• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 5975)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:51 -0 تشکر 518933
تغذیه افراد سالم

آنتی اکسیدان ها: خداحافظ سندروم متابولیک و چاقی

 


مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها می‌تواند باعث لاغری و مقابله با سندروم متابولیک شود.

آنتی اکسیدان

 

تأثیر کلی آنتی‌اکسیدان‌های غذایی روی سلامت ما هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

 

محققان کشورمان به مدت 3 سال روی 2000 فرد بزرگسال بین 19 تا 70 سال بررسی‌هایی انجام دادند تا مشخص شود چه ارتباطی بین دریافت آنتی‌اکسیدان‌های غذایی و خطر پیشرفت بیماری‌های متابولیکی مانند فشار خون بالا و چاقی مفرط وجود دارد.

 

در طول این مدت شرکت کننده ها به پرسش‌هایی در مورد مواد غذایی مصرفیشان پاسخ دادند و وضعیت سلامت آن‌ها به خصوص مواردی که مربوط به سندروم متابولیک بود (مثل حالت مقاومت به انسولین، میزان کلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقی دور شکم) به طور دقیقی بررسی شد.

 

نتیجه این شد که از همان ابتدای پژوهش، چربی‌های دور شکم افرادی که آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری مصرف می‌کردند کمتر بوده و کمتر به سندروم متابولیک دچار بودند.

شرکت کننده‌هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند

 

بعد از گذشت 3 سال نیز میزان چربی‌های اضافه شده به دور شکم این گروه بسیار کمتر بوده است.

 

جالب‌تر این که شرکت کننده‌هایی که در طول این 3 سال میزان دریافت آنتی‌اکسیدان‌های خود را افزایش دادند به میزان 38 درصد احتمال چاقی دور شکم خود را کاهش دادند.

 

باید بدانید حتی عواملی مثل مصرف فیبرها، مصرف دخانیات، میزان فعالیت‌های جسمی، شاخص توده‌ی بدنی، میزان دریافت پروتئین، گلوسیدها و چربی‌ها نیز در نتایج به دست آمده تغییری ایجاد نکرد. واقعیت این است که آنتی‌اکسیدان‌های غذایی برای حفظ وزن ایده‌آل و سلامت مفیدند.

 

در بین مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توان به لوبیا قرمز، آرتیشو، مورد صحرایی، توت فرنگی و تمشک اشاره کرد.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:52 - 0 تشکر 518935

ایزوفلاون‌ها و نقش آن‌ها در سلامت زنان یائسه





ایزوفلاون‌ها مواد گیاهی هستند که ساختار شیمیایی آن‌ها شبیه به استروژن انسان است. این مواد گیاهی در بدن مانند استروژن‌ها عمل می‌کنند.



ایزوفلاون

احتمالاً شما هم زیاد در مورد ایزوفلاون‌ها و نقش آن‌ها در حل مشکلات یائسگی شنیده‌اید. اما شاید برایتان سۆال باشد این ایزوفلاون‌ها دقیقاً چه هستند و نقششان چیست؟ و یا چگونه می‌شود مصرفشان کرد؟ برای پاسخ به این سۆالات این مطلب کوتاه را مطالعه کنید.


ایزوفلاون‌ها مواد گیاهی هستند که ساختار شیمیایی آن‌ها شبیه به استروژن انسان است. این مواد گیاهی در بدن مانند استروژن‌ها عمل می‌کنند. برای همین است که ایزوفلاون‌ها را فیتواستروژن نیز می‌نامند.



سویا تأمین کننده‌ی اصلی ایزوفلاون‌ها محسوب می‌شود. البته حبوبات دیگری مانند عدس، نخود فرنگی، لوبیاها و حتی شبدر قرمز حاوی این ترکیبات گیاهی مفید می‌باشند.



باید بدانید که انواع مختلفی از ایزوفلاون‌ها وجود دارد. ساختار شیمیایی ایزوفلاون‌ها شبیه استروژن‌ها هستند با این تفاوت که عملکرد استروژنی آن‌ها ضعیف‌تر است. این ترکیبات گیاهی در زمان یائسگی یعنی در دوره‌ای که تخمدان‌ها دیگر هورمون استروژن تولید نمی‌کنند به درد خانم‌ها می‌خورند.




سویا تأمین کننده‌ی اصلی ایزوفلاون‌ها محسوب می‌شود. البته حبوبات دیگری


مانند عدس، نخود فرنگی، لوبیاها و حتی شبدر قرمز حاوی این ترکیبات گیاهی


مفید می‌باشند





اگر چه همان طور که گفتیم عملکرد استروژنی آن‌ها ضعیف است اما ایزوفلاون‌ها کمترین میزان استروژن را به بدن این زن‌ها می‌رساند و از علائم ناخوشایند دوره‌ی یائسگی پیشگیری می‌کند. این ترکیبات همچنین برای خانم‌هایی که استروژن بیش از حدی دارند نیز مفید است.

زیاد بودن استروژن باعث به ویژه سندروم پیش از قاعدگی می‌شود. ایزوفلاون‌ها با این سندروم، سرطان سینه و سرطان رحم مقابله می‌کنند.


در بیشتر کشورهای شرقی مردم به طور مرتب سویا مصرف می‌کنند. آمارها نشان می‌دهد زنان این کشورها عملاً کمتر از گَر گرفتگی رنج می‌برند و آمار سرطان سینه، سرطان رحم و پروستات نیز در بین این افراد کمتر است.


از این گذشته پوکی استخوان نیز در کشورهای مصرف کننده سویا کمتر است.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:52 - 0 تشکر 518936

افزودنی‌ها؛ دلیل دیگری برای نخوردن فست‌فودها





مواد افزودنی شیمیایی موجود در فست‌فودها نیز برای سلامتی مضر است.



فست‌فودها

فست‌فودها حاوی مواد افزودنی مختلف از قبیل انواع سس‌ها، ادویه ها، رنگ‌ها، اسانس‌ها و نگه‌دارنده‌ها هستند و زیاده‌روی در مصرف آن‌ها مفید نیست و موجب بروز عوارض و اختلالات زیادی در انسان می‌شود.



* ممکن است آماده کردن و طبخ فست‌فودها طبق اصول صحیح بهداشتی نباشد. برای مثال بیشتر افراد در تهیه چیپس پس از سرخ کردن سیب زمینی، روغن باقیمانده را سرد کرده و مجدداً آن را استفاده می‌نمایند این کار ممکن است به دفعات تکرار شود که برای سلامت انسان بسیار زیان آور است. هم چنین در تهیه انواع ساندویچ‌ها ممکن است نکات بهداشتی رعایت نشود و به هنگام آماده سازی، این غذاها به میکروب‌های خطر ناک آلوده شوند و انسان را بیمار نمایند.



* چاقی و اضافه وزن، بیماری‌های قلبی و عروقی به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ویتامین و مواد معدنی اندک در دراز مدت خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می‌دهند.



* نان‌های مورد استفاده در غذاهای آماده نیز غالباً بدون سبوس است که منجر به کاهش دریافت فیبر مورد نیاز بدن می‌شود و همچنین شیوع برخی سرطان‌ها نیز از عوارض مصرف مداوم غذاهای آماده است که به علت ترکیبات نیترات و نیتریت ایجاد می‌شوند. (نیتریت‌ها، نیترات‌ها و فسفات‌ها برای حفظ رنگ و طعم سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می‌گیرند).




بهتر است مردم اصلاً 2 ماده غذایی زیر را نخورند؛ یکی پیتزا با سوسیس‌های چرب


و دیگری پیتزای پپرونی، زیرا پیتزای پپرونی تمامی عوامل سرطان زا را یکجا در


خود دارد





* هنگام سرخ کردن برخی از غذاهای آماده درجه حرارت غذا به بالاتر از نقطه جوش می‌رسد و در چنین درجاتی بعضی مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کاهش می‌یابد، هضم این مواد در دستگاه گوارش به علت چربی بالای آن‌ها مختل می‌شود و همچنین انواع چاشنی‌ها و سس‌هایی که همراه با غذاهای آماده مصرف می‌شوند محرک اشتها، ترشح اسید معده و حرکات سیستم گوارشی هستند که این موضوع زمینه را برای پرخوری و بروز چاقی فراهم می‌آورد.


* نوشابه های گازدار که همراه غذاهای آماده مصرف می‌شوند حاوی مواد اسیدی شیمیایی و قند هستند به همین دلیل موجب شیوع چاقی و اختلال در هضم و جذب مواد مغذی غذاها در دستگاه گوارش می‌شوند. هم چنین به دلیل داشتن اسید فسفریک سبب کاهش جذب کلسیم مواد غذایی شده در ایجاد پوسیدگی دندان و پوکی استخوان نقش دارند.



غذاها و میان‌وعده‌های آماده معمولاً کیفیت تغذیه‌ای و بهداشتی چندان مناسبی ندارند و اکثراً فاقد ارزش تغذیه‌ای مناسب هستند و به خصوص چنانچه در الگوی غذایی انسان جایگاه مهمی به خود اختصاص دهند و در مصرف آن‌ها افراط شود، نیازهای تغذیه‌ای انسان را تأمین نکرده و علاوه بر آن انسان را به عوارض و بیماری‌های مختلفی مبتلا خواهند کرد.


فست فود

فست‌فود، دشمن سلامتی


سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: فست‌فود در مجموع دشمن سلامت است؛ غذایی عموماً بی ارزش و پر از چربی غیراشباع که منجر به دیابت، سکته مغزی و قلبی- بیماری‌های قلبی - عروقی می‌شود.


فست‌فود به خصوص اگر ماده اولیه آن گوشت باشد، فرآوری شده است؛ یعنی با افزودن مواد نگه دارنده که در بدن 100 درصد منجر به جهش‌های ژنتیک می‌شود تولید می‌شود. البته همیشه جهش‌های ژنتیک مساوی با بروز سرطان نیست اما می‌دانیم که گوشت فراوری شده‌ی موجود در فست‌فود منجر به ایجاد موادی می‌شود که می‌توانند در پی جهش ژنتیک به ابتلای فرد به سرطان بینجامد؛ به خصوص به علت وجود موادی مثل نیترات سدیم که فست‌فود را خوشمزه تر می‌کند و در کالباس، سوسیس و برگر استفاده می‌شود.


این ماده در بدن تبدیل به نیتروزامین که 100 درصد سرطان‌زاست می‌شود. مهم‌ترین علت ایجاد سرطان‌های دستگاه گوارش همین ماده است و تأثیر آن در به وجود آمدن سرطان قطعی است. در ایران نیز آلودگی مواد غذایی به مواد سرطان‌زا و روش پخت مواد غذایی 2 علت اصلی افزایش سرطان‌های دستگاه گوارش است.


در هر نوع فراوری گوشت یا موادی مثل سیب زمینی، ماده‌ای سرطان‌زا به نام آکریل آمید تولید می‌شود که شاید سرطان‌زاترین ماده طبیعی باشد. در فراوری ممکن است گوشت سرخ، برشته یا کباب شود و یا به وسیله جوش شیرین گریل شود. چنین گوشتی اگر در دمای بالا (200 درجه سانتی‌گراد) پخته شود تا 300 برابر استاندارد، آکریل آمید ایجاد خواهد کرد. آکریل آمید از اسیدآمینه‌هایی که به طور طبیعی در مواد غذایی مختلف به خصوص گوشت وجود دارد در دمای بالا تولید می‌شود. بنابراین به عنوان نخستین توصیه باید گفت که دمای پخت گوشت یا مواد غذایی شبه گوشتی نباید حداکثر 100 تا 150 درجه سانتی‌گراد بیشتر باشد. گوشتی که در دمای بالا و زمان کوتاه و به خصوص در معرض مستقیم آتش درست شده، سرطان‌زاست.



هنگام سرخ کردن برخی از غذاهای آماده درجه حرارت غذا به بالاتر از نقطه جوش می‌رسد و در چنین درجاتی بعضی مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کاهش می‌یابد



نمک سود کردن، استیک کردن، گریل کردن یا هر نوع شیوه پخت سریع گوشت، خطر سرطان‌زا بودن آن را افزایش می‌دهد؛ به خصوص اگر خارج از یخچال نگهداری شود؛ مثل کالباس، سوسیس و برگر که به علت مواد نگه‌دارنده‌ی موجود در آن‌ها خارج از یخچال نیز نگهداری می‌شوند.

سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که به بچه‌های زیر 10 تا 12 سال مطلقاً گوشت‌های فراوری شده ندهیم و در عوض گوشت تنوری شده با دمای مناسب پخته شده در زمان طولانی و گوشت مرغ و ماهی به آن‌ها بدهیم.


هنگام سفارش ساندویچ سعی کنیم یک همبرگر ساده یا گوشت مرغ، با حداقل سوسیس و کالباس، پنیر، نمک، کره و سس مایونز سفارش دهیم. سیب زمینی سرخ کرده به هیچ عنوان سفارش ندهیم زیرا بدترین ماده غذایی که اگر با روغن مانده در حرارت بالا سرخ شود و پنیر داشته باشد، سیب زمینی است. سعی کنیم سیب زمینی را آب پز یا بخارپز یا تنوری کنیم و با ماست و همراه با سبزیجات خام یا پخته مصرف کنیم.


به جای سیب زمینی، مخلفاتی مثل گوجه، کاهو، پیاز و سس خردل سفارش دهیم. سس گوجه فرنگی هم مناسب است در صورتی که چربی نداشته باشد.


هنگام سفارش پیتزا، پیتزایی با حداقل قطر که ترجیحاً بیش‌ترش نان باشد و پنیر کمی داشته باشد و یا پیتزای سبزیجات سفارش دهیم و بهتر است مردم اصلاً 2 ماده غذایی زیر را نخورند؛ یکی پیتزا با سوسیس‌های چرب و دیگری پیتزای پپرونی، زیرا پیتزای پپرونی تمامی عوامل سرطان زا را یکجا در خود دارد. در مورد نوشیدنی نیز به جای سفارش هر نوع نوشابه گازدار، دوغ یا آب‌میوه سفارش دهیم.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:52 - 0 تشکر 518937

4 عادت غذایی که شما را از درون پیر می‌کنند





زمانی که بدن برای ترمیم به مواد جدید نیاز دارد. شما هستید که باید مواد اولیه این تعمیرات را در اختیار آن قرار دهید و این مواد اولیه چیزی جز غذا نیستند و کیفیت غذاها، کیفیت این بازسازی و ترمیم را تعیین می‌کنند.





پیری

بدن واقعاً در حال ساخت و ساز است و در واقع بسیاری از سلول‌های بدن هراز چندگاهی نو می‌شوند و سلول‌های جدید جایگزین سلول‌های قدیمی می‌گردند. کیفیت نوسازی بدن و ترمیم ارگان‌ها و بافت‌ها و DNA است که سن شما را بر روی سطح سلولی تعیین می‌کند. زمانی که بدن برای ترمیم به مواد جدید نیاز دارد. شما هستید که باید مواد اولیه این تعمیرات را در اختیار آن قرار دهید و این مواد اولیه چیزی جز غذا نیستند و کیفیت غذاها، کیفیت این بازسازی و ترمیم را تعیین می‌کنند. اگرچه ممکن است کیفیت بد غذایی که امشب شام میل کرده‌اید شما را نکشد، ولی سرعت پیری داخلی سلول‌های بدن را کاهش و یا افزایش می‌دهد. غذاهای سالم صدها نوع ترکیبات شیمیایی را در اختیار بدن قرار می‌دهند که بدن برای بازسازی سلول‌ها به آن نیاز دارد. غذاهای ناسالم و یا کمی سمی روند پیری را تسریع می‌بخشند. البته هرازگاهی خوردن یک همبرگر به معنای لغزش از عادات خوب زندگی نیست و در صورتی که این رژیم ناسالم غذایی به یک عادت تبدیل شود، می‌تواند فرد را از داخل پیر کند و خیلی زود این پیری به بیرون نیز راه می‌یابد.




استرس مکانیسم ترمیم و بازسازی سلول‌های بدن را متوقف می‌کند و در نهایت


اینکه غذا خوردن در حال استرس و پریشانی، به احتمال زیاد منجر به غذا خوردن ناآگاهانه می‌شود؛ به این معنی که فرد یا غذاهای سالمی برای خوردن انتخاب نمی‌کند و یا زیاد از حد غذا می‌خورد





جدای از وسواس شما در مصرف کالری، کربوهیدرات و چربی‌ها باید به این موضوع توجه کنید که تأثیر منفی برخی از غذاها خیلی بیشتر از یک اضافه وزن و خستگی است شما را از درون پیر می‌کنند. بنابراین تنها نگرانی از مصرف برخی مواد غذایی به دلیل اضافه وزن و چاقی نیست، به نظر می‌رسد که برخی از آن‌ها بدترین در زندگی هستند؛ از جمله بسیاری از شیرین‌کننده‌ها، چربی‌ها و غذاهای فرآوری شده که به عقیده کارشناسان در واقع طول عمر را کاهش می‌دهند. تغذیه، شیمی داخلی بدن را مشخص می‌کند، نه سن. شیمی داخلی بدن بر کیفیت و حالت ارتجاعی هر عضو، سلول و سیستم تأثیرگذار است. همه چیز بدن، از حالت و رنگ پوست گرفته تا کیفیت استخوان‌ها، مغز و بافت همبند، به آنچه که می‌خوریم بستگی دارد. عادات غذا خوردن انسان است که سن او را مشخص می‌کند و تعیین کننده چگونگی تأثیر افزایش سن و پیری بر انسان می‌باشد. خوشبختانه با اصلاح الگوی غذا خوردن می‌توان چندین هدف را با یک تیر نشانه گرفت و علاوه بر کنترل، وزن فعلی بدن را حفظ کرد و طول عمر خود را افزایش داد.
اعتیاد به فست فود

ضعف در برابر خوردن فست‌فودها


علت اصلی ناسالم بودن فست‌فودها، چربی ترانس است. چربی‌های ترانس با ایجاد التهاب موجب پیری می‌شوند. تلومرها کلاه محافظ انتهای کروموزوم‌ها هستند که التهاب تأثیر منفی روی آن‌ها دارد و در صورت وجود التهاب هر بار که کروموزوم تقسیم می‌شود، این تلومرها کوتاه‌تر می‌شوند؛ بنابراین طول تلومرها نشان دهنده سن فرد است هنگامی که این تلومرها از بین بروند، در واقع کروموزوم ناکارآمدتر می‌شود؛‌ مثل کفش که در صورت نداشتن بند قابل پوشیدن نیست هر چقدر طول تلومرها کوتاه‌تر می‌شود توانایی آن‌ها برای بازسازی اندام‌ها کاهش می‌یابد. سلول‌ها برای ارتباط با یکدیگر به دیواره‌های قابل انعطاف نیازمندند و دیواره‌های سلولی بدن از چربی ساخته می‌شود. چربی‌های خوب، دیوارهای سالم درست می‌کنند و چربی‌های بد، مولکول‌هایی با شکل غیر طبیعی؛ همچون کوبیدن یک میخ مربع شکل به یک سوراخ گرد و دایره‌ای شکل. چربی‌های بد، با ایجاد دیواره بد راه‌های ارتباط بین سلولی را از بین می‌برند و موجب پیری می‌شوند. این تغییرات تأثیر عمیقی بر سلامت و پیری سلول‌ها دارد. زمانی که به رستوران می‌روید، در مورد مواد تشکیل دهنده غذاها از آن‌ها سۆال کنید. اگرچه بسیاری از تولید کننده‌ها سعی می‌کنند چربی ترانس محصولات خود را پایین بیاورند، ولی معمولاً وجود 5/0 گرم چربی ترانس را صفر در نظر می‌گیرند. جهت اطمینان از نوع غذا، به دنبال مواد تشکیل دهنده و روغن‌های هیدروژنه و یا نیمه هیدروژنه باشید که نشانه وجود چربی ترانس در غذاهاست و در صورت مشاهده آن‌ها از سفارش این غذا خودداری کنید. چربی‌های ترانس تنها یکی از مشکلات اساسی این نوع غذاها هستند.


شیرینی‌ها

مواد غذایی شیرین


در این عادت بد، مشکل اصلی ساکارز و یا همان قندهای تصفیه شده و به شدت پردازش شده و متبلور هستند. توانایی بدن انسان برای تجزیه قند و تبدیل آن به شکل‌های دیگر بسیار محدود است. امروزه فشار زیادی به سیستم‌های بدن ما وارد می‌شود، چرا که مصرف مواد غذایی شیرین بسیار افزایش یافته است.


قند اضافی در خون موجب اختلال در مولکول‌های پروتئین می‌شود و روند پیری سلول در گلیکوزیلاسیون تسریع می‌یابد. نخستین مکانیسم ترمیم بدن کند می‌شود. اگرچه تأثیر گلیکوزیلاسیون عمدتاً داخلی است، ولی اولین نشانه خارجی آن پیری پوست است. هنگامی که قند خون بدن بیش از حد مجاز شود، گلیکوزیلاسیون ایجاد شده، روند طبیعی ترمیم پوست کاهش می‌یابد و مولکول‌های قند کلاژن پوست و حالت انعطاف پذیری آن را از بین می‌برند؛ از این رو چین و چروک‌ها افزایش می‌یابند و سرعت التیام آن‌ها به نسبت، تخریبشان کمتر می‌شود. گلیکوزیلاسیون نیز با استرس اکسیداتیو، از درون فرد را پیر می‌کند. مولکول‌های قند، هر چیزی را که با آن تماس پیدا می‌کنند؛ جذب کرده و در نهایت عملی به نام اکسیداسیون مواد منفی زیادی را جمع می‌کند و تجمع سموم روند پیری را افزایش می‌دهد؛ زیرا سموم در بدن به میتوکندری سلول آسیب می‌رساند و کاهش تحلیل انرژی را بهبود می‌بخشد و حتی این کاهش انرژی می‌تواند به گیجی و کاهش قدرت حافظه، شنوایی، بینایی و استقامت نیز منجر شود. حتی پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که گلیکوزیلاسیون در بسته شدن عروق خونی و ایجاد پلاک‌های شریانی و ابتلا به بیماری‌های قلبی و همچنین پارکینسون، آلزایمر و یا آب مروارید چشمی نیز نقش دارد. راه‌حل آن در کاهش و پرهیز شدید از مصرف شیرینی‌های مصنوعی است. به جای آن‌ها از شیرین کننده‌های طبیعی همچون عسل، شربت افرا، شربت برنج قهوه‌ای استفاده کنید. هر چند به گفته پژوهشگران در صورت زیاده‌روی در مصرف شیرینی‌های طبیعی، آن‌ها به لحاظ دیگری به سلامتی آسیب می‌رسانند.



علت اصلی ناسالم بودن فست‌فودها، چربی ترانس است



پس از صرف یک وعده غذایی مملو از کربوهیدرات‌های تصفیه شده، سطح قند خون بدن افزایش می‌یابد و انسولین در جریان خون ترشح می‌شود تا مواد غذایی به گلوکز و سوخت تبدیل شوند. محاسبات بدن اغلب درست نیست و انسولین بیش از حد ترشح می‌دهد و در نتیجه قند خون افت می‌کند و 30 دقیقه بعد فرد مجدداً احساس گرسنگی می‌کند و گاه با تکرار این چرخه مقاومت به انسولین ایجاد می‌شود و فرد مستعد ابتلا به دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک و بیماری‌های قلبی می‌گردد. سعی کنید رژیم غذایی خود را بر پایه کربوهیدرات‌های پیچیده، مانند حبوبات و سبزیجات و غلات قرار دهید؛ چرا که لایه بیرونی آن‌ها دست نخورده باقی می‌ماند و به مرور در بدن هضم می‌شوند و قند آن‌ها به تدریج و آهسته پخش می‌شود. دکتر ونس توصیه می‌کند از خوردن مواد غذایی که حاوی بیش از 4 گرم کربوهیدرات‌های ساده و یا قند هستند، خودداری کنید. در عوض مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده را در رأس هرم غذایی خود قرار دهید که مملو از فیبر و مواد مغذی می‌باشند.


نخوردن غذا تا زمانی که احساس گرسنگی کامل نکرده‌اید


مشکل اصلی این عادت بد غذایی «گرلین» است؛ هورمونی که توسط سیستم گوارشی تولید می‌شود و به اشتها مربوط است. فاصله بیش از حد طولانی میان وعده‌های غذایی مطمئناً یکی از اصلی‌ترین روش‌های آسیب و پیری بدن است. گرسنگی منجر به پرخوری و در نهایت چاقی می‌شود. معده خالی با ترشح هورمون گرلین به مغز سیگنال می‌فرستد که گرسنه است و از آنجایی که بعد از غذا خوردن، 30 دقیقه زمان نیاز است تا هورمون سیری ترشح شود، فرد آگاهانه و به تصور اینکه هنوز سیر نشده است مقادیر زیادی غذا می‌خورد و افراط می‌کند. چاره کار در این است که منتظر نمانید تا کاملاً گرسنه شوید و معده شما کاملاً خالی شود، بلکه به طور منظم میان وعده‌های کوچک و البته سالم بخورید و در هر وعده از غذای خود مقادیر کافی کربوهیدرات‌ها و چربی‌های سالم و پروتئین‌ها را قرار دهید تا علاوه بر حفظ و ثبات قند خون، به دلیل هضم تدریجی، دچار ولع مصرف مواد غذایی نشوید.


هیچ‌کس همیشه از رژیم غذایی سالم پیروی نمی‌کند، همه افراد هرازگاهی انحرافات کوچکی دارند، ولی بهبود الگوهای تغذیه به بهره‌وری بیشتر بدن و ذهن کمک می‌کند. مطمئناً ایجاد این تغییرات در زندگی با کمی چالش و مشکل مواجه است، ولی برای داشتن عمر طولانی و مفید، ارزش کمی تلاش را دارد.


کار

غذا خوردن پشت میز کار یا در ماشین و یا در حال عصبانیت


در این عادت بد هورمون استرس یا کورتیزول (هورمونی که از غدد فوق کلیوی ترشح می‌شود و عامل پیری درونی است) به طور خودکار در شرایط استرس ترشح می‌شود و به دو روش بر هضم مواد غذایی تأثیر می‌گذارد: اول با ترشح آدرنالین و کورتیزول که خون را از اندام‌ها دور می‌کند و مانع جذب مواد غذایی و حتی تجزیه مناسب غذا در معده و روده می‌شود و در نهایت هضم متوقف شده و مواد غذایی تخمیر می‌شوند متابولیت‌های غیر معمول به درون جریان خون راه می‌یابند. استرس موجب اسیدیته دستگاه گوارش می‌شود؛ و در نتیجه جذب برخی از مواد غذایی همچون مختل می‌شود. استرس مکانیسم ترمیم و بازسازی سلول‌های بدن را متوقف می‌کند و در نهایت اینکه غذا خوردن در حال استرس و پریشانی، به احتمال زیاد منجر به غذا خوردن ناآگاهانه می‌شود؛ به این معنی که فرد یا غذاهای سالمی برای خوردن انتخاب نمی‌کند و یا زیاد از حد غذا می‌خورد. سعی کنید هنگام صرف غذا از پشت میز کار بلند شوید و در یک نقطه آرام و با تمرکز بر روی مواد غذایی، از خوردن غذای خود لذت ببرید و غذا را به خوبی بجوید. غذا خوردن با دیگران احساس امنیت و شادی ایجاد می‌کند. از تمام حواس خود برای غذا خوردن استفاده کنید روشن کردن یک شمع نیز می‌تواند بسیار مفید باشد.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:11 - 0 تشکر 525441

5 ماده‌ی غذایی که در آشپزخانه‌ی متخصصان جایی ندارد





متخصصان بهتر از هر کس دیگری می‌توانند راجع به تغذیه نظر بدهند و باید و نبایدهای غذایی را تعیین کنند.



در این مطلب می‌خواهیم سری به آشپزخانه‌ی متخصصان بزنیم و ببینیم آنجا چه خبر است؟ چه نوع خوراکی‌هایی در آشپزخانه‌ی این خانم‌ها و آقایان دکتر جایی ندارد؟ با ما همراه باشید تا بگوییم آن‌ها از چه چیزهایی پرهیز می‌کنند.
هات داگ

فرآورده های گوشتی صنعتی


سوسیس و کالباس و هات‌داگ و غیره جایی در برنامه‌ی غذایی متخصصان ندارد. این فرآورده‌های گوشتی حاوی نیترات‌ها و مواد نگه‌دارنده هستند. نتایج پژوهش جدیدی که در دانشگاه هاروارد انجام شده نشان می‌دهد مصرف فرآورده‌های گوشتی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد. برای تأمین پروتئین بدن لازم نیست که به این قبیل مواد غذایی روی بیاورید. می‌توانید نیازهای روزانه‌تان را با مصرف دانه‌ها و مغزها و همچنین مصرف زیاد سبزیجات تأمین کنید. سعی کنید یک کتاب آشپزی مربوط به گیاه‌خواران تهیه کنید و تنوعی در نوع آشپزیتان ایجاد نمایید. توجه داشته باشید که مصرف سبزیجات زیاد به معنی دریافت پروتئین بیشتر است. برای افرادی که میانه‌ی خوبی با گیاه‌خواری ندارند و تمایل دارند که حتماً پروتئین مورد نیازشان را از منابع حیوانی تأمین کنند توصیه می‌کنیم که ماست، تخم مرغ ( 4 عدد در هفته)، ماهی تن و ماهی‌های دیگر و همچنین مرغ میل کنند. از منابع گیاهی پروتئین می‌توان به حبوبات و شیر بادام اشاره کرد.


مارگارین

مارگارین


به عقیده‌ی متخصصان حوزه‌ی تغذیه مارگارین می‌تواند از کره مضرتر باشد به خاطر اینکه روند هیدروژنه کردن این مواد غذایی باعث تشکیل اسیدهای ترانس می‌شود. پزشکان مارگارین نمی‌خورند و به جای آن از کره استفاده می‌کنند البته در مصرف آن نیز زیاده‌روی نمی‌کنند. برای پخت و پز نیز به جای مارگارین از روغن زیتون، کانولا و یا روغن دانه‌ی انگور استفاده می‌کنند.


توصیه می‌کنیم از مصرف روغن‌های حاوی اسیدهای ترانس خودداری کنید. چربی‌ها را به طور کامل از برنامه‌ی غذایی‌تان حذف نکنید اما سعی کنید از روغن زیتون و روغن کلزای بیشتری استفاده کنید.



کیک، کلوچه و شیرینی‌جات بسته بندی شده


منظورمان این نیست که پزشکان به دسر و کیک لب نمی‌زنند. این متخصصان باهوش کاری با کیک‌ها و شیرینی‌جات بسته بندی شده و صنعتی ندارند. مصرف کیک‌ها یا دسرهای خانگی اشکالی ندارد به شرطی که زیاده‌روی نکنید. شیرینی‌جات بسته بندی شده سرشار از قند، روغن و ترکیبات شیمیایی هستند. می‌توانید خودتان در منزل کیک و کلوچه تهیه کنید و بدانید چه مقدار قند و روغن استفاده می‌کنید. در این صورت هم لذت یک دسر یا عصرانه را به خود هدیه کرده‌اید و هم بیش از 40 نوع ترکیب شیمیایی مختلف وارد بدنتان نشده است.



به عقیده‌ی متخصصان حوزه‌ی تغذیه مارگارین می‌تواند از کره مضرتر باشد به خاطر اینکه روند هیدروژنه کردن این مواد غذایی باعث تشکیل اسیدهای ترانس می‌شود



محصولات غذایی بدون چربی


محصولات غذایی فاقد چربی در لیست قرمز پزشکان قرار دارد زیرا تولید کنندگان این قبیل خوردنی‌ها به جای چربی‌ها از میزان زیادی قند استفاده می‌کنند. باید بدانید برخی از ماست‌های بدون چربی حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی هستند. به عقیده‌ی پزشکان این قبیل مواد غذایی مانند سم می‌مانند. تغذیه‌ی سالم داشتن به این معنی نیست که باید تمام چربی‌ها را از برنامه‌ی غذایی حذف کرد. بلکه لازم است چربی‌هایی را مصرف کنید که برای سلامتی شما مفید است مثل روغن زیتون، آووکادو، آجیل‌ها، روغن گردو. توجه داشته باشید نباید روغن و چربی‌ها را به طور کامل از برنامه‌ی غذایی حذف کرد چون وجود چربی‌ها برای جذب رنگدانه ها و ترکیبات مفید مواد غذایی لازم و ضروری است.


شیرین‌کننده

شیرین کننده‌های مصنوعی


تصور این که حذف قندهای تصفیه شده یک پیروزی بزرگ برای سلامتی محسوب می‌شود اشتباه است. بعضی‌ها تصور می‌کنند مصرف مواد غذایی که روی آن درج شده "بدون قند" رژیمی بوده و برای سلامتی مفید است. غافل از اینکه این قبیل محصولات حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند. متخصصان حوزه‌ی تغذیه معتقدند مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی رشته‌های شما برای کاهش وزن و لاغری را پنبه می‌کند. توجه داشته باشید تمام خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایی که حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی هستند برای سلامتی بسیار مضر هستند. پزشکان لب به مواد غذایی حاوی این ترکیبات مصنوعی نمی‌زنند. توصیه می‌کنیم شما نیز این قبیل مواد غذایی را از برنامه‌ی غذایی خود حذف کنید.



کمی فست‌فود اشکالی ندارد


باید بدانید حتی یک خانم یا آقای دکتر نیز گاهی هوس پیتزا می‌کند. البته توجه داشته باشید که گفتیم گاهی. توصیه می‌کنیم زمانی که پیتزا سفارش داده‌اید و مشغول هستید، تا جایی که می‌توانید آرام بخورید و حواستان به تعداد تکه‌هایی که میل می‌کنید باشد.




می‌توانید خودتان در منزل کیک و کلوچه تهیه کنید و بدانید چه مقدار قند و روغن استفاده می‌کنید. در این صورت هم لذت یک دسر یا عصرانه را به خود هدیه کرده‌اید


و هم بیش از 40 نوع ترکیب شیمیایی مختلف وارد بدنتان نشده است





حواستان باشد در کنار فست‌فودی که سفارش داده‌اید حتماً سالاد باشد و سعی کنید سالادتان را تا آخر میل کنید. مشتری دائم فست‌فود محله‌تان نباشید اما اگر خیلی به پیتزا علاقه دارید خود را از لذت خوردن آن محروم نکنید. اگر می‌توانید در منزل دست به کار شوید و خودتان پیتزا درست کنید. در این صورت به راحتی می‌توانید ترکیبات آن را تنظیم کنید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:11 - 0 تشکر 525442

آرام غذا خوردن = قلبی سالم و اندامی دلخواه





افرادی که تند غذا می‌خورند تمایل بیشتری به خوردن پیدا کرده و چاق می‌شوند. متأسفانه باید بدانید که این رفتار حتی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را نیز افزایش می‌دهد.



آرام غذا خوردن

احتمالاً شما هم افرادی را دیده‌اید که آخر از همه سر سفره حاضر می‌شوند و قبل از همه غذای خود را تمام می‌کنند. یعنی در یک چشم به هم زدن بشقابشان را تمیز می‌کنند. اگر خودتان نیز خدای نکرده جزو این دسته هستید حتماً این مطلب را به دقت بخوانید و در رفتار خود تجدید نظر کنید.



نتایج پژوهش جدیدی که اخیراً به چاپ رسیده است نشان می‌دهد افرادی که تند غذا می‌خورند تمایل بیشتری به خوردن پیدا کرده و چاق می‌شوند.



 متأسفانه باید بدانید که این رفتار حتی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را نیز افزایش می‌دهد.



محققان کره‌ای حدود 8775 بزرگسال که به بیمارستانی در شهر سئول مراجعه کرده بودند را مورد بررسی قرار دادند. محققان پرسشنامه‌هایی در اختیار این افراد قرار داده و از آن‌ها خواستند سۆالات مربوط به وضعیت سلامت، عادت‌های غذایی و شیوه‌ی زندگی‌شان را پاسخ بدهند.



محققان، متوسط سرعت غذا خوردن این افراد را بررسی کرده و شرکت کننده‌ها را با توجه به سرعت غذا خوردنشان طبقه بندی کردند.




محققان معتقدند افرادی که تند غذا می‌خورند یعنی غذایشان را در کمتر از


 5 دقیقه تمام می‌کنند نسبت به افرادی که آرام‌تر غذا می‌خورند (افرادی که


تمام کردن غذایشان 15 دقیقه طول می‌کشد) بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی عروقی قرار می‌گیرند





محققان با در نظر گرفتن فاکتورهای فردی زیادی مثل سن، مصرف الکل، وزن و یا فعالیت‌های جسمی این افراد مشاهده کردند که برخی از پارامترهای بیولوژیکی به نسبت سرعت غذا خوردن تغییر می‌کند.


در واقع مردهایی که تند غذا می‌خورند میزان کلسترول خوب خونشان کمتر بوده و تمایل بیشتری به خوردن پیدا می‌کنند برای همین در معرض اضافه وزن قرار می‌گیرند.



در بین زن‌ها نیز تند غذا خوردن باعث افزایش فشار خون و بالا رفتن کلسترول بد خون می‌شود.



محققان معتقدند افرادی که تند غذا می‌خورند یعنی غذایشان را در کمتر از 5 دقیقه تمام می‌کنند نسبت به افرادی که آرام‌تر غذا می‌خورند (افرادی که تمام کردن غذایشان 15 دقیقه طول می‌کشد) بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی عروقی قرار می‌گیرند.



تنها راه پیشگیری از این قبیل مشکلات و حفظ وزن دلخواه این است که آرام‌تر غذا بخورید. برای غذا خوردن وقت بگذارید و با آرامش و لذت سر سفره بنشینید. غذایتان را به دقت بجوید و از آن لذت ببرید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:11 - 0 تشکر 525443

مواد غذایی سرشار از آب را دریابید





تمام غذاهایی که مصرف می‌کنیم کمابیش حاوی آب هستند البته برخی بیشتر از بقیه آب دارند و برای هیدراته شدن بدن یعنی تأمین آب آن لازم و ضروری‌اند.



بدن انسان از 50 تا 65 درصد آب تشکیل شده و باید هر روز آب آن تأمین شود. دهیدراته شدن بدن یعنی از دست رفتن آب بدن مشکلات زیادی به بار می‌آورد از جمله اضافه وزن (به دلیل احتباس آب) و ضعف اعضای بدن. این مشکلات با مصرف مواد غذایی سرشار از آب به وجود نخواهند آمد. حالا هم که فصل تابستان است و گرمای بی امان آب بدن را کاهش می‌دهد لازم است بیش از هر زمان دیگر به فکر تأمین آب بدنتان باشید.


مصرف مواد غذایی سرشار از آب نه تنها آب بدنتان را تأمین می‌کند بلکه تشکیل چین و چروک پوستی را نیز به تأخیر می‌اندازد. علاوه بر این نوشیدن آب و مصرف مواد غذایی سرشار از آب به دفع توکسین ها یا همان مواد زاید بدن کمک می‌کند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با چند ماده‌ی غذایی سرشار از آب آشنا کنیم با ما همراه باشید.


کدو


کدو مسمایی


انواع مختلف کدو حاوی حدود 88 تا 97 درصد آب است. این ماده‌ی غذایی سرشار از مواد مغذی، انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، ترکیبات فیتوشیمیک، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای غذایی می‌باشد. حالا که فصل، فصل کدو مسمایی است سعی کنید این ماده‌ی غذایی مفید را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.



کاهو

کاهو


مصرف سالاد کاهو بهترین روش برای استفاده از خواص آن و تأمین آب بدن است. کاهو سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است نه تنها به کاهش وزن و لاغری کمک می‌کند بلکه سلامتی شما را نیز تضمین می‌کند.


کاهو خوش خوراک و مغذی است و در عین حال به شما کالری تحمیل نمی‌کند. به جای این که داخل بشقاب سهم بیشتری به برنج بدهید آن را پر از سالاد کاهو کنید.




گوجه فرنگی



گوجه فرنگی


گوجه فرنگی را می‌توان میوه - سبزی دانست. در هر حال این ماده‌ی غذایی حاوی 93 درصد آب است.


گوجه فرنگی سرشار از یک آنتی اکسیدان قوی به نام لیکوپن است که با سرطان مقابله می‌کند.


به جای مصرف زیاد سس گوجه فرنگی و کچاپ از خود گوجه فرنگی استفاده کنید. این ماده‌ی غذایی منبع فوق‌العاده‌ی مواد مغذی و فیبرهای غذایی کم کالری می‌باشد. اگر برای صبحانه اهل نان و پنیر هستید گوجه فرنگی را نیز به لقمه‌هایتان اضافه کنید. نه تنها صبحانه بیشتر بهتان مزه خواهد داد بلکه می‌توانید از خواص ضدسرطانی آن نیز بیشتر بهره‌مند شوید.


برش خیار

خیار


خیار جزو اولین میوه‌ها و سبزیجاتی است که در دنیا کشت و مصرف شد. شاید خیار حاوی ارزش غذایی خیلی زیادی نباشد اما بدون شک یکی از ترکیبات مهم سالاد محسوب می‌شود.


در فصل تابستان که هوا گرم است و تشنگی فشار می‌آورد خیار بسیار مفید است. این میوه ادرار آور طبیعی است. در هر 100 گرم خیار حاوی 96.3 گرم آب بوده و فقط 13 کالری دارد. خیار حاوی مقدار کمی اسیدفولیک و اندکی نمک می‌باشد البته 0.01 گرم سدیم در هر 100 گرم خیار. حواستان باشد قبل از مصرف خیار آن را به دقت شستشو دهید.


باید بدانید که تولید کننده های محصولات آرایشی از این ماده‌ی غذایی برای تولید محصولات خود بهره‌مند می‌شوند. افرادی که از گودی چشم شکایت می‌کنند می‌توانید خیار حلقه شده را روی چشم‌هایشان بگذارند. شما می‌توانید از ماسک خیار برای شفافیت و رطوبت و نرمی پوستتان استفاده کنید.


تربچه

تربچه


تربچه سرشار از آب و حاوی ترکیبات گوگردی است که از ابتلا به برخی از سرطان‌ها جلوگیری می‌کند. از آنجایی که تربچه کم کالری و کم چرب است به درد افرادی که رژیم لاغری دارند می‌خورد.


تربچه‌ها اندازه‌ها و طعم‌های مختلفی نیز دارند. اما معمولاً سفید یا صورتی‌اند و طعم نسبتاً تندی دارند.


 کلاً خانواده‌ی ترب‌ها اندازه‌ها، رنگ‌ها و طعم‌های مختلفی دارند. تربچه‌های صورتی رنگ که دم موشی دارند حاوی میزان قابل توجهی سدیم و کمی پتاسیم هستند در حالی که ترب سفید برعکس است. ترب سفید برای افرادی که از بیماری‌های قلبی، دیابت یا فشار خون بالا رنج می‌برند مفید است.


طالبی

طالبی


طالبی حاوی حدود 92 درصد آب است. خنکی و طعم شیرین آن گرمای تابستان را دل‌پذیر می‌کند.


این میوه حاوی مواد مغذی لازم، کم کالری و فاقد چربی است برای همین برای کاهش وزن و لاغری مناسب می‌باشد.


هندوانه نیز به نوبه‌ی خود حاوی بیش از 90 درصد آب و برای تأمین آب بدن فوق‌العاده است.




بادمجان




بادمجان


بادمجان این سبزی بنفش خوش‌رنگ دارای بافت و طعم بی نظیری است. این ماده‌ی غذایی پرطرفدار سرشار از آب (92 درصد) است.


از این گذشته بادمجان سرشار از ویتامین ب کمپلکس، پتاسیم، مس، منیزیم، اسیدفولیک، تریپتوفان و ترکیبات فنولیک آنتی اکسیدانی است.





توت فرنگی



توت فرنگی


توت فرنگی حاوی 91 درصد آب است و یکی از میوه های فوق‌العاده خوش طعم برای تأمین آب بدن محسوب می‌شود. توت فرنگی قرمز، شیرین و آبدار بوده و سرشار از ویتامین‌های B، A، C، فسفر، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و فیبرهای غذایی است.


این میوه‌ی محبوب به دسرها طعم شیرین و دلچسبی می‌بخشد. با توت فرنگی و میوه‌های دیگر سالاد میوه یا میلک شیک یا شربت تهیه و میل کنید. هم تشنگی‌تان رفع می‌شود و هم از خواص آن بهره‌مند می‌شوید.



علاوه بر مواردی که اشاره شد میوه‌های دیگری مثل هلو، آناناس، گلابی و پرتقال نیز حاوی میزان قابل‌توجهی آب هستند. در بین سبزیجات دیگر نیز می‌توان به سیب‌زمینی با 80 درصد آب، هویج و فلفل دلمه‌ای، قارچ، اسفناج، کلم و بروکلی اعتماد کرد.


متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند غذاهای اصلی مثل پاستاها و گوشت را با این سبزیجات سرشار از آب میل کنید تا میزان کالری دریافتیتان کاهش یابد و مدت زمان طولانی‌تری احساس سیری کنید. در این صورت هم لاغری می‌شوید، هم آب بدنتان را تأمین می‌کنید و هم از خواص این سبزیجات استفاده می‌کنید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:13 - 0 تشکر 525450

تغذیه و خلق و خوی





غذاهای خوب به ما احساس امیدواری می‌دهند و همه ما نیاز به خوردن این نوع غذاها داریم؛ اما در ابتدا

باید رابطه بین غذایی که می‌خوریم و تغییری که در رفتارمان حاصل می‌شود را بدانیم و اینکه عملکرد مغز

چه تغییری می‌کند.



غذا و اخلاق

مغز ما توسط برخی مواد شیمیایی که از تک‌تک سلول‌های عصبی عبور می‌کنند با سایر قسمت‌های بدن ارتباط برقرار می‌کند. این مواد شیمیایی را انتقال دهنده‌های عصبی می‌نامند و از غذاهایی که می‌خوریم به وجود می‌آیند. انتقال دهنده‌های بسیاری تحت تأثیر رژیم غذایی و آنچه می‌خوریم، هستند و سروتونین، نوراپی‌نفرین و دوپامین نام دارند. دوپامین و نوراپینفرین مواد شیمیایی هوشیاری هستند که به ما کمک می‌کنند تا فکر کنیم و خیلی سریع واکنش نشان دهیم. سروتونین یک ماده شیمیایی آرام‌بخش است که استرس و اضطراب را از بین می‌برد.



غذاهایی که شما را بیدار نگه می‌دارند


* لیمو: لیموها کاربرد زیادی دارند؛ از درمان آسم گرفته تا تحریک کبد. برای آنکه به کمک لیمو سر حال و به عبارتی دوباره شارژ شوید، کافی است فقط کمی آن‌را بو کنید و یا چند قطره از آب آن را بنوشید تا به شما حس سرزندگی و نشاط دهد. به خاطر همین ویژگی است که در بیشتر خوشبو کننده‌ها از اسانس لیمو استفاده می‌شود.


* بروکلی: این سبزی حاوی «بورون» است که باعث ایجاد هماهنگی بین چشم و دست و توجه و تمرکز می‌شود. غذاهایی که سرشار از بورون هستند، استخوان‌ها را محکم نگاه می‌دارند و قند خون را تنظیم می‌کنند.


* سیب: سیب از ذهن محافظت و متعاقباً از زوال حافظه جلوگیری می‌کند. سیب تقریباً تأثیری مشابه کافئین دارد.


* آب پرتقال: اگر هر روز صبح آب پرتقال بنوشید، در طول روز سرحال‌تر خواهید بود. پرتقال حاوی ویتامین C است که خستگی را از بین می‌برد و باعث افزایش فعالیت جسمی می‌شود. برای کاهش مصرف کالری، به جای آب پرتقال، خود پرتقال را بخورید.




طبق نظر متخصصان، همواره کمبود برخی از ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها روی خلقیات


اثر می‌گذارند. رژیم‌های غذایی ناسالم و وضعیت فیزیولوژیکی بدن باعث به وجود آمدن چنین کمبودهایی می‌شود؛ لذا برطرف کردن این کمبود اهمیت بسیاری دارد





غذاها و درمان افسردگی


* ماهی تُن: بر اساس پژوهش‌ها، یک پنجم افرادی که دچار افسردگی می‌شوند، با کمبود ویتامین B6 مواجه هستند و ماهی تن می‌تواند 60 درصد از نیاز روزانه هر فرد به ویتامین B6 را تأمین کند.


* شکلات تلخ: شکلات تلخ باعث افزایش اندورفین و رساندن آن به مغز و در نتیجه احساس لذت بیشتر می‌شود. این ماده حاوی فنیل اتیل آمین می‌باشد که محرک عشق و علاقه‌مندی است. هر چه کاکائو تلخ‌تر باشد، بیشتر ایجاد احساسات خوشایند می‌کند؛ بنابراین همیشه انواع تیره‌تر آن‌ها را خریداری کنید.


* گردو: گردو از مغزهایی است که واقعاً باعث می‌شود به لب‌هایتان خنده بیاید. گردو امگا 3 فراوانی دارد که به عملکرد بهتر سلول‌های مغز و انتقال دهنده‌های عصبی مرتبط با خلق و خو کمک می‌کند.



چگونه می‌توانیم از طریق غذاها خوش اخلاق‌تر شویم؟


متخصصان تغذیه معتقدند که همه افراد باید به صورت منظم غذا بخورند؛ چرا که منظم غذا خوردن روی خلقیات اثر می‌گذارد. گاهی اوقات گرسنگی بیش از اندازه روی افراد تأثیر گذاشته و آن‌ها را کم تحمل می‌کند. آن‌ها می‌گویند غذا را باید به صورت منظم، اما در حجم کم و وعده‌های غذایی بیشتر خورد. وعده‌های غذایی پر فاصله باعث افزایش عصبانیت و پرخاشگری می‌شود. بر اساس پژوهش‌هایی که تا به حال در مورد غذاها و اثرات آن‌ها بر خلق و خوی انجام شده، غذاهای حاوی ویتامین B12 و اسید فولیک، روی سیستم عصبی تأثیر مثبتی دارند و از ابتلا به افسردگی تا حدودی پیشگیری می‌کنند. پس بهتر است از ماهی قزل‌آلا، بروکلی، سالاد کاهو و سینه مرغ بیشتر استفاده کنید.


دانشمندان می‌گویند برای خوش اخلاق شدن، سلنیوم بیشتری مصرف کنید. سلنیوم در جو، آرد گندم، حبوبات، لبنیات کم چرب، آجیل و غذاهای دریایی یافت می‌شود و احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می‌دهد.



غذاهایی که به افزایش توان جنسی شما کمک می‌کنند


* موز: نه تنها رنگ شاد و قشنگی دارد، بلکه حاوی ویتامین B6 فراوانی است که باعث افزایش میزان سروتونین در بدن می‌شود. علاوه بر آن حاوی بوفوتنین آلکالوئید می‌باشد که توان جنسی را افزایش می‌دهد. بعد از خوردن موز احساس شادی بیشتری می‌کنید.


* گرد فلفل: اگر توان جنسی شما کاهش زیادی یافته و این مسئله روی روابط و زندگی زناشوئی تأثیر گذاشته است، به طور مستقیم مقداری گرد فلفل روی غذاهای‌تان بپاشید و خیلی زود متوجه تغییرات ناشی از آن باشید.


* بادام: بادام برای سلامت ما مفید است؛ اما بسیاری از مردم نمی‌دانند که سرشار از چربی‌های اصلی و تنظیم کننده پروستاگلاندین است که هورمون جنسی ترشح می‌کند.


* وانیل: وانیل قابلیت بهبود توان جنسی در آقایان را دارد.




متخصصان تغذیه معتقدند که همه افراد باید به صورت منظم غذا بخورند؛ چرا که


منظم غذا خوردن روی خلقیات اثر می‌گذارد. گاهی اوقات گرسنگی بیش از اندازه


روی افراد تأثیر گذاشته و آن‌ها را کم تحمل می‌کند





غذاهایی که عصبانیت را کاهش و شما را تسکین می‌دهند


* هندوانه: این میوه آبدار حاوی سیترولین و آرژینین است که هر دو از مواد شیمیایی محرک برای تولید اکسید نیتریک می‌باشند. اکسید نیتریک ترکیبی است که باعث رها شدن و آرامش رگ‌های خونی بدن می‌شود. هندوانه بهترین درمان طبیعی به جای ویاگرا است.


* چای جینسینگ: جینسنگ از دیرباز در کاهش استرس و نگرانی‌ها و اضطراب‌های شدید مؤثر بوده است.


* قلوه: قلوه حاوی مقدار زیادی فسفاتیدیل سرین است که تأثیر زیادی در کاهش استرس و رفع عصبانیت دارد و موجب کاهش استرس و بهبود خلق و خو می‌شود.


* سالمون: اسید چرب امگا 3 در سالمون که اسید دُکوزاهگزانوئیک نام دارد (DHA)، برای پوست بسیار مفید است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند مصرف مقداری DHA باعث کاهش احتمال ابتلا به افسردگی، خشونت و پرخاشگری می‌شود.



چه غذاهایی روی خلقیات ما تأثیر منفی دارند؟


طبق نظر متخصصان، همواره کمبود برخی از ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها روی خلقیات اثر می‌گذارند. رژیم‌های غذایی ناسالم و وضعیت فیزیولوژیکی بدن باعث به وجود آمدن چنین کمبودهایی می‌شود؛ لذا برطرف کردن این کمبود اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که علاوه بر برطرف کردن نیاز جسمی، تأثیر زیادی در بهبود اخلاقیات نیز دارد. دانشمندان مصرف زیاد کافئین را توصیه نمی‌کنند؛ چرا که باعث بی‌خوابی‌های شبانه، کج خلقی و پرخاشگری می‌شود. شاید علت این پرخاشگری‌ها بیش از هر چیزی مربوط به کاهش مقدار خواب در اثر مصرف کافئین زیاد باشد. علاوه بر کافئین، چربی‌های اشباع ضمن آنکه سلامت قلب را به خطر می‌اندازند، باعث افزایش احتمال ابتلا به افسردگی نیز می‌شوند؛ لذا مصرف آن‌ها به میزان زیاد توصیه نمی‌شود و باید تا جایی که می‌توانید، مصرف آن‌ها را کاهش دهید تا از خطرات ناشی از آن‌ها در امان بمانید.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:13 - 0 تشکر 525452

5 سؤالی که درباره خورش‌های آماده می‌پرسند





خورش‌ها و برنج‌های آماده با هدف کمک کردن به دانشجویان، افراد مجرد، خانم‌های شاغل و حتی تهیه یک غذای فوری برای برخی مهمانی‌ها، به بازار مواد غذایی آمدند.



خورش آماده

تولید و مصرف غذاهای کنسروی مثل خورش‌های حاضری تاریخچه‌ای طولانی دارد. تولید انواع کنسروها در کشورهای اروپایی و آمریکایی از حدود 150 سال پیش آغاز شده است اما تولید کنسرو در ایران، قدمت چندانی ندارد...


اولین کارخانه تولید کنسرو در کشور ما در سال 1337 فعالیت خود را آغاز کرد آن هم با حجمی اندک، اما امروزه کنسروهای متنوعی از رب گوجه‌فرنگی و مایه ماکارونی گرفته تا خورش‌های مختلف و حتی کله‌پاچه در فروشگاه‌های مواد غذایی وجود دارد.


البته تولید کنسرو خورش در کشورهای دیگر به اندازه ایران مرسوم نیست چون آن‌ها چنین غذاهایی ندارند، بنابراین شاید بتوان خورش‌های حاضری را یکی از جدیدترین انواع کنسروهای تولیدی در صنایع غذایی کشورمان دانست. این نوع کنسروها حدود 20 تا 25 سال است که تولید و عرضه می‌شوند.



هدف از تولید خورش‌های آماده چیست؟


خورش‌ها و برنج‌های آماده با هدف کمک کردن به دانشجویان، افراد مجرد، خانم‌های شاغل و حتی تهیه یک غذای فوری برای برخی مهمانی‌ها، به بازار مواد غذایی آمدند. این نوع خورش‌ها، کاملاً پخته هستند و برای مصرف باید فقط آن‌ها را گرم کرد، به همین دلیل خیلی زود جای خود را در بین مردم باز کردند. البته ایجاد تنوع در سبد غذایی افراد هم می‌تواند از اهداف تولید این محصولات باشد.



آیا خورش‌های آماده مواد افزودنی یا نگه‌دارنده دارند؟


خیلی از مردم گمان می‌کنند انواع کنسروها از جمله خورش‌های حاضری، تن ماهی،‌ لوبیا و قارچ، ذرت،‌ نخودفرنگی،‌ لوبیا چیتی و... مواد نگه‌دارنده و افزودنی دارند،‌ اما واقعاً این طور نیست. فرآیند تولید کنسروها به گونه‌ای است که نیاز به استفاده از هیچ‌گونه افزودنی یا نگه‌دارنده‌ای ندارد.


برای تولید کنسرو خورش‌های آماده، پس از آماده‌سازی اولیه و نیم‌پز کردن خورش،‌ آن را داخل قوطی یا ظروف آلومینیومی مخصوصی می‌ریزند و درش را کاملاً پرس می‌کنند طوری که امکان ورود هرگونه هوا یا آلودگی محیطی به داخل آن به صفر می‌رسد. پس از بسته‌بندی، ظرف را داخل دستگاهی به نام «اتوکلاو» می‌گذارند. در اتوکلاو، به خورش یا هر نوع کنسرو دیگری، بخار آبی با دمای 120 درجه تزریق می‌کنند. با توجه به نوع، اندازه و زمان لازم برای پخت، کنسروها مدتی درون این دستگاه باقی می‌مانند تا کاملاً پخته شوند. در این مدت، علاوه بر پخته شدن مواد غذایی، فشار و حرارت داخلی ظرف هم به شدت بالا می‌رود که باعث می‌شود تمام میکروب‌ها، میکروارگانیسم‌ها و حتی مقاوم‌ترین میکروب‌هایی که تحمل گرما و خشکی را دارند، از بین بروند.



خورش‌های آماده را هم با همان ظروف بسته‌بندیشان، پیش از باز کردن (مانند تن ماهی) حداقل 20 دقیقه بجوشانید



با از بین رفتن تمام میکروب‌ها،‌ امکان فساد مواد غذایی موجود در کنسروها به صفر می‌رسد. به همین دلیل هم می‌توان انواع کنسروها (حتی آن‌هایی که حاوی گوشت و مواد پروتئینی هستند) را حدود 2 سال بدون هیچ‌گونه نگرانی‌ای از فساد آن‌ها، خارج از محیط یخچال نگهداری کرد. پس با توجه به اینکه میکروارگانیسم‌های فاسدکننده مواد غذایی داخل کنسروها وجود ندارد، نیازی به افزودن مواد نگه‌دارنده و افزودنی‌های ضدمیکروبی نیست. البته افزودنی‌هایی مانند انواع ادویه‌ها و گاهی هم اسانس و رنگ، به برخی از کنسروها افزوده می‌شوند که این مواد افزودنی، مشکل خاصی برای افراد به وجود نمی‌آورند.

برخی افراد معتقدند سدیم موجود در خورش‌های آماده بیشتر از حد استاندارد است، درحالی‌که سدیم موجود در خورش‌های حاضری به مقدار نمک به کار رفته در تهیه آن‌ها بستگی دارد. ما در خانه هم از نمک طعام برای تهیه و طعم دادن به غذاهایمان استفاده می‌کنیم. اگر نمک خورش‌های آماده،‌ بیش از اندازه باشد، شور و غیرقابل استفاده می‌شوند بنابراین ادعای وجود سدیم بالا در این محصولات درست نیست.



آیا امکان افت مواد مغذی در خورش‌های آماده وجود دارد؟


معمولاً یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بیشتر مصرف‌کنندگان خورش‌های آماده، نگرانی از کم شدن ارزش تغذیه‌ای مواد موجود در این نوع محصولات است. ولی در واقع حتی وقتی شما خورش را در منزل هم تهیه می‌کنید، از ارزش تغذیه‌ای مواد تشکیل‌دهنده آن کاسته خواهد شد. به طور کلی در فرآیند تهیه تمام غذاها، با توجه به اینکه چطور و چقدر حرارت می‌بینند، کیفیت مواد اولیه‌شان کم می‌شود.


بهتر است بدانید که در روند پخت و حرارت دیدن مواد غذایی، بیشتر ویتامین‌های آن‌ها تجزیه می‌شوند و از دست می‌روند اما پروتئین، کربوهیدرات، چربی و املاحی مانند آهن،‌ روی و کلسیم مواد غذایی با پخته شدن از بین نمی‌روند. البته حساسیت ویتامین‌ها به حرارت متفاوت است و در این فرایند اول ویتامین C و بعد ویتامین‌های E و B مواد غذایی از بین می‌روند و هرچه مدت زمان پخت بالاتر رود،‌ امکان از دست رفتن این ویتامین‌ها هم بیشتر می‌شود.


کنسرو تن ماهی

آیا می‌توان قوطی خورش‌های آماده را پس از باز کردن در آن‌ها باز هم در یخچال گذاشت؟


هرچند که معمولاً حجم خورش‌های حاضری به اندازه یک وعده است، اما گاهی نمی‌توان تمام خورش را در یک وعده غذایی مصرف کرد. در این صورت می‌توان اگر خورش داخل ظرفی دربسته ریخته شود، می‌توان آن را 2 تا 3 روز داخل یخچال نگهداری کرد. البته پیش از مصرف دوباره خورش، حتماً آن را دوباره کاملاً گرم کنید تا اگر احتمالاً میکروبی داخل آن رشد کرده است، با گرمای مناسب از بین برود. در ضمن، خورش‌های آماده را هم با همان ظروف بسته‌بندیشان، پیش از باز کردن (مانند تن ماهی) حداقل 20 دقیقه بجوشانید.



آیا مصرف مداوم خورش‌های آماده اشکالی دارد؟


از آنجا که خورش‌های حاضری هیچ ماده نگه‌دارنده یا ضدمیکروبی‌ای ندارد، چند بار مصرف آن‌ها در هفته مشکلی به وجود نمی‌آورد. در بین انواع کنسروها،‌ شاید فقط بتوان مصرف محصولاتی مانند رب گوجه‌فرنگی را به دلیل وجود مواد نگه‌دارنده و ضدکپک محدود کرد. در بین انواع خورش‌های آماده موجود بازار هم مصرف هیچ‌کدام بر دیگری برتری خاصی ندارد. هرچند که مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها تا حدی با هم تفاوت دارند اما تفاوت اساسی در مقدار ریزمغذی‌ها یا فوایدشان با یکدیگر نیست و نمی‌توان مصرف برخی از انواع خورش‌های آماده را بر سایر محصولات ترجیح داد.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:13 - 0 تشکر 525453

رژیم مدیترانه‌ای برای مغز نیز مفید است





یک پژوهش آمریکایی که در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا انجام شده است نشان می‌دهد که رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای حفظ عملکرد مغز مفید است.



رژیم غذایی مدیترانه ای

پیش از این محققان تأثیر رژیم غذایی مدیترانه‌ای را بر سلامت قلب و همچنین مقابله با سرطان و بیماری پارکینسون به اثبات رسانده‌اند.



اخیراً نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که این رژیم برای سلامت مغز نیز مفید می‌باشد؛ به خاطر این که خطر بیماری آلزایمر را در بین افرادی که دچار مشکلات جزئی مربوط به حافظه (مثل فراموش‌کاری و عدم تمرکز) بوده‌اند را کاهش می‌دهد.



محققان برای رسیدن به این نتیجه به مدت چهار سال و نیم روی 482 فرد مبتلا به مشکلات جزیی حافظه و 1400 فرد سالم مطالعاتی انجام دادند.



تمام داوطلبان شرکت کننده در این پژوهش به طور متوسط 77 سال داشته‌اند. محققان بررسی‌هایی روی تغذیه و عملکرد حافظه و قدرت درک ذهنی آن‌ها انجام دادند.



رژیم مدیترانه‌ای به رژیمی گفته می‌شود که سرشار از میوه، سبزیجات، غلات، ماهی، روغن زیتون و ماست است



محققان مشاهده کردند داوطلبانی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای پیروی کرده‌اند به میزان 28 درصد کمتر در معرض کاهش قدرت درک ذهنی قرار گرفته و به میزان 48 درصد کمتر به بیماری آلزایمر دچار می‌شوند.

همچنین خطر کاهش قدرت درک ذهنی افرادی که کمابیش این رژیم را دنبال کرده‌اند 17 درصد کاهش یافته و به میزان 45 درصد کمتر در معرض بیماری آلزایمر قرار گرفته‌اند.



رژیم مدیترانه‌ای به رژیمی گفته می‌شود که سرشار از میوه، سبزیجات، غلات، ماهی، روغن زیتون و ماست است.

what`s life?life is love.
جمعه 3/6/1391 - 3:13 - 0 تشکر 525454

ژله استخوان‌ساز است؟





اگر می‌خواهید بچه‌ها تغذیه سالمی داشته باشند، انواع مغزها، میوه و سبزی‌ها را در برنامه غذایی‌شان بگنجانید و با استفاده از مخلوط آب‌میوه‌های طبیعی با ژلاتین‌های استاندارد، ژله خانگی تهیه کنید.



ژله

این روزها کودکان در محیط بسیار آلوده‌ای زندگی می‌کنند و در معرض تماس با فلزات سنگینی چون سرب، جیوه و کادمیوم هستند که به مرور زمان در بدن آن‌ها جمع می‌شود. این تجمع می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند ناتوانی در یادگیری، بیش‌فعالی و افسردگی در آن‌ها شود، بنابراین در برهه‌ای از زمان که رشد کودک سریع‌تر می‌شود، باید به مسئله تنوع و تعادل در برنامه غذایی آن‌ها توجه بیشتری داشت و مراقب بود خوراکی‌های کم ارزش نخورند.



ژله یکی از همین خوراکی‌های کم ارزش است ولی بیشتر والدین با این تصور اشتباه که در استحکام استخوان‌ها تأثیر دارد، آن را به عنوان دسر در برنامه غذایی فرزندان خود می‌گنجانند درحالی‌که می‌توان به جای آن منابع غذایی بسیار غنی از کلسیم مانند شیر، ماست، کنجد، بادام و انواع کلم‌ها را که تأمین‌کننده کلسیم مورد نیاز بدن هستند، در برنامه غذایی آن‌ها قرار داد.



در حال حاضر، ژله‌های آماده موجود در بازار که با رنگ‌ها و طعم‌های مختلف عرضه می‌شوند، از نظر تغذیه‌ای مناسب کودکان نیستند زیرا در بروز حساسیت در آن‌ها نقش دارند و ممکن است در برخی از بچه‌ها که زمینه آلرژی دارند، باعث بروز حساسیت به صورت خس‌خس سینه یا کهیر شوند.



اگر می‌خواهید بچه‌ها تغذیه سالمی داشته باشند، انواع مغزها، میوه و سبزی‌ها را در برنامه غذایی‌شان بگنجانید و با استفاده از مخلوط آب‌میوه‌های طبیعی با ژلاتین‌های استاندارد، ژله خانگی تهیه کنید. می‌توانید علاوه بر آب‌میوه‌های طبیعی، انواع میوه‌ها یا بستنی را نیز به ژله اضافه کنید.



در حال حاضر، ژله‌های آماده موجود در بازار که با رنگ‌ها و طعم‌های مختلف عرضه می‌شوند، از نظر تغذیه‌ای مناسب کودکان نیستند زیرا در بروز حساسیت در آن‌ها نقش دارند



هرچند بهتر است به جای اینکه ذائقه کودک را به چنین خوراکی‌هایی عادت دهید، ترکیبی از انواع مغزها یا مخلوطی از سالاد میوه (ترکیب میوه‌ها همراه با کنجد، بادام یا گردو) را در برنامه غذایی او بگنجانید و به عنوان میان‌وعده‌ای سالم در اختیارش قرار دهید تا قسمتی از نیازهایش به انواع ریزمغذی‌ها تأمین شود زیرا توان مقاومتی کودکان امروزی در مقابل عوامل بیماری‌زا و آلودگی‌های احتمالی به دلیل بدغذایی، کم‌خوابی و رعایت نکردن تناسب در مصرف مواد غذایی، بسیار ضعیف است و معمولاً بعد از سن 3 سالگی، مصرف تنقلات و کم‌تحرکی در کودکان باعث چاق‌تر شدن آن‌ها می‌شود بنابراین زمانی که می‌توان کودک را به خوردن انواع مغزها تشویق کرد، لزومی ندارد خوراکی‌هایی مانند ژله را در برنامه غذایی آن‌ها گنجاند.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.