• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 9210)
جمعه 3/6/1391 - 10:37 -0 تشکر 526429
درباره آب سرد کن ها

 

درباره آب سرد کن ها

 کدام آبسردکن‌ها بهداشتی‌ترند؟
 

آبسردکن‌هایی که آب را با فشار پرتاب می‌کنند بر آبسردکن‌هایی که شیرشان آب را با فشار معمولی خارج می‌کند، ارجحیت دارند؛ به دلیل اینکه آبسردکن‌هایی که آب را با فشار زیاد پرتاب می‌کنند، احتمال آلوده شدن و مکش منفی کمتری نسبت به بقیه آبسردکن‌ها دارند.

آبسردکن‌هایی که در قسمت جلویی خود، دارای پوشش یا حفاظ هستند؛ نسبت به آبسردکن‌هایی که این پوشش را ندارند، بهترند؛ زیرا مانع می‌شوند که افراد دهان‌شان را به شیر آب بچسبانند و با دهان از شیر، آب بنوشند.
توصیه من این است که در کنار تمام آبسردکن‌ها از ظرف‌های مخصوص لیوان به همراه لیوان یک‌بار مصرف و سطل زباله مخصوص استفاده شود تا هر یک از افراد از یک لیوان یکبار مصرف استفاده کرده و سپس آن را بشکند و داخل سطل زباله بیندازد تا قابل استفاده مجدد نباشد.

قسمت سیفون زیر آبسردکن‌ که آب‌های اضافی را در خود جمع می‌کند، نباید طوری باشد که آب اضافی از آن سرریز شود و هرگز نباید سطح آب سیفون با شیر آب تماس پیدا کند زیرا این امر می‌تواند به شدت ایجاد آلودگی کند. این مشکل به‌خصوص در آبسردکن‌های قدیمی به وضوح دیده می‌شود که در قسمت سیفون، آشغال گیر کرده و آب اضافه در آن قسمت جمع شده است. تماس این آب‌ آلوده با شیر آب می‌تواند برای افرادی که از آن شیر آب‌ برمی‌دارند بیماری‌زا باشد.

برخی آبسردکن‌ها هم هستند که به صورت سنتی در خیابان‌های قدیمی مشاهده می‌شوند و بعضی مغازه‌‌دارها، آنها را کنار مغازه‌شان می‌گذارند و یخ را به صورت دستی داخل آن می‌ریزند و گاهی حتی یک لیوان هم با زنجیر به آنها وصل کرده‌اند. این ‌آبسردکن‌ها به هیچ‌وجه بهداشتی نیستند. گاهی اوقات حتی یخ‌هایی که داخل آنها ریخته می‌شود آلودگی بسیار بالایی دارند و موجب آلوده شدن آب می‌شوند. توصیه ما استفاده از آبسردکن‌هایی است که با سیستم الکتریکی آب را سرد می‌کنند و آب آن هم از لوله‌کشی شهری به طور مستقیم وارد آبسردکن می‌شود.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

جمعه 3/6/1391 - 10:38 - 0 تشکر 526430

طبق بحث کلی که در بهداشت آب داریم کلیه مخازن آب باید سربسته و پلمپ باشند. بنابراین اگر درب قسمت بالایی آبسردکن‌های قدیمی خوب بسته نشود ممکن است راهی برای ورود حشرات، گردوغبار و حتی جانوران کوچک در سطح شهر باشد که این هم می‌تواند سبب آلودگی شدید آب و بیماری‌زایی آن شود. حال آنکه در آبسردکن‌های جدید و شهری چون آب به صورت مستقیم از لوله‌کشی وارد مخزن می‌شود راهی برای ورود حشرات، گرد و غبار و دیگر جانوران کوچک وجود ندارد و بهداشتی است.

نکته دیگر اینکه حق نداریم برای برداشت آب، ظرفمان را داخل مخزن آب ببریم. این مخازن باید همیشه یک شیر برداشت داشته باشند تا آب را داخل ظرف کوچک‌تر بریزیم، نه اینکه ظرف را داخل آب ببریم. این اتفاق معمولا در تکایا و مکان‌های سنتی و قدیمی بیشتر رخ می‌دهد و به هیچ‌وجه مورد توصیه‌ ما نیست.
مخازن سنتی آب باید هرازچندگاهی با یک درصدی از کلر شست‌‌وشو و ضدعفونی شوند تا جرم و میکروب‌های آن از بین برود.

آبسردکن‌هایی هم که در ادارات و مراکز کوچک قرار دارند مخزن آبی دارند که این مخازن معمولا یکبار مصرف هستند. اما به دلیل صرفه اقتصادی، بعد از آنکه خالی شدند توسط آب شهری پر می‌شوند. مدت‌ها است که این ظروف و استفاده مکرر از آنها و سرطان‌زایی‌شان مورد بحث است اما من هنوز تحقیقی در این باره ندیده‌ام که این مطلب را اثبات کرده باشد.

مشکل دیگر این آبسردکن‌ها آن است که داخل آنها قابل شست‌وشو نیست و گاهی اوقات دیده می‌شود که زیرمخزن پر از جرم و کثیفی است. این یعنی آنکه میکروب‌‌ها می‌توانند آنجا مانده و رشد کنند و آب آشامیدنی را به شدت آلوده کنند. بهتر است هرازچند گاهی دستگاه باز شده و داخل آن کاملا شسته و تمیز شود؛ چیزی که متاسفانه کمتر به آن توجه می‌شود.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

جمعه 3/6/1391 - 10:39 - 0 تشکر 526432

وقتی آب در آبسردکن زیاد می‌ماند...


دکتر احمدرضا یزدانبخش/ عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مسایل بهداشتی در مورد آبسردکن‌ها باید به صورت کامل رعایت شود؛ به خصوص اینکه آب در مخازن آبسردکن‌ها حالت ماندگاری نیز پیدا می‌کند و ممکن است لایه‌های میکروبی در این مخازن ایجاد کند. ماندگاری آب در مخازن آبسردکن‌ها می‌تواند شرایط را برای رشد گروه خاصی از باکتری‌ها مهیا کند.
نکته دیگری که در مورد آبسردکن‌ها و مخازن آنها وجود دارد، تجمع تدریجی رسوبات آهکی در این مخازن است که در مناطقی که آب آن املاح بیشتری دارد، دیده می‌شود. این رسوبات آهکی در مخازن آبسردکن‌ها می‌توانند محلی برای رشد میکروارگانیسم‌ها باشند.

در کشورهای توسعه‌یافته معمولا مرسوم است که بازدیدهای دوره‌ای و منظمی از این تجهیزات انجام می‌دهند و حتی سازمان‌های نظارت‌کننده‌ای در این رابطه وجود دارد. معمولا از برخی محلول‌ها نیز برای شست‌وشوی مخزن داخلی و مجرای عبور آب در آبسردکن‌ها استفاده می‌کنند. به طور کلی، وقتی قدمت این آبسردکن‌ها زیاد می‌شود؛ بالطبع باید رسیدگی‌های بیشتری در مورد آن وجود داشته باشد. نیاز به این رسیدگی‌ها زمانی پررنگ‌تر می‌شود که افراد در معرض خطر مصرف‌کنندگان اصلی از آبسردکن باشند.
متاسفانه در حال حاضر در کشور ما بررسی و رسیدگی‌های دوره‌ای و منظم در مورد آبسردکن‌ها وجود ندارد و نمونه‌برداری، کنترل کیفیت و تجهیز این دستگاه‌ها در کشور متولی خاصی ندارد. این رسیدگی‌ها امروز بیشتر به وسیله گروه نصب‌کننده آبسردکن (به عنوان نمونه بانک‌ها، بیمارستان‌ها و...) به صورت سلیقه‌ای انجام می‌شود؛ در غیراین صورت، قانون و اجباری برای این کار وجود ندارد.


در مورد اینکه آیا این آبسردکن‌ها به دلیل عدم رسیدگی می‌توانند عامل گسترش بیماری‌ها باشند یا نه، باید گفت این امکان وجود دارد. نکته اول در این زمینه آن است که آب مورد استفاده در این آبسردکن‌ها از کجا تامین می‌شود. خوشبختانه از آنجا که منبع تامین آب بیشتر این تجهیزات، آب شهری است؛ مشکلات کمی در این زمینه وجود دارد. نکته دومی که باید به آن توجه کرد، میزان ماندگاری آب در مخازن آبسردکن‌ها است؛ چون یکی از عوامل موثر در میزان رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌ها زمان ماندگاری آب در مخازن است. هر چه آب مخازن بیشتر توقف داشته باشد، فرصت بیشتری به میکروارگانیسم‌ها برای تکثیر می‌دهد.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

جمعه 3/6/1391 - 10:40 - 0 تشکر 526434

کیفیت آب آبسردکن‌ها باید بررسی شود


دکتر میترا غلامی/ مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران
آبسردکن‌های موجود در کشور به دو نوع عمده تقسیم می‌شوند. اول آبسردکن‌هایی که به صورت دستی و سنتی پر می‌شوند و دوم آبسردکن‌هایی که به سیستم آب شهری اتصال دارند. نوع اول این دستگاه‌ها که متشکل از یک منبع بزرگ بود و با آب و یخ پر می‌شد، در حال حاضر کاربرد زیادی ندارد. این آبسردکن‌ها که اساس کارشان شبیه کولمن‌های خانگی بود می‌توانستند به دلیل تماس مستقیم فرد با آب و یخ در هنگام پر کردن منبع آن، منشأ آلودگی‌های فراوانی باشند. ولی آبسردکن‌هایی که امروزه بیشتر از آنها استفاده می‌شود، مستقیما به سیستم آب شهری اتصال دارند و دسترسی دستی به مخزن آنها از بیرون وجود ندارد. به همین دلیل نیز امکان وجود آلودگی در آنها کمتر است.


آلودگی‌هایی که می‌تواند برای این آبسردکن‌ها مفروض باشد، آلودگی‌هایی است که از آب شرب شهری وارد منبع آبسردکن‌ شده باشد که این بیشتر به کیفیت تصفیه آب بستگی دارد تا کیفیت دستگاه. میکروارگانیسم‌هایی می‌توانند در این محیط رشد کنند که در شرایط بدون نور قابلیت ماندگاری داشته باشند بنابراین مخازن آبسردکن‌ها می‌توانند بیش از همه در معرض آلودگی‌های جلبکی و قارچی باشند.
میکروارگانیسم‌هایی که در این محیط‌ها رشد می‌کنند معمولا قابلیت تولید توکسین (سم) داخلی یا خارجی را دارند و به همین دلیل می‌توانند مصرف‌کننده آب آلوده را دچار عوارضی بکنند.


آنچه مسلم است تاکنون آمار مشخصی از آبسردکن‌ها و بررسی کیفیت آب آنها وجود نداشته است و بنابراین نمی‌توان آماری نیز از کسانی که دچار عوارض مصرف آب آلوده از آبسردکن‌ها شده‌اند ارایه داد.
راه‌حل عملی‌ای که شاید بتواند در این زمینه به ما کمک کند این است که بررسی کیفیت آب در آبسردکن‌های سطح شهر را به صورت یک طرح دانشگاهی پیگیری کنیم تا بتوانیم به نتایج درستی در این زمینه برسیم.
منبع:www.salamat.com

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

شنبه 4/6/1391 - 9:58 - 0 تشکر 528266

چه نوع آبسردکنی بخریم بطری دار یا قابل اتصال به شیر آب؟


بی شک شما با آبسردکن های معمول با بطری آبی رنگ آب روی آن، آشنا هستید. این آبسرد کن ها از طریق منبع آب تغذیه می شوند یا به اختصار آبسردکن بطری دار نامیده می شوند.


نوع دیگر آبسردکن ها، آبسردکن های قابل اتصال به لوله کشی آب شهری هستند، که علاوه بر خنک کردن آب، عمل تصفیه آب را هم انجام می دهند. این آبسردکن ها اصطلاحا آبسردکن های تصفیه دار متصل به آب شهری نامیده می شوند.


در صنعت به عنوان آبسردکن POU شناخته می شوند.


هر دو نوع آبسردکن برای اکثر محیط ها مثل ادارات، شرکتها، آموزشگاه ها، مدارس و دانشگاه مناسب اند.

مقایسه آبسرد کن های بطری دار با آبسرد کن های قابل اتصال به شیر آب:


  • قیمت آبسردکن های قابل اتصال به لوله کشی آب شهری نسبت به آبسردکن های بطری دار بالاتر می باشد.

  • آبسردکن بطری دار احتیاج به تعویض بطری یا پرکردن بطری آب هنگام اتمام آب دارد ولی در مدل های متصل به آب شهری همواره آب مورد نیاز آبسرد کن تامین می شود.

  • آب سردکن های بطری دار را می توان در هر جایی قرار داد (البته با در نظر گرفتن اتصال به برق)، در حالیکه آبسردکن های قابل اتصال به شیر آب را حداکثر تا 15 متر از لوله یا شیر متصل به آب شهری بایستی قرار داد.

  • آبسردکن های متصل به شیر آب با داشتن فیلترهای تصفیه آب علاوه بر اینکه آب گواراتری را در اختیارتان قرار می دهند، در آینده احتیاج به تعویض فیلتر و در نتیجه هزینه نگهداری دارند.


اگر تصمیم دارید هزینه زیادی برای خرید و نگهداری آبسردکن صرف نکنید، می توانید مدلهای بطری دار انتخاب کنید و اگر کمی بیشتر هزینه کنید می توانید از بطری های دارای فیلتر تصفیه آب روی آبسردکن خود استفاده کنید.

هردو نوع آبسردکن معرفی شده دارای شیر خروجی آب سرد و آب گرم می باشند، بی شک هدف شما از خرید آبسرد کن تهیه آب سرد می باشد، داشتن گزینه آبگرم برای تهیه یک فنجان چای یا قهوه مزیتی دیگری در دستگاه های آبسردکن می باشد.

بعضی دستگاهها دارای شیر خروجی آب با دمای محیط یا آب ولرم هستند، این دستگاه های Dispenser  سه شیر یا پدال خروجی آب دارند. داشتن این حالت برای برخی افراد که آب خیلی سرد یا گرم استفاده نمی کنند مناسب می باشد.


چه نکاتی در خرید آبسردکن باید در نظر گرفته شود؟



بعد از اینکه شما انتخاب کردید چه نوع آبسردکنی بخرید (بطری دار یا قابل اتصال به شیر آب)، بایست مدلی را برای خرید انتخاب کنید:

به طور کل می باید ظاهر، توان مصرفی سرمایش و گرمایش، میزان تولید آب گرم و آب سرد و در نهایت کیفیت ساخت دستگاه آب سردکن درنظر گرفته شود.



آبسردکن رومیزی یا آبسردکن ایستاده بخریم ؟


شنبه 4/6/1391 - 9:58 - 0 تشکر 528267

آبسردکن ایستاده یخچال دار:


اگر فضای کافی برای قرار دادن آبسرد کن دارید می توانید آبسردکن های ایستاده را انتخاب کنید، آبسردکن های ایستاده به دو نوع یخچالدار و کابین دار تقسیم می شوند، آبسردکنهای ایستاده یخچالدار دارای یخچال کوچک با حجم تقریبی بین 18-20 لیتر می باشند که برای دفاتر کار و ... مناسب اند.



شنبه 4/6/1391 - 9:58 - 0 تشکر 528268

آبسردکن ایستاده کابین دار:


اگر در دفتر کار یاشرکت خود یخچال دارید و یا اینکه آبسردکن را برای مکان های پر مراجعه ای که احتیاج به یخچال ندارد می خرید، می توانید از انواع آبسردکن های ایستاده کابین دار که در قسمت پایه دستگاه دارای کابینت کوچکی هستند خریداری نمایید، تا برای نگهداری لیوان و سایر لوازم از این قسمت استفاده کنید.


تند.

شنبه 4/6/1391 - 9:58 - 0 تشکر 528269

آبسردکن رومیزی:


آبسردکن های رومیزی، فضای کمتری را نسبت به آبسردکنهای ایستاده اشغال می کنند و می توان این مدل ها را روی کابینت آشپزخانه یا روی اپن آشپزخانه، روی میزهای کشودار و ... قرار داد، این مدل ها قیمت کمتری نسبت به مدل های ایستاده دارند و برای استفاده در منزل و فضاهای اداری کوچک ایده آل هس

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.