• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 1080)
سه شنبه 7/6/1391 - 21:55 -0 تشکر 533234
دانشمندان فیزیک

یانی فون نویمان


دانشمندی که از انیشتین هم باهوشتر بود. دانشمند نابغه‌ای که اولین رایانه‌ها را طراحی و نظریه بازیها را ابداع کرد، با حل مشکلات کلیدی بمب اتمی، امکان ساخت این سلاح مرگبار را فراهم کرد. درباره رویدادهای برجسته صد سال گذشته کمی بیندیشید، رویداد هایی که دنیای امروز ما را شکل داده‌اند. اختراع رایانه، کشف نظریه کوانتومی، ظهور سلاحهای هسته‌ای و جنگ سرد، برخی از این رویدادها هستند. تمامی این وقایع، سیر حرکت تاریخ بشر را دستخوش تغییرات شگرف کرده‌اند، و جالب آنکه در پس همه آنها، نام یک نفر به چشم می‌خورد: یانی فون نویمان، ریاضیدانی با ذهنی چنان توانمند که حتی برخی از همکاران وی که برنده جایزه نوبل شده بودند، با خود می‌گفتند که شاید او موجودی فضایی در جامه مبدل است! کوتاه سخن آنکه فون نویمان، حوزه ‌های کلیدی دانش و فناوری قرن بیستم را زیر و رو کرد.

چهارشنبه 8/6/1391 - 17:45 - 0 تشکر 534159

سلام.ولی من شنیدم که انیشتین ازهمه باهوش تربوده و هست

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

پنج شنبه 9/6/1391 - 11:41 - 0 تشکر 535052

.از دید برخی نه از دید همه. و در ضمن انیشتین شهرتش همگانی تر هست به همین دلیل هم بیشتر به این عنوان شناخته میشه.

شنبه 11/6/1391 - 23:11 - 0 تشکر 539148

خب قطعا هم از انیشتین داناتر هم هست.
فقط انیشتین هنر استفاده از علمش رو داشت.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

يکشنبه 19/6/1391 - 10:34 - 0 تشکر 552790

هرمان اوبرت
در 25 ژوئن سال 1894 در هرمانشتات (نام فعلی این محل سیبیو است) كشور رومانی متولد می شود.
1906
مطالعه كتابهای «از زمین تا ماه» و «دور كامل ماه» اثر ژول ورن نویسنده فرانسوی باعث علاقمندی شدید وی به مسافرت فضایی می شود.
1913
برای تحصیل در رشته پزشكی عازم شهر مونیخ می شود ولی با شروع جنگ جهانی اول در سال 1914 تحصیلاتش متوقف می شود.
1919
اوبرت تحصیلات خود را از سر می گیرد ولی این بار رشته فیزیك را انتخاب می كند.
1923
كتاب «موشك در فضای بین سیاره ای» را منتشر می كند. لازم به ذكر است كهاین كتاب در وهله اول به دانشگاه هایدابرگ، در شهر بادن وورتنبرگ آلمانپیشنهاد می شود كه در آنجا اولین كتابی است كه درباره علم فضانوردی باجدیت برخورد می كند و به همین خاطر اوبرت به عنوان فیزیكدانی برجسته مشهورمی گردد.
1924-38
اوبرت در مدرسه میدیاس كشور رومانی دروس ریاضیات و فیزیك تدریس می كند ولی علاقه خود به فضانوردی را همچنان حفظ می كند.
1927
به عضویت انجمن سفرهای فضایی در می آید.
1928-29
اوبرت به عنوان مشاور علمی فیلم «زنی در كره ماه» كه داستان یك مسافرتفضایی است، فعالیت می كند. در هنگام كار روی این فیلم در شهر برلین فرصتپیدا می كند تا یك موشك آزمایشی، كه با سوخت مایع كار می كند را موردمطالعه و بررسی قرار دهد.
1929
كتاب «شیوه های مسافرت فضایی» را منتشر می كند.
1938
برای مدت 3 سال به دانشكده فنی دانشگاه وین در كشور اتریش می پیوندد.
1941
در ماه ژوئیه، اوبرت كار خود را در یك مركز موشك آزمایشی در شهر پینوموندآلمان شروع كرده و تا سپتامبر سال 1943 در آنجا می ماند. با این كه دركارهای آزمایشی شركت نمی كند یافته های نظری و اختراعات او منجر به تولیدموشك وی 2می شود.
1945
جنگ جهانی دوم به پایان می رسد و اوبرت در كشور آلمان می ماند.
1948
عازم كشور سوئیس می شود.
1950-53
به كشور ایتالیا رفته و تحقیقات موشكی خود را دنبال می كند، البته این بار برای نیروی دریایی ایتالیا كار می كند.
1954
كتاب «بشر در فضا» كه سومین كتاب او درباره مسافرت فضایی است را منتشر می كند.
1955
به آمریكا می رود و تا سال 1958 به همراه ورنر فن براون (77 ـ 1912)دانشمند آلمانی كه متخصص موشك می باشد روی برنامه های فضایی آمریكا كار میكند.
1960
اوبرت بازنشست می شود و به آلمان بر می گردد و در «فوخت»، منطقه ای درنزدیكی های «نورمبرگ»، زندگی می كند. اكنون در این منطقه موزه ای به ناماوبرت واقع می باشد.
1989
اوبرت در ماه دسامبر در كشور آلمان از دنیا می رود.

يکشنبه 19/6/1391 - 10:35 - 0 تشکر 552792

اهم

جـرج سـیمون اهــم در سـال 1787 میلادی در باواریای آلمان چشم به جهان گشود پدرش قفل‌ساز و تفنگ‌ساز بود. لیكن بعداً به تجارت علاقمند شد و جرج را به مطالعة كتابهای علـوم ریـاضی تشویق كـرد. وی در سـن هجده سالگی معلم ریاضیات شد و در آن زمان با استفـاده ازتـشابـهی كـه بـین انتقـال گرما و الكتریسیته وجود دارد به اندازه‌گیری شدت جریان پرداخت و قانـونی به دسـت آورد كه در سال 1841 میلادی او را شایسته دریافت بزرگترین نشان عـلمی از انـجمن سلـطنـتی انـگلیس كرد. بزرگترین اثر علمی او در مبحث الكتریسیته قانونـی است كـه بـه نـام خـود او معـروف است. اهم پس از 67 سال زندگی در سال1834 میـلادی از دنـیا رفـت

يکشنبه 19/6/1391 - 10:36 - 0 تشکر 552793

آمپر(Ampere, Andre_Marie/ 1836-1775)

دانشمند فرانسوی در دهكده ای نزدیك شهر لیون بدنیا آمد. چون در آن دهكده مدرسه ای نبود ، آمپر به خود آموزی پرداخت. پدر او به هنگام انقلاب فرانسه محكوم به اعدام شد و این امر زندگی شخصی آمپر را عمیقا” تحت تاثیر قرار داد . آمپر بعدها استاد ریاضیات در دانشگاه پاریس شد و در تكامل علوم فیزیك ، ریاضیات و فلسفه سهم بسزایی ایفا كرد. آمپر پس از آزمایشهای بسیار دریافت كه دو سیم موازی حامل جریان بر یكدیگر نیرو وارد می‌كنند . او مطالعه زیادی درباره این نیروها انجام داد و نتیجه گرفت كه این نیروها به فاصله میان سیمها، چگونگی قرار گرفتن آنها نسبت به یكدیگر و مقدار جریان عبوری از سیمها بستگی دارند.

يکشنبه 19/6/1391 - 10:36 - 0 تشکر 552795

ولتا

الكساندر ولتا - فیزیكدان- متولد كومو ایتالیا- مخترع دستگاه الكتروفوروس، وسیله‌ای كه الكتریسیته‌ ساكن تولید می‌كند (1775). كاشف گازمتان (1778) و دارای عنوان پروفسور در فلسفه طبیعی در پاویا.(1804-1778) وی با الهام از كار دوستش لویجی گالوانی واكنش بین فلزهای مختلف را به انجام رسانید و اولین باتری الكتریكی را (جهت استفاده محققان آینده با یك منبع ثابت از الكتریسیته ساكن) در(1800) فراهم ساخت نام او (Volt )به عنوان واحد پتانسیل الكتریكی برگزیده شده است.

يکشنبه 19/6/1391 - 10:36 - 0 تشکر 552797

كمال الدین ابوالحسن فارسی

وی در زمینه نور – عدسی‌ها و پدیده‌های كسوف و خسوف نظرات علمی پر ارزشی عرضه داشت كه قرنها بعد توسط دانشمندان غربی بنام خودشان انتشار یافت.

در سال 665 هجری قمریو 645 .شو 1266 میلادی بود كه سرزمین ادیب پرور شیراز این بار فرزندی را به جهان علم تقدیم كرد كه نه تنها نام پر‌افتخارش را در دانش فیزیك و ریاضی جاودانه ساخت بلكه نام شهر شیراز را همانند سعدی و حافظ كه در كتابهای ادب و عرفان پرآوازه و مشهور ساختند به گونه‌ای دیگر به كتابهای ریاضی و فیزیك جهان كشانید و با وجود آنكه درحدود 700 سال از افكار و عقاید و نبوغ ذاتی‌اش گذشته است و مانند دانشمندان دیگر دوره اسلام قرن‌هاست كه به كنج انزوا و فراموشی سپرده شده است، اما امروزه كم‌كم غبار و گرد فراموشی قرون و اعصار از چهره پر‌افتخار او زدوده می‌شود

تحقیقاتی در كتابهایش از طرف محققین و دانشمندان و تاریخ‌نویسان بعمل می‌آید كه او را در ردیف دانشمندان مبتكر علوم فیزیك و و نور شناسی به جهان معرفی می‌كند و نیز اذعان می‌كنند كه با بررسی و مطابقت بعضی از كارهایش با سایر دانشمندان مشهور قبل معلوم شده از افكارش استفاده كرده و كارهای او را به نام خود ارائه و اشاعه داده‌اند این تحقیقات است كه امروزه او را یكی از ستارگان تابناك و درخشان آسمان علم و دانش بشمار می‌آورد.

نامش حسن‌ابن علی‌ابن حسن مشهور به كمال‌الدین ابوالحسن فارسی است كه از دانشمندان برجسته و نامدار دانش فیزیك در رشته نور و نور‌شناسی شد و آثارش به حدی جالب و پر‌مایه و تحقیقاتش چنان اعجاب‌انگیز است كه پژوهندگان علوم غرب درباره افكار و آثار او روز بروز به تحقیق و تفحص بیشتری می‌پردازند.

دوران تحصیل:

كمال‌الدین اهل شیراز بود و تنها اطلاعاتی كه از دوران تحصیلی او در دسترس است این است كه پس از كسب تحصیلات مقدماتی علوم اولیه به علت علاقه‌ای كه به علم مناظر و نور و مسائل آن داشت جزء شاگردان كلاس درس محمود‌بن مسعود بن مصلح معروف به قطب‌الدین شیرازی گردید.

قطب‌الدین خود ریاضی‌دانی برجسته و منجمی متبحر و عالمی با تجربه در علوم فیزیك، پایه‌گذار شناخت اصول علوم نجوم و فیلسوفی نامدار بود. قطب‌الدین در سال 634.ه.ق در شیراز متولد شد و در همانجا تدریس می‌كرد و درسال 715 در همین شهر به سرای جاودانی شتافت.

يکشنبه 19/6/1391 - 10:37 - 0 تشکر 552799

ابن هیثم، ابوعلی حسن(ALHAZen1039-695 میلادی)

ریاضیدان و فیزیكدان مسلمان یكی از بزرگترین دانشمندان قرون وسطی به شمار می‌رود. بعضی از محققان تاریخ علم طرز فكر او را نظیر دكارت می‌دانند.وی درباره نورشناسی تحقیقات جالبی به عمل آورد. پیش از ابن هیثم عقیده عمومی برآن بود كه نور از چشم به اشیاء می‌تابد وی در باب بازتاب و شكست تحقیق كرد و تمركز نور به وسیله آینه سهمی شكل و عدسی را توصیف كرد. ابن هیثم اصول درشتنمایی عدسیها و آزمایشهایی را كه درباره آینه‌های كروی و سهمی شكل به عمل آورده بود در كتاب المناظر گردآوری كرد. این كتاب در سال1572 به زبان لاتینی ترجمه شد و مورد استفاده دانشمندان اروپایی قرار گرفت قریب یك صد اثر در ریاضیات و فیزیك و نجوم به وی منسوب است كه متاسفانه بیشتر آنها از بین رفته است.

يکشنبه 19/6/1391 - 10:37 - 0 تشکر 552802


ژول در انگلستان متولد شد و نزد دالتون تحصیل كرد و به پیروی از اورستد،آمپرو فارادی به مطالعه درباره الكتریسیته پرداخت.او به اندازه گیری فوق العاده علاقه داشت و دماسنجی را طراحی كردكه بتواند دمای آب بالا وپایین آبشار را اندازه بگیرد.او قبل از رسیدن به بیست سالگی مقاله ای را منتشر كردكه درآن چگونگی محاسبه میزان گرمای حاصل از عبور جریان الكتریكی در سیم بیان شده بود. سرانجام او توانست قانون مشهوریرا كه به قانون ژول معروف است بیان كند. بنابراین قانون مقدار گرمایی كه از عبورجریان الكتریكی در یك مدار حاصل می‌شود متناسب با مجذور جریان و نیز مقاومت مدار است.او همچنین با ده سال زحمت توفیق یافت تعیین كند كه چه مقدار كارمكانیكی لازم است تا دمای واحد جرم آب را به اندازه یك درجه فارنهایت بالا برد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.