• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 432)
جمعه 3/6/1391 - 17:47 -0 تشکر 527137
رسانه ملی به هیچ‌جا پاسخگو نیست

17تیرماه سالروز تصویب قانون صداوسیما است، قانونی كه بسیاری به آن نقد دارند؛ به همین منظور میزگردی با تنی چند از فعالین دانشجویی در خبرگزاری دانشجو برگزار شد.
بخشی از این میزگرد كه با موضوع بحث تغییرات مدیریتی است در ذیل آمده است:
 
صدری‌نیا: بدنه صدا و سیما، بدنه سالمی نیست
 
علی صدری‌نیا از فعالان دانشجویی در خصوص بحث مدیریت درصدا و سیما گفت: من انتقادات وارده به دوره ضرغامی را برخلاف 2 دوره‌ قبلی وارد نمی‌دانم؛ چرا كه دوره آقای ضرغامی نسبت به دو دوره‌ قبل عادل‌تر بوده و تفاوت‌های زیادی دارد البته در خیلی از زمینه‌ها نیز دچار نقض است كه باید برطرف شود.
 
وی افزود: یكی از كاركردهایی كه تفاوت این دوره را با دوره‌های قبل بیشتر می‌كند این است كه در دوره ضرغامی برنامه‌ریزی ها بیشتر شده، البته در محتوا این برنامه‌ریزی‌ها دیده نمی‌شود.
 
این فعال دانشجو در بحث صدا و سیما اضافه كرد: در حوزه محتوا، صدا و سیمای ما صدا و سیمایی نیست كه مدنظر انقلاب و آرمان های آن باشد.
 
صدری‌نیا گفت: بالاخره بعد از یك دوره ركود اتفاقات خوبی در صدا وسیما افتاده؛ به طور مثال تاسیس شبكه‌های جدید مانند «شبكه آی‌فیلم» كه توانسته جایگاه خوبی در میان مخاطبان ایجاد كند و بار منفی اقبال مردم به سمت ماهواره‌ها را كمتر كرده است؛ هر چند كه فعلا زیرساخت های آن فراهم شده و در محتوا اتفاقی نیفتاده است.
 
وی با انتقاد از محتوای شبكه‌های جدید در صدا و سیما گفت:‌ بعضی از شبكه‌ها مانند شبكه مستند جایگاهی كه باید داشته باشد را ندارد؛ چرا كه برای آن فكری نشده و برنامه‌ریزی‌ای صورت نگرفته است.
 
این فعال دانشجویی ادامه داد: البته بحث زیرساخت‌ها و فراهم شدن بخش فنی از یك طرف و اتفاقاتی كه در چند سال اخیر رخ داده به ویژه ورود بچه‌های مذهبی در نهادهای مختلف مانند حوزه هنری، قرارگاه عمار و … بحث محتوایی را به تدریج تامین خواهد كرد.
 
صدری نیا گفت: بحث مهمی كه در ضعف صدا و سیما وجود دارد این است كه كسانی كه وارد فضای تولید می‌شوند بعد از مدتی متوجه می‌شوند كه نمی‌توانند محتوای خوبی در صدا و سیما برای ارزش‌های انقلاب تولید كنند.
 
وی یادآور شد: تولید كار انقلابی با محتوای قوی در صداوسیما كار سختی است؛ زیرا ما با بدنه‌ای در صداوسیما مواجه هستیم كه بدنه سالمی نیست بنابراین چطور می‌توانیم از این بدنه انتظار داشته باشیم كه به سمتی برود كه محتوای صددرصد تولید كند.
 
این فعال دانشجویی در بحث صدا و سیما اضافه كرد: تلویزیون ما محتوای خوبی ندارد و در سریال‌های دینی هم می‌توان این را به وضوح مشاهده كرد مخصوصا سریال‌هایی كه در ماه مبارك رمضان تولید می‌شود هیچ برداشتی از آیات و روایات ندارد و برنامه‌های مناسبتی هم كه تولید می‌شود هیچ ربطی به مناسبت‌ها ندارد كه مشكل اصلی آن این است كه محتوایی برای این برنامه‌ها تولید نشده است.
 
پیرهادی: تغییر مدیریت هم نتوانسته تاثیری در ساختار معیوب صدا و سیما بگذارد
 
محدثه پیرهادی از دیگر فعالان دانشجویی حاضر در این نشست با انتقاد از عملكرد مدیران صدا و سیما گفت: قطعا ضعفی كه تلویزیون ما دچار آن شده است به دلیل عدم حضور نیروهای انقلابی و برنامه‌سازان همسو با انقلاب اسلامی است.
 
وی اضافه كرد: آنقدر كه خود تلویزیون و مدیران آن بر روی محاسن آن سرمایه‌گذاری و تبلیغ و از جهات مختلف روی آن كار می‌كنند كه نیازی نیست ما روی محاسن آن صحبتی كنیم؛ چرا كه دائما مدیران تلویزیون یاد گرفتند كه نشست‌های تقدیر و تشكر برگزار كنند.
 
پیرهادی افزود: حرف همه گرو‌ه‌های منتقد تلویزیون این است كه تلویزیون با همه امكاناتی كه دارد چه در سطح ساختاری و چه مدیریتی و چه نیروی انسانی آنقدر كه باید و شاید عمل نكرده است و ضعف ساختاری تلویزیون و عدم وجود نظارت بر آن به مشكلات تلویزیون اضافه كرده است.
 
این فعال دانشجویی در بحث صداوسیما اضافه كرد: بخش اعظم كار رئیس سازمان صدا و سیما به رصد شبكه‌های تلویزیونی خودمان اختصاص دارد در صورتی كه به نظر می‌رسد كه این یك كار مدیریت نیست این در حالی است كه تغییر و تحولات مدیران هم نتوانسته از مشكلات تلویزیون كاهش دهد.
 
وی ادامه داد: مجلس باید این را مطرح كند كه چرا الان صدا و سیما یكی از بی‌قانون‌ترین نهادهای كشور است و چرا نتوانستند تاكنون این نهاد را قانون‌مند كنند.
 
پیرهادی یادآور شد: آن چیزی كه الان خروجی تلویزیون است و در كف صدا و سیما دارد اتفاق می‌افتد این است كه ناظران درونی و بیرونی به شدت اصرار دارند كه همه چیز در جمهوری اسلامی صرفا اتفاق می‌افتد و هیچ برنامه‌ریزی‌ مشخص و كلانی در صدا و سیما وجود ندارد مگر در موارد خاص كه اتفاقات ویژه‌ای شكل می‌گیرد.
 
این فعال دانشجویی ادامه داد:‌ هیچ كدام از كارگروه‌ها، اتاق‌های فكر و دستگاه‌های عریض و طویل صدا وسیما، سیاستی برای تلویزیون تعیین نمی‌كنند برای مثال امسال یكی از بزرگ‌ترین هجمه‌ها به برنامه سال تحویل بود كه گفته می‌شد برنامه‌ریزی‌ كلانی برای آن شده است و وقتی كه برنامه‌ها روی آنتن بود، مجریان این برنامه‌ها برای تك تك لحظه‌ها با مدیران شبكه‌ها در تماس بودند اما بازخوردهای منفی‌ای كه این برنامه‌ها در جامعه داشت منجر به این شد كه مجریانی كه در شب سال تحویل برنامه اجرا كرده‌اند ممنوع‌التصویر شوند كه این یك فاجعه رسانه‌ای است.
 
وی یادآور شد: یعنی شما با هیچ منطق و استدلالی نمی‌توانید این را بپذیرید كه خودتان برای یك كاری برنامه‌ریزی می‌كنید و به محض دریافت بازخوردهای منفی تركش‌های آن به سمت مجریان‌ آن برود.
 
پیرهادی ادامه داد: در دوره ‌آقای ضرغامی برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌ها كمتر شده و دائم شبكه‌های بدون محتوا تاسیس می‌شود.
 
این فعال دانشجویی از دیگر مشكلات ساختاری صدا و سیما را عدم وجود ثبات در سیستم مدیریتی و عدم توجه به نقدها عنوان كرد.
 
وی اضافه كرد: الان راه انتقاد به مدیران شبكه‌های تلویزیونی كاملا بن‌بست است و گوش شنوایی برای نقد تلویزیون در مدیران آن نیست این در حالی است كه برای فرار این نقدها یا دو ساعت آنتن زنده می‌دهند و یا منتقدان را حذف می‌كنند.
 
پیرهادی با اشاره به ناكارآمد بودن دانشكده صداوسیما گفت: صدا و سیما دو دانشكده عریض و طویل دارد و باید به تربیت نیروهای انتقادی برای صدا و سیما بپردازد و به همین دلیل هم این دانشكده‌ها تاسیس شده است اما اساتید، محتواهای درسی و خروجی‌های این دانشكده‌ها كاملا برعكس است و این نشان می‌دهد كه مدیریت درستی در دانشكده‌های صدا و سیما وجود ندارد.
 
این فعال دانشجویی اضافه كرد: ما اساتید انقلابی كم نداریم كه می‌توانند وارد دانشكده صدا و سیما شده و نیروهای كاربردی انقلابی تربیت كنند اما مدیران تلویزیون اصلا به این مقوله توجهی نداشته و همین باعث شده كه خروجی‌های مناسبی از این دانشكده بیرون نیاید.
 
وی در خصوص دانشكده صدا و سیمای مركز قم نیز گفت: دانشكده صدا و سیمای مركز قم كه اوضاع آن فاجعه بار‌تر است؛ چرا كه آقایان طلبه را در حد یك تهیه‌كننده پرورش می‌دهند.
 
پیرهادی ادامه داد: صدا و سیما با ابزار و امكاناتی كه دارد می‌تواند بهتر از این كار كند حتی اگر نتواند كار كند خیلی از كارها را نباید انجام دهد برای مثال ما با هیچ استدلالی از تلویزیون جمهوری اسلامی نمی‌توانیم سریالی مانند «بچه‌ها نگاه می‌كنند» را پخش كنیم.
 
اشتری: عدم نظارت و عدم پاسخگویی از بزرگ‌ترین مشكلات صدا و سیماست
 
اشتری یكی دیگر از فعالان دانشجویی گفت: صدا و سیما حرف انقلاب را نمی‌زند و در دوره كنونی تبدیل به ابزاری برای تحمیل سبك زندگی به مردم شده است.
 
وی ادامه داد: ساختار داخلی صدا و سیما چیست كه وقتی فردی به عنوان رئیس این سازمان منصوب می‌شود محافظه‌كارترین آدم‌ها به این نتیجه می‌رسند كه پس از هشت سال عملكرد مناسبی نداشتند.
 
اشتری گفت: از مشكلات صدا و سیما در سال‌های اخیر نبود محتوا و برنامه‌سازان انقلابی در برنامه ها بوده و همچنین عدم پاسخگویی و نظارت از دیگر مشكلات این سازمان است.
 
این فعال دانشجویی اضافه كرد:  صدا و سیما در برابر هیچ جا پاسخگو نیست و هیچ نهادی نمی‌تواند از او مطالبه جدی داشته باشد.
 
وی ادامه داد: ‌مثلاً كسی نمی‌تواند به رئیس صدا و سیما بگوید كه در مسئله سوریه جنایتی رخ داده است و مردم مجبور هستند اخبار سوریه را از «بی. ‌بی. ‌سی» و سایر شبكه‌ها بگیرند و شما كارتان این شده كه این اخبار را سانسور كنید و هیچ خدمتی در جهت فروپاشی فتنه سوریه نداشته باشید.
 
اشتری اضافه كرد: در هیچ مسئله‌ای نمی‌توان هیچ پاسخی از صدا و سیما گرفت و دلیل آن این است كه اهرم نظارتی قوی در صدا و سیما وجود ندارد.
 
این فعال دانشجویی ادامه داد: سیاست غلطی كه الان در صدا و سیما ایجاد شده، این است كه گفته می‌شود شبكه‌هایی را ایجاد كنیم كه مسئولان نظام در آن حرف بزنند و شبكه‌هایی كه مردم در آن حرف بزنند؛ به نظر من این سیاست كاملاً غلط است و هیچ توجهی به ماهیت انقلاب ندارد.
 
وی ادامه داد: اگر مجموعه كارهایی كه صدا و سیما انجام می‌دهد، لیست كنیم، به یكسری كارهای منفعل و راه‌اندازی شبكه‌های بدون محتوا می رسیم كه بدون اینكه فكر شود كه چقدر اولویت دارد و می‌تواند درد فرار مخاطب از تلویزیون به سمت ماهواره را درمان كند، ایجاد شده است.
 
اشتری گفت:‌ اولویت ما باید این باشد كه محتوا تولید كنیم.
 
این فعال دانشجویی گفت: جایگاه مطالبه و قانون نظارت جدی در صدا و سیما حاكم نیست و اگر كسی در خصوص اینكه چرا صدا و سیما خوب عمل نكرده، انتقادی داشته باشد، وارد فضای سیاسی می‌شود كه این نیاز به اصلاحات جدی دارد.
 
رمضانعلی: صدا و سیما به وسیله قانون و مدیران اصلاح نخواهد شد
 
رمضانعلی، یكی دیگر از فعالان دانشجویی با انتقاد از عملكرد صدا و سیما گفت: ما صدا و سیما را در جمهوری اسلامی منبع قدرت و تریبون قدرت می‌دانیم، بنابراین نباید انتظار داشته باشیم كه با روحیه انقلاب اسلامی سازگار باشد.
 
وی افزود: تضادی كه افرادی مانند شهید آوینی با فضای رسانه داشتند، این بود كه عملكرد صدا و سیما با روحیه انقلاب اسلامی سازگار نیست.
 
رمضانعلی گفت: كسی كه ذیل انقلاب اسلامی خودش را تعریف كند و عرضه مدیریت داشته باشد، نمی‌تواند با امر تكنیكال جمع شود.
 
این فعال دانشجویی گفت: ‌شهید آوینی می‌گوید سینمای ما بیشتر از این كه قرابت با دین داشته باشد، قرابت با دنیایی دارد كه دنیای ما نیست.
 
وی خاطرنشان كرد: این به این معنی است كه فضای آرمانی ما در صدا و سیما ایجاد نشده و بدنه‌ای كه باید تشویق به كار شوند، تشویق نمی‌شوند.
 
رمضانعلی گفت: ‌هیچ برنامه‌ای در صدا و سیما وجود ندارد كه گفتمان انقلاب اسلامی را تبیین كند.
 
این فعال دانشجویی خاطرنشان كرد: ما جایی برای پیشبرد خط و گفتمان انقلاب اسلامی در صدا و سیما ایجاد نكرده‌ایم و اكثر نشریات تخصصی كه توسط صدا و سیما تولید می‌شود، ترجمه است و بخشی هم كه تولید می‌شود برای گفتمان‌سازی كاربردی نیست.
 
وی از دیگر مشكلات عدم كارآیی صدا و سیما در حوزه انقلاب را منفعل بودن حوزه علمیه عنوان كرد و گفت: یكی از راهكارها این است كه موسسات فیلم‌سازی منتصب به انقلاب اسلامی را به جد پیگیری كنیم و خارج از فضای صدا و سیما، بچه‌های مذهبی را وارد این عرصه نماییم تا بتوانند حرف‌شان را بزنند.
 
رمضانعلی ادامه داد: مطمئناً اصلاح صدا و سیما توسط مدیران خیلی ساده‌انگارانه است و هیچ وقت صدا و سیما توسط مدیران و قانون اصلاح نخواهد شد.
 
این فعال دانشجویی یادآور شد: اینكه تلویزیون زبان حوزه را نمی‌فهمد و حوزه زبان تلویزیون را دقیقاً به خاطر نداشتن محتوای تكنیكال است كه خط گفتمانی بچه‌های مذهبی را پیش نمی‌برد.
 
وی اضافه كرد: ورود بچه‌های مذهبی به تلویزیون و صدا با بن‌بست جدی روبرو شده و تا وقتی كه فضای گفتمانی ایجاد نشود، هیچ اتفاقی می‌افتد.
 
اصلانی: ورود قشر مذهبی به بدنه صدا و سیما به بن‌بست خورده است
 
اصلانی گفت: سازمان‌ صدا و سیما سازمانی است با بودجه‌ای عظیم با یكسری تعریف كار و وظایف كه با نظارت رهبری تشكیل شده است.
 
این فعال دانشجویی ادامه داد: دانشكده‌های صدا و سیما برای تربیت نیروهای انسانی متعهد به انقلاب تشكیل شده ‌است؛ همچنین دانشكده صدا و سیمای قم با محوریت وارد كردن روحانیت به فضای تهیه‌كنندگی و فیلم‌نامه‌نویسی تشكیل شده تا طلبه‌ها بتوانند وارد برنامه‌های تلویزیونی شوند.
 
وی ادامه داد:‌ صدا و سیما به عنوان یك نهادی كه هم بودجه‌اش را دارد و هم وظیفه‌اش را، با گذشت 10 سال از تاسیس دانشكده صدا و سیمای قم عملاً اتفاقی در این حوزه نیفتاده و هیچ تهیه‌كننده و فیلم‌نامه‌نویسی خروجی آن دانشكده نبوده است.
 
اصلانی اضافه كرد: حوزه و صدا و سیما عملاً حرف یكدیگر را نمی‌فهمند.
 
این فعال دانشجویی اضافه كرد: چند سالی است كه ورود بچه‌های مذهبی به عرصه سینما و تلویزیون آغاز شده، اما مشكل این است كه سازمان صدا و سیما باید پذیرای این مسئله مهم باشد.
 
وی تصریح كرد: این در حالی است كه مدیران صدا و سیما اصلاً چنین دغدغه‌ای ندارند و دنبال این نیستند كه این گونه افراد وارد صدا و سیما شوند.
 
اصلانی گفت: اگر قرار باشد بدنه مذهبی وارد صدا و سیما گردد باید احساس نیاز شود، اما مشكل این است كه تولیدات بچه‌‌های مذهبی اصلاً احساس نیاز نمی‌شود.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.