• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
امر به معروف؛نهی از منکر (بازدید: 1024)
جمعه 10/6/1391 - 1:14 -0 تشکر 535911
به نظر شما، موسیقی‏های متداول چه تأثیری بر روان آدمی می‏گذارد؟

سلام

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به پرسش

 " به نظر شما، موسیقی‏های متداول چه تأثیری بر روان آدمی می‏گذارد؟ "

 در پایگاه خود پاسخ داده اند.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
جمعه 10/6/1391 - 1:17 - 0 تشکر 535918

ابن سینا(رحمه‌الله) در نمط نهم اشارات و تنبیهات می‏نویسد: گاهی عارف به «نغمه رخم»، یعنی آهنگ ملایم نیاز دارد تا او را متّعظ كند.
 در درس مرحوم الهی قمشه‏ ای(قدس‌سرّه)، وقتی به این قسمت از شرح اشارات رسیدیم (سه نفر در آن درس حاضر بودیم)، پس از درس، از استاد اجازه گرفتیم تا جناب آقای ربّانی خراسانی كه از علمای بزرگ تهران بود (یكی از آن سه نفر)، هر شب پس از درس، یكی از غزلهای استاد را برای ما بخوانند كه ایشان هم اجازه دادند.

گاه مناجات یك جوان را اداره می‏كند. گاه نیز یك غزل یا قصیده، كمبودهای درونی او را ترمیم می‏كند؛ امّا لذت غزل هرگز در ترانه یافت نمی‏شود. ترانه لذتی كاذب ایجاد می‏كند؛ اما غزل شهدی است كه لذت صادق را به همراه دارد و تا پایان عمر با انسان همراه است. غزلهای حافظ و سعدی چنین است.

به هر حال، اگر كسی خود را با ترانه سرگرم كند، در سنین بالاتر، خود متوجه می‏شود كه با ذائقه او هماهنگ نیست، در حالی كه انسان با مناجات و غزل انس دیگری دارد. غزل حافظ همیشه می‏ماند و هرچه سن بالاتر برود، انسان با آن بیشتر مأنوس می‏شود.

همه می‏دانیم كه آهنگهای طرب‏انگیز خوی حیوانی را در ما زنده می‏كند. آهنگهایی كه فرشته‏ مَنِشی را در آدم احیا می‏كند، به انسان سبكباری می‏دهد و بشر را از شهوت و غضب دور می‏كند نیز می‏شناسیم. به آهنگهای مشكوك گوش نمی‏دهیم.

از این نظر موسیقی بر سه قسم است:

1. موسیقی‏هایی كه حالتی روحانی در انسان ایجاد می‏كند كه اشكال ندارد.

2. موسیقی‏هایی كه به مجالس لهو و لعب اختصاص دارد و شهوت را تحریك می‏كند كه این دسته نامشروع است.

3. دسته‏ای از موسیقی‏ها هم مشكوك است، پس با داشتن راه صحیح، دیگر به دنبال مشكوك نمی‏رویم. خواندن غزلها و مناجاتها با صدای خوب، خصیصه ما ایرانیان است. ما ایرانیان به آواز بیش از نواختن علاقه داریم كه بسیار خوب است و بیش از آن هم نیاز نیست.

در فرهنگ شیعی ما، مستحب است كسی كه اذان می‏گوید، «صیّت»، یعنی خوش صوت باشد تا نیاز قوه سامعه تأمین شود. اشعار خوبی وجود دارد كه اگر با صدای خوش خوانده شود، این نیاز انسان را تأمین می‏كند.

از طرفی، اشعاری كه در اثر پیمودن این راه فرا گرفته، همه عمر برای او می‏ماند و هرچه سن بالاتر می‏رود، بهره او از این اشعار بیشتر می‏شود.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
جمعه 10/6/1391 - 15:2 - 0 تشکر 536720

jtayebe گفته است :
[quote=jtayebe;393644;535911]
سلام

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به پرسش

" به نظر شما، موسیقی‏های متداول چه تأثیری بر روان آدمی می‏گذارد؟ "

 در پایگاه خود پاسخ داده اند.

منبع:
http://howzeh-amol.esra.ir/?p=81

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.