• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 342)
يکشنبه 5/6/1391 - 17:9 -0 تشکر 530259
سقوط اخلاق در مستطیل سبز

از امید توفیقی - گروه ورزش جام جم

 
چیزی كه بینندگان تلویزیونی از شهرآورد 75 دیدند فقط سنگ‌پرانی چند دقیقه‌ای بود، اما فحاشی، ناسزاگویی و به كار بردن الفاظ ركیك در طول این بازی به حدی آزاردهنده بود كه حتی واكنش برخی از اعضای دو تیم را برانگیخت؛ محیطی به اصطلاح فرهنگی كه به كانون آموزش انواع و اقسام ناسزا تبدیل شده بود اما مشكل كجاست؟ كارشناسان بر این عقیده‌اند كه ریشه این رفتار را باید خارج از محیط ورزش جستجو كرد.

 

يکشنبه 5/6/1391 - 17:9 - 0 تشکر 530260

صرف‌نظر از نتیجه و بحث فنی شهرآورد 75 كه چنگی به دل نزد، در این بازی به مراتب بیش از بازی‌های گذشته جو فحاشی حكمفرما بود و خواهش و التماس بزرگان استقلال و پرسپولیس از جمله جواد نكونام، مهدی رحمتی، علی كریمی، مهدی مهدوی‌كیا و امیر قلعه‌نویی هم از تماشاگران تغییر محسوسی در این روند ایجاد نكرد. جایی كه نصفی از ورزشگاه یك مصرع فحش می‌سرایند و طرف مقابل مصرع دوم آن را با آب و تاب بیشتر و توأم با خشم و خنده تكرار می‌كند! به واقع نباید خود را گول زد، دیگر صحبت از تماشاگرنما نیست و اكثریت قریب به اتفاق ورزشگاه در این گرداب فحاشی غوطه‌ورند.

يکشنبه 5/6/1391 - 17:13 - 0 تشکر 530263

جالب این‌كه پیش از این بازیكنان و مربیان دو تیم متهم می‌شدند كه آنها تماشاگران را نسبت به انجام رفتارهای ناهنجار تحریك می‌كنند، اما روز جمعه خلاف این داستان را شاهد بودیم.


برای ریشه‌یابی و ارائه راهكار برای تعدیل این روند و این موضوع به سراغ دو استاد دانشگاه در حوزه‌های جامعه‌شناسی و روان‌شناسی و امیر قلعه‌نویی سرمربی استقلال و حمیدرضا صدر كارشناس فوتبال رفتیم.

يکشنبه 5/6/1391 - 17:13 - 0 تشکر 530265


وقتی قدرت خود كنترلی از جامعه گرفته می‌شود



دكتر سعید معیدفر، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران در ریشه‌یابی این موضوع گفت: در گذشته در جامعه ما هر فردی مسوول رفتار خود بود، به این معنی كه اگر در محله خود دست به هنجارشكنی می‌زد با واكنش اهل محل مواجه می‌شد و به واقع یك احساس مسوولیت بین مردم وجود داشت و كمتر كسی جرات هنجارشكنی به خود می‌داد، اما بتدریج این رفتار مسوولانه مردم كمرنگ و كمرنگ‌تر شد، طوری كه جامعه ما قدرت خودكنترلی خود را از دست داد.


طبیعی است وقتی دولت می‌خواهد همه چیز را راسا كنترل كند كسی احساس مسئولیت فردی نخواهد كرد.


در چنین شرایطی وقتی جمعی در محیطی به‌نام ورزشگاه قرار می‌گیرند زیر همه چیز می‌زنند و تمام آن چیزهایی را كه برای آن جمع مقدس تلقی می‌شود، زیر پا می‌گذارند.



وی در ریشه‌یابی اجتماعی مساله فحاشی و پرخاشگری تماشاگران گفت: متاسفانه ما نتوانستیم در جامعه مدرن امروز و همسو با تغییرات اجتماعی فرهنگ خود كنترلی را به صورت خودانگیخته و در طول زمان جریان دهیم و وقتی چیزی از بطن جامعه شكل نگیرد، دیگر شیوه‌های كنترلی هم به خوبی جواب نمی‌دهد.


این استاد دانشگاه با بیان این‌كه رفتار تماشاگران در ورزشگاه ریشه در ناكامی‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آنها دارد، تصریح كرد: جوانی كه در زمینه‌های مختلف خود را ناكام می‌داند به طور طبیعی وقتی محیطی باز چون ورزشگاه می‌یابد ناراحتی خود را به شكل ناهنجاری‌های رفتاری و گفتاری نشان می‌دهد.


وی در پاسخ به این سوال كه راهكار برون رفت از این وضع چیست، گفت: به هر حال برای تخلیه انرژی جوانان باید پذیرفت كه نه تنها در حوزه ورزش بلكه در دیگر حوزه‌ها نیز باید بسترهای مناسب و سالمی فراهم آید تا این انرژی به شكل منطقی و در چارچوب ارزش‌ها تخلیه شود، نه در قالب ناهنجاری.


يکشنبه 5/6/1391 - 17:13 - 0 تشکر 530266


تزریق نشاط به جامعه حیاتی است



در همین رابطه و برای بررسی روان‌شناختی موضوع سراغ دكتر مجید صفاری‌نیا، رئیس انجمن روان‌شناسی اجتماعی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی رفتیم. این استاد دانشگاه هم با تایید صحبت‌های معیدفر، به جام‌جم گفت: رفتارهایی چون فحاشی و پرتاب اشیا در ورزشگاه‌ها و خسارت زدن به اموال عمومی همچون اتوبوس و كیوسك تلفن در واقع تظاهر هیجان و عواطف انسان‌هاست و معنایی جز اوباشگری ندارد. این رفتارها، رفتارهایی هستند كه فرد وقتی تنهاست به‌ندرت دست به انجام آنها می‌زند، اما وقتی در قالب جمعی مثل ورزشگاه قرار می‌گیرد و مكانیسم‌های بازدارنده را ضعیف می‌بیند دست به انجام آنها می‌زند و ریشه آن در عدم تخلیه فرد است.


وی با اشاره به جوان بودن جمعیت كشور گفت: با توجه به این‌كه جامعه ما در حال گذار است و دگرگونی‌های اجتماعی زیادی در آن شكل می‌گیرد، لازم است یك نوع شور و نشاط بر پیكر این جامعه تزریق شده و جوانان برای ابراز خوشحالی، خشم و غم خود بستری مناسب داشته باشند. مثل گذشته كه شهرداری تهران برنامه‌هایی را به نام سامانه شادی در اعیاد مختلف مذهبی و ملی در سطح شهر برگزار می‌كرد و صرف نظر از درست یا اشتباه بودن آن، جوانان در یك محیط سالم هیجان و شور خود را بروز می‌دادند. بنابراین معتقدم برای جلوگیری یا به حداقل رساندن فضای ملتهب و ناهنجار در ورزشگاه‌ها باید شور و نشاط به جامعه تزریق شود.


وی افزود: ما حتی در كشورهای آسیایی چون ژاپن و چین شاهدیم كه آنها در روزهای تعطیل با برگزاری مراسم منطبق بر آداب و رسوم خود نسبت به تخلیه روانی افراد جامعه اقدام می‌كنند، چیزی كه در جامعه ما به شدت كمرنگ است و در این شرایط وقتی جوان در خانه، مدرسه و خارج از این دو محیط، فضایی برای بروز هیجان خود حتی به صورت سالم نمی‌بیند ناخودآگاه یا آگاهانه از عهده كنترل هیجان خود برنیامده و هنجار شكنی در این سطح رخ می‌دهد.


دكتر صفاری‌نیا خاطر نشان كرد: وقتی آمارهای رسمی گویای بین 30 تا 35 درصد اختلالات سازگاری در جامعه است به طور طبیعی در یك محیط یكصد هزار نفری هم شمار قابل‌توجهی دچار اختلال سازگاری هستند و برای آنها باید برنامه داشت.


این استاد دانشگاه پیشنهاد كرد: در این باره اماكنی چون پارك جوان در سطح شهرها با برنامه‌های مفرح فرهنگی سالم در نظر گرفته شود تا انرژی جوانان تخلیه شود، ضمن این‌كه همه اجتماع بزرگ فوتبال به دربی ختم نشود. به‌عنوان مثال در بازی دو تیم دسته دومی هم ضمن در نظر گرفتن جوایز مختصری؛ نوجوانان را به سوت زدن، هورا كشیدن و جیغ زدن و پرهیز از شعار دادن دعوت كنند، این كار نه‌تنها ایرادی ندارد، بلكه انرژی آنها را هم تخلیه می‌كند.


يکشنبه 5/6/1391 - 17:14 - 0 تشکر 530268


فضای ورزشگاه متاثر از جامعه است



اما امیر قلعه‌نویی دقایقی پس از پایان دربی در این باره به جام‌جم گفت: وقتی بازیكنان دو تیم در اوج رفاقت و دوستی بازی جوانمردانه را به نمایش می‌گذارند و این بازی فقط یك گل كم دارد، جای بسی ناراحتی‌ است كه تماشاگران دو تیم چنین به بازیكنان و همدیگر توهین می‌كنند. واقعا حیف نیست این همه تماشاگر كه با شور و شعف به ورزشگاه می‌آیند به این شكل به توهین بپردازند!؟


سرمربی استقلال در عین حال كه معتقد است استقلال و پرسپولیس را باید به عنوان یك فرصت برای جامعه پنداشت نه تهدید، در این باره افزود: من از این زاویه به قضیه نگاه می‌كنم كه به خاطر این دو تیم چند ساعت این همه تماشاگر در یك محیط ورزشی قرار گرفته و گرفتار ناهنجاری‌های جامعه نمی‌شوند، البته روشن است كه هیچ كس فضای توهین و فحاشی را تایید نمی‌كند.


قلعه‌نویی با اشاره به مسائل فنی بازی، گفت: از نظر فنی این بازی فقط گل كم داشت، اما تاریك‌ترین نقطه بازی جایی بود كه تماشاگران به همدیگر و به بازیكنان توهین می‌كردند، آن هم در شرایطی كه بازیكنان در اوج رفاقت و معرفت بازی می‌كردند واقعا من به سهم خودم از این موضوع ناراحت شدم.


سرمربی استقلال با بیان این‌كه مشكلات سایر حوزه‌ها به نوعی در ورزشگاه نمایان می‌شود، یادآور شد: به هر ترتیب باید پذیرفت مشكلات اقتصادی، آموزشی و اجتماعی جامعه طوری است كه مردم و بویژه تماشاگران را به سمت و سویی می‌برد كه در ورزشگاه چنین رفتاری داشته باشند، امیدوارم این مشكلات به حداقل رسیده و دیگر شاهد چنین جوی نباشیم.


راهكار چیست؟ قلعه‌نویی در پاسخ به این سوال گفت: همه باید دست به دست هم بدهند و این فضا را تعدیل كنند. روز جمعه همه دیدند بازیكنان دو تیم و خود من بارها تماشاگران را به آرامش دعوت كردیم و امیدوارم بقیه هم به سهم خود در این رابطه تمهیدی بیندیشد.


يکشنبه 5/6/1391 - 17:14 - 0 تشکر 530269


برگزاری بازی توسط باشگاه ؛ یك راهكار قابل اجرا



اما حمیدرضا صدر، كارشناس فوتبال این موضوع را از منظر فوتبالی بررسی كرد و به جام‌جم گفت: به طور طبیعی برای جلوگیری از بروز مساله سنگ‌پرانی و پرتاب اشیا ناگزیر باید بحث كنترل تماشاگر جدی تلقی شود، اما وقتی ورزشگاه آزادی متعلق به اداره ورزش و جوانان است، بلیت‌فروشی را سازمان لیگ انجام می‌دهد و تامین امنیت با نیروی انتظامی است. در این شرایط چطور می‌توان گفت فلان تیم میزبان بازی است؟ واقعیت این است چون باشگاه‌های ما نمی‌توانند میزبان باشند در نتیجه كنترلی هم بر تماشاگر خود نداشته و نمی‌توان آنها را مواخذه كرد. این در حالی است كه در تركیه، همسایه شمال غربی ما باشگاه‌ها همه امور میزبانی بازی‌های خود را بر عهده دارند و اگر اخلالی در روند بازی‌ها صورت بگیرد برخورد با باشگاه میزبان طبیعی می‌نماید. در رابطه با پرتاب اشیا در ورزشگاه‌های ما به نظر من مسوولیتی متوجه باشگاه‌ها نیست، در حالی كه اگر خود میزبان باشند می‌توانند نسبت به سالم‌سازی محیط ورزشگاه به طور جدی اقدام كنند.


صدر درباره فحاشی صورت گرفته از سوی تماشاگران، گفت: در كمال تاسف واقعیت این است كه متاسفانه دیالوگ‌ها در جامعه ما در شیب نزولی قرار گرفته و بلد نیستیم خوب با هم حرف بزنیم. به عنوان مثال وقتی در دانشگاه با یك دانشجو صحبت می‌كنید كمتر تفاوتی بین ادبیات او با یك فرد دانشگاه نرفته مشاهده می‌كنید بنابراین معتقدم ریشه ناسزاگویی در ورزشگاه را باید در جامعه پیدا كرد و با یك كار فرهنگی به سمت و سوی اصلاح ادبیات جامعه حركت كرد. كار فرهنگی هم به طور طبیعی زمان‌بر بوده و به این راحتی نمی‌توان آن را نهادینه كرد.


يکشنبه 5/6/1391 - 19:1 - 0 تشکر 530460

سلام
خیلی حرکات زشتی بود این قضیه را وقتی رسانه های کشور های دیگه گزارش کنند چی میگن؟
میگن اینا مسلمونا و شیعیانمونن که ادعاشون میشه واقعا شرم آوره...

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

دوشنبه 6/6/1391 - 13:51 - 0 تشکر 531524

.
.
.
ولش کن. توضیح واضحات نمیدم...

حرمت نگه دار دلم! كاين اشك، خون بهاي عمر رفته من است. "حسين پناهي"

دوشنبه 6/6/1391 - 18:32 - 0 تشکر 531711

با نام خدا و سلام

قبلا می گفتم ببندند در این فوتبال را ولی حالا فکر می کنم که خیلی هم مهم نیست این فوتبال باشه یا نه در کل جامعه مون مشکل داره و من باید از خودم شروع کنم

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

سه شنبه 7/6/1391 - 11:1 - 0 تشکر 532385

teachman گفته است :
[quote=teachman;521731;531711]با نام خدا و سلام

قبلا می گفتم ببندند در این فوتبال را ولی حالا فکر می کنم که خیلی هم مهم نیست این فوتبال باشه یا نه در کل جامعه مون مشکل داره و من باید از خودم شروع کنم

سلام
به نظر شما میشه قشر غالب تماشاگران را از قشر معمولی و با فرهنگ جامعه دونست؟ (فقط سواله.) من از دور چیز دیگه ای میبینم. البته تاکید میکنم همه نه. اکثرشون. نمیشه گفت چون فوتبالیستای یک کشور و یا تماشاگراشون مشکل دارن، جامعه مشکل داره.

حرمت نگه دار دلم! كاين اشك، خون بهاي عمر رفته من است. "حسين پناهي"

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.