• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 267)
چهارشنبه 15/6/1391 - 0:41 -0 تشکر 543817
آثار و بركات زیارت عاشورا

تعلیم زیارت عاشورا
علقمه بن محمد حضر مى گوید: به امام باقر علیه السلام گفتم : به من دعایى تعلیم بده كه با آن دعا در این روز (عاشور) هنگامى كه زیارت مى كنم او را (امام حسین علیه السلام ) بخوانم . و دعایى تعلیم بده كه با آن دعا، هنگامى كه او را از نزدیك یا هنگامى كه از خانه ام و از راه دور (و به قصد زیارت بدان سو) اشاره مى كنم ، بخوانم . حضرت فرمود: اى علقمه پس از آن كه به آن حضرت با سلام اشاره كردى ، دو ركعت نماز بخوان و پس از آن این قول (متن زیارت ) را مى خوانى . پس هنگامى كه این زیارت را خواندى در حقیقت او را به چیزى خواندى كه هركس از ملایكه كه بخواهند او را زیارت كند به آن مى خواند. و خداوند براى تو هزار هزار سیئه محو مى كند، تو را هزار هزار درجه بالا مى برد. جزو كسانى مى باشى كه در ركاب حضرت به شهادت رسیدند، حتى در درجات آنها هم شریك مى شوى و براى تو ثواب هر پیامبر و رسولى و هر كس كه حسین علیه السلام را از زمان شهادتش تا به حال زیارت كرده ، را مى نویسند. مى گویى )): السلام علیك یا ابا عبدالله .... پس از نقل زیارت مى فرماید: یا علقمة ان استطعت اءن تزوره فى كل یوم بهذه الزیارة من دهرك فافعل . فلك ثواب جمیع ذلك ان شاء الله : اى علقمه ! اگر توانستى هر روز از عمرت آن حضرت را با این زیارت ، زیارت كنى ، این كار را انجام بده ، پس براى تو ثواب تمام این زیارت است ((.

چهارشنبه 15/6/1391 - 0:42 - 0 تشکر 543818

سفارش امام صادق علیه السلام
امام صادق علیه السلام به صفوان مى فرمایند:
زیارت عاشورا را بخوان و از آن مواظبت كن ، به درستى كه من چند چیز را براى خواننده آن تضمین مى كنم .
1-
زیارتش قبول شود.

2- سعى و كوشش او مشكور باشد.
3- حاجات او هر چه باشد از طرف خداوند بزرگ برآورده شود و ناامید از درگاه خدا برنگردد....
بعد فرمود: اى صفوان ! هرگاه حاجتى براى تو به سوى خداوند متعال روى داد. پس به وسیله این زیارت به سوى آن حضرت توجه كن از هر جا و مكانى كه هستى و این دعا را بخوان و حاجتت را از پروردگار خود بخواه كه برآورده مى شود و خداوند وعده خود را خلاف نخواهد كرد.

آرى ، هر كس حاجت بزرگى داشته باشد حوایج و خواسته هایش با چهل روز خواندن زیارت عاشورا برآورده مى شود. تجربه گواه هر عارف و عامى است كه ما در این جا نمونه هایى از حكایات را خواهیم آورد.

چهارشنبه 15/6/1391 - 0:42 - 0 تشکر 543819

سیره شیخ مرتضى انصارى (رحمة الله علیه (
در شرح احوال مرحوم شیخ مرتضى ، نواده شیخ انصارى آورده اند كه ؛
((
از جمله عاداتش خواندن زیارت عاشورا بوده كه در هر روز، دو بار صبح و عصر آن را مى خواند و بر آن بسیار مواظبت مى نمود. بعد از وفاتش كسى او را در خواب دید و از احوالش پرسش كرد؛ در جواب سه مرتبه فرمود: ((عاشورا، عاشورا، عاشورا،

چهارشنبه 15/6/1391 - 0:42 - 0 تشکر 543820

سیره میرزاى قمى
این مرد بزرگ ، هرگز نماز شب و زیارت عاشورا و نماز جماعت را ترك نكرد، و هرگاه به مسجد نمى رفت ، در منزل با زن و فرزند خود نماز جماعت مى خواند. بسیار با انصاف بود و با افراد مستمند مواسات مى ورزید. و در اصلاح امور مسلمان ها، اهتمامى عجیب داشت . حاكم دهكده خوانسار دستور داد مخصوص وى ، یك مسجد جامع ساختند كه همیشه نماز جمعه و جماعتش در آن مسجد برپا مى شد.

چهارشنبه 15/6/1391 - 0:43 - 0 تشکر 543821

سیره شهید قدوسى
شهید آیت الله قدوسى (رحمة الله علیه ) به خاندان عصمت و طهارت عشق مى ورزید، به زیارت جامعه و عاشورا، و توسل به خاندان پیغمبر و شركت در جلسات روضه و سوگوارى حضرت سید الشهداء مقید بود.
مرحوم قدوسى مى فرمود: علامه طباطبایى ، به این معنا تاكید دارد و در ایام محرم و صفر، زیارت عاشورایش ترك نمى شود و به زیارت جامعه اهتمام دارد.

چهارشنبه 15/6/1391 - 0:43 - 0 تشکر 543822

دریافت علوم خاص
یكى از دوستان مرحوم قدوسى مى نویسد:
... ظاهرا ایشان نسبت به ((زیارت عاشور)) مواظبت داشت . چون ، موقعى كه دادستان كل بود، من در خواب دیدم كه بر اثر خواندن زیارت عاشورا، به ایشان علوم خاصى داده شده ، وقتى به ایشان عرض كردم ، متاءثر شد و گفت : مدتى است توفیق پیدا نكرده ام . و این بر اثر كثرت كارشان در دادستانى بود، و آن كارها را ولى مى دانست ؛ از این رو بود كه فرمود:
مدتى است كه به خواندن زیارت عاشورا، موفق نشده ام .

چهارشنبه 15/6/1391 - 0:43 - 0 تشکر 543823

سیره میرزاى محلاتى
مرحوم میرزاى محلاتى سى سال آخر عمرش ، زیارت عاشورا را ترك نكرد و هر روز كه به سبب بیمارى یا امرى دیگر نمى توانست بخواند، نایب مى گرفت .

چهارشنبه 15/6/1391 - 0:44 - 0 تشکر 543824

رفع بیمارى و بلا
شهید دستغیب مى نویسد: از مرحوم آیه الله العظمى حاج شیخ عبدالكریم حایرى نقل شده است : اوقاتى كه در سامراء مشغول تحصیل علوم دینى بودم ، اهالى سامراء به بیمارى وبا و طاعون مبتلا شدند و همه روزه عده اى مى مردند.

چهارشنبه 15/6/1391 - 0:45 - 0 تشکر 543825

روزى در منزل استادم مرحوم سید محمد فشاركى ، عده اى از اهل علم جمع بودند، ناگاه مرحوم آقاى میرزا محمد تقى شیرازى تشریف آوردند و صحبت از بیمارى وبا شد كه همه در معرض خطر مرگ هستند.
مرحوم میرزا فرمود: اگر من حكمى بكنم آیا لازم است انجام شود یا نه ؟
همه اهل مجلس پاسخ دادند بلى . فرمود: من حكم مى كنم كه شیعیان ساكن سامراء از امروز تا ده روز، همه مشغول خواندن زیارت عاشورا شوند، و ثواب آن را به روح نرجس خاتون ، والده ماجده حضرت حجة ابن الحسن علیه السلام هدیه نمایند تا این بلا از آنان دور شود. اهل مجلس این حكم را به تمام شیعیان رساندند و همه مشغول خواندن زیارت عاشورا شدند.
از فرداى آن روز تلف شدن شیعه موقوف شد و همه روزه ، تنها عده اى از سنى ها مى مردند به طورى كه بر همه آشكار گردید. برخى از سنى ها از آشنایان شیعه خود پرسیدند؛ سبب این كه دیگر از شما كسى تلف نمى شود چیست ؟ به آنها گفته بودند زیارت عاشورا. آنها هم مشغول شدند و بلا از آنها هم بر طرف گردید.

چهارشنبه 15/6/1391 - 0:45 - 0 تشکر 543826

در منزل میرزاى شیرازى در كربلا ایام عاشورا، روضه خوانى بود و روز عاشورا به اتفاق طلاب و علما به حرم حضرت سید الشهدا و حضرت اباالفضل مى رفتند و عزادارى مى نمودند. عادت میرزا این بود كه هر روز در غرفه خود، زیارت عاشورا مى خواند، سپس پایین مى آمد و در مجلس عزا شركت مى كرد. یكى از بزرگان مى گوید: روزى خودم حاضر بودم كه پیش از وقت پایین آمدن ، ناگاه میرزا با حالت غیر عادى و پریشان و نالان از پله هاى غرفه به زیر آمد و داخل مجلس شد و فرمود: امروز باید از مصیبت عطش ‍ حضرت سید الشهدا بگویید و عزادارى كنید. تمام اهل مجلس منقلب شدند و بعضى بیهوش شدند. سپس با همان حالت به اتفاق میرزا به صحن و حرم مقدس مشرف شدیم ، گویا میرزا به این تذكر مامور شده بود.

چهارشنبه 15/6/1391 - 0:45 - 0 تشکر 543827

مداومت به خواندن زیارت عاشورا
یكى از بزرگان مى فرمود: مرحوم آیه الله حاج آقا حسین خادمى و حاج شیخ عباس قمى و حاج شیخ عبدالجواد مداحیان روضه خوان امام حسین را در خواب دیدم كه در غرفه هاى بهشتى دور یكدیگر جمع بودند. از آیة الله خادمى احوالپرسى كردم و گفتم :
با هم بودن شما یك آیة الله و آقاى حاج شیخ عباس قمى یك محدث و حاج شیخ عبدالجواد روضه خوان امام حسین علیه السلام چه مناسبتى دارد كه با یكدیگر یك جا قرار گرفته اید؟

جواب دادند: ما همگى مداومت به زیارت عاشورا داشتیم و در مقدار خواندن زیارت عاشورا مثل هم بودیم .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.