• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4707)
يکشنبه 29/5/1391 - 3:5 -0 تشکر 518947
سلامت از دیدگاه اسلام

چطور در ماه رمضان ورزش کنیم؟

 


ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل می‌کند. همچنین ورزش علاوه بر تاثیر مثبت بر توانایی‌های جسمانی، سهم زیادی در افزایش قدرت یادگیری و توانایی‌های ذهنی انسان دارد.

 


پیاده روی

از آنجا که امسال نیز ماه مبارک رمضان با تابستان همزمان شده است، روزه‌داران باید قدری بیشتر مراقب حفظ سلامت خود باشند. چراکه ممکن است علاوه بر روزه‌داری، گرمای هوا نیز انجام فعالیت‌های جسمی روزانه از جمله ورزش را با مشکل مواجه ‌کند. اما اگر شما هم به ورزشی منظم و مرتب عادت داشته‌اید ، شاید نخواهید که یکباره تمام فعالیت‌های خود را متوقف کنید.

 

ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل می‌کند. همچنین ورزش علاوه بر تاثیر مثبت بر توانایی‌های جسمانی، سهم زیادی در افزایش قدرت یادگیری و توانایی‌های ذهنی انسان دارد.

 

اما چگونه باید در طول این ماه ورزش را ادامه داد؟

تداوم ورزش، راهی مناسب برای سلامت و لذت بردن بیشتر از این ماه است. اگر فرد اصول تغذیه‌ای صحیح را رعایت کند، می‌تواند در کنار روزه‌داری به ورزشی منظم و ملایم نیز بپردازد و این‌گونه سلامت جسمی خود را تامین نماید.

در ضمن این نکته مهم را در نظر داشته باشید که قطع تمامی فعالیت‌ها به مدت یک ماه، ممکن است قدرت و استقامت قلبی ـ عروقی شما را با مشکل مواجه ‌سازد.

نکته مهم آن است که در این ماه به ورزش ادامه دهید. ثبات و تداوم فعالیت بدنی، عنصری کلیدی برای حفظ سلامت و تناسب اندام است که نباید فراموش شود
1- شدت ورزش خود را کاهش دهید.

برای جلوگیری از ضعف قوای جسمانی در ماه رمضان باید از انجام حرکات سنگین ورزشی اجتناب کرد. فعالیت زیاد فرد روزه دار در ماه رمضان، به صرف انرژی بیشتر و افزایش تعریق طی ساعات روز منجر می شود که می‌تواند موجب عطش فراوان و افت فشارخون فرد شود.

با کاهش شدت برنامه ورزشی، می‌توانید فعال بمانید و در عین حال انرژی خود را از دست ندهید. به عنوان مثال اگر همیشه می‌دویدید ، آن را به پیاده‌روی سریع تبدیل کنید، یا اگر همیشه به مدت یک ساعت ورزش می‌کردید، زمان آن را (بسته به قدرت جسمانی خود) به 30 تا 45 دقیقه کاهش دهید.

 

2- تداوم در فعالیت‌های بدنی مهم است.

نکته مهم آن است که در این ماه به ورزش ادامه دهید. ثبات و تداوم فعالیت بدنی، عنصری کلیدی برای حفظ سلامت و تناسب اندام است که نباید فراموش شود.

با این‌که شاید در ماه مبارک رمضان، فرصت زیادی برای ورزش و انجام تمرینات بدنی نباشد، اما همین 20 دقیقه فعالیت هم کمک زیادی به حفظ سلامت و وزن مناسب می‌کند و این گونه پس از ماه رمضان برگشتن به برنامه ورزشی عادی ساده‌تر خواهد بود.

لازم نیست که یک ساعت تمام و به همان شدت سابق ورزش کنید، فقط همان‌قدر که می‌توانید تلاش کنید تا در طول این ماه نیز تداوم برنامه ورزشی را حفظ کرده باشید.

 

3- زمان مناسبی را برای ورزش انتخاب کنید.

به جای این‌که هر زمان راحت بودید ورزش کنید، زمانی را انتخاب کنید که بیشترین میزان انرژی را دارید و ورزش لطمه‌ای به روزه شما نمی‌زند.

شاید راحت‌تر باشید اگر 20 دقیقه زودتر از خواب بلند شوید و قبل از خوردن سحری ورزش کنید؛ گروهی نیز ممکن است ترجیح بدهند پس از وعده افطار ورزش کنند. اما به یاد داشته باشید که بلافاصله بعد از مصرف غذا نباید ورزش کرد.

بهترین وقت شروع ورزش دو تا سه ساعت بعد از صرف افطار است. فاصله بین غذاخوردن و ورزش کردن باعث می‌شود تا بدن فرصت هضم غذا را پیدا کرده و خون به راحتی در عضلات جریان یابد

پس به میزان انرژی خود در طی روز دقت کرده و زمان مناسب را پیدا کنید.

هر زمان از شبانه‌روز که شما بتوانید بدون لطمه به روزه و احساس خستگی ورزش کنید، همان زمان مناسب خواهد بود.

 

4- ورزش مناسبی را انتخاب کنید.

بهترین ورزش در طول ماه رمضان، شنا و پیاده روی و ورزش‌های هوازی پس از صرف افطار است، چرا که از گرفتگی عضلات پیشگیری می‌کند.

ورزش‌های تفریحی، ملایم و با نشاط (به ویژه تمرینات هوازی) موجب تسریع گردش خون می‌شوند. بدین ترتیب خون و در نتیجه اکسیژن بیشتری به مغز می‌رسد و شادابی و نشاط را در ورزشکاران روزه‌دار به دنبال دارد و ذهن را برای یادگیری و تمرین، خلاق تر می‌کند.

این امر تنها منحصر به نوجوانان و جوانان نمی‌شود، بلکه در بزرگسالان نیز صادق است.

به انواع ورزش‌هایی که به طور مستمر و طولانی مدت (بیش از 2 دقیقه) طول می‌کشند و ضربان قلب در هنگام تمرین، کمتر از 70 درصد حداکثر ضربان قلب است تمرینات هوازی گفته می‌شود.

پیاده روی، دوی نرم، دوی استقامت، شنا و دوچرخه سواری، استفاده از تردمیل و دوچرخه ثابت جزء ورزش های هوازی هستند.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 3:6 - 0 تشکر 518948

کدام سالمندان نمی‌توانند روزه بگیرند؟





وقتی سنمان بالا می‌رود، ترموستات تشنگی بدنمان خراب می‌شود و پیام تشنگی مانند قبل مخابره نخواهدشد. در نتیجه کمتر آب می‌خوریم و این یعنی بر هم خوردن تعادل بدن و به خطر افتادن سلامت.





پیرمرد

هر وقت پدربزرگم ناراحت و غمگین یک گوشه می‌نشست و از پیری و تنهایی‌اش می‌نالید، دستش را می‌گرفتم و می‌گفتم: «بابا جون! سالمند شدن یک موفقیت است، این لطف خداست که بر همه سختی‌ها و بیماری‌ها و مشکل‌ها پیروز شدی و به این دوره رسیدی.»


فکر نمی‌کردم یک روز از همین حرف‌ها برای توجیه خودم استفاده نماید و بر تصمیمش برای روزه‌داری پافشاری کند.



می‌گفت: «مگه نه اینکه لطف خدا شامل حالم شده، دلم می‌خواد عبادتش را بکنم و روزه بگیرم. به من چه کار دارید؟ شما یک توجیه منطقی بیاورید که روزه‌ برای من سالمند خطرناک است. مگر سالمندی یه جور بیماری است که مرا به دلیل آن محدود می‌کنید؟»


هیچ پاسخی برایش نداشتم تا اینکه رمضان پارسال سرش گیج رفت، افتاد زمین و کارش به اورژانس و بیمارستان کشید. حالا یک عالمه حرف دارم و هشدار به سالمندان عزیزی که می‌خواهند روزه بگیرند.



شاید خواندن صحبت‌هایم با خانم دکتر پریسا طاهری، متخصص طب سالمندان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت در مورد این موضوع خالی از لطف نباشد.



آیا تا به حال با سالمندانی مانند پدربزرگ من که از هر نظر سالم‌اند و در اثر افت قندخون، دچار حادثه می‌شوند، برخورد داشته‌اید؟


بله، کم نیستند سالمندانی که به دلیل مصرف‌نکردن مایعات دچار کاهش آب بدن می‌شوند، یا در اثر افت‌ قندخون و بر هم خوردن تعادل آب و الکترولیت‌های بدن سطح هوشیاری‌شان کاهش می‌یابد و سرشان گیج می‌رود و به دلیل نداشتن تعادل، دچار حوادثی مانند سقوط می‌شوند یا حتی جان خود را از دست می‌دهند.


در واقع احساس سرگیجه و سبک‌شدن سر به خصوص در سالمندان، علامتی است که باید جدی گرفته شود و بلافاصله فرد سالمند روزه‌اش را افطار کند و مایعات و موادقندی بخورد، اما بیشتر افراد گمان می‌کنند این حالت گذراست و سعی می‌کنند ساعت‌های باقیمانده تا اذان را تحمل کنند که این بدترین اشتباه است، چون سلامت فرد را به مخاطره می‌اندازد.



آیا اطرافیان سالمند باعث می‌شوند او این رفتار را بکند؟


بله، ما به آنها می‌گوییم چون تو پیر شدی، نمی‌توانی روزه بگیری در حالی که سالمندی بخشی از زندگی ماست و یک سالمند باید آزادانه هر چه حس می‌کند در توانش است، انجام دهد. ‌خواه این موضوع شرکت در یک مسابقه ورزشی باشد، یا کلاس آموزشی خاص یا احساس نیاز به عبادتی مانند روزه. این تصمیم شخصی اوست که خود را محک بزند و ببیند آیا توان روزه‌داری و تحمل تشنگی در ساعت‌های طولانی را دارد یا نه؟


این درست همان کاری است که جوان‌ها هم انجام می‌دهند و کسی هم خرده نمی‌گیرد.



اگر سالمند سالم است و هیچ بیماری مزمنی و دیابت و فشارخون ندارد و از نظر پزشک می‌تواند روزه‌ بگیرد، چه اشکالی دارد با رعایت نکته‌هایی این کار را انجام دهد؟


مطمئنم اگر حس استقلال سالمند در تصمیم‌گیری از او گرفته نشود، خودش بهترین فردی است که می‌تواند توانایی‌اش را محک بزند که برای این ورزش یا این کار خاص ساخته شده یا نه یا از عهده‌اش برنمی‌آید.


اگر در آن سطح از سواد است که دلایل علمی را می‌پذیرد، برایش تغییرات طبیعی مخصوص این دوره را توضیح دهید و علایم هشداردهنده را که باید در صورت وقوع آنها افطار کند، یادآور شوید.



حالا این توجیه علمی که می‌فرمایید چیست؟


وقتی سنمان بالا می‌رود، ترموستات تشنگی بدنمان خراب می‌شود و پیام تشنگی مانند قبل مخابره نخواهدشد. در نتیجه کمتر آب می‌خوریم و این یعنی بر هم خوردن تعادل بدن و به خطر افتادن سلامت. باید به سالمند گفت: «شما به دلیل این حالت و به دلیل عوارض داروهای مختلفی که مصرف می‌کنید باید بیشتر آب بنوشید و منتظر احساس تشنگی نباشید. باید 6 تا 8 لیوان آب در روز بنوشید و اگر مشکل کلیوی در میان باشد، بیشتر از این هم باید آب نوشید.»


توجیه بعدی اینکه بیشتر ما در وعده افطار و سحر، فیبر (سبزی و میوه خام) کافی مصرف می‌کنیم اما افراد سالمند به دلیل مشکلات دهان و دندان تمایلی به مصرف فیبر ندارند. این موضوع و کم‌آبی مساوی می‌شود با مشکل یبوست در سالمندان.



به نظر شما کدام سالمندان بهتر است روزه نگیرند؟


نمی‌توان به این سوال به طور کلی جواب داد، چون همه افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری خاصی تحت درمان هستند، چه جوان و چه مسن، باید قبل از شروع ماه رمضان به پزشک مراجعه کنند تا اگر زمان داروهایشان قابل‌تغییر باشد، پزشک با توجه به نوع بیماری، نوع دارو و شدت بیماری، تصمیم می‌گیرد صلاح بیمار چیست و می‌توان آنها را دو وعده‌ای کرد یا نه. اما نباید به پزشک اصرار کرد دوز داروها را برای ایجاد امکان روزه گرفتن کم و زیاد کند، چون یک سالمند دیابتی یا کسی که پرفشاری خون دارد، با تلاش پزشک، در شرایط مناسب قرار گرفته و حیف است ریسک این را بپذیرند که قند یا فشار به کنترل درآمده شان، دوباره از نظم خارج شود. ساعت‌های روزه‌داری طولانی است، فصل فصل گرمی است و امکان از دست دادن آب بدن برای کسانی که دارو مصرف می‌کنند، بالاست.



حرف آخر؟


به همه سالمندان توصیه می‌کنم در این ماه گرم ترجیحا، از منزل خارج نشوند چون گرمازده می‌شوند و کم آبی بدن برای این گروه خطرناک است. از همه بدتر اینکه ریزگردها در تهران و برخی شهرهای دیگر واقعا مضر هستند.


اگر کار اضطراری دارید، حتما یک بطری آب همراه ببرید و قبل از 10 صبح یا بعد از 4 بعدازظهر کارتان را انجام دهید و حتما ماسک بزنید.


سالمندانی که راننده تاکسی و در معرض آفتاب هستند، حتما علایم هشدار را بشناسند و در صورت ناراحتی‌های ذکر شده، روزه‌شان را افطار کنند.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 3:6 - 0 تشکر 518949

رمضان شیرین برای بیماران قندی





بهتر است افراد مبتلا به دیابت قبل از روزه‌داری، آمادگی لازم برای این کار را کسب کرده و پیش از شروع ماه رمضان، قند خونشان را در محدوده طبیعی کنترل کنند، چراکه اگر قند خون در حد طبیعی کنترل نشده باشد، فرد دیابتی هم نمی‌تواند روزه بگیرد.





روزه و دیابت

وقتی ماه رمضان فرا می‌رسد، مردم هم بیش از پیش تلاش می‌کنند عادات ناپسند را کنار گذاشته و رفتارهای خوب را در وجودشان پرورش دهند. این گونه رفتارها می‌تواند با تمرکز بر ذهن و جسم ایجاد شده و با تمرین و تکرار ادامه یابد.



همه ما می‌توانیم از این فرصت در وجوه مختلف زندگی بهره بگیریم و به یقین، یکی از این موارد که بر آن تاکید هم شده، توجه به سلامت جسم است.



دیابتی‌ها نیز یکی از گروه‌هایی هستند که باید به این مساله توجه داشته باشند. پس لازم است پیش از آغاز ماه رمضان و روزه‌داری ضمن مشورت با پزشک خود، نکات خاصی را نیز رعایت کنند.



دکتر اسدالله رجب، رییس انجمن دیابت ایران با اشاره به این ‌که دیابتی‌هایی که می‌خواهند روزه بگیرند باید با برنامه و آمادگی این کار را انجام دهند، می‌گوید:


«بهتر است افراد مبتلا به دیابت قبل از روزه‌داری، آمادگی لازم برای این کار را کسب کرده و پیش از شروع ماه رمضان، قند خونشان را در محدوده طبیعی کنترل کنند، چراکه اگر قند خون در حد طبیعی کنترل نشده باشد، فرد دیابتی هم نمی‌تواند روزه بگیرد.



مقدار قند خون طبیعی در بیمار دیابتی 60 تا 140 است و توصیه می‌شود میزان قند خون ناشتای فرد دیابتی بین 90 تا 130 بوده و دو ساعت پس از صرف غذا نیز قندشان بیش از 180 نباشد. با این توضیح اگر قند خون فرد در این محدوده‌ قرار نداشته باشد، نمی‌تواند روزه بگیرد و ابتدا باید این مشکل را برطرف کند.



روزه‌داری برای بیمارانی که تحت درمان با انسولین هستند توصیه نمی‌شود



افراد مبتلا به دیابت که قند خونشان بیشتر از حد طبیعی است، بیمارانی که دچار عوارض دیررس دیابت مانند مشکلات چشمی یا قلبی عروقی هستند و همچنین کسانی که در کنار دیابت، فشار خون بالایی نیز دارند بهتر است روزه نگیرند.


افراد دیابتی که از آموزش‌های لازم برخوردار شده‌اند بخوبی قادرند تشخیص دهند آیا می‌توانند روزه بگیرند یا خیر.



روزه‌داری برای بیمارانی که تحت درمان با انسولین هستند توصیه نمی‌شود، اما در صورتی که چنین افرادی تمایل زیادی به روزه گرفتن داشته باشند، حتما باید ابتدا با پزشک معالج مشورت کرده و در شرایطی خاص زیر نظر پزشک می‌توانند روزه بگیرند.»



روزه‌داری و درمان با داروهای خوراکی دیابت


علاوه بر دیابتی‌هایی که با انسولین درمان می‌شوند، گروهی از بیماران هم از داروهای پایین‌آورنده قند خون استفاده می‌کنند. بنابراین لازم است شرایط روزه‌داری برای این گروه از بیماران نیز توضیح داده شود.



دکتر رجب در مورد این بیماران می‌گوید:


«لازم است این افراد با پزشک معالج خود مشورت کنند؛ در واقع اگر قند خون‌ آنها در حد طبیعی کنترل شده و همچنین دچار افزایش وزن نیز باشند، روزه‌داری حتی می‌تواند به کنترل قند خونشان‌ کمک کند.



بیمارانی که از داروهای خوراکی استفاده می‌کنند، باید دقت داشته باشند در صورت روزه‌داری میزان داروها هم تغییر می‌یابد و به همین دلیل توصیه می‌شود حتما با مراجعه به پزشک و زیر نظر او، مقدار مناسب دارو را مصرف کنند


روزه‌داری نه‌تنها موجب کاهش کالری دریافتی می‌شود، بلکه حتی شیوه زندگی افراد را نیز تغییر خواهد داد؛ به طوری که افراد در روزهای معمول سه تا پنج وعده غذا مصرف می‌کنند و در ماه رمضان طی روز اصلا غذایی نمی‌خورند. بنابراین کاملا طبیعی است که میزان داروی مصرفی هم باید تغییر کند.»



کنترل بهتر قند خون با روزه


گروهی از بیماران دیابتی بدون دارو و با استفاده از رژیم غذایی مناسب و فعالیت جسمی، قند خونشان را کنترل می‌کنند که طبق نظر متخصصان، روزه‌داری زیر نظر پزشک معالج برای این گروه از افراد مناسب است.



دکتر رجب نیز با اشاره به بیمارانی که از دارو استفاده نمی‌کنند، توضیح می‌دهد:


«روزه‌داری برای افرادی که با تغذیه مناسب و فعالیت جسمی، قند خونشان را کنترل می‌کنند می‌تواند به کنترل بهتر قند خون کمک کرده و در این زمینه موثر باشد. در واقع پس از گذشت هشت ساعت که فرد روزه‌دار غذایی مصرف نمی‌کند، بدن برای تامین گلوکز مورد نیاز از ذخایرش استفاده می‌کند؛ به طوری که ابتدا از ذخایر قندی کمک می‌گیرد سپس از ذخایر چربی و به همین دلیل ممکن است وزن فرد کاهش یابد.


کاهش وزن عامل موثری برای کنترل بهتر قند و همچنین فشار خون به حساب می‌آید و می‌توان گفت روزه گرفتن برای این گروه از بیماران دیابتی مناسب است.»




مراقب تغذیه خود باشید

با این‌که در ماه رمضان معمولا تعداد وعده‌های غذایی کاهش می‌یابد، ولی متأسفانه در ایام روزه‌داری، به علت کاهش فعالیت جسمی و همچنین پرخوری، افراد زیادی با مشکل افزایش وزن روبه‌رو می‌شوند. بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند هر دو تا سه روز یک بار وزن خود را اندازه‌گیری کنید تا بموقع از بروز این مساله پیشگیری شود.



هنگام افطار، ناگهان مقدار زیادی غذا نخوردید و افطار را در دو یا سه نوبت میل کنید



دکتر رجب درباره انتخاب مواد غذایی مناسب در ماه رمضان به بیماران دیابتی توصیه می‌کند:

«هنگام سحر بهتر است از غذاهایی استفاده کنید که بیشتر حاوی موادغذایی دیرجذب و کربوهیدرات‌ها باشد؛ به عنوان نمونه نان، برنج و... انتخاب مناسبی است.


علاوه بر این، مصرف مقدار کافی میوه و سبزیجات را نیز فراموش نکنید، چون این خوراکی‌ها فیبر زیادی داشته و به همین دلیل موجب می‌شود قند خون دیرتر افزایش یابد.


میوه‌ها و سبزیجات نیز حاوی مقداری آب است، ولی مصرف مقدار کافی مایعات را نیز نباید نادیده بگیرید.


پرخوری هنگام افطار کار اشتباهی است. بهتر است هنگام افطار از موادغذایی شیرین و شیرینی‌هایی مانند زولبیا، بامیه، حلوا و... کمتر استفاده شده یا اصلا آنها را مصرف نکنید.


همچنین خوب است هنگام افطار، ناگهان مقدار زیادی غذا نخورده و افطار را در دو یا سه نوبت میل کنید. در طول این ماه، مصرف غذاهای پرچرب را نیز کاهش دهید و فعالیت جسمی را فراموش نکنید.


هنگام روزه‌داری هم حتما باید قند خونتان را کنترل کنید و بویژه به یاد داشته باشید حدود ساعت 1 تا 3 بعدازظهر ، قند خون نباید کمتر از 70 میلی‌گرم درصد باشد.»

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 3:6 - 0 تشکر 518950

روزه‌داری و بیماری‌های گوارشی و کبدی





وقتی ماه رمضان با گرمای تابستان همراه می‌شود، تشنگی و کم آبی بدن بیشتر از گرسنگی اهمیت می‌یابد و به‌همین دلیل لازم است نکاتی را در این زمینه به خاطر بسپاریم تا روزهای گرم و طولانی ماه رمضان هر چه راحت‌تر سپری شود و مشکلی نیز برای ما ایجاد نشود.





دستگاه گوارشی

بسیاری از افراد تصور می‌کنند نخوردن غذا در طی روزه داری، موجب بروز بیماری‌های مختلف شده و سلامت دستگاه گوارش را به‌خطر می‌اندازد، در حالی‌که متخصصان تاکید می‌کنند کم‌آبی بدن مساله‌ای است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.



در مواردی که کم‌آبی موجب تشدید بیماری‌های گوارشی می‌شود، فرد باید با مشورت پزشک معالج روزه بگیرد.



به عنوان نمونه هنگام ابتلا به اسهال شدید یا در بیماری‌های کبدی پیشرفته مانند سیروز و بخصوص برای افرادی که از داروهای ادرارآور (دیورتیک) استفاده می‌کنند، حتما باید قبل از روزه‌داری با پزشک مشورت کرد.



روزه‌داری موجب تشدید بیماری‌های دستگاه گوارش مانند ریفلاکس (برگشت اسید معده به مری) و سندرم روده تحریک‌پذیر نمی‌شود و حتی در مواردی ممکن است این بیماری‌ها طی این ماه بهبود یابد.



کولیت التهابی روده نیز یکی از مشکلات شایع گوارشی است که اگر بیماری فعال نباشد، روزه گرفتن بلامانع است، ولی در صورتی که بیمار دچار علائم فعال بیماری مانند خونریزی یا اسهال باشد، توصیه می‌شود از روزه‌داری خودداری کند.



اگر سنگ کیسه صفرا بدون علامت باشد نیز روزه‌داری موجب تشدید یا بزرگ‌شدن آن نمی‌شود. به همین دلیل روزه‌ گرفتن برای افرادی که سنگ کیسه صفرا بدون علامت دارند، منعی ندارد.



کم‌آبی بدن بسیاری از بیماران گوارشی را با مشکل روبه‌رو خواهد کرد، بخصوص کسانی که دچار یبوست هستند باید این مورد را در نظر داشته باشند



با کم‌آبی بدن مقابله کنید

وقتی ماه رمضان با گرمای تابستان همراه می‌شود، تشنگی و کم آبی بدن بیشتر از گرسنگی اهمیت می‌یابد و به‌همین دلیل لازم است نکاتی را در این زمینه به خاطر بسپاریم تا روزهای گرم و طولانی ماه رمضان هر چه راحت‌تر سپری شود و مشکلی نیز برای ما ایجاد نشود.



بهتر است با یک لیوان آب ولرم یا چای کمرنگ همراه با عسل یا خرما افطار کنید. همچنین خوردن یک کاسه سوپ ساده سبزی‌ها نیز انتخاب مناسبی است تا املاحی که طی روزه‌داری از دست رفته اند، جبران شود.



بهتر است میان افطار و شام یک ساعت فاصله باشد و شام نیز مانند روزهای معمول گذشته تهیه و صرف شود. بنابراین می‌توان برای شام از برنج یا نان، گوشت یا حبوبات و سالاد همراه با روغن زیتون استفاده کرد.


در ضمن، یادتان باشد در فاصله شام تا سحر از میوه‌های آبدار و مایعات نیز به اندازه کافی استفاده کنید.



کم‌آبی بدن یکی از موضوعاتی است که بسیاری از بیماران گوارشی را با مشکل روبه‌رو خواهد کرد و بخصوص کسانی که دچار یبوست هستند باید این مورد را در نظر داشته باشند.



بیماری‌های کبدی و روزه‌داری


زمانی که فرد به بیماری کبدی مبتلاست، بر اساس مشکلش باید در مورد روزه‌داری او تصمیم گرفته شود؛ به عنوان مثال اگر فردی با هپاتیت حاد روبه‌روست، با توجه به شرایطش بهتر است روزه نگیرد، ولی در مورد هپاتیت‌های مزمن معمولا منعی برای روزه‌داری وجود ندارد، مگر این‌که بیمار از داروهای خاصی استفاده کند که باید با نظر پزشک معالج در این مورد تصمیم گرفته شود.



به بیماری مزمن کبدی، سیروز گفته می‌شود. اگر با سیروز کنترل شده روبه‌رو باشیم، فرد با نظر پزشک معالج می‌تواند روزه بگیرد، ولی اگر فرد به سیروز کنترل نشده یا بیماری پیشرفته کبدی مبتلا باشد، ممکن است روزه‌داری موجب بروز مشکلاتی شده و در نتیجه شاید طبق نظر پزشک معالج توصیه شود از روزه‌داری خودداری کند.


what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 3:7 - 0 تشکر 518951

روزه زخم معده نمی آورد





روزه‌داری احتمال ابتلا به زخم اثنی‌عشر یا زخم‌معده را افزایش نمی‌دهد، ولی رعایت رژیم غذایی مناسب طی روزه‌داری موجب می‌شود علائم گوارشی مانند سوءهاضمه، نفخ و یبوست کمتر شود.




دل درد

برخی از مردم تصور می کنند که با گرفتن روزه، به بیماری زخم معده مبتلا می شوند، در حالی که این تصور اشتباه است. روزه داری هیچگاه منجر به بروز زخم معده در افراد نمی شود.



همچنین افرادی که مبتلا به زخم معده هستند نیز با گرفتن روزه، هیچگونه مشکلی برایشان پیش نمی آید و وضعیت بیماری شان وخیم نمی شود.



روزه هیچ تاثیر منفی در پیشرفت بیماری های گوارشی ندارد.



روزه‌داری احتمال ابتلا به زخم اثنی‌عشر یا زخم‌معده را افزایش نمی‌دهد، ولی رعایت رژیم غذایی مناسب طی روزه‌داری موجب می‌شود علائم گوارشی مانند سوءهاضمه، نفخ و یبوست کمتر شود.



اگر بیماران مبتلا به زخم معده و حتی کسانی که از ناراحتی سوء هاضمه رنج می برند، ‌داروهای خود را در ماه رمضان به موقع مصرف کنند، به آسانی می توانند روزه بگیرد.



بیماران مبتلا به رفلاکس نیز می‌توانند روزه بگیرند، ولی باید هنگام سحر داروی خود را مصرف کنند. در بیماری رفلاکس، اسید معده به مری بر می گردد و به اصطلاح، فرد ترش می کند.



گروه بسیار کمی از بیماران هستند که زخم هایی در معده دارند که با گرسنگی بیش از اندازه، دردشان بیشتر می شود که گرفتن روزه به آنان توصیه نمی شود.



بیشتر دردهای گوارشی هنگام روزه داری، با مصرف دارو در هنگام افطار تا سحر و پرهیز از مصرف غذاهای پر حجم و چرب، بهتر می شوند


به طور کلی در شرایطی که پزشک تشخیص می‌دهد بیمار دچار زخم فعال (درمان نشده) اثنی‌عشر یا معده است، چون روزه‌داری می‌تواند موجب خونریزی شود، بهتر است فرد روزه نگیرد. ولی در سایر موارد مانند زخم‌هایی که درمان شده یا سوءهاضمه و ورم معده (گاستریت)، روزه‌داری با نظر پزشک بلامانع است.



فردی که به بیماری‌های گوارشی مبتلاست، حتما باید قبل از شروع ماه رمضان برای درمان به پزشک مراجعه کرده و با مشورت او داروهایش را حتما هنگام سحر و افطار مصرف کند.



بر اساس علائم گوارشی فرد، غذاهای محرک مانند فست فودها و سس‌ها و همچنین انواع نوشیدنی‌های گازدار و حبوبات طی ماه رمضان باید با دقت بیشتری مصرف شود.



بنابراین توصیه می‌شود افرادی که مشکل خاصی ندارند، روزه‌هایشان را بگیرند، ولی رژیم غذایی‌ را نیز با دقت بیشتری انتخاب و طی این ماه از پرخوری اجتناب کنند.



همچنین بعد از خوردن سحری بلافاصله نباید خوابید، به خصوص کسانی که بیماری گوارشی دارند. در غیر این صورت بهتر است شام را دیر بخورند، ولی سحری نخورند.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 2:4 - 0 تشکر 520934

مصرف قرص ضدبارداری در ماه رمضان خطر دارد





شاید باورتان نشود، اما همه ساله تعدادی از خانم‌‌ها هستند که در ایام ماه مبارک رمضان در بخش‌‌های مغز و اعصاب بستری می‌شوند! می‌دانید چرا؟ چون این عزیزان با مصرف قرص ضدبارداری به منظور ایجاد تاخیر در دوره ماهانه خود، شرایط لازم برای لخته شدن خون در مغزشان را فراهم می‌‌کنند. اگر شما با این گروه خانم‌‌ها آشنایی دارید، حتما هشدار متخصصان مغز و اعصاب را به آنها اعلام کنید.





قرص ضدبارداری


نظرتان راجع به مصرف قرص ضدبارداری در ماه رمضان چیست؟


متاسفانه هر سال در ماه مبارک رمضان، بخش‌های مغز و اعصاب از خانم‌هایی پر می‌شود که برای به تاخیر انداختن زمان قاعدگی خود، از قرص‌های ضد بارداری استفاده کرده‌اند و به یک اختلال مغزی تحت عنوان "ترومبوز سینوسی" دچار شده‌اند.


معنی این سینوس با آن معنی که در ذهن مردم است فرق می‌کند. منظور از این سینوس، ورید‌های مغز است که خون را از مغز خارج می‌کنند. وقتی چند تا از سیاهرگ‌های مغز بهم می‌پیوندند، یک حفره یا سیاهرگ بزرگ‌تر تشکیل می‌‌شود که به آن سینوس می‌گویند و نباید آن را با سینوس‌‌های بینی اشتباه گرفت.


از آنجایی که مغز در داخل جمجمه استخوانی قرار دارد، دارای یک محدودیت حجمی‌‌ است و میزان خون ورودی به مغز با مقدار خون در حال تخلیه از مغز باید در تعادل باشد، در غیر این صورت فشار داخل مغز به شدت بالا می‌رود. این مساله موجب اختلال تخلیه خون از مغز می‌شود. این بهم خوردن تعادل موجب تورم بافت مغز می‌شود.



چطور قبلا این مشکل وجود نداشته؟


قبلا وجود داشته است، اما در گذشته نه چندان دور، این مشکل با بیماری‌هایی مانند سکته مغزی، تومور مغزی و یا صرع اشتباه می‌شد.


اما امروزه با توجه به روش‌های تشخیصی بسیار دقیق مانند ام‌.آر.آی و ام.‌آر.ونوگرافی، ترومبوز سینوسی را به راحتی تشخیص می‌دهند.



لخته شدن خون در وریدهای مغزی در ایام ماه رمضان، در خانم هایی که قرص ضدبارداری مصرف می کنند بیشتر است


علل به وجود آمدن این مشکل چیست؟


بروز این اختلال به یک عامل خاص مربوط نمی‌شود، بلکه مجموعه‌ای از عوامل موجب بروز این بیماری می‌شود. موقعی که تمام عوامل لازم برای بروز بیماری در کنار هم وجود داشته باشند، این اختلال شروع به فعال شدن می‌کند.


یکی از این عوامل، میزان قدرت و سرعت انعقاد خون در افراد است. در برخی افراد، سرعت انعقاد خون به قدری زیاد است که خود آن، نوعی بیماری محسوب می‌شود. کمبود یا ازدیاد بعضی از فاکتور‌های خون و یا بعضی از بیماری‌‌ها می‌تواند سبب افزایش سرعت در انعقاد خون افراد شود. بعضی از افراد نیز به دلایل ژنتیکی نسبت به تسریع انعقاد خون مستعد هستند.


به عنوان عامل دوم می‌توان از جنسیت نام برد. بیماری ترومبوز سینوسی، در خانم‌‌ها بیشتر از آقایان دیده می‌شود که شاید مربوط به نوع هورمون‌های زنانه باشد.


نکته سوم اینکه، این بیماری در افراد چاق به‌خصوص خانم‌های چاق بیشتر دیده می‌شود.


نکته چهارم میزان آب موجود در بدن و خون است. هرچه مقدار آب موجود در خون بیشتر باشد، خون رقیق‌تر می‌شود و احتمال بروز این بیماری کمتر می‌شود. در شرایطی که فرد کمتر آب می‌نوشد و یا در جریان فعالیت زیاد عرق می‌کند، غلظت خون بیشتر شده و این افزایش غلظت، احتمال ایجاد لخته خون در سینوس‌های مغزی را افزایش می‌دهد.


بسیاری از دارو‌‌ها به دلایل مشخص یا غیر مشخص سبب افزایش سرعت انعقاد خون می‌شود. یکی از مهم‌ترین این دارو‌‌ها قرص‌های ضدبارداری است که خانم‌‌ها استفاده می‌کنند.



پس قرص‌‌‌ها به تنهایی سبب این اختلال نیستند؟


این قرص‌‌ها ممکن است که به تنهایی موجب این اختلال نشوند، اما وقتی چند عامل دیگر نیز در کنار آنها وجود داشته باشد، می‌تواند سبب ایجاد لخته در سینوس‌های مغزی شود.


مثلا این بیماری در تابستان بیشتر دیده می‌شود. چون هوای گرم موجب تعریق بیشتر و از دست رفتن آب بدن می شود.


از دیگر زمان‌هایی که این بیماری بیشتر بروز می‌کند، ماه رمضان است. بعضی از خانم‌‌ها برای انجام فرایض این ماه، از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند. از طرف دیگر به دلیل روزه‌داری آب بدن آنها کم می‌شود و شرایط به نفع بیماری مهیا می‌شود.


نکته دیگر اینکه به نظر می‌رسد مصرف نامنظم قرص‌های ضد بارداری تاثیر بیشتری در بروز این بیماری دارد. خانم‌هایی که هر ماه برای جلوگیری از بارداری از این قرص‌‌ها استفاده می‌کنند، ممکن است بدنشان با مواد موجود در این قرص‌‌ها سازگاری پیدا کرده باشد. اما خانمی‌‌ که یک مدت کوتاهی از این قرص‌‌ها استفاده می‌کند ممکن است بدنش با مواد موجود در این قرص‌‌ها سازگاری پیدا نکند و احتمال بروز بیماری را افزایش دهد.



مصرف نامنظم این قرص‌‌های ضدبارداری به همراه دیگر عوامل، سبب افزایش خطر ابتلا به تشکیل لخته خونی در سینوس‌های مغزی می شود


حتی از دیدگاه دینی هم منعی وجود ندارد و خانم‌‌ها می‌توانند درست مانند پیشینیان عمل کنند و بی‌جهت خود را به خطر نیندازند؟


بله، به خصوص امسال که ماه رمضان گرمی ‌را پیش‌رو داریم و ساعات روزه‌داری نیز طولانی است، از نظر متخصصان مغز و اعصاب، احتمال خطر بیشتری احساس می‌شود.


کسانی که قبلا با این مشکل مواجه شده‌اند، مطمئنا از جانب پزشک معالجشان توجیه شده‌اند. اما لزوم پیشگیری از بروز این بیماری در تمام خانم‌‌هایی که از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند، بسیار مهم است و این رسالت به عهده اصحاب رسانه است که با اطلاع‌رسانی همه جانبه، از بروز این اختلال در خانم‌‌ها پیشگیری شود.



لطفا علایم بیماری را هم بفرمایید؟


مهم‌ترین علامت پس از بروز لخته خون در سینوس‌‌ها، سردرد است که این سردرد می‌تواند خفیف تا شدید باشد.


یک سری از این بیماران علاوه بر سردرد ممکن است دچار تشنج شوند و یا ممکن است در قسمتی از بدنشان احساس ضعف کنند.


البته تشخیص این بیماری از سوی متخصص مغز و اعصاب به راحتی صورت می‌گیرد.


اما نکته مهم برای جلوگیری از بروز این بیماری در جمعیت خانم‌‌ها، یک اطلاع‌رسانی درست و همه‌جانبه است.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 2:4 - 0 تشکر 520936

گل‌ها را با چشم باز بو کنید





تحریک قشر بینایی مغز می‌تواند حس بویایی فرد را افزایش دهد. این یافته جالب که برای اولین ‌بار اثر متقابل میان بخش‌های حسی مغز را اثبات می‌کند، نشان می‌دهد همه ما به درجاتی از حس‌آمیزی مبتلا هستیم!





بوییدن گل

پژوهش تازه‌ای نشان می‌دهد تحریک قشر بینایی مغز با یک محرک الکتریکی می‌تواند حس بویایی فرد را افزایش دهد.


این یافته جالب که برای اولین‌بار چنین ارتباطی را میان بخش‌های گوناگون حسی مغز نشان می‌دهد، باعث خواهد شد محققان در شناخت کنونی خود، از پیچیدگی‌های زیست‌شناختی حواس گوناگون در مغز تجدیدنظر کنند.



کریستوفر پک از بخش عصب‌شناسی دانشگاه مک‌گیل و محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: "می‌دانیم که بخش‌های تخصصی متعددی در مغز ما وظیفه دریافت حواس گوناگون مانند چشایی، بویایی، بینایی و ... را به عهده دارند و ترکیبی از داده‌های دریافت شده توسط این مراکز است که درک ما را از جهان پیرامون شکل می‌دهد. اما چطور این اتفاق در مغز می‌افتد؛ به عبارت بهتر احتمال اثر گذاشتن یک حس روی حس‌های دیگر چقدر است؟


ما با تحریک حس بینایی به نتایج شگفت‌انگیزی رسیدیم و دیدیم که تحریک اندک این حس می‌تواند به حس بویایی برای درک بهتر بوها کمک کند و این نشان می‌دهد تأثیر متقابل حس‌ها در مغز از آنچه که تاکنون تصور می‌شده به مراتب بیشتر است و در همه انسان‌ها وجود دارد."



یوهان لندستورم از مرکز حواس شیمیایی مونل می‌گوید: "این تداخل حسی که می‌تواند با تحریک یک حس به تحریک خودبه‌خودی و غیرارادی حس دیگری منجر شود، به عنوان "هم‌حسی" یا "حس‌آمیزی" می‌شناسیم و می‌تواند در فرد باعث شود رنگ اعداد را ببیند، بوها را بشنود یا کلمات را بو کند، اما این تحقیق نشان می‌دهد تمامی ما انسان‌ها به درجاتی از این اختلال مبتلا هستیم."



تحریک حس بینایی می‌تواند به حس بویایی برای درک بهتر بوها کمک کند



به گزارش ساینس دیلی، این محققان برای انجام آزمون از TSM یا تحریک مغناطیسی جمجمه که به کمک آن می‌توان بخش خاصی از قشر مغز را به شیوه‌ای غیرتهاجمی تحریک کرد، استفاده کردند.

آن ها از داوطلبان خواستند قبل و بعد از تحریک قشر بینایی مغز، آزمون بویایی ثابتی را انجام دهند. از آن جا که TSM به دقت می‌تواند منطقه مغزی هدف را تحت‌تأثیر قرار دهد، بهبود حس بویایی افراد نشان می‌داد که تداخلی میان حس بینایی و بویایی وجود دارد.



جالب است بدانید این تداخل میان حس شنوایی و بویایی وجود نداشت و به همین دلیل محققان حدس می‌زنند این حس بینایی است که نقش مهمی را در ترکیب داده‌های حاصل از حواس دیگر بازی می‌کند و می‌تواند با تداخل، اثر آن ها را تقویت کند.


فکر نمی‌کنید از این به بعد بهتر باشد گل‌ها را با چشم‌های باز بو کنیم؟



تاثیر بو کردن گل ها بر تقویت حافظه


رایحه ی گل می تواند باعث تقویت حافظه و آرامش شود.


"بوها" مى توانند بر روند ساخته شدن هورمون ها، گرایش هاى شخصى، حرارت بدن، سطح هورمون ها، ساخته شدن انسولین، سوخت و ساز بدن، سطح هورمون استرس، هورمون هاى جنسى، سیستم دفاعى بدن، افکار و واکنش هاى آگاهانه اثر بگذارند.


بوییدن گل ها به ویژه گل رز جهت تقویت حافظه بسیار موثر است. محققان دریافته اند با بوییدن گل رز، قسمتی از مغز که متعلق به یادگیری است، تقویت می شود.


هم چنین تاکید می شود بوییدن گل ها هنگام خواب تاثیر بیشتری بر مغز خواهد گذاشت.



گل نرگس


اثرات بوییدن گل نرگس


الإمام الرضا علیه‏السلام :


وَلیشُمَّ النَّرجِسَ ؛ فَإِنَّهُ یأمَنُ الزُّکامَ ، وکذلِک الحَبَّةُ السَّوداءُ.


امام رضا علیه‏السلام :


گل نرگس ببویید؛ زیرا از زکام، ایمنى مى‏بخشد. همچنین است سیاه دانه.


فی بحار الأنوار : «ولا یؤخِّر شمّ النرجس ، فإنّه یمنع الزکام فی مدّة أیام الشتاء».طبّ الإمام الرضا علیه‏السلام ، صفحه 38 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 324 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 110 این متن در بحارالأنوار به این صورت آمده است: «بوییدن گل نرگس را به تأخیر نیندازید؛ زیرا که استشمام آن، از ابتلا به زکام در ایام زمستان، جلوگیرى مى‏کند.»



رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :


شُمُّوا النَّرجِسَ و لَو فِی الیومِ مَرَّةً ، و لَو فِی الاُسبوعِ مَرَّةً ، و لَو فِی الشَّهرِ مَرَّةً ، و لَو فِی السَّنَةِ مَرَّةً ، ولَو فِی الدَّهرِ مَرَّةً ؛ فَإِنَّ فِی القَلبِ حَبَّةً مِنَ الجُنونِ وَ الجُذامِ وَ البَرَصِ و شَمُّهُ یدفَعُها.


پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :


گُل نرگس را ببویید، هر چند در روز یک بار، هر چند در هفته یک بار، هر چند در ماه یک بار، هر چند در سال یک بار، و هر چند در همه عمر، یک بار؛ چرا که در قلب، هسته‏اى از دیوانگى، جذام و پیسى وجود دارد و بوییدن نرگس، آن را دور مى‏کند.


طبّ النبی صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم ، صفحه 10 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 299؛ تاریخ دمشق ، جلد 14 ، صفحه 36 ، حدیث 3368 عن شریح عن عنه صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم نحوه دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 270



محققان دریافته اند در مکان هایی که هوا توسط خودروها و صنایع آلاینده آلوده می شود گل ها تا 90 درصد بوی خود را از دست می دهند



گل درمانی

گل درمانی یکی از اعضای خانواده طب کل نگر است. گرچه این شیوه درمان در ایران چندان شناخته شده نیست، اما مزایای بسیاری برای افرادی که از آن استفاده می کنند، دارد.


با گل درمانی می توان سلامت روحی فرد را به او باز گرداند و به این ترتیب از طریق درمان روحی، درمان جسمانی نیز صورت می پذیرد.


این شیوه درمانی غالباً همراه با طب سوزنی فوق العاده خوب جواب می دهد.


گل درمانی می تواند فرد را از استرس، غم، ناامیدی، احساس گناه و سرزنش، شک و تردید، عدم اعتماد به نفس، بی حوصلگی، حسادت و بدبینی نجات دهد.


گل ها کاملاً سالم و بدون عوارض بوده و در واقع یک معجزه الهی هستند که با خود شعور الهی به همراه دارند. آن ها می توانند افراد سخت‌گیر و منتقد را به انسان هایی انعطاف پذیر و مهربان، انسان های خسته را به انسان های پرانرژی و افراد غمگین و مضطرب را به انسان هایی شاد و شجاع تبدیل کنند.


نام چند نمونه از این گل ها: گل mimulus، گل Cerato ، گل pine، گل Holly، گل Beech، گل Red chestnut



آلودگی هوا، بوی گل ها را از بین می برد


محققان آمریکایی اعلام کرده اند آلودگی هوا بر بوی گل ها تاثیر منفی دارد و موجب کاهش یا از بین رفتن بوی گل ها می شود.


هوای آلوده نه تنها بوی گل ها را کاهش می دهد، بلکه موجب اختلال در عملکرد و زندگی حشرات تغذیه کننده از گل ها می شود.


محققان دانشگاه ویرجینیا اعلام کرده اند، در هوای پاکیزه بوی گل ها تا هزار متر دورتر نیز توسط مشام بسیاری از حیوانات و حشره ها قابل تشخیص است. در صورتی که این بو در هوای آلوده تا 200 متر دور تر هم نمی رسد.


گفتنی است بوی گل ها در هوای آلوده توسط انسان به سختی استشمام می شود و به همین دلیل به نظر می رسد در شهرهای آلوده گل ها بو ندارند.


محققان میزان جریان بوی گل ها به وسیله جریان هوا و باد را مورد ارزیابی قرار داده اند و نتیجه گرفته اند در مکان هایی که هوا توسط خودروها و صنایع آلاینده آلوده می شود گل ها تا 90 درصد بوی خود را از دست می دهند.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 2:5 - 0 تشکر 520938

فواید طب سوزنی برای مشکلات بارداری و زایمان





از طب سوزنی در درمان افسردگی، تهوع و کاهش دردهای کمر و لگن در بارداری و یا تسهیل درد زایمان استفاده می شود.





طب سوزنی


طب سوزنی، افسردگی دوران بارداری را درمان می‌کند


نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که طب سوزنی می‌تواند افسردگی دوران بارداری را معالجه کند.


با توجه به این یافته، زنان بارداری که احتمالا دچار افسردگی می‌شوند، می‌توانند با مراجعه به متخصص و بهره‌گیری از طب سوزنی، این اختلال را در خود کاهش داده و یا حتی آن را معالجه کنند.


افسردگی دوران بارداری موضوع نگران کننده‌ای است، چون تاثیرات منفی هم روی مادر، هم روی نوزاد و همچنین روی تمام اعضای خانواده دارد.


متخصصان روی 150 زن باردار مبتلا به افسردگی تحقیق کردند. این محققان حدود یک سوم از این زنان را با طب سوزنی، یک سوم را با ماساژ تحت درمان قرار دادند و برای بقیه هم تظاهر به استفاده از طب سوزنی کردند.


هر گروه 12 نوبت، به مدت هشت هفته تحت درمان بودند.


در پایان این آزمایشات، محققان دریافتند زنانی که واقعا تحت درمان طب سوزنی قرار گرفتند، به میزان قابل توجهی از علائم افسردگی آن ها کاسته شد.


از آنجا که بسیاری از زنان باردار ترجیح می‌دهند در دوران بارداری به دلیل اثر سوء داروهای ضد افسردگی بر روی جنین از این داروها استفاده نکنند، لذا طب سوزنی می‌تواند جایگزین مناسبی برای درمان دارویی باشد.



نتایج یک بررسی نشان می‌دهد استفاده از طب سوزنی هیچ تأثیری در کاهش درد زایمان ندارد، اما در افزایش آرامش مادر قبل از زایمان موثر است



طب سوزنی در کاهش حالت تهوع دوران بارداری مؤثر است

با استفاده از طب سوزنی می توانیم یکی از شایع ترین اختلالات دوران بارداری که حالت تهوع و استفراغ است را درمان کنیم.


تهوع و استفراغ یکی از اختلالات شایع دوران بارداری است، افزایش عملکرد طحال و معده، تأثیرات غذایی، بی تجربگی، مصرف غذاهای چرب و سرد در ایجاد تهوع دوران بارداری مؤثر هستند.


ضعف طحال و معده یا اختلال در عملکرد معده نیز در انتقال و تغییر شکل زمانی که غذا خورده می شود، از دیگر دلایل تهوع است.


برای درمان باید نقاطی از طحال و معده را انتخاب کرد و جهت فعال کردن سوزن بزنیم.


حرکت دادن سوزن باعث جریان حقیقی عملکرد معده شده و ضعف طحال را برطرف می کند.



کمردرد بارداری


فایده طب سوزنی در بهبود درد کمر و لگن زنان باردار


نتایج بررسی پژوهشگران نشان می دهد، نوعی شیوه طب سوزنی در بهبود درد کمر و لگن زنان باردار موثر است.


نتایج بررسی پژوهشگران دانشگاه ییل درباره 159 زن باردار نشان می دهد استفاده از طب سوزنی به مدت یک هفته، درد ناحیه کمر و لگن را در زنان باردار به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.


بر پایه این بررسی، طب سوزنی در بهبود توانایی حرکتی زنان باردار نیز موثر است.


با توجه به محدودیت استفاده از طب سوزنی در دوران بارداری، پژوهشگران برای اطمینان از بی خطر بودن این روش در بارداری، تحقیقات بیشتر را ضروری می دانند.



تاثیر طب سوزنی در کاهش درد زایمان


نتایج یک بررسی نشان می‌دهد استفاده از طب سوزنی هیچ تأثیری بر کاهش درد زایمان ندارد، اما در افزایش آرامش مادر قبل از زایمان موثر است.


ترس از درد هنگام زایمان، موجب افزایش بی رویه سزارین شده به نحوی که 22 درصد سزارین‌ها به علت ترس از زایمان انجام می‌شود.


به دلیل عوارض متعدد داروهای کاهش درد بر روی مادر و جنین، مادران تمایل به استفاده از روش های غیر دارویی دارند که یکی از این روش‌های غیر دارویی، طب سوزنی است.


اگر زنان در مورد فرآیند زایمان، روش‌های بی دردی و کاهش اضطراب آموزش ببینند، آمار سزارین و به تبع آن عوارض این نوع زایمان کاهش می‌یابد.


محققان این طرح امیدوارند با استفاده از افزایش نقاط طب سوزنی به نتایج بهتری در کاهش درد زایمان دست یابند.



طب سوزنی برای این افراد استفاده نمی شود


طب سوزنی برای افراد ضعیف استفاده نمی شود، چراکه این افراد توان همکاری برای انجام طب سوزنی را ندارند.


طب سوزنی همچنین برای کودکان خردسال استفاده نمی شود، چرا که آنان از طب سوزنی می ترسند و نمی توانند با پزشک متخصص همکاری کنند.


طب سوزنی را برای افرادی که دچار سوختگی شده اند نیز نمی توان به کار برد، چرا که تحریک الکتریکی سوزن ها برای آنان دردناک خواهد بود.


طب سوزنی یک روش درمانی مکمل است که به موازات درمان هایی مانند ارتوپدی استفاده می شود و با استفاده از این طب، حرکت انرژی و زیستی در بدن تسهیل و گرما و سرمای بدن تنظیم می شود.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 2:6 - 0 تشکر 520941

هر روز بدنتان را ماساژ دهید





ماساژ نقش چشمگیری در ایجاد آرامش و افزایش انرژی ذهنی دارد، در نتیجه باعث می‌شود که فرد در کار خود فعال‌تر و موثرتر عمل کند.





ماساژ درمانی بدن

همچنین ماساژ به صورت مداوم سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث تولید گلبول سفید می‌شود.


ماساژ از راه‌های مختلفی چون افزایش جریان خون در مفاصل، در درمان کشیدگی، خشکی و گرفتگی عضلات نقش بسزایی دارد.


ماساژ یکی از سریع ترین و راحت ترین راه ها برای رهایی از درد است.


ماساژدرمانی علاوه بر این فواید، می تواند فرد را از لحاظ جسمی  و روانی درمان کند که در این میان می توان به بهبود گردش خون، آرامش عضلات و کمک به دستگاه گوارش اشاره کرد.


ماساژ کوتاه مدت در محل کار، اضطراب را کاهش داده و بازده کاری را افزایش می‌دهد.


بعد از 15 دقیقه ماساژ، کارکنان هوشیارتر بوده و می‌توانند مسائل ریاضی را سریع‌تر و با دقت بیشتری حل و فصل کنند.


دست ها، بهترین ماساژدهنده ها هستند. بسیاری از سردردها، دردها، بی خوابی ، تنش و اضطراب از طریق دست هایمان قابل درمان اند.


اکثر ما ماساژدهی را به طور ناخودآگاه انجام می دهیم. گاهی پیشانی خود را به خاطر سردرد مالش می‌دهیم، یا در حمام با لیف خود را ماساژ می‌دهیم و یا پاها را بعد از یک پیاده روی طولانی می‌مالیم.


شما می توانید زمانی که تلویزیون تماشا می کنید، پاهای خود را ماساژ  دهید و یا در زمان صحبت کردن با تلفن، دست هایتان را ماساژ دهید.


وقتی روی پوست خود را ماساژ می دهید، از روغن های گیاهی استفاده کنید.


برای این که ماساژ درمانی را به درستی انجام دهید، باید از بدن خود آگاه باشید.



همیشه ماساژ را آهسته انجام دهید و فشار زیادی به خود وارد نکنید


زمانی که ماساژ  را به درستی انجام دهید، رفته رفته آرام شده و سیستم عصبی شما از ناحیه مورد کشش آزاد می شود.



ماساژ هر روز صبح و بعدازظهر


از مشت‌هایتان استفاده کنید و آنها را به آرامی به بدن خود بکوبید.


از پاها و بازوها شروع کنید. از قسمت فوقانی دست و پا رو به پایین حرکت کنید و از بالا رو به پایین با مشت‌های آرام ادامه دهید.


مشت و مال بدن باعث قوی‌تر شدن بدن می‌شود و خون را به جریان انداخته و حسگرهای عصبی را آرام می‌کند.


با این عمل در صبح، بدن شما بیدار شده، آماده فعالیت روزانه می‌شود. اما با مشت و مال در شب قبل از خوابیدن، ذهنتان آرام شده، استرس و فشار کاری از بدنتان خارج می‌شود.



ماساژ شکم، بعد از هر غذا


بیشتر ما این کار را به خصوص بعد از خوردن یک غذای مفصل به طور غریزی انجام می دهیم.


یک یا هر دو کف دست را به روی شکم گذاشته و در جهت عقربه ساعت مالش دهید. این دقیقا همان جهتی است که غذا به طور طبیعی در روده حرکت می‌کند. انجام این ماساژ چرخشی می‌تواند به هضم غذا کمک کند.



ماساژ قبل و بعد از ورزش


ماساژ بدن قبل از ورزش، جریان خون را به سمت مفاصل هدایت می‌کند.


ماساژ بعد از ورزش، به دفع سموم بدن و بهبود عملکرد ماهیچه‌ها کمک می‌کند.


قبل از ورزش با مشت بدن را مالش دهید تا گردش خون به سمت پاها و بازوها هدایت شود.


بعد از ورزش مفاصل را با کف دست یا با مشت آرام در جهت قلب ماساژ دهید.



ماساژ دست‌ها


انگشتان دست را در هم قلاب کنید و پاشنه دست‌ها را دایره وار به هم بمالید.


سپس همان طور که دست‌هایتان در هم قلاب است، با یک شست، زیر شست دیگر را دایره وار ماساژ داده و به سمت مرکز دست بروید.


این حرکت را با دست دیگر ادامه دهید.


بعد انگشت‌ها را رها کرده و با شست و انگشت اشاره یک دست، کف دست، مچ و انگشتان دست دیگر را ماساژ دهید.



ماساژ پاها


هر وقت در پاها احساس خشکی و گرفتگی کردید، از توپ تنیس استفاده کنید.


اگر پاهایتان خشک، سخت و دردناک شده است، یک دست خود را به دیوار گرفته و پای مخالف را بر روی توپ تنیس قرار دهید. به تدریج وزن بیشتری را بر روی پای خود بیندازید و اجازه دهید توپ به گودی‌ پایتان فشار وارد کند.


به آرامی پای خود را حرکت دهید تا توپ پاشنه، گودی وانگشتان پایتان را مالش دهد.


هم‌چنین می‌توانید به پشت بر روی توپ دراز بکشید و اجازه دهید توپ بین دو کتفتان را که یکی از نقاط دور از دسترس است، ماساژ دهد تا پشتتان آرام شود.


اگر توپ تنیس برای پایتان بزرگ است، از توپ گلف استفاده کنید.


در یک قوطی دو توپ گلف گذاشته و آن را در زیر میز کارتان قرار دهید. هر زمان که احساس خستگی کردید، کفش‌هایتان را در آورده و پاها را بر روی توپ‌ها قرار دهید.



هنگام ماساژ دادن گردن مراقب باشید تا به مهره های گردن آسیبی نرسد و یا فشار ناگهانی بر روی مهره های گردن وارد نیاید



ماساژ پاها بعد از پوشیدن کفش‌های پاشنه دار

حتما بر روی زمین نشسته و به ماهیچه‌های ساق پایتان استراحت دهید. زانوها را خم کرده و کف پاها را بر روی زمین قرار دهید.


یک مچ را گرفته و شست دست را بر روی تاندون یک پا به مدت 5 دقیقه آرام فشار دهید.


بعد 2 سانتی متر بالا‌ی ماهیچه پایتان رفته و دوباره این کار را تکرار کنید. این عمل را آنقدر ادامه دهید تا به زانو برسید، بر روی پای دیگر هم این عمل را تکرار کنید.



ماساژ گردن


هنگام کار با رایانه هر یک ساعت یکبار استراحتی به خود دهید و انگشتان دستتان را پشت گردن برده و با پاشنه دست بر روی قسمت های مختلف گردن فشار ملایمی وارد کنید.


در این حال، به آرامی پاشنه دست را بر روی گردن به حالت دورانی حرکت دهید.


سپس انگشتان دست راست را بر روی ماهیچه‌های سمت چپ گردن در زیر جمجمه گذاشته و فشار دهید. سر را به چپ خم کنید و رو به پایین مالش دهید تا به شانه‌ها برسید.


این کار را سه مرتبه تکرار کنید.


سپس طرف دیگر گردن را به همین ترتیب مالش دهید.


در پایان، سر را بر روی قسمت بالایی صندلی قرار دهید و به مدت 20 ثانیه به گردنتان فشار وارد کنید.


با این کار ماهیچه‌های جلو گردن هم که در طول کار دچارگرفتگی شده‌اند، آرام می‌شوند.


شب ها گردن را با کرم ماساژ دهید، به این ترتیب که مقداری کرم را روی گردن بگذارید و دست را از پایین به طرف بالا به شکل ضربه های آهسته ای حرکت دهید.


روغن بادام زمینی و یا روغن ذرت (نیم گرم) هم برای ماساژ گردن مناسب است.


در هنگام ماساژ دادن گردن مراقب باشید که به مهره های گردن آسیبی نرسد و یا فشار ناگهانی بر روی مهره های گردن نباشد.

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 2:6 - 0 تشکر 520942

فصل‌ها در تغییر مزاج انسان موثرند





دخالت دادن فصل و موقعیت جغرافیایی در تغذیه مناسب آن فصل بسیار اهمیت دارد، زیرا فصل‌ها در تغییر مزاج انسان مؤثر هستند.





چهار فصل سال

فصل‌ها بر بدن انسان تأثیر می‌گذارند و تغییراتی را ایجاد می‌کنند؛ فصل بهار گرم و تر است و در این فصل افرادی که مزاج گرم و تر دارند (افراد دموی)، خصوصاً اگر در سن رشد باشند، مشکلات بیشتری خواهند داشت، چون حرارت و رطوبت بر مزاج آنها غلبه پیدا می‌کند.



فصل تابستان، گرم و خشک است، بنابراین علائم گرمی و خشکی در افراد با مزاج گرم و خشک (صفراوی) که در دوره جوانی هم به سر می‌برند، تشدید می‌شود. در تابستان، این افراد و همچنین افرادی که فعالیت زیادی دارند، بهتر است بیشتر غذاهای سرد و تر مصرف کنند و به خصوص افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، بهتر است مواد غذایی مانند لبنیات، آب دوغ خیار و آب میوه و هندوانه بخورند.



فصل پاییز، سرد و خشک است و در این فصل بیماری‌های پوستی مانند اگزما و ترک پوست، خشکی لب‌ها، بواسیر و افسردگی شیوع بیشتری پیدا می‌کند و بهتر است در این فصل بیشتر غذاهای گرم و مرطوب مانند بادام و گوشت گوسفند مصرف شود.



فصل زمستان دارای طبیعت سرد و تر است و زمینه‌ساز تشدید یا بروز بیماری‌های بلغمی است و به همین علت افراد بالای 50 سال بیشتر در این فصل دچار مشکل می‌شوند.



افراد بلغمی بیشتر دچار نفخ شکم و درد مفاصل می‌شوند



افراد می‌توانند مزاج خود را تنظیم کنند، به عنوان مثال اگر مهندس راه‌سازی که عصبی و حساس است، در فصل تابستان برای کار به منطقه کویری کشور برود، چون تمام عوامل مؤثر بر مزاج به سمت گرمی و خشکی گرایش دارد و استعداد ابتلا به بیماری‌های مزاج گرم در این شخص زیاد است، برای پیشگیری از بروز مشکل بهتر است این فرد کاهو، سکنجبین و آب فراوان بخورد، هیجان‌زده و عصبانی نشود، با آب خنک حمام کند و از غذاهای گرمی‌بخش، مثل فلفل و سیر بپرهیزد. همچنین غذاهای سرد و رطوبت‌بخش مصرف کند.


سید محمدابراهیم ابراهیمی، محقق طب اسلامی می‌گوید:


«افرادی که دارای طبیعت سرد و تر هستند و خلط بلغم در خونشان زیاد است، معمولاً افرادی هستند که رطوبت در بدنشان غلبه کرده است.


افراد بلغمی احساس خستگی زیادی در بدن دارند، بدنشان پف آلود است و چاق هستند، ولی بدنشان از چربی تجمع پیدا کرده و چاقی ناشی از تجمع گوشت ندارند.


افراد بلغمی بیشتر دچار نفخ شکم و درد مفاصل می‌شوند. همچنین ورزش‌های خشک مانند پیاده روی و ورزش‌های توپی برای از بین رفتن رطوبت و سردی بدن مفید است.


برای درمان بلغمی مزاج‌ها، مصرف غذاهای با طبیعت گرم و خشک را به بیمار پیشنهاد می‌کنیم تا سردی بیمار به وسیله گرمی غذا و رطوبت و تری بیمار با خشکی غذا از بین برود. افراد بلغمی مزاج از نظر میل جنسی کم توان هستند و زود خسته می‌شوند، ولی اصلاح طبع این افراد می‌تواند مشکل را برطرف کند.


مصرف غذاهایی مانند خرما، ارده، شیره و ادویه‌هایی مانند دارچین و زنجبیل برای این افراد مفید است و برخی داروهای گیاهی مانند زنیان نیز می‌تواند رطوبت و سردی را کاهش دهد.»



مینا موحدی، ‌دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید:


«برخی بیماری‌ها مانند سرماخوردگی که در طب سنتی به زکام و نزله معروف است، به دلیل سردی بدن ایجاد می‌شود.


در زمستان به دلیل افزایش رطوبت بدن، زکام و نزله افرایش پیدا می‌کند و حتی برخی بیماری‌ها مانند بیماری‌های ریوی و مفصلی در این فصل به دلیل تجمع رطوبت در بدن افزایش پیدا می‌کند. این افزایش رطوبت می‌تواند موجب بروز ناراحتی‌هایی در سیستم گوارشی، سیستم قلب و عروق، شنوایی و بینایی شود.»



یکی از عواملی که از بروز بیماری و سرماخوردگی در فصل زمستان پیشگیری می‌کند، پوشاندن سر است. افراد به خصوص پس از استحمام باید سر را بپوشانند



ورزش در زمستان موجب گرم شدن بدن می‌شود

دستیار تخصصی دکترای طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه می‌کند:


«افرادی که دارای مزاج سرد و تر هستند، سرما باعث افزایش رطوبت سیستم بدن آنها می‌شود. این افراد در اواخر پاییز باید حرکات ورزشی را افزایش دهند تا در فصل زمستان بدنی مقاوم و گرم‌تر داشته باشند که موجب کاهش بیماری‌ها می‌شود.


یکی از عواملی که از بروز بیماری و سرماخوردگی در فصل زمستان پیشگیری می‌کند، پوشاندن سر است. افراد به خصوص پس از استحمام باید سر را بپوشانند. افرادی که دارای طبیعت سرد و تر هستند، در فصل زمستان دچار مشکلاتی می‌شوند و بروز سرماخوردگی به دلیل افزایش خلط بلغم افزایش پیدا می‌کند.»



سیدعلی ابوالحبیب، محقق طب اسلامی اظهار می‌دارد:


«دخالت دادن فصل و موقعیت جغرافیایی در تغذیه مناسب در آن فصل بسیار اهمیت دارد.


فصل تابستان دارای مزاج گرم و خشک است و به همین دلیل افرادی که دارای طبع صفراوی هستند در این فصل شدیداً دچار بحران جسمی و روحی می‌شوند.»



صفراوی مزاج‌ها تحمل گرمای تابستان را ندارند


این محقق طب اسلامی بیان می‌کند:


«صفراوی مزاج‌ها تحمل گرمای تابستان را ندارند. این افراد در تابستان نباید از موادغذایی گرم و خشک استفاده کنند و بهتر است از غذاهای با طبع سرد و تر بیشتر مصرف کنند تا به اصطلاح جگر مصرف کننده خنک شود.


فصل زمستان، فصل سرد و تر است و معمولاً افرادی که بلغمی مزاج هستند و دارای طبع سرد و ترند در این فصل احساس سرمای بیشتری می‌کنند که باید از موادغذایی گرم مثل عسل، ارده و شیره استفاده کنند.


استفاده از ادویه‌‌های مناسب در رژیم غذایی می‌تواند مفید باشد، زیرا ادویه‌ها می‌توانند مزاج غذاها را به نفع افراد تغییر دهند و افرادی که بلغمی هستند، ماست را نباید به تنهایی مصرف کنند و باید آن را با مصلح (ماده غذایی که طبع غذا را اصلاح می‌کند، مانند پونه، ‌نعناع یا انیسون) مصرف کنند.»

what`s life?life is love.
سه شنبه 31/5/1391 - 2:10 - 0 تشکر 520948

قبل از انجام طب سوزنی چه باید بدانید؟





روش ها و متدهای هرکس در انجام طب سوزنی منحصر به فرد است. معمولاً ترکیبی از روش های شرقی و غربی در انجام طب سوزنی موثر است.





طب سوزنی

در مطلب قبلی، فواید و خطرات طب سوزنی را برای شما بیان کردیم.


مواردی هستند که لازم است قبل از انجام طب سوزنی آنها را بدانید.



- باید به پزشک اعتماد داشته باشید.


- از داشتن گواهینامه پزشک جهت انجام طب سوزنی، اطمینان حاصل کنید. ممکن است افرادی هم با وجود عدم تخصص پزشکی، گواهی معتبری جهت انجام طب سوزنی داشته باشند.


- از پزشک درباره زمان درمان، میزان درد و هزینه انجام آن سوال کنید.


- بپرسید که آیا هزینه های این درمان تحت پوشش بیمه شما قرار دارد؟ از این نکته نیز آگاهی حاصل کنید.


ترسی از سئوال کردن در خصوص این روش درمانی از پزشک مربوطه نداشته باشید. ممکن است او در خصوص میزان تاثیر طب سوزنی بر شما و بیماری تان بگوید. بهتر است قبل از انجام آن، این موارد را بدانید.



قبل از شروع درمان، مطمئن شوید که آیا سوزن های استریل و یک بار مصرف برای شما استفاده می شود


زمان کافی برای درمان چقدر است؟


روش ها و متدهای هرکس در انجام طب سوزنی منحصر به فرد است. معمولاً ترکیبی از روش های شرقی و غربی در انجام طب سوزنی موثر است.


تعیین نوع درمان برای شما نیاز به بررسی پزشک دارد. وی ممکن است سوالات زیادی در خصوص نشانه ها و شیوه زندگی شما بپرسد. سوالات و معایناتی از این قبیل:


- چه بخش هایی از بدن شما دچار درد است؟


- بررسی شکل، پوشش و رنگ زبان شما


- بررسی رنگ صورت و چهره


- قدرت، تعدا و کیفیت نبض شما


این ارزیابی ممکن است تا یک ساعت به طول بیانجامد. البته در قرارهای بعدی این زمان ممکن است به نیم ساعت کاهش یابد.



طب سوزنی

معمولاً درمان بین 6 تا 12 جلسه انجام می شود که ممکن است چند ماه به طول بیانجامد. پس از درمان نیز تا یک سال، جلساتی برای مراقبت و بررسی تاثیرات درمان، توصیه می شود.



در طب سوزنی، سوزن ها ممکن است در تمام نقاط بدن وارد شوند. گاهی حتی در نقاطی بسیار دورتر از نقاط درد، سوزن زده می شود. این امکان وجود دارد که به خاطر سوزن زدن در بخش های مختلف، لازم باشد اغلب لباس های خود را در آورید. پس از آن بر روی تختی دراز می کشید و سپس وارد کردن سوزن ها به پوست شروع می شود.



وارد کردن سوزن: سوزن های طب سوزنی بسیار باریک هستند و پس از وارد شدن به پوست، درد زیادی ایجاد نمی کنند. در هر جلسه از درمان، معمولاً بین 5 تا 20 سوزن وارد بدن می شود.



طب سوزنی

دستکاری سوزن ها: ممکن است برخی اوقات، پزشک نسبت به حرکت و یا چرخاندن سوزن ها اقدام کند. همچنین این امکان وجود دارد که سوزن های وارد شده گرم شوند و یا پالس خفیفی از الکتریسیته بر روی آنها اعمال شود.



برداشتن سوزن ها: معمولاً در حالی که شما دراز کشیده اید و مشغول استراحت هستید، سوزن ها برای 15 تا 30 دقیقه در محل وارد شده باقی می مانند. در این زمان معمولاً شما ناراحتی و دردی را به خاطر وجود سوزن ها احساس نمی کنید. پس از آن سوزن ها ممکن است برداشته شوند و یا سوزن های دیگری در سایر نقاط بدن وارد شوند.


در این صورت دقت کنید که از یک سوزن برای دو بار استفاده نشود، چرا که ممکن است منجر به ایجاد عفونت شود.



مرحله آخر


پس از اتمام کار، برخی از افراد احساس آرامش می کنند. عده ای نیز ممکن است انرژی بیشتری در خود احساس کنند. البته همه به یک میزان نسبت به طب سوزنی واکنش نشان نمی دهند.


در صورتی که پس از چند هفته از شروع درمان، احساس بهبود و کاهش درد داشتید، می توان گفت که طب سوزنی برایتان موثر بوده است.



نتیجه


اثرات طب سوزنی در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد. اما بسیاری از مردم از آن به عنوان یک عامل موثر و مثبت یاد می کنند.


به هر حال، مطالعات مختلف نشان داده اند که طب سوزنی تاثیرات مطلوبی دارد. همچنین این درمان برای افرادی که صبر بیشتری برای دریافت جواب دارند، جواب بهتری می دهد.


از آنجا که عوارض جانبی طب سوزنی بسیار کم است، امتحان کردن آن به شما توصیه می شود.


چنانچه دچار درد یا بیماری هایی که در مطلب قبلی گفته شد، هستید، شاید بد نباشد این روش را هم برای تسکین دردها و آرامش بیشتر خود امتحان کنید.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.