• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 1300)
چهارشنبه 8/6/1391 - 19:53 -0 تشکر 534271
آشپزی گیاهی

سلام دوستان در این قسمت فقط دستور پخت غذاهایی نوشته میشود که گیاهی هستند


اما قبل از ان مواردی که چرا از غذاهای گیاهی استفاده کنیم؟


 زمین سرسبزی به مساحت یک زمین فوتبال را بخاطر تامین غذاهای حیوانات در دامداری های صنعتی از بین می برند.
هر سال 760 میلیون تن گندم برای مصرف در دامداری ها مصرف می شود و این در حالی است که هر 2,3 ثانیه یک کودک از گرسنگی جان خود را ازدست می دهد.
و در حال حاضر 1.2میلیارد نفر در معرض گرسنگی قرار دارند.
میزان آب مصرفی برای تهیه یک پوند گوشت 19.736 لیتر می یاشد و از طرفی از هر 6 نفر در دنیا یک نفر آب آشامیدنی ندارد.
در هر ثانیه 86000پوند مدفوع در دامداری های تولید می شود که 130 بار بیشتر از آلاینده های اتومیبل ها و کارخانه هاست.



چهارشنبه 8/6/1391 - 19:57 - 0 تشکر 534278

قیمه
(برای چهار نفر)


مواد لازم:
500 گرم
نخود فرنگی پخته
150 گرم
پنیر محلی خرد شده
100 گرم
گوجه فرنگی خرد شده
نصف پیمانه
گشنیز خرد شده
نصف قاشق غذاخوری
پودر زیره و تخم گشنیز
كمتر از یك قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز
به مقدار كافی
نمك

موادی كه باید با هم آسیاب شوند
یك عدد
پیاز متوسط خرد شده
یك تكه یا یك قاشق پودر شده
زنجبیل
سه حبه
سیر

طرز تهیه:
روغن را در ظرفی حرارت داده ، به آن پنیر خرد شده بیفزایید و سرخ كنید تا طلایی شود . موادی را كه با هم آسیاب كرده اید به آن بیفزایید و سپس یك پیمانه آب افزوده و پنج دقیقه به هم بزنید . تمام مخلفات دیگر به اضافه نمك و نخود فرنگی را نیز بیافزایید. سپس یك پیمانه آب افزوده ، به مدت پنج دقیقه مخلوط را بجوشانید، برگ های گشنیز را روی آن پاشیده و به صورت داغ سرو كنید.
نكات تغذیه ای :
این غذا حاوی گوشت و محصولات گوشتی نیست و در عین حال محتوی نخود سبز و گوجه فرنگی، پیاز وسیر است ، از این رو غذایی مفید برای افراد مبتلا به عوارض قلب وعروق وهمچنین غذایی مناسب است برای افرادی كه رژیم لاغری را رعایت می كنند .هر پرس این غذا( در صورتی كه میزان های ذكر شده برای چهار نفر مساوی رعایت شود) محتوی 200 كالری است . پس یك غذای بسیار كم كالری است و مصرف آن با 10 قاشق برنج یك وعده غذایی مناسب برای افراد تحت رژیم است.

چهارشنبه 8/6/1391 - 19:58 - 0 تشکر 534280


لازانیای سبزیجات



مواد لازم :

یک عدد متوسط

بادمجان

یک عدد

پیاز(درشت خرد شده)

2 حبه

سیرخرد شده

150 میلی لیتر یا دو سوم لیوان

آب سبزیجات

200 گرم

قارچ ورقه شده

400 گرم

گوجه فرنگی بدون پوست (خردشود)

2 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی

یک چهارم قاشق مرباخوری

پودر زنجبیل

یک قاشق مرباخوری

سبزیجات خشک معطر(اورگانو و رزماری)

حدود 12 برگ

لازانیا

25 گرم

کره

25گرم یا 2 قاشق غذاخوری سر پر

آرد

5/1 لیوان

شیر

کمی

رنده جوزهندی

200 گرم

پنیر گودا و پنیر موتزارلا

به اندازه لازم

نمک و فلفل

طرز تهیه:


بادمجان ها را شسته و با پوست به صورت مکعب های 5/2 سانتی متری می بریم. در قابلمه پیاز و سیر را با کمی روغن تفت داده، سپس بادمجان ها و قارچ را اضافه کرده، باز کمی تفت می دهیم. پس از آن رب گوجه، پوره گوجه فرنگی، آب سبزیجات، زنجبیل، نمک، فلفل و سبزی معطر را به آن اضافه می کنیم می گذاریم آهسته بپزد و آبش تبخیر شود.


برای درست کردن سس، کره را در قابلمه ریخته، سپس آرد را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. پس از آن شیر و جوز را اضافه کرده و مرتب هم می زنیم تا غلیظ شود. در آخر نمک را به آن می افزاییم.


لازانیاها را در آب جوش پخته و روی دستمال تمیز آشپزخانه می گذاریم. آن گاه فر را در حرارت 200 درجه سانتی گراد گرم کرده و ته قالب مخصوص( اندازه حدود 20×30 سانتی متر) را چرب کرده، یک مقداری از سبزیجات می ریزیم، سپس یک ورق لازانیا را روی آن گذاشته و مقداری از سس سفید می ریزیم و این کار را تکرار می کنیم. در آخرین لایه، ابتدا سس سفید و بعد مخلوط پنیرها را می پاشیم و در فر می گذاریم تا سه ربع بماند و روی آن طلایی شود.

طرز تهیه سس سفید برای لازانیا:

مواد لازم:

کره 50 گرم

آرد سفید 2 قاشق سوپخوری


شیر 2 فنجان


نمک و فلفل به مقدار دلخواه


طرز تهیه: کره را آب کرده و آرد را با آن کمی تفت می دهیم. شیر ار به تدریج اضافه می کنیم تا سس صاف و یکنواخت و غلیظ شود. سپس نمک و فلفل را اضافه می کنیم. حالا سس آماده مصرف است.


نکات تغذیه ای :


در تهیه این لازانیا از گوشت استفاده نشده است و غذای مناسبی برای افرادی است که رژیم گیاهخواری دارند.

چهارشنبه 8/6/1391 - 19:59 - 0 تشکر 534283

پیراشکی



مواد لازم برای خمیر :
آب ولرم2 لیوان
نمک: 1 قاشق مربا خوری
شکر: 1 قاشق مربا خوری
روغن مایع: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
مایه خمیر فوری: 1 قاشق مرباخوری پُر
سیب زمینی پخته و ریز رنده شده: 1 عدد متوسط
آرد:400 تا 500 گرم


مواد لازم برای داخل پیراشکی:
پیاز: 1 عدد
روغن: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
سویا قارچ ....
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به دلخواه
پودر کاری ملایم:1 قاشق مربا خوری
رُب گوجه فرنگی:1 تا 2 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده:2 تا3 قاشق غذاخوری


طرز تهیه پیراشکی :
ابتدا آب ، نمک ، شکر ، روغن و مایه خمیر را با هم مخلوط کنید.
سپس سیب زمینی و آرد را بیفزایید و مخلوط کنید ، البته آرد تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد ولی خمیر لطیفی به دست آید .
روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت تا سه ربع اجازه دهید بماند تا ور بیاید.
مقداری از خمیر را بردارید و روی سطح آرد پاشی شده به قطر نیم سانت باز کنید .
بعد با قالب گرد (یا دهانة لیوان ) خمیر را قالب بزنید.
سپس از مواد داخل پیراشکی میان خمیر بگذارید و خمیر را به صورت قطاب بپیچید و در روغن فراوان سرخ کنید.
برای داغ کردن روغن ابتدا باید حرارت را زیاد کنید تا روغن خوب داغ شود، سپس حرارت را کمتر کنید و پیراشکی ها را سرخ کنید.

طرز تهیه مایة داخل پیراشکی :
پیاز را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا کمی طلایی شود.
سپس ....را بیفزایید و تفت دهید. بعد زردچوبه ، نمک ، فلفل ، پودر کاری و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید وتفت دهید .
در آخر جعفری خرد شده را بریزید و حرارت را خاموش کنید.

چهارشنبه 8/6/1391 - 20:0 - 0 تشکر 534287

روش تهیه سالاد ماش




این سالاد پرخاصیت و سرشار از فیبر و ویتامین را برای میان وعده‌ای سالم و لذیذ انتخاب کنید.

مواد لازم برای 4 نفر:

ماش :یک پیمانه (215 گرم)

پیازچه خرد شده: یک پیمانه
نعنای خرد شده تازه: نصف پیمانه
روغن زیتون :نصف پیمانه
سرکه سیب :سه قاشق سوپ‌خوری
نمک: نصف قاشق چای‌خوری
زیتون سیاه: 16 عدد برای تزیین (هسته‌های آن جدا شود)

روش تهیه:

• ماش‌ها را ابتدا از شب قبل خیس کرده و درون آبکش بریزید.
• آب را درون قابلمه‌ای بزرگ جوش آورده و ماش‌ها را به آن اضافه کنید و بگذارید خوب بپزند.
• ماش‌ها را درون آبکش ریخته و آن‌ها را زیر آب سرد بشویید.
• پس از این که ماش‌ها خوب آبگیری شدند آن‌ها را درون کاسه‌ای بزرگ بریزید.
• پیازچه، نعنا، روغن زیتون، سرکه و نمک را به ظرف ماش‌ها اضافه کرده و خوب آن‌ها را با هم مخلوط کنید.
• آن‌ها را درون چند ظرف کوچک‌تر ریخته و با زیتون سیاه، و نعنای تازه تزیین کنید.

منبع :همشهری


چهارشنبه 8/6/1391 - 20:4 - 0 تشکر 534291

خوراک بامیه با گشنیز




مواد لازم: 1-بامیه ربع کیلو 2-گوجه فرنگی 5عدد 3-سیر چند حبه 4-پیاز سه عدد 5-گشنیز تازه نصف پیمانه 6-چاشنی ها شامل نمک، تخم گشنیز، ادویه(من از ادویه عربی به نام بهارات استفاده میکنم)، فلفل ،آّب لیمو طرز تهیه: ابتدا پیاز رو با حرارت ملایم در ماهیتابه سرخ میکنیم و بعد از اینکه طلایی شد به آن سیر را که از قبل خورد کرده ایم اضافه میکنیم و بهمراه آن همۀ چاشنی ها را اضافه میکنیم.سیر را هم به اندازه ای که کمی بوی آن بلند شود تفت میدهیم .گوجه ها را هم ریز ریز می کنیم و با پیاز و سیر سرخ میکنیم .حالا نوبت بامیه هاست که به غذا اضافه بشه البته بامیه ها را باید حلقه حلقه بصورت عرضی خورد کنیم.حالا باید درب ظرف را بگداریم و حرارت رو هم بسیار ملایم کنیم تا بامیه ها با بخار بپزد و هروقت احساس کردید داره آب خوراکتون تموم میشه یه خورده به آن آب اضافه کنید معمولاً بامیه خیلی زود پخته میشه وقتی اطمینان حاصل کردید که پخته شده به آن گشنیز خورد شده به اضافۀ دو قاشق غداخوری آب لیمو را اضافه میکنیم و بعد از ده دقیقه زیر غذا را خاموش میکنیم.امیدوارم درستش کنید و خوشتون بیاد


چهارشنبه 8/6/1391 - 20:5 - 0 تشکر 534292

دلمه برگ کلم
مواد لازم :

یکعدد کلم بزرگ با برگهای صاف ( گرد وپیچ پیچی نباشه که بشه خوب بقچه پیچید !)

لپه نصف پیمانه شاید هم کمتر!

برنج یک پیمانه

بلغور نصف پیمانه ( اگه در دسترس نبود مهم نیست )

پیاز یک عدد بزرگ

سیر دو حبه

زعفران دم کرده کمی

سبزی معطر یک پیمانه خرد شده ( نیم کیلو جعفری و ترخون و ریحون و نعنا و پیازچه و شوید و مرزه و کمی پودر آویشن و یا کاکوتی و کمی هم پودر گل سرخ خشک) (من فقط نعنا و جعفری و قدری ترخون ریختم)

سویای ریزدانه سبحان یا ماکسوی 100 گرم

رب گوجه فرنگی کمی

روغن کمی

نمک و فلفل (سفید و سیاه) و ادویه مخلوط (آویشن پودر موسیر و سیر)

برای چاشنی آبلیمو یا سرکه همراه با کمی شکر ( به اندازه ذائقه و سلیقه )

طرز تهیه :

پیاز داغ رو آماده کرده و بعد سویا صاف شده و ادویه و لپه خیس خورده رو توش تفت بدین .

بلغور رو اضافه کنین و با کمی آب بپزین. پس از اینکه لپه ها کمی پختن - برنج و رب گوجه رو اضافه کنین و نمک و فلفل رو بچشین و با کمی آب بپزین و دم کنین .

نکته :

برنج رو خیلی زنده تر بردارین و بعد بذارین تا خنک بشه .( چون برنج دوباره داخل دلمه خواهد پخت .)

چون برگهای کلم کمی ضخیمه و ممکنه که پاره بشن و خوب بقچه ! نشن ... برگها رو ورقه ورقه میکنن و داخل آبجوش همراه با کمی نمک ( بعضی‌ها هم خیلی کم توی آب سرکه میریزن ) خیلی کوتاه می‌جوشانن تا کمی نرم بشه و قابلیت بقچه کردن و یا لوله کردن ( به شکل سیگارتی ) رو داشته باشه.

نکته: از برگهای رویی باید شروع کنین و اولین برگ روی کلم روبه آرومی کمی بلند کنین. مراقب باشین اون رو کامل بلند نکنین چون پاره میشه. کمی بلند کنین و بعد انتهای رگبرگ اون رو که به مغز کلم چسبیده پیدا کنین و با کارد از مغز کلم جدا کنین و به آرامی این برگ رو بردارین. بعد یکی یکی برگ ها رو با این روش جدا کنین.

نکته: مغز کلم که برگهای کوچکی داره که به درد پیچیدن دلمه نمی خوره و یا برای وصله و پینه استفاده میشه و یا برای سوپ و سالاد. البته میتونین از هر دوتای اون که داخل هم قرار گرفته یک دلمه بپیچین.

نکته: اگه برگ‌ها زیاد بپزن له و پاره میشن. مدت ده دقیقه کافیه.همین قدر که از اون خشکی در بیاد و انعطاف پذیر باشه. بعد آبکش میکنن و برگها که سرد شدن از مواد لای اون می پیچن. گاهی برگ‌های کلم رگبرگ‌های ضخیمی دارن که مانع از پیچیدن اون میشه. میتونین این قسمت ضخیم رو جدا کنین تا برگ رو بهتر بپیچین.

نکته: هم میشه با سویای چرخ کرده و یا درشت با رب گوجه و لپه و پیازداغ و کمی برنج و کمی هم بلغور گندم و ادویه و زعفرون دم کرده و گل سرخ و زرشک و یا کشمش و نمک و فلفل مایه تهیه کرد و هم میشه به این مواد گفته شده کمی هم سبزی های معطر خرد شده مثل نعنا و ترخون و ریحون و مرزه و شود و پیازچه و ... اضافه کرد (من نعنا و جعفری نزدیک به دو پیمانه استفاده کردم).

ته قابلمه رو کمی چرب کنین و وقتی دلمه ها رو پیچیدین کف قابلمه بذارین .لابه‌لاشون پیازداغ و اگه

دوست داشتین کمی کشمش و در انتها کمی آب روغن و زعفرون دم کرده و چاشنی شکر و سرکه و رب گوجه بریزین و بذارین با شعله ملایم بپزه. معمولا برای این‌که دلمه وا نره یک حجم سنگین مثل بدنه هونگ روی دلمه‌ها می‌گذارن.

نکته: وقتی که کامل پختن و تا هنوز کمی آب توی قابلمه هست خاموش کنین. تا وقتی که سرد بشه کمی از این آب هم به خورد دلمه ها میره. و چون چربه از آب باقیمانده ته اون بعنوان سس میشه استفاده کرد. در هر صورت نباید خشک بشه و نباید خیلی آبدار باشه .

نکته: تا دلمه‌ها خنک نشده توی ظرف نکشین چون هنگام برداشتن له میشن.

برای چاشنی ترش مزه هم میتونین یا به تنهایی از کمی رب گوجه و لیموترش و یا آبلیمو و یا سرکه استفاده کنین و یا همین مخلوط رو با کمی شکر شیرینش کنین.

برای تزیین هم میتونین از زرشک و خلال بادام و پسته و پیاز داغ و سس خود دلمه استفاده کنین و ...

چهارشنبه 8/6/1391 - 22:1 - 0 تشکر 534345

سلام
مبحث خیلی خوبیه بازم عذر خواهی میکنم بابت مشکلی که پیش اومده بود
ولی جالبه قیمه بدون گوشت وقتی دیدم گفتم وا قیمه که گیاهی نیست ولی موادش و که دیدم فهمیدم که گیاهیه برای کسانی که چربی خون داره خیلی غذای خوب و مفیدی میتونه باشه.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

چهارشنبه 8/6/1391 - 22:6 - 0 تشکر 534349

mani_pit گفته است :
[quote=mani_pit;428582;534280]

لازانیای سبزیجات

در تهیه این لازانیا از گوشت استفاده نشده است و غذای مناسبی برای افرادی است که رژیم گیاهخواری دارند.


سلام
این نوع لازانیا را دوست داشتم به نظرم خیلی خوبه چون اون لازانیا با گوشت فوق العاده سنگینه من که نیاز به رژیم ندارم واقعا اذیت میشم .
ولی این نوع پختنش نباید سنگین باشه.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

چهارشنبه 8/6/1391 - 22:19 - 0 تشکر 534359

سلام
در کل مبحث خیلی خوبیه ممنون ازتون امیدوارم بتونین ادامش بدین.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

چهارشنبه 8/6/1391 - 22:49 - 0 تشکر 534375

سلام خانم مدیر محترم


 ممنونم از توجه و پیگیرتون امیدوارم مورد استفاده دوستان قرار بگیره

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.