• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 2714)
شنبه 16/6/1387 - 21:2 -0 تشکر 55886
قیمتی ترین ماه خدا

هوالباقی...

-:-خوش آمد،ماه رحمت-:-

سلام

اینجا قصد داریم كلاً درمورد ماه رمضان صحبت كنیم وجایگاه این ماه عزیز رو بین مردم مشخص كنیم. چندتا مطلب دارم كه جالب ودوست داشتنی اند حتما بخونید!

چی بگم از این ماه عزیز و دوست داشتنی؟

من بلد نیستم توضیحات قلبمه سلمبه بدم!خودتون بخونین ببینین چیا رو تو این تاپیك نوشتم!

(زیاد مطمئن نبودم كجا این تاپیكو بزنم!)

از مسئولین محترم این انجمن ارزشمند می خوام این تاپیكو بررسی كنن كه اگه به انجمن فرهنگ وهنر مربوط بود دیگه نقل وانتقال صورت بگیره!

 

ممنونم میشم

در پناه یردان پاك...

 

و او تنها پناه  همه ي ماست...
شنبه 16/6/1387 - 21:3 - 0 تشکر 55887

هوالباقی...

گردش روزها ما را در آستانه حلول ماه رحمت ومغفرت الهی قرار داد. ماهی كه سالكان و عاشقان كوی دوست آداب و مناسك ماههای رجب و شعبان را به امید و هدف ورود به ماه رمضان آن هم با پاكیزگی روح و روان به جا آورده اند ونفس و جان و روح خود را برای ضیافتی مهیا ساختند كه در آن میهمانی به جای طعام چرب و شیرین و نوشیدنی های گوارا از وارد شوندگان با غفران و رحمت و دیدار وجه یار پذیرایی می كنند. آنان اندرون را از طعام و شراب تهی داشتند تا در آن ،نور خیره كننده وجه میزبان را مشاهده كنند و با دوست فارغ از قیل و قال عالم ملك و زدوبندهای حیوانی خلوت كنند و از خرمن معرفت الهی خوشه هایی را بر گرفته و توشه و آذوقه بقیه سال خود قرار دهند.

در قدیم آنگاه كه عرب نام ماههای خود را تعیین می كرده ، دقت داشت كه آن ماه با چه زمانی مقارن است و به آن مناسبت نامگذاری می كرد.آنان زمانی ماه رمضان را نام نهادند كه اوج گرمای تابستان مستقیم شعاع خورشید بر زمین بود. به این دلیل آن را رمضان خواندند چون رمض یعنی تابش شدید خورشید بر زمین و صلاه الرمضان یعنی نماز ظهر.

در پناه یردان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
شنبه 16/6/1387 - 21:6 - 0 تشکر 55888

هوالباقی...

ماه رمضان با مسمایی است زیرا محور نامگذاری این ماه توسط عرب ، با توجه به شدن گرما و سوختن و داغی زمین بوده است. در ماه رمضان هم سوختن هست ، سوختن گناه و پاك شدن انسان از آن . از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله پرسیدند : چرا به ماه رمضان ،ماه رمضان گفته اند ؟ فرمود : زیرا “ امرض الله فیه ذنوب العباد ” یعنی خدا در آن ماه گناهان بندگانش را می سوزاند و می ریزد. به طوری كه بنده با خروج از ماه مبارك رمضان آنگونه پاك می شود كه گویا تازه از مادر متولد شدهاست. ماه رمضان ماه صبر خوانده شدهاست زیرا مسلمانان با روزه داری صبر و استقامت خود را د راین ماه به نمایش می گذارند و یكی از مصادیق صبر در قرآن كریم روزه است. رمضان یكی از اسماء الهی نیز می باشد علیهذا در آداب خواندن این ماه تأكید شدهاست كه به ماه رمضان نگویید

رمضان ” چون نام خدا را در اذهان تداعی می كند ؛ بلكه بگویید “ ماه رمضان ”.

ازمیان ماههای الهی كه در میان عر و غیر عرب نامگذاری شده ، تنهانام ماه رمضان دركتاب الهی مذكور شده است. ذكر این ماه با تجلیل فراوان در قرآن و به یادآوردن عبادت و اهمیت خاص آن نشانه عظمت این ماه میباشد . اهمیت این ماه از جنبه های مختلف مورد توجه خداوند است كه پرداختن به آنها مجالی مستقل می طلبد.

*محمد ناصر حسینی علایی مهر ماه ـ 1381*

این مطلب تموم شد اماتاپیك همچنان ادامه داره...

در پناه یردان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
شنبه 16/6/1387 - 21:11 - 0 تشکر 55889

هوالباقی...

حكیمی را پرسیدند، كامل ترین كلام چیست؟ گفت: كلام خدا. گفتند: قیمتی ترین مـاه كدام است؟ فرمود ماه خدا كه رمضان است. پس سبب قیمت و منزلت ایـن مـاه پرسیـدند. گفـت: كامل ترین كلام و سخن هستی كه از آن خدا و در قرآن مجید است در لیله القدر ]شب قدر[ این ماه نازل آمد و لیله القدر را خدا قیمت داده است به هزار ماه! پس كدام ماه است كه یك شب آن از هزار ماه نیكوتر و پرفضیلت تر باشد؟!

تمامی مسلمانان جهان تا یكی _دو روز آینده میهمان خدا خواهند بود. میهمان خدا از آن جهت كه حكم الهی و فریضه روزه توسط مسلمانان اجرا می گردد وگرنه انسان در تمامی سال و در هر لحظه میهمان خداست و از نعمت ها ی او متنعم است!

در پناه یردان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
شنبه 16/6/1387 - 21:13 - 0 تشکر 55890

هوالباقی...

قدر و منزلت ماه مبارك رمضان با واژه های مصنوعی و اعتباری آدمیان، ناگفـتنی اسـت. تنها یك شب آن كه شب قدر باشد، نیكوتر از هزار ماه است. عمیق ترین و عارفانه ترین نماز در این ماه خوانده می شود كه نماز علی علیه السلام است. كامل ترین نـماز عشق در این مـاه به ثبت می رسد كه نماز علی علیه السلام است; و جاودانه ترین خون در این ماه جـاری می گردد كه خون علی علیه السلام است.

به روایتی، عمر آدمی در این ماه تمدید می شود. شاید نخستین عملی كه در آستانه حلول ماه مبارك رمضان بر ما فرض گردد به جـا آوردن سجـده شكر باشـد و بـاید كـه چنـین باشد. سجده شكر از آن جهت كه خداوند مهربان بر ما منت نهاد كه امسال نیز در ماه پر خیر و بـركت خود، میهمان او باشیم و به ما عمری داد تا بار دیگر شب قدر را درك كنیم.

در پناه یردان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
شنبه 16/6/1387 - 21:15 - 0 تشکر 55891

هوالباقی...

از آداب بسیار گرانقدر این ماه، قرائت قرآن و ختم یك دور آن است. مـردم مسلمان ایران در مساجد و حسینیه ها و هیئت های دینی با بر گزاری جلسات منظم قرآن و با خواندن یك جزء قرآن در هر روز از ماه مبارك رمضان، می كوشند تا ضمن ترویج شعائر اسلامی، از كامل ترین سخن هستی درس سعادت و جاودانگی بیاموزند.

افطاری دادن از دیگر اعمال قیمتی این ماه است. مردم مسلمان در این ماه با جان و دل می كوشند تا در خدمت یك روزه دار باشند. آنان با این كار، سنت حسنه اطعام را كه حكمی الهی است و از اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام به یادگار مانده است، گسترش می دهند و همدلی و توجه به نیازمندان را می آموزند.

ماه رمضان، قیمتی ترین ماه خداست. این ماه با تلاوت قرآن آغاز می شود با قرآن بر سر نهادن‏‏» ادامه می یابد و با ختم قرآن به پایان می رسد. در این مـاه خوابیدن را نیز عبادت می دانند. هیچ روزه داری نمی تواند دروغ گوید، غیبت كند و نگاه شهوت آلود بیفكند. در این ماه، دل ها مهربان اند و سخن ها سنجیده! مبادا دل روزه داری بشكند و غصه دار گردد.

لحظه، لحظه این ماه قیمتی است. ماه مبارك رمضان آسان و ارزان به دست نمی آید، آن را راحت و ارزان از دست ندهیم!

محمد صادق مؤمنی

این مقاله هم تموم شداز اینجابه بعد جالب میشه ایشالله!

در پناه یردان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
يکشنبه 17/6/1387 - 15:47 - 0 تشکر 56042

تا همینجاشم خیلی جالب بود . ادامه بدید.ممنون

يکشنبه 17/6/1387 - 18:46 - 0 تشکر 56083

 سلام

قال رسول الله (صلى الله علیه و آله)
... و هو شهر اوله رحمة و اوسطه مغفرة و اخره عتق من النار.
رسول خدا (صلى الله علیه و آله) فرمود:
رمضان ماهى است كه ابتدایش رحمت است و میانه‏اش مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم.

موفق باشید

فی امان الله

الهی و ربی من لی غیرک... 

دوشنبه 18/6/1387 - 16:20 - 0 تشکر 56263

هوالباقی...

سلام

mymailعزیز خیلی از لطفتون ممنونم

shine month عزیز از شما هم متشكرم به خاطر مطلب خیلی جالبی كه گفتین! اگه بازم دارین (هم شما هم دوستان)بذارین كه همگی با هم فیض ببریم از این سخنان ارزشمند.

ان شاءالله كه خوب قدر این ماه عزیز رو بدونیم و از تك تك لحظه هامون استفاده كنیم كه آخرش از جهنم آزاد شیم.

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
دوشنبه 18/6/1387 - 16:29 - 0 تشکر 56266

هوالباقی...

پیشواز ماه مبارك رمضان؛

واژه «فرهنگ» در لغت نامه ها چنین تعریف می شود :علم و دانش ، مجموعه آداب و رسوم . مجموعه آداب و رسوم یك ملت و یا یك قوم از سرچشمه های گوناگونی نظیر باورهای ملی و یا دینی آن ملت منشأ می گیرد و گاه اعتقادات دینی در طول زمان با باورهای ملی آن ملت در هم آمیخته و پیوند ناگسستنی با آن ایجاد می كند. این آداب و رسوم گاه چنان درهم تنیده و آمیخته می شوند كه بازشناختن اصل و منشأ اولیه آن دشوار است . در این مقاله سعی برآن است كه تصویری از ماه مبارك رمضان در باورها و فرعنگ عامه مردم ارائه شود .این فریضه الهی كه نزد هر مسلمانی ارزشمند و واجب الاجراست با پاره ای از آداب و رسوم و یا باورها و خرده فرهنگ ها همراه شده و در هر استان و شهری چهره ی ویژه بدان بخشیده است . در كشور ما همه مسلمین ماه مبارك رمضان را روزه می دارند ولی در جای جای كشورمان روزه و ماه رمضان با آدابی همراه است كه ممكن است آن مراسم خاص را در جای دیگر نتوان یافت . این آداب را می توان در نحوه استقبال از این ماه عزیز ، نحوه برپایی آن ، آداب سحر و افطار ، اطعام دادن ، عبادات و مناجات مخصوص این ماه جستجو كرد. در این بخش به نحوه استقبال از ماه مبارك رمضان می پردازیم .

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
دوشنبه 18/6/1387 - 16:31 - 0 تشکر 56267

هوالباقی...

خوش آمد ماه رحمت

مردم بسیاری از نقاط كشورمان چنان به استقبال ماه رمضان می روند كه گویی میهمان عزیزی را استقبال می كنند، یا به انتظار بهترین و عزیزترین یار خویش اند. در زیر پاره ای از این آداب را نقل می كنیم :

سفید كردن دیوار خانه ها:

در اغلب روستاها و شهرستان ها دیوار خانه ها كاهگلی یا گچی است. دیوارها را برای ماه رمضان كاهگل تازه می مالند یا با گچ و خاك مخصوصی سفید می كنند. در اصطهبانات فارس آنهایی كه دیوارخانه شان گچی است به وسیله پارچه ای كه بر سر چوب بلندی می بندند گرد و خاك دیوارها را می گیرند. دیوارهای كاهگلی را هم كاهگل می مالند تا دوده و رنگ تیره دیوار از بین برود.

در روستای شوقان جاجرم بجنورد دیوارها را با خاك مخصوصی كه از تپه ای در یك فرسخی شوقان می آورند سفید می كنند.

در روستای فرنق خمین دیوارهای خانه و اتاق ها به سبب وجود تنورهای زمینی سیاه و پوشیده از دوده می شود، مخصوصاً خانه های زمستانی. اهالی فرنق، سالی دو مرتبه خانه را سفید می كنند، یك مرتبه برای عید نوروز و یك مرتبه برای ماه رمضان. آنان برای سفید كردن دیوار خانه های دوده گرفته از نوعی گل معدنی كه نزدیك فرنق است و به گل سفید معروف است استفاده می كنند.

در فرنق، فرش و گلیم و جاجیم و لحاف ها را هم برای ماه رمضان می تكانند. پنبه و پشم متكا و لحاف را كه به آن نالی می گویند در می آورند و رویه آنها را می شویند و پشم و پنبه را تركه می زنند و دوباره توی رویه متكا و تشك می كنند و می دوزند.

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.