• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 399)
چهارشنبه 1/6/1391 - 1:20 -0 تشکر 522475
ولخرجی کردن

فراوانی، وفور، ولخرجی، اسراف كردن، ولخرجی كردن، افراط كردن

چهارشنبه 1/6/1391 - 1:21 - 0 تشکر 522479

آیا آن قدر ولخرجی کرده اید که به همه مقروض شده اید؟ خوب نگران نباشید، شما تنها فردی نیستید که در یک چنین شرایطی قرار گرفته است. زندگی مدرن به گونه ای است که خواه ناخواه ما را به سمت خرج کردن می کشاند.
به هر حال اگر می خواهید کلیه بدهی هایتان را صاف کرده و به آرامش ذهنی دست پیدا کنید، باید به صورت ریشه ای با این مشکل برخورد کرده و جلوی ولخرجی های بیهوده خود را بگیرید

چهارشنبه 1/6/1391 - 1:22 - 0 تشکر 522481

چو دخلت نیست، خرج آهسته‌ترکن



آیا تا به حال به موضوع بودجه خانواده فکر کرده‌اید؟ می‌دانید پولی که بابت هزینه‌های جاری زندگی صرف می‌شود، چگونه تولید می‌شود و از چه طریقی خرج می‌شود؟ حتی اگر درآمد زیادی داشته باشید، باید بدانید که این درآمد چگونه هزینه می‌شود. افراد موفق از نظر مالی به طور معمول فقط درآمد زیاد ندارند بلکه حساب درآمد و مخارج خود را دارند. دانستن برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی به ما اجازه می‌دهد که حساب هزینه‌ها و پس‌انداز خود را داشته باشیم. این مقاله، چند راهکار عمومی و ساده برای آشنایی با شیوه برنامه‌ریزی مالی خانواده در اختیارتان خواهد گذاشت.


تحقیقات متعدد نشان می‌دهد، 5 تا 10 درصد کل هزینه‌های خانواده‌ها برای مواردی است که اصلا نیازی به آن ندارند. تصور کنید که با این رقم چه کارهایی می‌توانید انجام دهید. می‌توانید برای خریدن خانه یا هزینه مدرسه فرزندتان یا پرداخت بدهی‌ها و حتی یک مسافرت تفریحی پس‌انداز کنید. برنامه‌ریزی مالی به شما اجازه می‌دهد که با کاهش هزینه‌های غیرضروری، پس‌اندازهای بلندمدت داشته باشید و برای آن برنامه‌ریزی کنید. اگر از کارت‌های اعتباری خرید استفاده می‌کنید، برای خرید هوشمندانه باید آن را کنار بگذارید چون یکی از مهم‌ترین علت‌های خرید غیرضروری، استفاده از کارت‌های اعتباری است و افراد با این کار نمی‌دانند چقدر خرید می‌کنند. تصور کنید که همین امروز کار خود را از دست دادید با مقدار پس‌اندازی که دارید، تا چند روز دوام می‌آورید؟ اگر قرار بود سرمایه‌گذاری لازم و ضروری انجام دهید، کدام یک از هزینه‌های خود را کاهش می‌دادید؟ بهتر است همیشه این سوال را از خودتان بکنید تا در لحظه با درایت کافی برای درآمد و هزینه‌های خود برنامه‌ریزی کنید.
عناصر برنامه‌ریزی مالی

چهارشنبه 1/6/1391 - 1:23 - 0 تشکر 522483

بودجه‌بندی و مدیریت مالی خانواده با مقدار پولی که به خانه وارد می‌شود، شروع می‌شود. منابع درآمد شامل این موارد است: درآمد حاصل از کار استخدامی، پاداش یا نفقه، درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری، مراکز حمایت‌های اجتماعی (در صورت لزوم)، پرداخت‌های حمایتی و پس‌انداز. سوال مهم این است که چه مقدار از درآمد باید برای هزینه‌های جاری صرف شود؟ هدف شما باید در حدود 90 تا 98 درصد باشد و 2 تا 8 درصد دیگر را پس‌انداز کنید.
مخارج منزل


چهارشنبه 1/6/1391 - 1:23 - 0 تشکر 522485


پرداخت‌های مربوط به وام و مالیات و بیمه خانه، هزینه اجاره ماهانه اگر مالک منزل نیستید، هزینه وسایل مصرفی مانند وسایل گازی و برقی، نفت یا گازوئیل، آب، مایعات و مواد غذایی مانده یا زاید و دور ریختنی، تلفن و اینترنت و هزینه‌های مربوط به تعمیرات و نگهداری منزل. دربا ره هزینه نگهداری و تعمیر منزل در صورتی که منزل از خودتان است حدود 32 تا 35 درصد و اگر منزل‌تان اجاره است حدود 15 تا 20 درصد بودجه پیش‌بینی شده صرف همین موارد می‌شود.
هزینه حمل و نقل
اگر بخواهید هزینه حمل ونقل روزانه خود را به مسیرهای گوناگون محاسبه کنید، باید به این موارد توجه کنید: پرداخت اقساط خودروی شخصی‌تان، بیمه و سوخت خودرو، هزینه نگهداری و تعمیر خودرو، مالیات، هزینه پارکینگ در محل کار یا در خیابان و درصورت استفاده از وسایل حمل ونقل عمومی، محاسبه هزینه آنها. به‌طور کلی می‌توان برای هزینه حمل ونقل، 9 تا 12 درصد کل بودجه مصرفی خانواده را درنظر گرفت.
هزینه مراقبت‌های بهداشتیبیمه بهداشتی خانواده (ناتوانی، سلامت، عمر، دندانپزشکی)، ویزیت‌های بیمارستان، چشم‌پزشکی، دندان‌پزشکی و پزشک خانواده، هزینه‌های دامپزشکی، داروهای نسخه‌ای و بدون نیاز به نسخه و مراقبت‌های کودکان و سالمندان شامل این موارد است. برای این‌گونه هزینه‌ها 8 تا 19 درصد کل درآمد و درصورت خدمات مراقبت‌های کامل کودکان و سالمندان، حدود 15 تا 25 درصد را می‌توانید در نظر بگیرید.

چهارشنبه 1/6/1391 - 1:24 - 0 تشکر 522488

هزینه‌های زندگی روزمره


این هزینه‌ها شامل هزینه غذا، ناهار مدرسه و محل کار، میان‌وعده‌ها، لباس، مخارج تحصیل، خدمات خشک‌شویی و لباس‌شویی، هزینه کاغذ و پست می‌باشد. حدود 27 تا 35 درصد از بودجه درنظر گرفته شده برای هزینه‌های زندگی برای این مخارج صرف می‌شود.
تفریحات خانواده


هزینه‌های تفریحات شامل این موارد است: بیرون شام خوردن، رفتن به سینما و مراکز تفریحی، سرگرمی‌های بیرون از منزل، مراسم تولد و عروسی و تعطیلات، مسافرت‌های تعطیلات و مرخصی، مسافرت‌های روزانه و آخر هفته که جنبه کاری و روزمره نداشته باشد بلکه برای سرگرمی باشد. این هزینه‌ها شامل 4 تا 6 درصد کل درآمد و بودجه تنظیم شده است. پرداخت‌های مربوط به کارت‌های اعتباری، پرداخت وام‌های دانشجویی، پرداخت وام خانه، وام‌های کاری و شخصی، پرداخت‌های مربوط به مراقبت فرزند، کمک‌های بلاعوض و خیریه و موارد مشابه دیگر که ممکن است پیش‌بینی نشده باشد. این مجموعه، هزینه‌ای معادل 18 تا 28 درصد کل درآمد است و هدف ما باید در راستای کاهش این نوع هزینه‌ها باشد.
.

چهارشنبه 1/6/1391 - 1:24 - 0 تشکر 522489

.. و پس‌انداز بیشتر


این موضوع بیشتر به شیوه خرج‌کردن خانواده مربوط می‌شود. شاید نتوان برای همه خانواده‌ها با درآمد متفاوت و هزینه‌های گوناگون، نسخه واحدی پیچید و راهکار مشترک ارایه داد اما با مشخص و پررنگ کردن این موارد، هرکسی می‌تواند براساس مشخصات زندگی خود، برنامه‌ریزی کند. کارشناسان اقتصادی توصیه می‌کنند در مواردی که درآمد از مخارج بیشتر است حدود 2 تا 10 درصد کل درآمد پس‌انداز شود.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.