• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1574)
دوشنبه 30/5/1391 - 17:27 -0 تشکر 520411
خواص مواد غذایی و خوراکی ها"

سلام در این قسمت راجع به خواص و مضرات



میوه ها


سبزیجات

فست فودها

وسایر مواد غذایی نکاتی بیان میشود  امیدوارم مورد استفاده تمام دوستان قرار بگیرد

دوشنبه 30/5/1391 - 17:34 - 0 تشکر 520415

تفاوت رطب و خرما در چیست؟

میوه خرما چهار مرحله رسیدگی را طی می‌كند و در این مراحل تغییراتی در رنگ، بافت، مزه، اندازه و تركیب‌های شیمیایی آن رخ می‌دهد. ابتدا به شکل میوه سبز رنگ، سفت و سرشار از آب و تانن است که طعم تلخ و گسی دارد. به مرور زمان رطوبت آن كمتر و میزان قندهایش بیشتر می‌شود تا در نهایت به خرمایی کاملا رسیده تبدیل شود. رطب، مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که میزان رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملا رسیده دارد. معمولا بخشی از رطب به رنگ زرد کهربایی تا قرمز و رنگ بخش دیگر آن، قهوه‌ای تا سیاه است و بافتی نرم‌تر دارد. رطب برخی از ارقام خرما، قابلیت خوراکی مطلوبی دارد. در مرحله تمر(خرمای رسیده)، بافت میوه سفت‌تر می‌شود و رطوبت به حداقل می‌رسد و رنگ هم کاملا قهوه‌ای تا سیاه است. در این مرحله میزان قندهای احیاکننده خرما (فروکتوز و گلوکز) بالا و ساکاروز آن اندک است و بافتی یکنواخت و گاهی چروکیده دارد.

دوشنبه 30/5/1391 - 17:34 - 0 تشکر 520416

خواص گیاه مریم گلی

روغن مریم گلی ضدعفونی کننده و قابض است، از این رو در درمان گلودرد، مشکلات دهان و گاهی برای درمان بریدگی و کبودی به کار گرفته می شود. تحقیقات نشان می دهد، مریم گلی دارای خواص استروژنی است. علاوه بر این قند خون را در افراد دیابتی کاهش داده و برای رفع خستگی ذهنی، آرامش اعصاب و افزایش قدرت تمرکز مفید است.
مریم گلی همچنین برای درمان تعرق زیاد و بند آمدن خون در بریدگی ها کاربرد دارد. جویدن برگ های تازه و همچنین نوشیدن چای آن برای دهان و گلو درد مفید است. مریم گلی در درمان دل درد، اسهال، نفخ، آنفلوآنزا و سرماخوردگی بسیار مؤثر است. شست وشوی موها با آن، شوره سر را از بین می برد. ترکیب مریم گلی با نعناع، رزماری و ‎.‎.‎. درمانی برای سردرد است. مریم گلی قاعدگی را تنظیم کرده، شیر را کاهش داده و در درمان گرگرفتن های دوران یائسگی مؤثر است. روغن آن برای تصفیه هوا به کار رفته و رایحه خوشی دارد.

دوشنبه 30/5/1391 - 17:36 - 0 تشکر 520417

هویج پخته مفیدتر از هویج خام است!

همواره گفته می شود که مصرف سبزیجات تازه و خام سالمتر و مفید تر از سبزیجات پخته است. استفاده از سبزی های خام را برای سلامت بیشتر توصیه می شود. ولی در مورد هویج، متخصصین معتقدند که پختن هویج بر محتوای آنتی اكسیدانی و مواد مفید آن افزوده می شود. پختن هویج با کمی روغن محتوای آنتی اکسیدانی آن از جمله بتاکاروتن و اسید فنولیک را افزایش می دهد. در حین فرآیند پخت دیواره سلولهای گیاهی بافت هویج شکسته شده در نتیجه جذب مواد آنتی اکسیدانی و سایر مواد شیمیایی مفید آن افزایش می یابد. افزودن کمی روغن به پخت هویج، جذب مواد محلول در چربی آن تسهیل می گردد. در ضمن در مورد گوجه فرنگی نیز پختن گوجه فرنگی با کمی روغن، جذب آنتی اکسیدان لیکوپن موجود در آن را افزایش می دهد.

دوشنبه 30/5/1391 - 17:36 - 0 تشکر 520419

مصرف گوجه و محصولات آن می توان وضعیت سلامت فرد را بهبود بخشیده و از ابتلا به بیماری های مثل سرطان، پوکی استخوان و بیماری های قلبی پیشگیری کند.
در بین سبزیجات غیر نشاسته ای ، گوجه بیشرین مصرف را دارد.
مطالعات زیادی بر روی گوجه انجم گرفته. گوجه فرنگی یکی از منابع غنی لیکوپن است. لیکوپن یک نوع آنتی اکسیدان است و بر خلاف سبزیجات دیگر با فرایند پخته حتی اثر آن بیشتر هم می گردد. همچنین گوجه حاوی ترکیبات ضد التهابی است.
همه افراد در هر سن و از هر فرهنگی باشند معمولا گوجه را دوست دارند و در دسترس همه هم هست.
پس توصیه می کنیم که روزانه از گوجه فرنگی همراه سبزیجات دیگر استفاده نمایید

دوشنبه 30/5/1391 - 17:37 - 0 تشکر 520420

سویا همیشه مفید نیست متخصصان در یك مطالعه جدید تاكید كردند كه افراد مختلف باید در مصرف سویا دقت كنند چون این ماده غذایی با وجود خواص زیادی كه دارد، می تواند در برخی موارد مضر باشد.
محققین خاطرنشان كرده اند كه برای زنان مبتلا به سرطان سینه، خوردن سویا موجب تشدید سرطان می شود.
هم چنین كسانی كه در معرض خطر ابتلا به این سرطان هستند باید در مصرف آن مراقب باشند. علاوه بر این، برخی از پزشکان معقتدند كه رژیم غذایی حاوی سویا به دلیل تاثیر در کاهش تعداد اسپرم ها (سلولهای جنسی نر) بر سیستم تولیدمثلی مردانه تاثیر منفی دارد.
سویا محتوی تمام اسید آمینه های ضروری برای انسان بوده و منبعی از پروتئین محسوب می شود و در بهبود و درمان سرطان های کولون و پروستات نقش مهمی دارد. با این وجود در یک تحقیق جدید بر روی موش های آزمایشگاهی، متخصصان دریافته اند که مصرف این ماده غذایی در مدت طولانی سطح هورمون جنسی مردانه موسوم به تستوسترون را به مقدار قابل توجهی در مقایسه با گروه کنترل کاهش می دهد.
كاهش این هورمون در مردان موجب کاهش تولید اسپرم ها شده و از این رو می تواند تاثیر نامناسبی روی توان تولید مثلی مردان داشته باشد

دوشنبه 30/5/1391 - 17:38 - 0 تشکر 520421

با توجه به اینكه در فصل نخود فرنگی قرار داریم، بی مناسبت نیست كه قدری بیشتر با خواص آن آشنا شویم.
* نخودفرنگی منبع بسیار خوبی از ویتامین‏های B9, B1, C, k و همچنین منیزیم و فیبر غذایی می‏باشد.
* از آنجایی که این ماده غذایی کالری کمی دارد، مصرف آن برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب است.
* مطالعات نشان داده است که مصرف نخود‏فرنگی برای افرادی که دارای کلسترول خون بالایی هستند، سودمند می‏باشد.
* وجود مقادیر زیادی ویتامین C و آهن در نخودفرنگی موجب شده است که این ماده غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و برای کم خونی فقر آهن مناسب باشد.
* لوتئین موجود در نخودفرنگی به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند کاتاراکت (آب مروارید) کمک می ‏کند.
* فولیک اسید و ویتامین B6 موجود در نخودفرنگی برای ارتقای سلامت قلب و عروق افراد بسیارمفید است.
* غنی بودن نخود‏فرنگی از آنتی اکسیدان‏هایی مانند ویتامین C، به پیشگیری از بروز سرطان ‏ها کمک می ‏کند.

چه كسانی باید در خوردن نخود فرنگی احتیاط كنند؟
نخودفرنگی‏ها به طور طبیعی حاوی موادی به نام پورین هستند. از آنجایی که پورین می‏تواند به اسید اوریک تبدیل شود، تجمع زیاد پورین در بدن می‏تواند به انباشته شدن زیاد اسید اوریک منجر شود. به همین دلیل اشخاص مبتلا به مشکلات کلیوی و نقرس باید از غذاهایی که حاوی مقدار زیادی پورین هستند مانند نخودفرنگی، پرهیز نمایند.

دوشنبه 30/5/1391 - 17:38 - 0 تشکر 520422

از خواص شگفت‌انگیز جینکو چه می‌دانید؟ "جینکو" یکی از قدیمی‌ترین گیاهان آسیایی است که خواص شگفت‌انگیز متعددی دارد. جینکو ضدآلزایمر است، برای تقویت حافظه و قوای جنسی مفید است و جلوی سکته‌ قلبی و مغزی را می‌گیرد. از این گذشته این گیاه پیری پوست را به تأخیر می‌اندازد.

به گزارش سایت تبیان، برای آشنایی بیشتر با این گیاه شگفت‌انگیز و طریقه‌ مصرف آن با ما همراه باشید:

جینکو ضد آلزایمر است

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که جینکو قادر است جلوی پیشرفت بیماری آلزایمر را بگیرد و علائم آن را کمتر کنند. البته نتایج پژوهش‌ها گاه متضاد از آب در آمده است. به عنوان مثال در سال 2008 محققان آمریکایی روی 3000 داوطلب بررسی‌هایی انجام دادند و هیچ تأثیر مشهودی از این گیاه برای مقابله با زوال قدرت عقل مشاهده نکردند. اما بر عکس نتایج پژوهش‌های سال 2010 نشان می‌دهد که جینکو روی عملکرد قدرت درک ذهنی انسان تأثیر مثبتی می‌گذارد.

دوشنبه 30/5/1391 - 17:39 - 0 تشکر 520423

روش مصرف

جینکو به صورت کپسول در داروخانه‌ها و عطاری‌ها موجود است. داروهای دیگری نیز وجود دارد که از این گیاه درست شده‌اند. با پزشک خود مشورت کنید و در صورت لزوم از خواص این گیاه بهره‌مند شوید.

جینکو برای تقویت قدرت جنسی آقایان

از آن جا که جینکو باعث بهبود جریان خون و اکسیژن رسانی به بافت‌ها می‌شود برای رفع ناتوانی جنسی ناشی از مصرف داروهای ضدافسردگی مفید است.

روش مصرف

برای مقابله با مشکلات جنسی می‌توانید از کپسول‌های موجود در داروخانه‌ها یا عطاری‌ها استفاده کنید. توصیه می‌کنیم اول با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

جینکو برای جلوگیری از سکته‌ قلبی و مغزی

جینکو برای سلامت رگ‌ها مفید است. اول به این دلیل که این گیاه حاوی ترکیباتی است که به افزایش قطر رگ‌ها کمک می‌كند و باعث گردش خون بهتری می‌شود. دوم به این دلیل که ترکیبات موجود در این گیاه از انباشته شدن چربی‌ها و جرم‌ها در رگ‌ها که در نهایت به تصلب شرایین منجر می‌شود پیشگیری می‌کند. نتیجه این می‌شود که این گیاه خطر تشکیل لخته و در نهایت سکته‌ی قلبی و مغزی را کاهش می‌دهد.

روش مصرف

می‌توانید با پزشک یا داروساز مشورت کرده و از کپسول‌های این گیاه استفاده کنید.

جینکو وز وز گوش را تسکین می‌دهد

وز وز گوش یک حالت آزاردهنده است که معمولاً درمان معجزه‌آسایی هم ندارد. با این حال یک راه حل ساده دارد. گیاه جینکو.

جینکو جریان خون در مویرگ‌ها را تحریک می‌کند و به این ترتیب می‌تواند باعث تسکین وز وز گوش شود. با وجود اینکه نتیجه‌ی

برخی از پژوهش‌ها از بی‌تأثیر بودن این گیاه حکایت می‌کنند در عوض نتایج پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که جینکو برای تسکین وز وز گوش به خصوص اگر کمتر از یک سال از شروع آن گذشته باشد موثر است.

روش مصرف

اگر شما هم از مشکل وز وز گوش رنج می‌برید می‌توانید این گیاه را امتحان کنید. می‌توانید با نظر پزشک، عطار یا داروساز از کپسول‌های جینکو استفاده کنید.

جینکو حافظه را تقویت می‌کند

جینکو جریان خون رگ‌ها و حتی مویرگ‌های مغز را تحریک می‌کند و باعث بهبود عملکرد مغز شده و حافظه را تقویت می‌کند. نتایج پژوهشی که روی 35 داوطلب بین 30 تا 59 ساله انجام شد نشان می‌دهد که مصرف جینکو به ویژه حافظه‌ی کوتاه مدت را تقویت می‌کند.

روش مصرف

یک قاشق چای‌خوری برگ خشک گیاه جینکو را با یک فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه دم و میل کنید. هر روز سه فنجان از این جوشانده بنوشید. اگر دو به شک هستید نظر پزشک یا عطار را جویا شوید.

جینکو برای مقابله با بیماری رینود

آیا در فصل سرما انگشتانتان سفید، سرد و بی‌حس می‌شوند؟ احتمال دارد دچار اختلالی در گردش خون شده باشید که به آن بیماری رینود می‌گویند. در 90 درصد موارد مسئله‌ی مهمی نیست. اما با این حال بیماری یا پدیده رینود آزار دهند و دردناک است. در این مورد نیز جینکو می‌تواند راهگشا باشد. سازمان جهانی سلامت تأثیر مثبت این گیاه را برای درمان بیماری رینود تایید کرده است.

روش مصرف

برای درمان این پدیده از داروهایی که از جینکو تهیه می‌شود مثل قرص تاناکان استفاده کنید. بهتر است اول با پزشک مشورت کنید.

عوارض مصرف جینکو

معمولاً گیاه جینکو عوارض خاصی ندارد اما امکان دارد در بعضی‌ها مصرف این گیاه باعث سردرد، مشکلات دستگاه گوارش (مثل اسهال، نفخ) و آلرژی شود.

چه کسانی نباید از جینکو استفاده کنند؟

جینکو نیز مانند هر گیاه دیگری باید با احتیاط مصرف شود. مصرف این گیاه برای افراد زیر مورد منع مصرف دارد:

* زنان باردار، شیرده

* افرادی که تحت درمان داروهای ادرارآور هستند.

* افرادی که داروهای ضدریفلاکس معده می‌خورند.

* افرادی که داروهای فشار خون و آنژین مصرف می‌کنند.

* افرادی که داروهای ضدانعقادی مثل آسپیرین می‌خورند.

* افراد هموفیلی و افرادی که عمل جراحی در پیش دارند زیرا این گیاه خون را روان می‌کند.

* نوجوانان زیر 18 سال. این افراد قبل از مصرف باید حتماً با پزشک مشورت کنند.

دوشنبه 30/5/1391 - 17:41 - 0 تشکر 520424

10باور غلط درباره شیر

شیر و محصولات لبنی در طول تاریخ همیشه جزء خوراكی‌های لازم و ضروری برای حفظ سلامت آدمی به​شمار آمده‌اند.
شیر تنها یك نوشیدنی نیست بلكه می‌توان آن را به‌عنوان یك غذای کامل هم درنظر گرفت. با این حال برخی اوقات از گوشه و كنار اخبار و شایعه‌هایی را می‌شنویم كه ما را در مصرف این نوشیدنی گوارا و سایر لبنیات دچار تردید می‌كند. این باورها قرن‌هاست كه در میان مردم رواج پیدا كرده‌اند اما بیشتر آنها ریشه علمی ندارند. در این مطلب به10 مورد از آنها اشاره می‌كنیم و می‌بینیم درست هستند یا نه.

دوشنبه 30/5/1391 - 17:41 - 0 تشکر 520425

افسانه شماره یك: اگر به لاكتوز حساسیت دارید نباید لبنیات مصرف كنید

افراد حساس به لاكتوز نگران نباشند

‌تحمل نكردن لاكتوز در واقع به معنای ناتوانایی بدن در سوخت و ساز و هضم لاكتوز یا همان قند شیر است. اما این دلیل نمی‌شود كه افراد حساس به لاكتوز از هیچ محصول لبنی استفاده نكنند! پنیر موتزارلا، چدار، پنیر سوئیسی و پنیر كهنه تقریبا بدون لاكتوز هستند. علاوه بر این، می‌توان از ماست نیز استفاده كرد، زیرا ماست باكتری‌های زنده‌ای دارد كه به سوخت و ساز لاكتوز كمك می‌كند. اگر بدنتان به هیچ‌وجه قابلیت تحمل لاكتوز را ندارد، می‌توانید از شیر بدون لاكتوز استفاده كنید یا قبل از مصرف شیر چند قطره آنزیم لاكتوز به آن اضافه كنید كه این آنزیم در بعضی داروخانه‌ها قابل دسترسی است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.