• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 86)
يکشنبه 19/6/1391 - 17:35 -0 تشکر 553685
باورهای تغذیه‌ای رایج اما نادرست!

یکی از رایج‌ترین باورهای نادرست بین مردم این است که فکر می‌کنند خوردن قند و شکر باعث دیابت می‌شود. اگر شما به دیابت مبتلا هستید، باید در مورد دریافت کربوهیدرات و قند و شکر و کنترل قند خون و نوسانات آن دقت کافی داشته باشید و از یک متخصص تغذیه حتماً کمک بگیرید، ولی مسئله این است که خوردن قند و شکر منجر به دیابت نمی‌شود، بلکه زیاده‌روی در مصرف قند و شکر و به طور کلی شیرینی‌ها باعث اضافه وزن و چاقی می‌شود و یکی از مهم‌ترین فاکتورهای خطر دیابت نوع 2، چاقی می‌باشد. چاقی و دریافت بالای شیرینی‌ها در کنار عدم تحرک، فرد را مستعد ابتلا به دیابت می‌کند. 

شکر قهوه‌ای بهتر از شکر سفید

شکر قهوه‌ای در واقع همان شکر دانه‌ای سفید است که به آن ملاس اضافه شده است و مواد معدنی بیشتری دارد، اما در مصرف در میزان کم تفاوت چندانی از نظر محتوای مواد معدنی بین شکر قهوه‌ای و سفید نیست. پس این باور که شکر قهوه‌ای بهتر از شکر سفید است، نادرست می‌باشد و در واقع تفاوت چندانی با هم ندارند.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

يکشنبه 19/6/1391 - 17:36 - 0 تشکر 553688

تمام چربی‌ها بد هستند


واقعیت این است که بدن ما به چربی نیاز دارد. چربی‌ها به جذب بسیاری از مواد مغذی مثل ویتامین‌های محلول در چربی کمک می‌کنند، باعث نقل و انتقال عصبی می‌شوند
و ...، اما اگر در میزان زیاد مصرف شوند، باعث اضافه وزن، گرفتگی عروق و مشکلات قلبی- عروقی و بعضی از انواع سرطان‌ها می‌گردند. نکته دیگر اینکه تمام چربی‌ها یکسان نیستند (ارزش غذایی یکسانی ندارند). بعضی از چربی‌ها مفیدند و باعث ارتقاء سلامت فرد می‌شوند، در حالی که برخی دیگر باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شوند. راه حل این است که چربی‌های بد (چربی‌های اشباع و ترانس) را با چربی‌های خوب (چربی‌های غیر اشباع تک بانده و چند بانده) جایگزین کنیم.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

يکشنبه 19/6/1391 - 17:36 - 0 تشکر 553691

تخم‌مرغ‌های قهوه‌ای


برخلاف تصور مردم، رنگ پوسته تخم مرغ هیچ ارتباطی با کیفیت، طعم، ارزش غذایی تخم مرغ و نحوه پخت آن ندارد. رنگ پوسته بستگی به نژاد و گونه مرغ دارد. تخم مرغ‌های با پوسته سفید توسط مرغ‌هایی با پر سفید و تخم مرغ‌های با پوسته قهوه‌ای توسط مرغ‌هایی با پر قرمز تولید می‌شوند.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

يکشنبه 19/6/1391 - 17:37 - 0 تشکر 553692

از غذاهای دریایی اجتناب کنید


در حقیقت کلسترول موجود در غذاهای دریایی و گوشت‌ها اثر ناچیزی بر کلسترول خون در بیشتر افراد دارد. اسیدهای چرب اشباع و ترانس بیشترین اثر را در افزایش کلسترول خون دارند. اسیدهای چرب اشباع معمولاً در غذاهای حیوانی مانند گوشت، محصولات لبنی، کره، خامه، روغن نارگیل و غذاهای آماده (Fast Food) و اسیدهای چرب ترانس در غذاهای سرخ شده، غذاهای آماده، مارگارین و روغن‌های نباتی هیدروژنه وجود دارند.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

يکشنبه 19/6/1391 - 17:37 - 0 تشکر 553694

‌مغزها را نخورید


این درست است که مغزها نسبتاً پر کالری هستند، اما این نکته را نیز از یاد نبرید که مغزها و دانه‌های روغنی بخشی از یک رژیم غذایی سالم هستند. مغزها غنی از اسیدهای چرب غیراشباع تک بانده و چند بانده (چربی‌های خوب) هستند که باعث ارتقاء سلامت فرد می‌شوند و مطالعات نشان داده‌اند که باعث کاهش کلسترول بد (LDL) و کاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی می‌شوند. بهترین راه حل برای مصرف مغزها این است که در رژیم غذایی جایگزین غذاهایی شوند که غنی از اسیدهای چرب اشباع (چربی‌های بد) هستند.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

يکشنبه 19/6/1391 - 17:37 - 0 تشکر 553695

کربوهیدرات نخورید


بسیاری از رژیم‌های کم کربوهیدرات در واقع میزان کربوهیدرات لازم برای نیاز روزانه بدن را تأمین نمی‌کنند. بنابراین بدن شما شروع به سوزاندن ذخایر کربوهیدرات بدن یعنی گلیکوژن برای تولید انرژی می‌کند. زمانی که گلیکوژن سوزانده می‌شود، آب آزاد می‌کند. بنابراین کاهش وزن اولیه چشمگیری که در شروع رژیم کم کربوهیدرات می‌بینیم در واقع آب بدن (که ناشی از سوختن گلیکوژن است) می‌باشد که از دست می‌رود. واقعیت این است که رژیم‌های کم کربوهیدرات اغلب کم کالری نیز هستند. ممکن است فرد روزانه یک رژیم 1000 کیلوکالری دریافت کند که بسیار کم کالری است.برای کاهش نیم کیلوگرم در هفته فقط کافی است که از دریافت روزانه خود 500 کیلوکالری کم کنید و دریافت متعادلی از تمام گروه‌های غذایی داشته باشید، نه اینکه کربوهیدرات حذف یا خیلی محدود شود، زیرا بدن شما به حداقل دریافت کربوهیدرات در روز نیاز دارد.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

يکشنبه 19/6/1391 - 17:38 - 0 تشکر 553696

غذا خوردن در طول بارداری


این تصور که یک خانم چون حامله است و 2 نفر حساب می‌شود و باید به اندازه 2 نفر غذا بخورد، کاملاً اشتباه است و منجر به اضافه وزن بالا و مشکلات بسیاری در طی حاملگی، زایمان و حتی پس از زایمان می‌شود. در طی 3 ماهه نخست بارداری نیاز انرژی روزانه به اندازه 100 کیلوکالری افزایش می‌یابد و این میزان در 3 ماهه دوم و سوم بارداری به 300 کیلوکالری در روز می‌رسد. اغلب ممکن است نیاز به مصرف مکمل مولتی ویتامین مینرال زیر نظر پزشک باشد.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

يکشنبه 19/6/1391 - 17:38 - 0 تشکر 553697

حذف وعده‌های غذایی


باعث کاهش وزن


خیلی از مردم فکر می‌کنند که با حذف وعده‌های غذایی، غذای کمتری خواهند خورد و بنابراین وزن کم می‌کنند، در حالی که این تصور درست نیست. افرادی که چنین فکر می‌کنند، به درستی نمی‌دانند که بدنشان چگونه کار می‌کند.زمانی که شما وعده‌های غذایی مثلاً شام یا صبحانه را حذف می‌کنید بدن فکر می‌کند شما در شرایط روزه‌داری هستید و بنابراین متابولیسم بدن به جبران کم می‌شود. به این ترتیب، شما تمایل به زیاده‌روی در وعده بعدی پیدا می‌کنید. اغلب اوقات حذف یک وعده غذایی و سپس پرخوری در وعده بعدی منجر به دریافت کالری خیلی بیشتر از حالتی می‌شود که آن وعده را دریافت می‌کردید. راه حل درست، دریافت وعده‌های غذایی سالم در حجم کم و دفعات بیشتر و میان وعده‌ها در طول روز است.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

يکشنبه 19/6/1391 - 17:38 - 0 تشکر 553698

گوشت قرمز برای سلامتی بد است


خیلی از مردم اشاره می‌کنند که اصلاً گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند، چون برای سلامتی مضر است. درست است که در بسیاری از مطالعات نشان داده شده که مصرف گوشت قرمز به دلیل محتوای اسید چرب اشباع آن باعث افزایش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی می‌شود و این نیز درست است که مرغ و بوقلمون دارای اسید چرب اشباع کمتری هستند، ولی با این حال دارای اسید چرب اشباع می‌باشند. زمانی از مصرف ماکیان اسید چرب اشباع کمتری به بدن می‌رسد که قسمت‌هایی که گوشت روشن دارد (قسمت‌های تیره مرغ و بوقلمون دارای اسید چرب اشباع بیشتری هستند)، بدون پوست خورده شود.همچنان که اشاره شد بسیاری از باورهای غذایی رایج بین مردم، پایه و اساس علمی ندارد و حتی اشتباه است. امیدواریم که با افزایش دانش و اطلاعات تغذیه‌ای، بهتر بتوانیم در حفظ سلامتی خود کوشا باشیم.


منبع : آرمان روایط عمومی

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.