• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 706)
جمعه 3/6/1391 - 2:37 -0 تشکر 525271
نظر مراجع تقلید درباره میزان فطریه و كفاره

آیات عظام سیستانی، وحیدخراسانی، نوری‌همدانی و مكارم شیرازی نظر خود را درباره میزان فطریه و كفاره اعلام كردند.

به گزارش ایسنا، دفتر آیت‌الله سیستانی اعلام كرد كه میزان زكات فطریه برای هر نفر سه كیلوگرم گندم است كه مبلغ ریالی آن برابر است با حداقل 2500 تومان، و میزان كفاره (یك مد طعام) 750 گرم نان، آرد یا ماكارونی است كه معادل ریالی آن 10 هزار ریال برابر با یك هزار تومان است.

همچنین دفتر آیت‌الله‌ حسین وحید خراسانی اعلام كرد میزان زكات فطریه 2500 تومان و میزان كفاره (یك مد طعام) 750 گرم گندم است كه معادل ریالی آن برابر است با 10 هزار ریال برابر با یك هزار تومان.

دفتر آیت‌الله نوری همدانی نیز میزان فطریه را 2500 تومان و میزان كفاره (یك مد طعام) را 700 تومان اعلام كرد.

دفاتر این سه مرجع تقلید به دلیل قیمت‌های متفاوت برنج، میزان زكات فطره كسانی كه قوت غالب آن‌ها برنج است را اعلام نكردند.

همچنین دفتر آیت‌الله مكارم شیرازی اعلام كرد، اگر قوت غالب مومنین و روزه داران گندم باشد، می‌بایست به ازای هر نفر مبلغ 2500 تومان به عنوان زکات فطریه پرداخت کنند.

و میزان فطریه افرادی که قوت غالب آنان برنج باشد، مبلغ 7 هزار تومان است.

میزان زكات فطره از نظر رهبرمعظم انقلاب

 
 

مدیر دفتر استفتائات حضرت آیت‌الله‌ خامنه‌ای مبلغ زكات فطره را برای سال جاری ۲۵۰۰ تومان برای هر نفر اعلام كرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب ، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد رضایی همچنین اظهار كرد: فطریه عبارت است از سه كیلو طعام غالب هر مسلمان اعم از جو، گندم و برنج و اقلامی كه به عنوان طعام محسوب می‌شوند. بر اساس محاسبات صورت گرفته میزان زكات فطره برای یك نفر با محاسبه‌ی سه كیلو گندم، ۲۵۰۰ تومان است و پرداخت این مبلغ به عنوان فطریه كفایت می‌كند. اما هموطنان می‌توانند با توجه به برنجی كه مصرف می‌كنند، سه كیلو از آن یا معادل قیمت آن را به عنوان فطریه بپردازند. اما در هر صورت پرداخت حداقل ۲۵۰۰ تومان برای هر نفر كفایت می‌كند.

مدیر دفتر استفتائات حضرت آیت‌الله‌ خامنه‌ای درباره‌ی زمان پرداخت فطریه گفت: موعد پرداخت زكات فطره از غروب روز آخر ماه مبارك رمضان تا ظهر روز عید است و برای كسانی كه در نماز عید فطر شركت می‌كنند،‌ بهتر است قبل از نماز عید این مبلغ را پرداخت و یا از مجموع اموالشان جدا كنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضایی درباره‌ی موارد تعلق زكات فطره خاطرنشان كرد: افرادی كه خودشان فقیری را می‌شناسند و از نیازمندی او اطمینان دارند می‌توانند مبلغ فطریه را به او بپردازند. البته این افراد باید فقط طعام یا پول معادل آن را به فقیر بپردازند و چیزی غیر از طعام و پول مثل لباس و وسایل منزل پذیرفته نیست. همچنین كسانی كه از سادات نیستند نمی‌توانند زكات‌شان را به سادات فقیر بپردازند. بنابراین شخصی كه سید نیست، ولو همسر او سید باشد، نمی‌تواند زكاتش را به سید فقیر بدهد؛ چرا كه ملاك فرد پرداخت كننده است. همچنین فرد دریافت كننده اگر آقایی سید و فقیر باشد، او نمی‌تواند زكات فطره‌ی افراد غیر سید را دریافت كند.

رضایی همچنین از موافقت رهبر معظم انقلاب با اختصاص یك‌سوم سهم امام از وجوهات شرعیه برای كمك به عزیزان زلزله‌زده‌ی آذربایجان خبر داد. بنابراین مؤمنانی كه خمس بدهكارند می‌توانند در مجموع یك ششم آن را برای كمك به هم‌وطنان زلزله‌زده هزینه نمایند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.