• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ایران سرای من (بازدید: 1838)
دوشنبه 6/6/1391 - 14:11 -0 تشکر 531537
اخبار گردشگری

در این قسمت به روزترین خبرهای مربوط به سفر و گردشگاه های ایران   نوشته میشود

دوشنبه 6/6/1391 - 14:14 - 0 تشکر 531539

شناسایی 12 روستای جدید هدف گردشگری در لرستان


معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان از شناسایی روستاهای جدید هدف گردشگری دراستان خبر داد.



حسین فرهادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه لرستان، افزود: گردشگری می‌تواند زمینه اشتغال و توسعه پایدار در لرستان باشد.



وی با بیان اینکه در حال حاضر در استان 12 روستای هدف گردشگری از جمله بیشه، ونایی، دهکرد، سنگتراشان، گوشه شهنشاه، کمندان، امامزاده قاسم ازنا، گایکان، ولیعصر(عج)، رباط نمکی، کنارگریت و سراوند وجود دارد، اظهار کرد:همچنین 12 روستای دیگرهدف گردشگری در شهرستانهای استان شناسایی شده که با اضافه شدن آنها به این روستاها، تعداد روستاهای هدف گردشگری لرستان به 24 روستا خواهد رسید.



معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به اینکه مطالعات اولیه این روستاها انجام شده و ویژگی‌هایی نظیر آثار تاریخی، بکر بودن، آثار طبیعی و ... در آنها در نظر گرفته شده تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های استان بکر بودن آن است، که لرستان از این لحاظ دارای ظرفیت‌های خوبی است.



فرهادی با تاکید براینکه دلیل مهم بحث توریسم روستایی،معیشت و زندگی در روستاها یکی از روش‌های مبنی بر توسعه پایدار است خاطرنشان کرد: روستاها می‌توانند یکی از پناهگاه‌های خیلی مهم برای انسانها از لحاظ آلودگی‌های شهری باشند.



وی به برخی از این روستاهای هدف گردشگری نظیر روستای فهره الیگودرز، روستایی کوشکی‌سفلی و بیچون سفلی بروجرد، سرمرنگ و عبدالحسینی دلفان، کسمت خرم‌آباد سپیدشت ، کیگوران شول آباد الیگودرز،روستای نامکول و خوشنامونداز توابع کوهدشت، درتنگ سفلی از توابع شهرستان سلسله، رفتخان و عمارت از توابع شهرستان دورود و ... نام برد و گفت: تمام مشخصات این روستاها جمع‌آوری و مورد مطالعه اولیه قرار گرفتند.






سه شنبه 7/6/1391 - 1:1 - 0 تشکر 532081

افتتاح نمایشگاه سراسری صنایع دستی در اردبیل


محمدحسین صالحی مرام،معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی به خبرنگار حوزه صنایع دستی باشگاه خبرنگاران گفت:نمایشگاه سراسری صنایع دستی با حضور 200 هنرمند در 200 غرفه برپا می‌شود كه حدود 120 غرفه به هنرمندان  صنایع دستی سراسر كشور و 80 غرفه نیز به هنرمندان استان اردبیل اختصاص دارد.
وی افزود‌:در این نمایشگاه 70 رشته صنایع دستی معرفی،تولید و به مدت یك هفته به فروش می‌رسد.

* افتتاح نخستین بازارچه صنایع دراردبیل
صالحی مرام تصریح كرد:نخستین بازارچه صنایع دستی در استان اردبیل چهار روز آینده با ظرفیت 40 فروشگاه افتتاح می‌شود.
معاون صنایع دستی بیان كرد:هم اكنون 10 فروشگاه به بهره‌برداری رسیده و سایر فروشگاه‌ها نیز تا چند روز آینده افتتاح و در اختیار هنرمندان قرار می‌گیرد

سه شنبه 7/6/1391 - 14:52 - 0 تشکر 532827

حذف روادید زائران ایرانی و بازنگری درنرخ پروازهای هوایی




مجید پاکساز با اشاره به اینکه طرح تفصیلی با شناخت وضع موجود تهیه شده است، می‌گوید: «بر اساس این طرح در جاهایی که امکان ارائه خدمات یا ساخت و ساز بوده پیشنهادها مطرح شده است؛ مثلا اگر پارک بزرگی در یک منطقه ساخته شده باشد اولویت طرح تفصیلی دیگر فضای سبز در آن منطقه نیست.



مدیرکل شهرسازی و طرح‌های شهری شهرداری تهران در گفتگو باCHN می‌افزاید: «آنجا که فضای مسکونی شکل گرفته، به غیر از بافت‌های فرسوده که بر اساس طرح تفصیلی باید مداخله در آن انجام شود، در دیگر مناطق تصمیم‌گیری بر اساس وضع موجود بوده و حتی در محدوده‌ای که قرار بوده محدودیت طبقات وجود داشته باشد و از قبل یک یا چند ساختمان بلندمرتبه در آن ساخته شده، طرح با در نظر گرفتن این واقعیت سعی کرده آن را در خود لحاظ کند.


 به گفته او در جایی که غلبه با ساختمان‌های شش طبقه بوده و چندین ساختمان دو طبقه هم وجود داشته، طرح اساس خود را بر تعداد طبقات قالب و رایج در محل قرار داده‌است. بنابراین بعد از تبیین تعداد طبقات ساختمان‌ها امکانات شهری مورد نیاز هم تبیین شد و در دستور کار قرار داده شده که باید تامین شود.


پاکساز معتقد است که خدمات توسط متولیان‌اش باید تامین شود. به عنوان مثال در شهر تهران شهرداری متولی اجرای شبکه و فضای سبز و یا اجرای پارکینگ و تجهیزات شهری است، اما در مورد سایر دستگاه‌ها هماهنگی‌ها و محاسبات انجام شده و در اختیار آنها قرار گرفته است.


مدیرکل شهرسازی و طرح‌های شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه هماهنگی با دستگا‌ه‌های دیگر خدماتی انجام شده است، اضافه می‌کند: «محاسباتی در این زمینه انجام شده  که اگر در محدوده‌ای، ساختمان شش طبقه پیش‌بینی شده، منطقه ترکیب سنی جمعیت‌اش چگونه خواهد بود و چند کودکستان یا مدرسه و در چه مقاطعی مورد نیاز است و یا چند درمانگاه باید احداث شود. این‌ها محاسبه شده و در اختیار وزارتخانه‌های متبوع‌اشان قرار گرفته است تا با این اصول مکان‌یابی کنند و مدرسه یا دیگر امکان مورد نیاز را احداث کنند

سه شنبه 7/6/1391 - 14:52 - 0 تشکر 532830

حذف روادید زائران ایرانی و بازنگری درنرخ پروازهای هوایی




"سیداحمد موسوی" رییس سازمان حج و زیارت که روز گذشته به همراه هیاتی به کشور عراق سفر کرده بود، امروز 6 شهریورماه در ادامه برنامه خود با "لواء سمیسم" وزیر جهانگردی این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

این دیدار که در فضای صمیمی در بغداد برگزار شد، دو طرف در خصوص مسائل مختلف حج و زیارت به تبادل نظر پرداختند.


موسوی از تعامل این کشور با ایران و فعالیت های دولت عراق در راستای تسهیل امور زائران قدردانی کرد و افزود: از نقاط قوت این تعامل این است که وزیر جهانگردی عراق به مسائل زیارتی به عنوان یک وظیفه شرعی نگاه و آن را با جدیت دنبال می کند.


وی با بیان این که ایران و عراق مشترکات فراوانی در حوزه های فرهنگ و تمدن دارند، برهمکاری و تعامل هر چه بیشتر میان این دو کشور تاکید کرد.


رییس سازمان حج و زیارت همچنین در خصوص برخی از مشکلاتی که در مسیر حرکت زائران کربلا در عراق ایجاد می شود، سخنان را بیان کرد.


وی همچنین لغو ویزا بین دو کشور، راه اندازی راه آهن میان شلمچه و عراق را به وزیر جهانگردی عراق پیشنهاد کرد.


در ادامه این جلسه لواء سمیسم وزیر جهانگردی و باستانی عراق نیز ضمن قدردانی از هیات ایرانی گفت: این وزارت خانه تا پنج ماه گذشته زیر مجموعه وزارت فرهنگ عراق اداره می شد، ولی با توجه به استقلالی که در حال حاضر پیدا کرده است از این پس به طور ویژه به امور مربوط زائران رسیدگی خواهد کرد.


سمیسم همچنین تاکید بسیاری به رعایت استفاده زائران ایرانی از مسیرهای امن که مورد تایید دولت عراق است تاکید کرد.


وی گفت: دولت عراق مسیرهای امن داخل عراق را به خوبی می داند؛ اما برخی زائران به دلیل شور و اشتیاق زیاد نسبت به زیارت به صورت هماهنگ نشده از مسیرهای ناامن استفاده می کنند که گاهی شاهد اتفاقات ناگواری در این خصوص هستیم و امیدواریم که دیگر شاهد چنین رخدادهای نباشیم.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، وزیر جهانگردی عراق در مورد لغو ویزا بین دو کشور تصریح کرد: این مساله بسیار خوب است و برای نخست وزیر عراق هم که مطرح شد مورد توجه ایشان بوده و ایشان معتقد به همین امر بودند و با پیگیری که از بخش نخست وزیر انجام می شود به زودی شاهد تحقق این مساله خواهیم بود.


وی همچنین جهت تسهیل امور زائران به مساله افزایش نرخ پروازهای زائران در فرودگاه نجف اشاره کرد و گفت: برخی زائران در خصوص نرخ بلیط ها ابراز نارضایتی می کنند که امید است با تمهیدیاتی که اندیشه می شود بازنگری در نرخ این بلیط ها شود.


سمیسم در بخش دیگری از سخنان خود به طرح های ویژه عراق در خصوص تامین امنیت زائران اشاره کرد.

سه شنبه 7/6/1391 - 14:54 - 0 تشکر 532837

از سنت استپانوس تا قره‌کلیسا




ـ ناحیه شمال غرب کشور یعنی استان‌‌های آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل از مقاصد اصلی تابستانی بوده‌اند ولی اینک آنچنان که وضعیت هتل‌ها نشان می‌دهد به خاطر زلزله‌ای که چندی پیش شهرهای اهر، ورزقان و اطراف را لرزاند، کمتر مسافری به آن سو می‌رود.



اما با توجه به تعطیلی نسبتاً طولانی پیش‌آمده و فرصت برای سفری چند روزه، می‌خواهیم پیشنهاد کنیم دیار آذربایجان را مقصد سفر قرار دهید و این بار «نهمین اثر میراث جهانی» در کشور یعنی «مجموعه کلیساهای ارمنی» را اساس سفر قرار دهید.


این مجموعه در شمال غربی کشور، شامل 3 بنای اصلی قره‌کلیسا، سنت استپانوس و زور زور می‌شود که نمونه‌های برجسته‌ای از معماری ارمنی و سن‌های تزیین در جهان هستند. این بناها نشانه تبادل فرهنگی میان روم شرقی، ارتدوکس و ایران محسوب می‌شوند.


لازم به ذکر است مجموعه کلیساهای ارمنی علاوه بر این چند اثر دیگر را نیز در بر می‌گیرد. این آثار عبارت‌اند از نمازخانه ساندوخت، روستای تادئوس، کلیسای دره‌شام یا مریم مقدس، کلیسای چوپان و روستای بارون که در جای خود به ویژگی‌های آنها پرداخته خواهد شد.


پیش از هر چیز به یاد داشته باشیم ارمنیان یکی از اقوامی هستند که از زمان‌های بسیار دور در کنار ایرانیان زندگی کرده‌اند و از همان زمان تبادل فرهنگی میان این دو قوم وجود داشته است. در زمان حکومت اشکانیان بر ارمنستان، دین مسیح در این کشور رسمیت یافت و آذربایجان از دیرباز یکی از سرزمین‌های ارمنی‌نشین بوده است.

سه شنبه 7/6/1391 - 14:55 - 0 تشکر 532838

قره‌کلیسا

کلیسای تاتاووس مقدس یا قره‌کلیسا در جنوب شهر ماکو در استان آذربایجان غربی، شهرستان چالدران، نزدیک به روستایی هم نام واقع شده است. این کلیسا یکی از معتبرترین و پرنقش و نگارترین کلیساهای ارمنیان در ایران است که شهرت جهانی دارد. ظرافت، تناسب، زیبایی و نمادهای به‌کار برده شده در نقش برجسته‌های این بنا در نوع خود در دنیای مسیحیت بی‌نظیر است.


اما نام این کلیسا، تاتاووس نام یکی از حواریون حضرت مسیح (ع) بوده که در این کلیسا دفن شده است. نام دیگر یا قره‌کلیسا که برخی به اشتباه تصور می‌کنند برگرفته از رنگ سیاه سنگ‌های کار شده در بناست. ولی نباید فراموش کنیم که در زبان آذری که پیش از تأثیر زبان ترکی مردم به آن طریق صحبت می‌کردند، «قرا» به معنی بزرگ بوده که خود تغییر شکل یافته «کلان» در زبان فارسی است.


کلیسای تاتاووس در طول زمان بارها بر اثر زلزله‌های متعدد و حملات دشمنان مختلف مانند عثمانی و مغول غارت شده و آسیب دیده است. از جمله در سال 1319 میلادی با زلزله شدیدی که در ماکو رخ داد، آسیب زیادی به کلیسا وارد شد. پس از آن اسقف بسداجی زاکاریا، راهب ارشد و دو تن از بردارانش کلیسا را مرمت کردند که کتیبه‌اش نیز بر سردر شمالی نصب است.


کلیسا در حمله تیمور لنگ از خطر در امان ماند و در زمان شاه اسماعیل صفوی، مؤسس سلسله صفویه که با رعایای ارمنی مهربان بود با توجه خاص روبه‌رو شد. این کلیسا در زمان نادرشاه افشار مورد توجه بود و در حمله آغامحمدخان قاجار به گرجستان، غارت شد. این چنین قره‌کلیسا با وجود فراز و فرودها پابرجا ماند.

سه شنبه 7/6/1391 - 14:56 - 0 تشکر 532841

هر ساله تعداد زیادی از ارامنه از سراسر جهان به مناسبت سالگرد تاتاووس مقدس در تاریخی بین 25 تیر تا هفته اول مرداد در این محل گرد هم می‌آیند.


بر بلندایی در 3 کیلومتری کلیسا، نمازخانه‌ای وجود دارد که طبق گفته‌ها محل شهادت ساندوخت، اولین شهید زن مسیحی است. قدمت آن به دیرینگی قره‌کلیسا می‌رسد.


سنت استپانوس

کلیسای سنت استپانوس، دیگر اثری بود که به عنوان میراث جهانی ثبت شد. این کلیسا در 16 کیلومتری جنوب شهر جلفا در استان آذربایجان شرقی واقع شده و 6 کیلومتر با رود ارس فاصله دارد. شاید آنچه علاوه بر علاوه بر ویژگی‌های معماری و تزیینات، گیرایی و ابهت کلیسا را دوچندان می‌کند، دورافتادگی و عزلت شکوهمند و طبیعت منطقه باشد.


استپانوس یکی از 7 تن نیک‌نامی بوده که حواریون مراسم تحلیف‌اش را به جا آوردند و یکی از مبلغان دین مسیح شد. پس از آن که در سال 37 میلادی به دست یهودیان سنگسار شد، به روز 26 ماه دسامبر نام استپانوس تعلق گرفت. به پاس احترامی که برای وی قائل‌اند، نامش را بر این کلیسا گذاشتند.


محققان قدمت کلیسا را متعلق به سده‌های 7 تا 9 میلادی می‌دانند و قدیمی‌ترین سند که به وجود کلیسا اشاره می‌کند مربوط به 649 میلادی است. از آن زمان حوادث بسیاری بر کلیسا گذشت ولی زمانی نیز مانند دوران ایلخان امیر بهادر مورد توجه قرار گرفت. با امضای قرارداد ترکمن‌چای بسیاری از ارامنه ناچار به مهاجرت شدند و تلاش‌های عباس‌‌میرزا، نایب‌السلطنه در برابر پافشاری روسیه تزاری ناکام ماند. با کاهش تعداد ارمنیان، از رونق کلیسای سنت استپانوس کاسته شد.


کلیسای سنت استپانوس سال 1840میلادی بر اثر زلزله آسیب دید که مرمت آن چند سال طول کشید. طی سال‌های 47 و 48 و پس از آن 58 میلادی ارامنه ساکن، مهاجرت کرده و روستای دره‌شام خالی از سکنه شد.


در کلیسا کتیبه‌هایی نصب است که از کمک‌های مالی به مرمت کلیسا حکایت دارد. کتیبه‌ای که بر ورودی نصب شده مربوط به داستان خرید روستای دره‌شام توسط عباس میرزا و وقف آن است.

سه شنبه 7/6/1391 - 14:56 - 0 تشکر 532843

در اطراف کلیسای سنت استپانوس، 3 کلیسا وجود دارد که عبارت‌اند از کلیسای مریم مقدس مربوط به سال 1518 میلادی، کلیسای گودرک مقدس و کلیسای چوپان که محل عبادت چوپانان روستاهای ارمنی‌نشین بوده و در اطراف آن تعداد زیادی سنگ قبر دیده می‌شود.


کلیسای زور زور

در 12 کیلومتری جنوب ماکو و نزدیک روستای بارون بین سال‌های 1315 تا 1324 میلادی کلیسا و دیر مریم مقدس بنا شد که بعدها به نام راهب ارشد «دزور دزورتسی» زور زور مشهور شد. اما ایرانیان غیرارمنی به آن کلیسای ننه مریم می‌گویند.


از ویژگی‌های بنای ساده این کلیسا می‌توان به اتصال سنگ‌ها به شکل چفت و بست و جابه‌جایی آن اشاره کرد. داستان انتقال نیز چنین بوده که وزارت نیرو تصمیم به احداث سدی بر رودخانه زنگی‌مار می‌گیرد. با احداث این سد کلیسا به زیر آب می‌رفت. با هماهنگی سازمان میراث، خلیفه‌گری ارامنه و وزارت نیرو تمام سنگ‌های کلیسا شماره‌گذاری شده و به مکان جدید منتقل می‌شود. اواخر آبان 1367 خورشیدی، کار بازسازی این کلیسا در محل جدید پایان می‌یابد. لوح سنگی نصب‌شده همین امر را حکایت می‌کند.

سه شنبه 7/6/1391 - 14:57 - 0 تشکر 532844

کلیسای مریم مقدس (منطقه دره‌شام)

کلیسای مریم مقدس در منطقه دره‌شام از توابع شهر جلفا و در ساحل رودخانه ارس واقع شده است. قدمت آن به سال 1518 میلادی باز می‌گردد و صلیب‌های سنگی نصب شده در دیوار حکایت از بازسازی‌ها دارد.


در اطراف کلیسا بقایای ساختمان‌هایی به چشم می‌خورد که به احتمال زیاد محل اسکان راهبان بوده است. در فاصله کمی از آن نیز قبرستانی قدیمی با سنگ‌های حجاری شده قرار دارد.


کلیسای آندره‌ورتی (کلیسای چوپان)

کلیسای چوپان بر سر راه جلفا به کلیسای سنت استپانوس واقع است که قدمت آن به قرن 16 میلادی برمی‌گردد. این کلیسای کوچک که در سال 1836 با سنگ‌های تراشیده بازسازی کلی شد، سال‌هاست متروک مانده است.

سه شنبه 7/6/1391 - 15:2 - 0 تشکر 532850

ـ بقعه شیخ‌شهاب‌الدین یکی از مهمترین آثار شهرستان اهر است که مدت‌هاست با پاهای مصنوعی زندگی می‌کند. چند داربست چوبی زیر مناره‌های آن زده‌اند تا نریزد، و هرچند تا این لحظه بقعه با ترک‌هایی که البته چندان خوشایند نیست از زلزله جان دربرد اما شاید پاهای مصنوعی حال امروز بقعه را دوام نیاورند.


به‌گزارش CHN، درحالی رئیس اداره میراث‌‌فرهنگی استان آذربایجان شرقی خبر از تخریب 30 درصد از بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری داد که مشاهدات خبرنگار CHN حکایت از ترک‌ها و شکاف‌های خطرناکی دارد. درحال‌حاضر در بقعه بسته و مردم در پارک‌ نزدیک به این اثر تاریخی چادر زده‌اند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.