• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 334)
سه شنبه 28/6/1391 - 13:40 -0 تشکر 560791
آیا حضرت معصومه(س) ازدواج کرده بودند؟

اغلب منابع تاریخی كه در مورد زندگانی حضرت معصومه ـ سلام الله علیها ـ می‌باشند به این نكته اذعان دارند كه اكثر دختران امام هفتم ـ علیه السّلام ـ ازدواج نكرده‌اند. مؤلف تاریخ قدیم قم می‌گوید:‌‌ «به من رسیده است كه رضائیه، دختران خود را شوهر نمی‌دادند».[2]
و همچنین آقای محمدی اشتهاردی می‌گوید: «تقریباً قطعی است كه حضرت معصومه ازدواج نكرده است»[3]

در این جا این سؤال پیش می‌آید كه سنت ازدواج كه از مستحبات مؤكد اسلامی است تا آنجا كه رسول اكرم ـ صلی الله علیه و آله ـ فرمودند: «در اسلام و در پیشگاه خدا بنائی برپا نشده كه محبوبتر و عزیزتر از بنای ازدواج باشد» خاندان پیامبر اكرم(ص) كه در عمل به سفارشات پیامبر ازدواج نكرده اند برای یافتن جواب این سؤال باید به وضع جامعه‌ای كه حضرت معصومه و خواهران مكرّمه‌شان در آن زندگی می‌كردند اندكی اشاره كرد. جامعه‌ آن زمان كه در اوج خفقان بود و دشمنی با آل ابی طالب توسط دستگاه حاكمه به اوج خود رسیده بود تا جایی كه كسی جرأت نمی‌كرد خودش را به علویان نزدیك كند و یا به آنها منتسب كند. در این وضع خفقان خانم فاطمه معصومه ـ سلام الله علیها ـ سنین كودكی را سپری می‌كرد و از طرفی پدر بزرگوارش را از وطن دور كرده و در بغداد زندانی نمودند كه در نهایت در زندان شهید شدند بنابر این عدم ازدواج دختران امام هفتم ـ علیه السّلام ـ را می‌توان معلول شرایط اجتمایع و سیاسی آن زمان دانست. ما به اختصار اشاره می كنیم.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

سه شنبه 28/6/1391 - 13:41 - 0 تشکر 560792

اولاً به خاطر نامساعد بودن وضع آن زمان و خفقان حاكم بر جامعه بر ضد علویان، كسی جرأت نداشت خود را به این خاندان نزدیك كند، چه رسد به اینكه با آنها وصلت و ازدواج نماید زیرا داماد حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) بودن از نظر دستگاه طاغوتی هارون خطای بزرگی بود كه موجب خطر شدید برای داماد و خانواده‌اش می‌شد. ثانیاً: شاید ازدواج نكردن آنها به خاطر عدم كفو با نبودن همسری شایسته و مناسب برای همسری دختران موسی بن جعفر (علیه السّلام) بود.

چرا كه در امر ازدواج كفو و هم شان بودن زوجین اهمیت فراوان دارد. اگر دختران موسی بن جعفر ـ علیه السّلام ـ این را با دقت و احتیاط رعایت نمی كردند احتمال داشت كه در دست عده‌ای مسلمان منافق گرفتار شوند. چنانچه امام موسی بن جعفر ـ علیه السّلام ـ به دختران و فرزندان خود سفارش كرده بودند كه به رأی و مشورت برادرشان‌ امام رضا ـ علیه السّلام ـ ازدواج كنند.[4] و این سفارش بیانگر آن است كه باید برای آنها همسر مناسبی باشد با توجه به اینكه در مورد حضرت زهرا ـ سلام الله علیها ـ امام صادق ـ علیه السّلام ـ فرمودند: اگر خداوند متعال علی ـ علیه السّلام ـ را برای فاطمه ـ سلام الله علیها ـ نمی‌آفرید همسر و همتای مناسبی برای فاطمه ـ سلام الله علیها ـ پیدا نمی‌شد.[5]

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

سه شنبه 28/6/1391 - 13:41 - 0 تشکر 560793

برخی ادعا كرده‌اند دختران حضرت موسی بن جعفر بنا به وصیّت پدرشان ازدواج نكرده‌اند. این ادعا درست نیست. زیرا آنچه در سفارش و وصیّت امام موسی بن جعفر ـ علیه السّلام ـ می‌باشد این است كه دختران آن حضرت بایست، با صلاح دید و مشورت برادرشان ازدواج كنند نه اینكه خود حضرت مانع ازدواج دختران باشند چون ازدواج سفارش پیامبر بود و خاندان پیامبر هیچ وقت راضی به ترك سفارش پیامبر نمی‌شدند و دیگر اینكه در میان دختران امام موسی بن جعفر بعضی‌ ازدواج كرده بودند.

پس اینكه حضرت فاطمه معصومه ـ سلام الله علیها ـ و برخی از خواهران ازدواج نكرده بودند مسلم است و این هم به خاطر وضع نامساعد اجتماعی و خفقان موجود در عصر آن بزرگواران بود و دیگر اینكه كفو و همسر مناسبی كه لایق كمالات و در شأن حضرت فاطمه معصومه باشد نبوده البته غیر از خاندان ابی‌ طالب. و حدیثی از پیامبر اسلام ـ صلی الله علیه و آله ـ نقل شده كه فرمودند: دختران ما برای پسران ما هستند،[6] علاوه بر اینها باید بدانیم كه حضرت معصومه در سنین جوانی از دنیا رفته‌اند شاید در صورت استمرار حیات و وجود مورد مناسب ازدواج می كردند.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

سه شنبه 28/6/1391 - 13:41 - 0 تشکر 560794

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. ودیعه آل محمد(ص)، محمد صادق انصاری قمی.
2. كریمه اهل بیت، علی اكبر مهدی پور.
3. فروغی از كوثر، الیاس محمد بیگی.
4. حضرت معصومه و شهر قم، محمد حكیمی.

[1] . عاملی،‌ محمد بن حسن، ‌وسائل‌الشیعه، بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، چاپ چهارم، 1391، ج 14، ص 3.
[2] . قمی، حسن بن محمد بن حسن، تاریخ قدیم قم، ترجمه حسن بن علی، تصحیح سیدجلال تهرانی، مطبعه مجلسی، ص 211.
[3] . محمدی اشتهاردی، محمد، ‌حضرت معصومه فاطمه دوم، انتشارات علامه، چاپ دانش، اول، 75، ص 116.
[4] . كلینی، اصول كافی، ج1،‌ ص 317.
[5] . اصول كافی، ج 1، ص 261.
[6] . صدوق، من لایحضره الفقیه، ج 3، ص 393، باب الاكفاء‌.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

سه شنبه 28/6/1391 - 21:20 - 0 تشکر 560894

کسانی که بخواهند این بزرگوار را در کارهای خود بعنوان الگو و سرمشق قرار دهند به دیگر خصائل و کمالاتشان چرا توجه نمی کنند؟. فقط همین قضیه ازدواج نکردنشان را الگو قرار می دهند؟
 اگر واقعا کسی می خواهد به ایشان تمسک کند دیگر فضائل اخلاقی ایشان را سرمشق خود قرار دهد تا عاقبت به خیر شود ....

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.