• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن برق > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
برق (بازدید: 2139)
يکشنبه 12/6/1391 - 18:11 -0 تشکر 541214
صنعتی شدن نسل نوین ژنراتورهای بادی

http://www.hitna.ir/8745-fa.html


انرژی های نو در ایران، صنعت و فناوری نوپایی است، اما در میان گونه های فراوان آن، انرژی بادی بیشتر برای ایرانی ها آشناست. هر بار که در جاده های شمال کشور و از منجیل می گذرید، ستون های بلند توربین های بادی یا همان مزرعه های بادی در برابر دیدگانتان قرار می گیرد. پنج سالی است که یک استاد ایرانی، با همیاری استادانی در دو دانشگاه بزرگ بریتانیا، کمبریج و دورهام، نسل نوینی از ژنراتورها را در دو اندازه ی 20 و250 کیلوواتی طراحی و آزمایش کرده است. این نسل نوین ژنراتورها در کاهش وزن، هزینه های نگهداری و بهره وری نقش به سزایی خواهند داشت.

يکشنبه 12/6/1391 - 18:15 - 0 تشکر 541216

دکتر هاشم اورعی از دانشگاه صنعتی شریف، دکتر پیتر تاونر (Peter Tavner) استاد دانشگاه دورهام و رییس موسسه ی انرژی بادی اتحادیه ی اروپا و دکتر ریچارد مک مهان (Richard McMahon) استاد دانشگاه کمبریج هر سه بر روی ژنراتورهای بدون جاروبک ( brushless) کار می کنند.





دکتر اورعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف با همکاری دو دانشگاه کمبریج و دورهام انگلستان طراحی و ساخت نسل جدیدی از ژنراتورهای بادی را به انجام رسانده است.


يکشنبه 12/6/1391 - 18:15 - 0 تشکر 541217

ژنراتورهای بدون جاروبک چه کار می کنند


ژنراتورهای القایی با ورودی (تغذیه) دوگانه (doubly fed induction generators) از یک دهه ی پیش گسترش یافته اند و اکنون به طور کامل صنعتی شده اند. این ژنراتورها با جاروبک (Brush) هستند و نقش جاروبک در این ژنراتورها ارتباط بین بخش ساکن و گردنده است. جاروبک به خاطر برخوردهای فراوان و درگیری (با حلقه ی اصطکاکی یا sleep ring) نیازمند هزینه ی بالای نگهداری و وزن بالاست. دکتر هاشم اورعی در این باره می گوید: ژنراتورهای بدون جاروبک پیشنهادی است که ما در سه دانشگاه دورهام، کمبریج و صنعتی شریف روی آن کار کردیم. هر کدام از دانشگاه ها نیز روی یک بخش کار می کنند. گروهی روی طراحی، گروهی روی آزمایش های کاری و گروهی هم روی ساخت و فناوری های کنترلی آن. اما هنوز این ژنراتورها صنعتی نشده اند

يکشنبه 12/6/1391 - 18:16 - 0 تشکر 541218

ساخت نمونه های آزمایشگاهی
دکتر اورعی درباره ی روند رو به پیشرفت برنامه می گوید: ما این برنامه را در سه گام تقسیم کردیم. گام نخست ساخت یک نمونه ی 20 کیلوواتی، گام دوم ساخت نمونه ی 250 کیلوواتی و گام سوم هم 5/2 مگاواتی می باشد. اکنون یک نیروگاه بادی 1000 مگاواتی برای نمونه با ژنراتور 5/1 مگاواتی در ایران در دست اجرا است.  بنابراین برای اینکه ژنراتور ما به نمونه ی صنعتی برسد ما باید به میزان 5/2 مگاوات برسیم.
آنچنان که دکتر اورعی به ما می گوید نمونه ی 20 کیلوواتی در دانشگاه کمبریج ساخته و آزمایش شده است. نمونه ی 250 کیلوواتی هم در بریتانیا ساخته شده و به شرکت های آزمایش و تست شناخته شده ی دنیا فرستاده شده است. اما هنوز برای ساخت نمونه ی 5/2 مگاواتی در تلاش هستیم تا طراحی و ساخت نمونه را انجام دهیم.

يکشنبه 12/6/1391 - 18:16 - 0 تشکر 541219

مقاله های بین المللی و ثبت جهانی

از دکتر اورعی می پرسیم آیا مقاله های بین المللی هم در این زمینه داده شده است یا خیر و ایشان پاسخ می دهند که نزدیک به 40 مقاله چه در همایش ها و چه در ژورنال های بین المللی از من و همکارانم در این زمینه ارائه یا چاپ شده است. ایشان می گوید مقاله های بسیاری نیز هنوز به چاپ نرسیده اند ولی بازبینی و پذیرفته شده اند.
دکتر اورعی می گویند چندین دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد اینجانب در این زمینه ها کار می کنند. هم چنین این ژنراتور هم در داخل ایران و هم در جهان به نام (pattent) ثبت شده است. بنابراین ما مشکلی در بهره برداری از آن هم نداریم.

يکشنبه 12/6/1391 - 18:16 - 0 تشکر 541220

کاهش وزن و نسبت جعبه دنده
ژنراتورهای القایی بدون جاروبک به خاطر اینکه رابط بین بخش ساکن (stator) و گردنده (rotor) را از بین می برند، سبب کاهش وزن، هزینه نگهداری و نسبت جعبه دنده می شوند. جعبه دنده در توربین های بادی بخش زیادی از وزن را دربر می گیرد و با کاهش نسبت می توان وزن آن را کاهش داد. بنابراین بخش زیادی از هزینه های ما کاهش خواهندیافت

يکشنبه 12/6/1391 - 18:16 - 0 تشکر 541221

ارتباط با صنعت
بسیاری از پژوهش های دانشگاهی در کشور هستند که به ساخت نمونه ی صنعتی و بهره برداری در کشور نمی رسند اما قرار است تا ژتراتورهای القایی بدون جاروبک به این سرنوشت دچار نشوند. دکتر اورعی با بیان اینکه در ایران و بریتانیا دو شرکت از همان زمانی که شروع به کار کردیم، در این باره بنیان گذاری شده اند. یک شرکت در کمبریج که در سال 2006 بنیان گذاشته شده و دیگری، شرکتی که در ایران ثبت شده است.دکتر اورعی می گوید ما می خواهیم پژوهش و گسترش فناوری در دانشگاه ها انجام شود و این فناوری در پایان به سود کشور ما باشد و ما بتوانیم آن را در کشور پیاده سازی کنیم. از همین روی تلاش می کنیم که در ایران ایجاد تقاضا کنیم. این کار را هم شرکت ایرانی انجام خواهد داد.اکنون در ایران گروه هایی در حال بررسی های نخستین برای ساخت و راه اندازی یک نیروگاه بادی در خواف خراسان و زابل سیستان هستند و می خواهند یکی از 66 توربین بادی نیروگاه 100 مگاواتی خود را با ژنراتور القایی بدون جاروبک به راه بیندازد.دکتر اورعی هم چنین می افزاید: ما می توانیم یا در همین جا بمانیم و برای 250 کیلووات در کشور به دنبال بازار بگردیم یا می توانیم برویم دنبال ساخت نمونه ی 5/2 مگاواتی. برای هر دو راه برنامه ریزی کرده ایم و امیدواریم این بازار در کشور ایجاد شود و صنعت انرژی های بادی نیز پیشرفت خوبی پیدا کند..

دوشنبه 13/6/1391 - 23:5 - 0 تشکر 542709

سلام
درمورد bldc ها و مبدلهای رکتیفایر و اینورترها در مورد توربینهای بادی و چگونگی از بین بردن تاثیرات هارمونیکی و صاف کردن جریان در لینگ dc مبدلهای این گونه از ژنراتورها اگر مطلب جدید و معتبر و یا لینک و یا مقاله جدید معرفی کنید ممنونتون می شود خیلی زیاد ممنون .
منتظرم

خدا کند که مرا با خدا کنی آقا 
زقید و بند معاصی رها کنی آقا
دعای ما به در بسته میخورد ای کاش
خودت برای ظهورت دعا کنی آقا...
اللهم عجل لولیک الفرج....
دوشنبه 13/6/1391 - 23:8 - 0 تشکر 542712

سلام
اگر مطلب کامل و دقیق درمورد BLDC و PMSG و تفاوت آنها از کلیه جهات و راندمانها ، ساختار داخلی و یا هرچیزی که مرتبط با این دو نوع ژنراتور مورد استفاده در توربینهای بادی سراغ دارید ممنون می شوم برام بزارید ممنون . خیلی گیرم به این مطالب . ممنون باز هم

خدا کند که مرا با خدا کنی آقا 
زقید و بند معاصی رها کنی آقا
دعای ما به در بسته میخورد ای کاش
خودت برای ظهورت دعا کنی آقا...
اللهم عجل لولیک الفرج....
دوشنبه 13/6/1391 - 23:9 - 0 تشکر 542714

سلام اگر مقاله ای از ایشون به صورت فارسی و جدید دارید  برام معرفی کنید ممنون می شوم

خدا کند که مرا با خدا کنی آقا 
زقید و بند معاصی رها کنی آقا
دعای ما به در بسته میخورد ای کاش
خودت برای ظهورت دعا کنی آقا...
اللهم عجل لولیک الفرج....
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.