• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادب و هنر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادب و هنر (بازدید: 1882)
دوشنبه 30/5/1391 - 23:34 -0 تشکر 520722
هنرهای ترسیمی

هنرمند تابلوهای برآمده از بنا

شرح زندگی و فعالیت های هنری همایون سلیمی


 

همایون سلیمی متول تیرماه 1327، از جمله نقاشان و هنرمندان شاخص معاصر ایران است که هم اکنون در دانشگاه هنر عضو هیات علمی و مشغول به فعالیت است.

 


همایون سلیمی

زندگی

همایون در تهران متولد شد. وی فرزند سوم از مجموع سه برادر و دو خواهر بود. به واسطه شغل پدر که کار مهمی در اداره ثبت داشت در شهرهای مختلف زندگی کرد. چندسالی قبل از شروعمدرسه را در کاشان شهر مادریش گذراند. سالهایی که بیشتر خاطراتی خواب گونه از آنها باقی است.

بعد از کاشان پدر به ملایر منتقل شد و وی دوسال اول ابتدایی را در آنجا گذراند. دورانی که وی به واسطه معلمی سختگیر، خاطرات خوشی از آن ندارد. بعد از کاشان، پدر به تهران منتقل شد و خانواده سلیمی در منطقه امیریه ساکن شدند و همایون تحصیلات ابتدایی را در مدرسه مهدوی ادامه داد. سالهای کودکی و آغاز شیطنت و پرسه زدن با دوستان.

در همین دوران علاقه به نقاشی در او شکوفا شد و خود وی می گوید که از روی عکسهای روزنامه پدر ، تصاویری را کپی می کرد. سیکل اول دبیرستان را که می خواند، مدتی را پیش استاد پتگر به آموزش نقاشی گذراند.با وجود اینکه همایون بسیار مشتاق بود در رشته نقاشی تحصیل کند ولی به اصرار خانواده سیکل دوم دبیرستان را در رشته طبیعی ثبت نام کرد. اما در سال دهم مردود می شود و بالاخره خانواده با تحصیل وی در رشته نقاشی موافقت می کنند. در این زمان پدر به عنوان معاون اداره ثبت به تبریز منتقل می شود. همایون نیز در هنرستان میرک تبریز مشغول به تحصیل می شود و در سال 1347 فارغ التحصیل می شود.

هنرمند تابلوهای برآمده از بنا

در این زمان پدر به عنوان مدیر کل اداره ثبت تهران انتخاب و خانواده مجدد به تهران باز می گردد. بعد از رفتن به سربازی چند سالی را در بانک مشغول به کار می شود. بعد از مدتی از طریق یکی از دوستانش با کار کپی از آثار مینیاتور آشنا شد و با توجه به درآمد بالاتر این کار، کارمندی بانک را رها کرد و بعد از چند سال اندوختن درآمدش توانست در سال 1352 به بوزار فرانسه برای ادامه تحصیل رفت. از زمانی که همایون سلیمی، وارد هنرستان تبریز شد شیفته کارهای روبنس بود و آرزو داشت در فرانسه بتواند شیوه کاری او را بیاموزد اما استادش موافق چنین سبک و سیاقی نبود و برای آَنایی وی با هنر جدید آثار هانری ماتیس را به او نشان داد. همایون فکر می کرد چنین کارهایی سرهم بندی در هنر است و برای جلب رضایت استادش شروع به کشیدن کارهای الکی کرد. استاد نیز که در این آثار مجالی برای شکوفایی خلاقیت وی می دید ابراز خوشحالی و رضایت کرد. بدین ترتیب آۆام آرام همایون سلیمی توانست خود را از قید و بند هنر فیگوراتیو خلاص کند و شیوه خاص خود را در نقاشی پیدا کند. با الهام از موتیف های بکار رفته در ابنیه نگارگری ، اشکال هندسی وارد کار این هنرمند شد و پایه اصلی نقاشی های تجریدی او را تشکیل داد.

با وجود اینکه همایون بسیار مشتاق بود در رشته نقاشی تحصیل کند ولی به اصرار خانواده سیکل دوم دبیرستان را در رشته طبیعی ثبت نام کرد. اما در سال دهم مردود می شود و بالاخره خانواده با تحصیل وی در رشته نقاشی موافقت می کنند.

او فوق لیسانس و دکترا را از دانشگاه سوربون در رشته زیبایی شناسی دریافت کرد. تز دکترای او مقایسه تصویری است با بناهای ایرانی اعم از کاشی کاری و مجموعه بناها. سلیمی توانسته‌است با روح آرام خویش آشتی جدایی ناپذیری بین معماری ونقاشی برقرار کند. بی شک همایون سلیمی را می‌توان یکی از نمایندگان اصلی هنر نقاشی آبستره در ایران دانست. روش، اسلوب و تکنیک ویژه و انحصاری نقاشی وی تاثیر فراوانی بر برخی از هنرمندان داشته‌است. آثار این هنرمند به دوره‌های مختلف تقسیم می‌شود.

هنرمند تابلوهای برآمده از بنا

فعالیت‌ها و افتخارات

او تاکنون بیش از 20 نمایشگاه انفرادی در ایران وخارج از کشور برگزار کرده و چندین جایزه بین المللی را دریافت کرده‌است. سلیمی مدتی نیز به عضویت گروهی به نام «سن» در آمد که کارهای چاپی خود را به نقاط مختلف کشور ارسال می‌کردند. علاوه بر نقاشی و چاپ دستی(لیتو و فلز)، پرورش درختچه‌های مینیاتوری بن سای نیز در زندگی هنری این نقاش به چشم می‌خورد. همایون سلیمی در داوری و انتخاب دوسالانه‌های نقاشی و مجسمه سازی ایران نیز شرکت داشته‌است.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.