• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 1861)
سه شنبه 22/5/1387 - 15:36 -0 تشکر 51922
به بهانه سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی

شب بلند اسارت، جانکاهی غم انتظار ، تلخی درد فراق، حسرت دویدن ها و نرسیدن ها وبازماندن ها، اساسی ترین واژه هایی هستند که زندگی آزادگان را دردوران مقاومت توصیف می کند. اینان به رغم همه سختی ها پایمردی بر سر اعتقادات را مهمترین توشه دوران اسارت خود می دانند

 

26مرداد سال 69 یک سال پس از ترک مخاصمه میان ایران و عراق در نتیجه پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط ایران، اسیران دوران مقاومت و ازخودگذشتگی پای در خاک پاک میهن نهادند و آزادگان سرافرازی شدند که امروز پس از گذشته 18 سال، لحظه لحظه زندگی آنان الگوی نسل جوان کشور است.


آزادگان در طول جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران، پیام آوران انقلاب و مردان فرازمند صحنه ایثار بودند، آنان غریبانه و مظلومانه در میان دشمنی دشمنان و تلخ کامی های دوران اسارت، صدای آزادی و استقلال این مرز و بوم را سر دادند و در راه استقرار و تداوم نظام جمهوری اسلامی ایران تا پای جان ایستادند.


آنان همانگونه که در میدان جنگ دلیرانه جنگیدند، در هنگامه اسارت نیز صبورانه مقاومت کردند.
آنچه بر اسیران سرفراز ایران در زندان ها و اردوگاه های رژیم بعث عراق گذشت و صبر و استقامت مظلومانه و مبتنی بر آموزه های اسلامی آنان، جلوه عظیمی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در تثبیت ارزش های متعالی دینی و ملی در میان جوانان این سرزمین و نمادی جاودان از درک و فهم ملتی بپا خاسته در دنیای امروز به نمایش می گذارد.


همه دوران اسارت و لحظه لحظه آن، سرشار از خاطرات، مطالب و مسایل آموزنده و سوژه های جالب برای جامعه است و هر کدام سند افتخار دوران دفاع مقدس است.


این اسوه های صبر و استقامت امروز در میان ما هستند. به آنان عشق می ورزیم و صبوری آنان را ارج می نهیم.


سخن گفتن از انسان‌هایی که شخصیت آنان ابعاد گسترده‌ و متنوعی دارد، بسیار دشوار است. به ویژه افرادی که بر اثر اخلاص در نیت و عمل، بخش پنهان زندگی‌شان بسیار گسترده‌تر از قسمت آشکار و ظاهر آن است. مرحوم "علی اکبر ابوترابی فرد" از خیل این بزرگواران است که نام وی برای آزادگان معنای خاصی دارد.

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


سه شنبه 22/5/1387 - 15:41 - 0 تشکر 51925

سید آزادگان

وی در سال 1318 هجری شمسی در شهر مقدس قم و در خانواده‌ای که همگی اهل علم و تقوا و از اساتید معروف حوزه عملیه بودند، دیده به جهان گشود. در حالی که دایی‌اش بسیار اصرار داشت "علی اکبر" را با هزینه خود برای ادامه تحصیل به آلمان بفرستد، پس از پایان تحصیلات ابتدایی و دبیرستان و کسب دیپلم، با هدایت پدرش به تحصیل در حوزه علمیه قم مشغول شد. این اصرارها به حدی بود که وی سرانجام مجبور شد، برای رهایی از آنها از قم به مشهد رفته، در حوزه علمیه این شهر مشغول به تحصیل شود. هرچند در آنجا هم پس از مدتی دایی‌اش به سراغ او آمد و باز هم بر خواسته خود پای فشرد، اما "علی‌ اکبر" به امام رضا(ع) متوسل شد و از ایشان خواست که به نحو مطلوب به این ماجرا پایان دهد

.
"
علی اکبر" چند سالی برای تحصیل به نجف اشرف رفت و در آنجا در درس امام خمینی(ره) شرکت کرد و در همان ایام در امر چاپ و ارسال اعلامیه‌های امام(ره) فعالیت می‌کرد، تا اینکه یک بار در حالی که همراه خود یک کیف حاوی اعلامیه داشت، در مرز خسروی دستگیر و به زندان کمیته مشترک منتقل شد.


پس از زندان، فعالیت‌های خود را در کنار شهید "علی اندرزگو" پی گرفت و علاوه بر مبارزات سیاسی، به سازماندهی جهاد مسلحانه همت گماشت و برای تحقق این امر، سفرهایی هم به لبنان انجام داد. او پس از پیروزی انقلاب، مسؤولیت کمیته انقلاب اسلامی قزوین را به عهده گرفت.


"علی اکبر" در نخستین روزهای آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، با پوشیدن لباس رزم در کنار شهید "مصطفی چمران" در ستاد جنگ‌های نامنظم به فعالیت پرداخت، تا اینکه در روز 26 آذر سال 59، در حالی که کمتر از سه ماه از آغاز جنگ می‌گذشت، در تپه‌های "الله‌اکبر" به اسارت نیروهای بعثی درآمد.


وی که به همراه دو نفر از همرزمانش برای شناسایی به داخل مواضع عراق می‌رفتند، در حالی که کمتر از 200 متر با نیروهای عراقی فاصله داشتند، بر اثر اشتباه یکی از همراهان توسط عراقی‌ها شناسایی شده، مورد تعقیب قرار می‌گیرند. در این حین یکی از همراهان او زخمی می‌شود و "علی اکبر" که می‌توانست از مهلکه فرار کند، برای کمک به همراه زخمی خود در منطقه ‌ماند و اسیر بعثی‌ها شد.
عراقی‌ها پس از دستگیری "علی اکبر"، او را به بغداد منتقل، تحت شکنجه‌های بسیار شدید قرار ‌دادند. از سوی دیگر، در ایران شایع ‌شد که وی شهید شد و مجالس بزرگداشت بسیاری در سراسر کشور برای وی برگزار شد، در قزوین عزای عمومی اعلام شد و حتی بسیاری از مسؤولان عالی‌رتبه نظام برای خانواده وی پیام تسلیت فرستادند.


یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


سه شنبه 22/5/1387 - 15:43 - 0 تشکر 51926

 ادامه از پست قبل...

برگزاری این مراسم‌ها سبب شد تا عراقی‌ها پی به هویت او ببرند و او را 15 ماه در سلول انفرادی زیر شکنجه‌های توان فرسا از قبیل سوراخ کردن سر قرار دهند و حتی چندین بار او را تا پای چوبه دار بردند. اما هر بار در نتیجه استقامت و پایداری این شیر مرد مکتب عاشورا، عراق ها تسلیم شدند و وی را به جمع دیگر اسرا انتقال دادند.
"
علی اکبر" در دوران اسارت با رهبری حکیمانه خود، گام‌های مؤثری در جهت احقاق حقوق اسرا برداشت. بعثی‌ها برای اینکه از میزان اثرگذاری او بکاهند، دایما او را از اردوگاهی به اردوگاهی دیگر منتقل می‌کردند. اما حضور او در هر اردوگاه، باعث تقویت روحیه و ایمان دیگر اسرای می‌شد. سرانجام وی پس از 10 سال اسارت و تحمل رنج‌ها و سختی‌های بسیار، همراه با نخستین کاروان آزادگان وارد خاک میهن شد.


آزادی از زندان عراق و بازگشت به کشور از حجم کار و فعالیت او نکاست، بلکه پس از موفقیت در "جهاد اصغر" پا در میدان "جهاد اکبر" نهاد، او چند ساعت پس از آزادی و حضور در جمع خانواده خود، به منزل خانواده یکی دیگر از اسرایی رفت که هنوز آزاد نشده بود تا به آنان خبر سلامتی این اسیر را بدهد.


پس از آزادی، با حکم رهبر فرزانه انقلاب، نمایندگی ایشان در ستاد رسیدگی به امور آزادگان را به عهده گرفت و در این راه تلاش‌های بسیاری انجام داد. در کنار آن در مجلس چهارم و پنجم با رأی بالای مردم تهران به نمایندگی این شهر برگزیده شد و بار مسؤولیت خود را سنگین‌تر کرد. در این ایام، "ابوترابی" بیشتر وقت خود را صرف رسیدگی به وضع آزادگان، مستضعفان و فقرا کرد، به نحوی که خانواده او بیان می‌کنند که او را پس از آزادی از زندان عراق هم، چندان در خانه نمی‌دیدند.


او برای نخستین بار در کشور با برپایی دعای عرفه در مرز خسروی که نزدیک‌ترین نقطه به کربلا است، همت گمارد و هر ساله جمعی از عاشقان کربلا پای پیاده به سمت خسروی برای خواندن دعای عرفه می رفتند.


"
ابوترابی" همچنین هر سال همراه با جمعی از آزادگان با پای پیاده از حرم امام خمینی(ره) به سمت مشهد مقدس و زیارت حرم امام رضا(ع) حرکت می‌کرد و سرانجام در همین راه، در حالی که همراه با پدر خود و جمعی دیگر برای سرکشی به وضعیت چند خانواده آزاده به سمت مشهد در حرکت بود، در اثر تصادف و سقوط به دره جان به جان آفرین تسلیم حق شد.

یاران مردانه رفتند؛ اما هنوز تکبیر وفاداری‌شان از مناره‌های غیرت این دیار به گوش می‌رسد. یاران عاشقانه رفتند؛ اما هنوز لاله‌های سرخ دشت‌های این خاک به یمن آنان به پا ایستاده‌اند.

 انجمن فرهنگ پایداری


چهارشنبه 30/5/1387 - 6:8 - 0 تشکر 53055

با سلام و تشکر از سرکار خانم فال نیک

واژه اسارت همیشه منو یاد امام کاظم (ع) میندازه ایشون وقتی وارد زندان شدند می فرمایند: ( جمله ای با این مضمون) : که خدایا بخاطر اینکه اینجا رو خلوتی بین ما قرار دادی ازت تشکر می کنم.

می خوام بگم دنیا اردوگاه اسرایی بود که الان ما بشون میگیم شهید بله شهدا تنها کسانی بودند که اسارت از بند وجود رو به معنای واقعی حس کردند و تلاش کردند که خداوند با فضل و عنایت خودش اونا رو در جوار خودش آزاد کنه ماها هممون اسیریم اسیر دنیا اسارتی که به اشتباه ازش با افتخار یاد می کنیم.

اسیر گناهانمون هستیم اسیر ظواهر دنیا  واقعا چرا سعی نمی کنیم فرار کنیم چرا سعی نمیکنیم آزاد بشیم !!

یا علی

چهارشنبه 26/5/1390 - 18:0 - 0 تشکر 354382

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیك یا بقیة الله الاعظم

سلام

طاعات و عباداتتان مقبول درگاه الهی

گرامیباد 26مرداد ماه سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی

امام صادق(ع) فرمود:

آزاده در همه حال آزاده است. اگر بلا و سختی به او رسد، شکیبایی ورزد و اگر مصیبت‌ها بر سرش فرو ریزند، او را نشکنند، هرچند به اسیری افتد و مقهور شود و آسایش را از دست نهد و به سختی و تنگ‌دستی افتد.

چنان‌که یوسف صدیق امین، به بندگی گرفته شد و مقهور و اسیر گشت، ولی این همه به آزادگی او آسیب نرساند.

روز 26 مرداد 1369، میهن اسلامى، شاهد حضور کبوتران سبک‌بالی بود که پس از سال‌ها حضور در اسارتگاه‌ها، قدم به خاک پاک میهن اسلامى می‌گذاشت. قاصدک آزادی در چنین روزى، پیام‌آور رهایی بود. این کبوتران از بند رسته به آغوش گرم ملت خود برگشتن. میهن اسلامى، چراغانی بود و شعف و سروری وصف‌ناپذیر از حضور این رسولان انقلاب و جنگ، سراسر ایران را فرا گرفته بود.

آزادگان به محض ورود، بر خاک وطن بوسه زدن؛ سرزمینی که قدم به قدم آن با خون بهترین فرزندان این ملت تطهیر شده بود. اونها تونستن در سال‌های زجر و شکنجه و درد و بیماری جسمى، روح و روان خود رو حفظ کنن تا در بازگشت به میهن، در صحنه‌های مختلف اجتماعى، سرمشق و نمونه‌ای باشن برای همگان. تا در دوران سازندگى، ملت ما پرصلابت‌تر و مقاوم‌تر با دشمنان خود روبه‌رو بشه و مشکلات‌ رو با بردباری به منظور پیشرفت، ترقی و عظمت ایران اسلامی تحمل کنه.

آزادگان،‌با ایمان راسخ خود در برابر همه فشارهای جسمی و روحی دشمنان ایستادند و روابط اجتماعی جامعه کوچک اردوگاهی خود را بر پایه اخلاق حسنه بنا نهادند. آنها از شکنجه‌های مزدوران بعث هراسی به خود راه ندادند. آزادگان، صبورتر از سنگ صبور و راضی‌ترین افراد به قضای الهی بودند. اینان سینه‌هایی فراخ‌تر از اقیانوس داشتند و از همه جا و همه کس، بریده و به خدا پیوسته بودند.

آزاده نامیده شدند؛ چون از قید نفس و نفسانیات رها شده بودند. در این روز، ‌شکیبایی مادران، پدران، ‌همسران و فرزندان این آزادمردان به بار نشست و سال‌های نگرانی و شوق و دیدار به پایان رسید. وعده الهی تحقق یافت. «و بشر الصابرین». نه تنها استقامت آزادگان در اردوگاه‌های دژخیمان رژیم بعث، بلکه صبر و پایداری خانواده‌های این عزیزان، ستودنی است.

آزادگان دلاور و سرافراز، با الهام از مکتب انسان‌ساز اسلام و سیره ائمه اطهار و با درس گرفتن از زندگی انقلابی و حماسه‌ساز حضرت زینب(س) که اسوه صبر و پایداری بود، توانستند دوران دشوار اسارت را پشت سر نهند و شکوه مقاومت و سرافرازی را در صحیفه درخشان ایران اسلامی ثبت کنند. بی‌شک، سال‌ها محرومیت این سروقامتان تاریخ سبب شد که آنان امروز بیش از هر فرد دیگری در مسیر سبز پیروزی گام بردارند و الگو و افتخار میهن خویش باشند.

نسل امروز، زیستن در کنار کسانی را تجربه می‌کند که زندگی آنها ترجمان آزادگى، صبر، ایثار و مجاهدت است. کبوترانی که دیروز تا بلندای قرب محبوب رفتند و گرمی نفس شهادت را حس کردند و امروز، خاموش و بی‌ادعا در آبادانی و اعتلای میهن می‌کوشند.

اسارت بود که در بند کشیده شد و غربت بود که شکنجه را تحمل می‌کرد، آنگاه که شما را اسیر نامیدند. آنگاه که در جبهه دیگری جنگ در گرفت و معادله‌ها عوض شد، شمشیر با خون تلاقی کرد. با این حال، نابرابری آن‌گونه پیش نمی‌رفت که شلاق‌ها می‌خواستند.

قافله صبر و شکوه! این بار، بازمانده کدام خیمه‌های سوخته بودید که گوش باتجربه تاریخ، برای شنیدن خطبه‌های پیروزتان از همیشه شنواتر بود؟

مگر جز این است که حق‌جویان علوى، پیش از آن ثابت کرده بودند که بهای پیروزى، رنج و غربت است و آیندگان نام کسانی را به نیکی بر زبان خواهند آورد که در عین مظلومیت، سرافراز بمانند.

شما بودید که زمانه غلبه غل و زنجیر را به پایان رساندید و مبارزه را از وادی جسم و درد، دیوارها و زنجیرها و روزهای گرم و سرد، به سرزمین اندیشه و روحانیت آوردید.

شکست، سهم کسانی است که سرزمینی جز این دنیا ندارند و جز آنچه می‌بینند، باوری را نمی‌پذیرند. شکست، سهم کسانی است که از مرگ و بند می‌ترسند و مبارزه آنان برای نمردن و به بند در نیامدن است. شما برای جاودانگی مبارزه‌داشتید و اسارت را در بند کشیدید و غربت، طاقت شکنجه‌هاتان را نداشت.

قیصر امین‌پور

سراپا اگر زرد و پژمرده‌ایم

ولی دل به پاییز نسپرده‌ایم

چو گلدان خالی لب پنجره

پر از خاطرات تَرَک خورده‌ایم

اگر داغ دل بود، ما دیده‌ایم

اگر خون دل بود، ما خورده‌ایم

اگر دل، دلیل است، آورده‌ایم

اگر داغ، شرط است، ما برده‌ایم

اگر دشنه دشمنان، گردنیم

اگر خنجر دوستان، گُرده‌ایم

گواهی بخواهید، اینک گواه

همین زخمی‌هایی که نشمرده‌ایم

دلی سربلند و سری سر به زیر

از این دست، عمری به سر برده‌ایم

پایگاه حوزه

اللهم عجل لولیك الفرج


 

الهی به حق فاطمه ،عجل لفرج مولانا صاحب الزمان

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.