• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 431)
پنج شنبه 2/6/1391 - 12:2 -0 تشکر 524512
عسل و بیماریهای گوارشی

عناصر گوناگون شیمیایی موجود در عسل به نوعی است كه قادر است تأثیرات نیكوئی بر برخی از بیماری‌های دستگاه گوارش بگذارد . برای مثال:

*به دلیل داشتن آنزیم‌های گوارشی، به هضم غذا كمك می‌كند. این آنزیم‌ها عبارتند از:‌آمیلاز،‌ ساكاراز، لیپاز و ...

* عسل از شدت ترش كردن معده می‌كاهد (افزایش ترشحات اسیدی معده را تعدیل می‌كند.)‌برای زخم‌معده و التهاب معده مفید است . كاهش ترشحات اسیدی معده را تعدیل می‌كند ‌و در حقیقت می‌توان گفت عسل نقش مؤثری در تنظیم اسیدهای معده دارد. در همین زمینه یك بررسی جالب توسط پروفسور « خوتكین » بر روی تعداد زیادی از بیماران مبتلا به زخم معده و زخم روده انجام گرفت. در این بررسی گروهی از این بیماران به روال معمول مراكز درمانی تحت معالجه قرار گرفتند و گروهی دیگر فقط به وسیله‌ی عسل، نتیجه فوق‌العاده جالب بود. 61% از گروه اول كاملاً بهبود یافته و 18% آنها كماكان از درد رنج می‌بردند، اما از گروه دوم 84% كاملاً بهبود یافته و 9/5% آنها كماكان از درد شكایت داشتند.

دانشمندان بر این عقیده‌اند كه عسل به طور مضاعف روی زخم معده تأثیر می‌گذارد: یك تأثیر موضعی كه باعث التیام سریع زخم و تعدیل اسیدهای معده می‌گردد و یك تأثیر كلی كه بر اثر آن حال عمومی بیمار بهتر شده و دستگاه عصبی او آرامش می‌یابد.

* حسن تأثیر فعال عسل در درمان عفونت‌های روده‌ای به ویژه نزد اطفال، ‌كاملاً روشن و اثبات شده می‌باشد. از رسول اكرم(ص) نیز نقل گردیده كه در موارد بسیاری خوردن عسل را برای درمان اسهال سفارش فرموده‌اند.

* عسل به دلیل داشتن اسید فورمیك مانع از تخمیر می‌گردد؛ زیرا این ماده روی میكروب‌های امعاء مؤثر می‌باشد.

* عسل مانع به وجود آمدن یبوست است،‌به ویژه یبوستی كه بعد از اعمال جراحی عارض می‌شود؛ زیرا دارای اسانس‌های فراری است كه باعث افزایش فعالیت‌روده‌ها می‌گردد. همین طور عسل دارای ماده گلوكوسید استراءستیل است كه در امعاء تبدیل به اوكسی متیل انتراكینون شده و مانع از ایجاد یبوست می‌گردد.

* در اكثر بیماریهای كبدی و كیسه صفرا، اگر عسل را جزء رژیم غذای بیمار قرار دهند،‌مفید و مؤثر خواهد بود؛ زیرا عسل برای بافت‌های كبد یك ماده مغذی است و ذخیره مواد قندی در كبد را افزایش می دهد.

اگر عسل را با گرده گل و شاه‌انگبین (غذای ملكه زنبورهای عسل) ممزوح كنند،‌به دلیل داشتن املاح معدنی،‌ویتامین‌ها ، هورمون‌ها ، اسیدها و ... در اكثر بیماری‌های كبد مؤثر بوده و فعالیت تبادلات مواد قندی كبد را افزایش می‌دهد. دكتر كخ این قدرت تأثیر در عسل را مرهون ماده‌ای به نام (Glueatilic Factory) می‌داند كه تأثیری ویژه بر كبد و دستگاه جریان خون و قلب دارد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.