• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 723)
دوشنبه 30/5/1391 - 16:9 -0 تشکر 520397
دستورات حکیمانه ای درباره حفظ سلامت و بهداشت

در قرآن، دستورات حکیمانه ای درباره حفظ سلامت و بهداشت شخصی و تغذیه وجود دارد.امامان معصوم علیهم السلام و اولیاء دین به تمامی منافع و ضررهای جسمی و روانی خوردنیها و آشامیدنیها توجه داشته اند و به یادآوری عوارض معنوی و جسمانی مواد غذایی پرداخته اند؛ به طور مثال رسول خدا (ص) فرمودند: "من کثُرَ طعامُهُ قَسِیَ قلبُهُ." کسی که طعامش زیاد باشد، قسی القلب می گردد. [طب النبی (ص)، ص 158]

ما سعی داریم در این مقوله هر بار میوه ای را از میوه های قرآنی انتخاب و به خواص آن بپردازیم و با احترام و ادب بر سر سفره الاهی بنشینیم و لقمه ای مقوی و پر انرژی برداریم و در حد نیاز از بهترین نعمت تندرستی و سلامتی برخوردار شویم.

خرما

واژه مقدس خرما در قرآن کریم 20 مرتبه به عناوین مختلف ذکر شده است؛ با اینکه در قرآن از میوه ها و درختهای بسیاری نام برده شده، ولی از همه بیشتر سخن از نخل به میان آمده است.

خداوند متعال در قرآن کریم با یکی از بهترین غذاها یعنی خرما، از حضرت مریم سلام الله علیها در دوران بارداری، پذیرایی می فرماید:

"فَنَادَاهَا مِن تَحْتِهَا أَلَّا تَحْزَنِی قَدْ جَعَلَ رَبُّكِ تَحْتَكِ سَرِیًّا"، پس از زیر [پاى] او [فرشته] وى را ندا داد كه غم مدار پروردگارت زیر [پاى] تو چشمه آبى پدید آورده است. [سوره مریم، آیه 24]

بنابراین جای تأمل دارد که خداوند متعال از میان تمام غذاها، خرما را انتخاب نماید که نه تنها مایه آرامش روحی و روانی حضرت مریم (ع) باشد بلکه به آن حضرت قدرتی را عنایت فرماید که از حیثیت و حریم خویش دفاع نماید.

شیرینى پـیغمبر اكرم خرما بود. اگـر سر سفره اى خرما بود، اول از خرما میل مى فرمود. در موقع افطار، چنانچه وقت رطب (خرماى تازه ) بود، با رطب وگرنه با خرما افطار مى كرد.

خرما یكى از مواد غذایى است كه از زمان هاى بسیار قدیم در اغلب نقاط زمین، جزو مایحتاج روزانه بوده و مصرف زیاد داشته است، زیرا غذایى كامل، طبیعى و مطبوع است كه بسیار سهل الهضم و مفید مى باشد.

خرما حاوى مقدار زیادى قند است. ایرانیان و اعراب آن را از نعم بزرگ مى شمارند. خرما میوه اى شیرین و خوش طعم است كه داراى ویتامینهاى C .E   و به مقدار بسیار جزئى حاوى ویتامینهاى دیگر است. خرماداراى گوگرد، فسفرر، كلسیم، منیزیم و مقدار زیادى آهن است. خوردن آن با ماست بسیار مفید و مغذى است. خرما نرم كننده سینه و ضد كم خونى نیز هست.      

 

این مطلب از لحاظ پزشکی نیزثابت است و می بینیم که چنانچه شخصی در شرایط هولناک قرار گیرد و رنگ از صورتش رود، خوردن شیرینیهای طبیعی مخصوصا خرما مفید می باشد.

خرما یكى از میوه هایى است كه به سبب دارا بودن مقادیر كافى فسفر و كلسیم متناسب با آنچه مورد لزوم بدن انسان است در درجه اول اهمیت قرار گرفته است . علاوه بر آن داراى مقادیر قابل ملاحظهاى ویتامین آ ویتامین نمو كه براى تثبیت كلسیم نیز مورد لزوم است . همچنین داراى ویتامین ب 1 است كه براى جلوگیرى از اورام و عفونتهاى مفصلى به كار مى رود و علاوه بر آن از لحاظ تغذیه اى نیز داراى خواص بیشمارى است از نظر تسریع جذب مقادیر لازم كلسیم و فسفر مى باشد خرما سلولهاى عصبى را تجدید حیات مى بخشد و فسفر آن بهترین داروى هر كمبود و اختلالاتى است . بر طبق تحقیقات علمى انجام شده چنین تخمین زده اند كه نیاز روزانه بدن انسان به آهن در حدود 9 میلى گرم در روز است حال در حدود 5/3 تا 5 میلى گرم آهن در هر صد گرم خرما وجود دارد بنابراین براى تامین آهن بدن لزومى نیست مقادیر زیاد خرما مصرف كنیم از آنجا كه مى دانیم آهن ماده اى است اصلى سازنده گلبول هاى سرخ خون است بنابراین بخوبى متوجه مى شویم كه مصرف این میوه تا چه حد در درمان و جلوگیرى از هر نوع كمخونى مفید و موثر واقع مى شود. از لحاظ وجود منیزیم نیز مطلب جالبى به اطلاعتان مى رسانیم باید دانست كه براى تولید یک كیلوگرم خرما مقدار یک متر مكعب آب مورد لزوم است . از طرف دیـگـر غلظت آبهاى صحاوى و واحدها از نظر منیزیم بسیار قابل ملاحظه اى و به حدى است كه به این میوه خواص ضد سرطانى قابل توجه و غیر قابل مقایسه اى مى دهد تا آنجا كه در بین اهالى بومى مناطقى كه غذاى اصلى آنها خرماست سرطان دیده نمى شود. جداول علمى تعیین كرده نیاز روزانه بدن انسان به ماده معدنى منیزیم در حدود 250 میلى گرم مى باشد در حالیكه در هر صد گرم خرما 63 میلى گرم از این ماده معدنى وجود دارد بنابراین مصرف نیم كیلوگرم خرما بجاى تمام غذاهاى دیگر، با كمال آسانى احتیاج بدن را از لحاظ منیزیم رفع مى نماید.

[برگرفته از کتاب خوردنیها و آشامیدنیها از منظر پیشوایان دین و کتاب خدایا چه بخورم]

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.