• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 5988)
دوشنبه 13/6/1391 - 14:7 -0 تشکر 542120
با آنها كه تحقیرمان می كنند ،‌ چگونه برخورد كنیم ؟

واكنش نشان دادن در مقابل افرادی كه شما را خوار كرده و ارزش های تان را زیر سوال می برند. قدری دشوار و دردناك است. گاهی اوقات زخم هایی كه این گونه افراد به شما وارد می آورند. ممكن است تا ابد باقی بمانند. اگر چنین تصوری دارید ،‌ شاید نوبت آن رسیده باشد كه نگاه عمیق تری به درون خود انداخته و اعتقادات خود را زیر سوال ببرید. كمتر كسی می توان یافت كه در طول زندگی خود با افراد این چنین برخورد نكرده باشد. بهترین تكنیك این است كه یاد بگیریم به جای این كه برخورد تند از خود نشان دهیم ،‌با آنها مدارا  كنیم.
در این قسمت چند تكنیك شخصی به شما آموزش می دهیم تا یاد بگیرید چگونه می توان از پس این افراد برآمد :

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 13/6/1391 - 14:8 - 0 تشکر 542121

چه كسانی دوست دارند شما را آزار دهند ؟


باید توجه داشته باشید افرادی كه شما را تحقیر می كنند و قصد آسیب رساندن به شما را دارند ،‌در درجه اول باید خودشان را بیازارند تا بتوانند شما را آزرده كنند. یك انسان كامروا ‌،موفق و با اعتماد به نفس ‌،هیچ نیازی به تحقیر دیگران ندارد. شاید این افراد از دیگران انتقادهای سازنده ای كنند ،‌اما هیچ گاه آنها را تحقیر نمی كنند. برخی از افراد به طور كلی نظر منفی نسبت به دیگران دارند چون : به دلیل كمبودهایی كه احساس می كنند ،‌دوست دارند خودشان را قدرتمند تر از سایرین جلوه دهند تا به این طریق بر تزلزل شخصیتی خود غلبه كنند.
ـ قبلاً‌ كسی آنها را آزرده ساخته و چون توانایی مقابله با آن را نداشتند ،‌با تحقیر دیگران سعی می كنند از موقعیت فعلی خود دفاع كنند.
افرادی كه شما را تحقیر می كنند با این كار فقط ناراحتی ،‌عدم موقعیت و بی هدفی خود را در زندگی به نمایش می گذارند و این مشكل آنهاست نه شما. دانستن این مطلب به شما كمك می كند كه راحت تر بتوانید در كنار آنها به زندگی عادی خود ادامه دهید و حرف های شان را نشنیده بگیرید اگر بدانید كه مشكل از طرف مقابل است نه شما ،‌ می توانید منطقی با مسائل برخورد كنید و از حرف ها و كنایه های آنها آزرده نخواهید شد.
شاید فردی كه دارای چنین خصوصیاتی است ،‌یكی از نزدیكان شما بوده و برای تان سخت باشد كه بخواهید از نظر عاطفی خودتان را از او جدا كنید.
هیچ نیازی به این كار نیست ،‌فقط سعی كنید در بحث هایی كه او راه می اندازد ،‌شركت نكرده و خودتان را كنار بكشید. قصد او این است كه كاری كند تا شما احساس بدی نسبت به خودتان پیدا كنید. این وظیفه شماست كه به آنها اجازه انجام چنین كاری را ندهید.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 13/6/1391 - 14:9 - 0 تشکر 542123

نكاتی در مورد افرادی كه شما را تحقیر می كنند


زمانی كه این گونه افراد به شما حرفی می زنند ،‌ در پاسخ به آنها ،‌جواب های بی شماری به ذهن شما خطور می كند. اگر چنین كاری را انجام دهید ،‌ در واقع خودتان را با آن فرد هم شان ساخته اید و این دقیقاً‌ همان چیزی است كه آنها انتظارش را می كشند.
آنها می خواهند شما را عصبانی كنند تا برخورد شدیدی از خود نشان دهید. آنها می خواهند شما احساس بدی نسبت به خودتان پیدا كنید و قصدشان تنها آزار دادن و آسیب رساندن است. شما با جواب دادن به آنها در حقیقت وارد بازی ساختگی شان می شوید و در نهایت خودتان را آزار داده اید. ممكن است بعدا‌ً به خاطر حرف هایی كه در عصبانیت از دهان تان خارج شده ،‌ پشیمان شوید. خب در زمان بروز چنین حالتی چه كاری می توان انجام داد ؟ بهتر است یكی از موارد زیر را امتحان كنید :
زمانی كه احساس می كنید فردی با حالت تهاجمی با شما برخورد می كند ‌، می توانید بگویید : « ازت ممنونم اما فكر میكنم بهتر است توصیه هایت را برای خودت نگه داری » یا : « خیلی سخاوتمندی ولی من نیازی به توصیه های تو ندارم. » همه این مسائل به دلیل خشم و نفرتی كه در آنها وجود دارد ،درست می شود و شما هم مجبور نیستید كه بار مسوولیت زندگی آنها را به دوش بكشید. شاید آنها بخواهند كه از خشم و نفرت خود به شما سهمی بدهند ،‌اما این هدیه ای است كه واقعاً‌ نیازی به آن ندارید.
اگر به توصیه های آنها گوش كنید و هدیه های مسموم شان را قبول كنید ،‌با این كار خشم و عصبانیت آنها را به درون خود راه داده اید. به خودتان اجازه انجام چنین كاری را ندهید. شما هیچ نیازی به این هدایا ندارید ،‌از كنار آنها عبور  كنید.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 13/6/1391 - 14:9 - 0 تشکر 542124

یكی دیگر از واكنش های مناسبی كه در مقابل این افراد می توانید از خود بروز دهید این است كه به آنها بگویید : « از پیشنهادت ممنونم » و بعد هم به ادامه كار خود بپردازید. با بیان این عبارت شما در حقیقت به بحث پایان می دهید. آنها منتظر هستند كه از خود عكس العمل نشان دهید و زمانی كه این كار را انجام نمی دهید ،‌دیگر چیزی برای گفتن نخواهند داشت.
ممنونم ،‌شاید حق با تو باشه.
بایرن كیتی در كتاب خود با عنوان « عشقت را می خواهم ،‌آیا حقیقت دارد ؟ » معتقد است كه بهترین واكنش در مقابل این افراد ،‌ عبارت : « ممنونم ،‌ شاید حق با تو باشه » است.
او اظهار می دارد زمانی كه نظرات دیگران سبب آزرده ساختن شما می شود ،‌ باید نگاهی عمقی به درون خود داشته باشید و ببینید دلیل اصلی این رنجش خاطرها چیست. با این كار هم عكس العمل شدید نشان نداده اید و هم روی خود دقیق تر شده اید.
دیگران تا زمانی كه شما به آنها اجازه ندهید ،‌ می توانند شما را بیازارند. در برخی مواقع بهتر است نگاهی به طرز برخورد خود با طرف مقابل داشته و ببینید شما چه كاری انجام داده اید كه او به خودش اجازه داد تا چنین پیشنهاداتی نسبت به شما ارائه دهد. آیا توانایی تغییر شرایط را دارید ؟آیا به واقع عقاید او صحت دارند ؟
باید ببینید كه چرا این اظهار نظر خاص باعث رنجش ما می شود. عكس العمل های شما ،‌ حرف های زیادی در مورد شخصیت تان می زند. در اینجا همه چیز مربوط به شماست و نه شخص مقابل.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 13/6/1391 - 14:9 - 0 تشکر 542125

اجازه دهید بداند كه چه احساسی دارید.


اگر به فكر تلافی كردن باشید ،‌خودتان را بی ارزش می كنید. باید خیلی رو راست به او بگویید كه نظرش شما را آزرده ساخته. البته باید این كار را در نهایت آرامش انجام دهید. به عنوان مثال : « زمانی كه به نظریات من بی توجهی می كنی و آنها را نمی پذیری ،‌ واقعاً ناراحت می شوم. » فقط به آرامی بیان كنید و منتظر واكنش آنها شوید بهتر است این كار را زمانی انجام دهید كه تك به تك با فرد مقابل تنها می شوید این امكان وجود دارد كه آنها خودشان هم متوجه نباشند در حال آزار و اذیت شما هستند.
اگر چنین بحثی در محیط كار پیش آمد ،‌می توانید ادامه بحث را به زمان دیگری موكول كنید. به عنوان مثال اگر یكی از همكاران تان به شما گفت : « من احساس می كنم تو نسبت به مسائل مختلف بیش از اندازه حساس هستی » به او بگویید : « ترجیح می دهم روی مسائل كاری تمركز كنیم یا الان مسائل مهمتری برای انجام دادن وجود دارد. بهتر است به مسائل كاری توجه كنیم و موارد شخصی را بگذریم برای بعد.»
با این كار ،‌آنها را متوجه می كنید كه هم از نظرشان خوش تان نیامده و هم كاملاً‌ حرفه ای با آنها برخورد كرده اید.

سایر نكاتی كه در این زمینه باید به خاطر داشته باشید ،‌به شرح زیر است :

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 13/6/1391 - 14:10 - 0 تشکر 542126

شما نیاز به تایید دیگران ندارید.


گاهی اوقات نظر دیگران به این دلیل شما را آزرده می سازد چرا كه از آنها انتظار تایید 100 درصد داشته اید ،‌ اما نظر آنها برخلاف انتظار شما از آب در می آید. شاید پیشنهاد آنها زیاد هم بد نباشد ،‌ اما در نظر شما بد جلوه كند. به عنوان مثال اگر سرپرست بخش به شما بگوید كارت واقعاً‌ عالی بود ، اما آیا می توانی پاراگراف آخر را اصلاح كنی تا كارت قوی تر شود ؟ ممكن است ناراحت شوید و به این دلیل كه توقع شنیدن چنین اظهار نظری را نداشتید ،‌قسمت اول آن را هم نمی شنوید و فقط متوجه بخش انتقادی آن می شوید. اگر این نوع اظهار نظرها را به عنوان نوعی توهین تحقیر در نظر نگیرید ،‌ آن وقت می توانید این نظریه را به عنوان فرصتی برای پیشبرد توانایی های خود به كار بندید.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 13/6/1391 - 14:11 - 0 تشکر 542127

آیا آنها از داستان های ذهنی شما باخبر هستند ؟


در برخی شرایط ممكن است نظریات دیگران در ذهن شما به منزله نوعی اهانت به شمار آید ،‌ در صورتی كه طرف مقابل به هیچ وجه قصد انجام چنین كاری را ندارد. این امر به دلیل تفكرات ذهنی شما یا به دلیل داستان های ذهنی كه برای خودتان ساخته اید ،‌ به وجود می آید. به همین دلیل چیزی را می بینید كه وجود خارجی ندارد و تنها زاییده خیال و اوهام ذهنی تان است.
در چنین شرایطی باید از خودتان سوال كنید كه آیا واقعاً‌ همه چیز را آن طور كه هست ،‌می بینید یا می شنوید ؟ ( هیچ چیز معنای خاصی ندارد تا زمانی كه شما به آن معنا می بخشید ) با این كه داستان ذهنی خودتان را وارد كار می كنید.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 13/6/1391 - 14:12 - 0 تشکر 542128

تصورات شما به واقعیت می پیوندند


اگر احساس می كنید كه فرد دوست داشتنی نیستید ،‌ آن وقت این حس به دیگران هم منتقل شده و آنها نیز تصور می كنند كه نمی توانند شما را دوست داشته باشند.
اگر تصور كنید كه فقط استحقاق اهانت و تحقیر را دارید ،‌ آن گاه چیزی جز این هم عایدتان نخواهد شد.
چنانچه چنین تصوری دارید ‌،شاید نوبت آن رسیده باشد كه نگاه عمیق تری به درون خود انداخته و اعتقادات خود را زیر سوال ببرید.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

دوشنبه 13/6/1391 - 14:12 - 0 تشکر 542129

شیوه های برخورد با افرادی كه شما را تحقیر می كنند


وقتی در معاشرت با افرادی قرار می گیرید كه شما را خوار می كنند ،‌ به یاد داشته باشید :
1 ـ با تحقیر كردن متقابل ،‌كارشان را تلافی نكنید.
2ـ طرز برخوردشان چیزهای زیادی در مورد آنها به شما می گوید. به راحتی می توانید درك كنید كه دلیل همه این كارها ،‌خشم و نفرتی است كه وجودشان را فرا گرفته و خودشان باید با آن كنار بیایند نه
شما.
3 ـ آیا میتوانید از میان نظریات آنها برای خود یك هدیه پیدا كنید ؟ می توانید به یكی ازنقاط ضعف یا قوت خود در بین نظریات آنها پی ببرید. اگر قوت بود ،‌ آن را افزایش دهید و اگر ضعف بود ،‌در پی جبران ان برآیید.
4 ـ ممكن است برداشتی كه از نظریات آنها می كنید كاملاً‌ نادرست باشد و آنها واقعاً‌ از گفته های خود قصد و منظوری نداشته باشند. تنها به دلیل اعتقادات و باورهای ذهنی نمی توانید دیگران را متهم
كنید.
5 ـ نسبت به پیام های زیركانه ای كه ممكن است نظریات منفی در برداشته باشند ،‌ آگاه باشید ( مانند تبلیغاتی كه هر روزه به گوش تان می رسد ) و به آنها اجازه ندهید تا حس ارزشمندی و اعتبار شخصی شما را زیر سوال ببرند.
6 ـ گاهی اوقات برخی از توهین ها و تحقیرها هستند كه برخورد با آنها صورت مناسبی ندارند ،‌ اما اگر بتوانید از آنها به نفع خود استفاده كنید ،‌بهترین كار را انجام داده اید.
منبع: كوچه ما شماره 15.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.