فقر آهن
یکی از شایعترین علل ریزش و نازک شدن موها در زنان، فقر آهن است. برای رفع این مشکل استفاده از غذاهایی که حاوی آهن هستند، بسیار مفید است. این مواد عبارت از جگر، گوشت قرمز، عدس، لوبیا، پسته و... میباشند. با تجویز پزشک حتما در صورت نیاز مکمل آهن مصرف بشود.
کمبود منگنز
کمبود منگنز نیز باعث نازک شدن مو میشود. نان، غلات و حبوبات دارای میزان زیادی منگنز هستند.
قابل ملاحظه است که علاوه بر تغذیه نامناسب، استرسهای شدید روحی، شیمیدرمانی و برخی داروها نیز در نازک شدن تارهای موی سر و ریزش آن نقش دارند.
مواد معدنی و ویتامینهای اشاره شده بهتر است ابتدا از طریق مواد غذایی تأمین شوند و سپس با تجویز پزشک از مکمل استفاده بشود.
کمبود ویتامینهای گروه B
یکی دیگر از موادی که کمبود آن در بدن به نازک شدن مو منجر میشود، ویتامینهای گروه B هستند و در این میان ویتامینهایB6 ،B12، بیوتین، اینوزیتول و اسید فولیک مهمتر از بقیه هستند. مهمترین منابع غذایی اسید فولیک عبارتند از جگر، تخممرغ، نان تهیه شده از گندم کامل (آرد سبوسدار)؛ همچنین کلم، کاهو، اسفناج، سیب زمینی، لیمو، توت فرنگی، طالبی و ...