگ نیست که با یک نخ به یک مرکز متصل شده و در حال چرخش است. بلکه زمین به مانند یک پرتابه در حال سقوط، تحت گرانش خورشیدست، ولی چون منحنی سقوط موازی سطح خورشیدست، در واقع در یک مدار بدور خورشید می گردد.

زمین به همراه تمام مخلوقات موجود روی سطح آن در حال چرخش بدور خورشیدست پس نیروی گرانش که نقش نیروی جانب به مرکز را بازی می کند کل زمین به همراه موجودات زمینی از جمله ما انسان ها را به سمت خود شتاب می دهد. ما هم به همراه زمین به دور خورشید شتاب می گیریم و چرخش می کنیم. در نتیجه چیزی شبیه نیروی گریز از مرکز را احساس نمی کنیم. نیروی مجازی گریز از مرکز معمولا زمانی احساس می شود که نیروی جانب به مرکز مدار، چیزی غیر از نیروی گرانشی باشد: مثلا پیچیدن ماشین، نخ و... ولی در مدار سیارات به علت اینکه نیروی گرانش تمامی جسم چرخنده را به سمت خود می کشد این نیرو توسط ساکنین جسم چرخنده (زمین) احساس نمی شود.

از طرف دیگر مشکلی که وجود دارد شاید این باشد که اساسا در فیزیک چیزی به نام نیروی گریز از مرکز وجود ندارد. در واقع آنچه معمولا به نام نیروی گریز از مرکز گفته می شود، تمایل جسم برای حفظ حرکت مستقیم الخط خود می باشد (اینرسی) که توسط یک نیروی خارجی مرکزی در حال انحراف است، در نتیجه جسم در برابر تغییر جهت یا شتاب مقاوت می کند، بعضی ها گمان می کنند این مقاوتِ جسمِ گردنده در مقابل تغییر جهت، خود نیرویی در خلاف جهت نیروی جانب به مرکز است. در حالی که این یک نیرو نیست بلکه یک مقاوت طبیعی اجسام در برابر تغییر سرعت و جهت است.

اگر هنگام پیچیدن ماشین احساس می کنیم به سمت بیرون کشیده می شویم، در واقع این به علت این است که بدن ما می خواهد طبق قانون اینرسی حرکت یکنواخت و مستقیم الخط خود را حفظ کند ولی ماشین می خواهد این حرکت را منحرف کند، در نتیجه به نظر می رسد ما به سمت بیرون ماشین کشیده می شویم، در حالی که این ماشین است که می خواهد ما را به سمتی دیگر بکشد!

پس آنچه واقعیت دارد، نیروی جانب به مرکز است نه گریز از مرکز!

اگر در جلسات هفتگی نجوم شرکت کنی، این موضوع را مفصل بحث خواهیم کرد. موفق باشی!

گمینی

 

هر کجا هستم باشم، آسمان مال من است...

شنبه 6/7/1387 - 16:34 - 0 تشکر 60935

این فرضیه با عقل ، علم و آیات قرآن در تناقض است .

ربّ المشرقین و ربّ المغربین یعنی چه ؟ یعنی خدای دو مشرق ودو مغرب آیا زمین بیسکویتی می تواند این طور باشد ؟

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
يکشنبه 25/12/1387 - 13:15 - 0 تشکر 98907

درود

چه جالبه این مبحث

البته تو کلاس هم مطرح شده بود

خوب اینم نظریه ایه به نوع خودش و باید بهش احترام گذاشت

هر دلیلی علتی داره

هر کسی دوست داشته باشه اون و باور میکنه هرکسیم دوست داشته باشه نظریه کروی بودن رو باور میکنه

همونطورم که ماها میخندیم به حرف اونا

اونا هم میخندن به ما

اما یه سوالی که میشه ازین قشر کرد

خط استوا اینا ندارن؟

اگه زمین مسطحه پس در واقع باید نور به همه جا تقریبا یکسان بتابه

پس چطور قطب شمال مرکزه و کوههای یخی دورش جمع شدند و هیچ کدومم آب نمیشن؟

و چطور قسمتهای پشت کوههای یخی هیچ برفی نیست؟

این سوالات رو چی جواب میدن؟

ثانيه فرصت زيستن ميخواست

                     اما....

                     عقربه ها خود خواهتر بودند

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.