چند سالی است كه نسل جدیدی از قندهای حبهای وارد بازار شده است. قند حبهای خرما، نعنا، زعفران، دارچین، لیمو عمانی و میوهای از جمله قندهای طعمداری است كه به دلیل تنوع در مزه و رنگ، نظر بسیاری از افراد را به خود جلب كرده است.
قندهایی با طعم اسانس
قندهایی كه این روزها به صورت فلهای و خارج از نظارت تهیه میشود، اغلب حاوی رنگ و اسانس است. پایه اصلی قندهای طعمدار مانند قند سفید حبه از شیرابه نیشكر و چغندر قند پس از طی مراحلی استخراج شده و تنها تفاوت آن با قند سفید در مواد یا تركیباتی است كه بهعنوان طعم و رنگ به آن افزوده میشود. حال اگر رنگ و اسانس اضافه شده به این قندها شیمیایی باشد، هیچ خاصیتی را نمیتوان به آن نسبت داد.
قند و شکر در مراحل تصفیه مواد فیبری یا به اصطلاح سیستم اطلاع دهنده خود را از دست میدهند. به این معنی که هرگاه شما خرما، عسل یا شیره زیادی میل کنید بعد از مدت کوتاهی احساس تهوع و دلزدگی از مواد شیرین را خواهید داشت. در صورتی که در مورد قند و شکر به دلیل آن که علائم اطلاع دهنده طی مراحل تصفیه از ترکیبات آنها خارج میشود، میتوانید مقدار زیادی از آن را بخورید بدون آن که حتی از مصرف چنین حجمی حالت دلزدگی احساس شود.