• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1385)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:36 -0 تشکر 518908
لاغری و رژیم های افزایش وزن

انورکسیا (بی اشتهایی عصبی) چیست؟

www.novindiet.com

 


بی اشتهایی عصبی یا انورکسیا یک اختلال تغذیه‌ای است که به خود آزاری به منظور کاهش وزن بیش از حد اطلاق می‌شود.

انورکسیا

معنی لغوی انورکسیا از دست دادن اشتیاق و انگیزه است، البته این تعریف تا حدودی گمراه کننده است چرا که افراد مبتلا به انورکسیا اغلب دچار گرسنگی هستند، اما غذا نمی‌خورند. این افراد ترس بسیار زیادی از چاق شدن دارند حتی اگر بسیار لاغر باشند. به همین دلیل سعی می‌کنند با محدود کردن دریافت مواد غذایی و ورزش بیش از حد کاهش وزن داشته باشند. این مشکل هنگامی که وزن فرد 15 درصد کمتر از وزن ایده آل او باشد قابل تشخیص است.

اختلالات تغذیه‌ای مانند انورکسیا در زنان متداول‌تر از مردان است.

احتمال این بیماری در بازیگران، مدل‌ها، ورزشکارانی که ظاهر و وزن، با اهمیت است مثل کشتی، ژیمناستیک و ... نیز بیشتر می‌باشد.

این افراد تمایل دارند در مدرسه یا محیط کار بسیار خوب عمل کنند اما از طرفی با عقده و ترس بزرگ می‌شوند. این مشکل در هر زمانی می‌تواند ایجاد شود اما معمولاً نزدیک سن بلوغ شروع می‌شود.

علت اصلی انورکسیا شناخته شده نیست اما محققان بر این باورند که ترکیب خصوصیات فردی، الگوی فکری، احساسی همچون فاکتورهای زیستی و محیطی می‌تواند موجب آن شده باشد.

افراد دچار انورکسیا، غذا را راهی برای کسب اطمینان و اعتماد در شرایط سختی می‌دانند. احساس بی کفایتی، ترس، عصبانیت یا تنهایی در پیشرفت این اختلال نقش دارند.

جوامعی که زیبایی با لاغری و وضعیت ظاهری افراد برابری می‌کند اثر بسزایی در گسترش این اختلال دارند. این اختلال تغذیه‌ای ممکن است به دلیل تغییر سطح هورمون‌ها نیز باشد.

 

نشانه‌های انورکسیا

* کاهش وزن شدید طی چند هفته یا ماه

* ادامه رژیم کم کالری با وجود لاغر بودن یا کاهش وزن شدید

* توجه بسیار به غذا، کالری، مواد مغذی یا آشپزی

* ترس بسیار از افزایش وزن

* عادات غذایی عجیب مانند پنهانی غذا خوردن

* احساس چاق بودن با وجود لاغری

* عدم توانایی ارزیابی درست وزن افراد

* اثر بسیار وزن فرد روی ارزش فرد از نظر خود او

افراد مبتلا به انورکسیا اغلب دچار گرسنگی هستند، اما غذا نمی‌خورند. این افراد ترس بسیار زیادی از چاق شدن دارند حتی اگر بسیار لاغر باشند

 

* نا امیدی، ترس و اضطراب و تحریک پذیری

* دوره‌های قاعدگی بی نظم

* پیگیری رژیم‌های ایجادکننده اسهال یا ادرارآور

* بروز مکرر بیماری

* پوشیدن لباس گشاد برای پنهان کردن کاهش وزن

* ورزش کردن شدید و اضطراری

* احساس بی ارزشی و نا امیدی

* کناره گیری از جوامع و انزوا

* تشدید برخی علایم فیزیکی مانند کاهش تحمل هوای سرد، مو و ناخن شکننده، پوست خشک و زرد، کم‌خونی، یبوست، ورم مفاصل، تحلیل دندان‌ها، رشد موهای نازک سراسر بدن

 

بی اشتهایی عصبی در صورت درمان نشدن موجب بروز مشکلاتی می‌شود از قبیل:

* آسیب اعضای بدن خصوصاً قلب، مغز و کلیه‌ها

* افت فشار خون، ضربان قلب و تنفس

* ریزش مو

* ضربان قلب نامنظم

* نازک شدن استخوان‌ها (استئوپروز)

* به هم خوردن تعادل الکترولیت‌ها

* مرگ در اثر گرسنگی شدید یا خودکشی

انورکسیا

تشخیص انورکسیا

پنهان کاری، خجالت و تکذیب از جمله علایم اختلال تغذیه‌ای هستند. اما در مجموع این مشکل ممکن است برای مدت طولانی در فرد شناخته نشود. اگرچه تست‌های آزمایشگاهی مشخصی جهت تشخیص انورکسیا وجود ندارد اما پزشک از انواع تست‌های تشخیصی مانند تست خون، بیماری‌ها یا رادیولوژی به منظور ارزیابی اثرات کاهش وزن بر روی اعضای بدن کمک می‌گیرد.

اگر بیماری یا مشکل فیزیکی در فرد دیده نشود او را به روانشناس ارجاع می‌دهند تا با مصاحبه های طراحی شده و سایر ابزارهای ارزیابی به بررسی اختلال تغذیه‌ای فرد بپردازند.

 

درمان انورکسیا

همانند سایر اختلالات تغذیه‌ای در انورکسیا نیز به یک برنامه درمانی همه جانبه جهت درمان بیمار نیاز است. اهداف درمان شامل حفظ وزن فرد در محدوده وزن سلامت، درمان روانی، تصحیح الگوهای فکری.

 

 درمان معمولاً ترکیبی از این موارد می‌باشد:

* روان درمانی: این روش درمانی بر تغییر فکر و رفتار فرد در مورد اختلال تغذیه‌ای تمرکز دارد.

* پزشکی: در این روش به جهت کمک به خواب و برانگیختن انگیزه آرام‌بخش تجویز می‌شود.

* مشاوره تغذیه: هدف در این روش ارتقای سطح سلامت، کمک به تصحیح الگوی غذایی و آموزش اهمیت تغذیه و داشتن رژیم غذایی متعادل است.

* حمایت خانوادگی یا گروهی: بسیار در فرایند درمان موثر است. چرا که افراد می‌توانند به راحتی احساسات خود را با افرادی که تجربه مشابه دارند در میان بگذارند.

* بیمارستانی و درمانی: این درمان در افرادی که دچار سو تغذیه و یا مشکلات بالینی دیگر هستند به کار می‌رود.

 

برای مشاهده‌ی وب‌سایت دکتر فرشچی می‌توانید به آدرس اینترنتی www.novindiet.com مراجعه نمایید.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:37 - 0 تشکر 518912

توصیه‌هایی برای چاق شدن





این روزها تب لاغری و کاهش وزن خیلی تند است و در این میان افرادی که لاغرند و می‌خواهند چند کیلویی چاق شوند فراموش می‌شوند. اگر در این بخش در ارائه‌ی مطلب به این عزیزان تأخیر یا کوتاهی شده است عذرخواهی ما را بپذیرید.



لاغر

برای افرادی که چاق هستند لاغر شدن کار آسانی نیست و برای افرادی که لاغرند و دوست دارند چند کیلویی اضافه وزن داشته باشند قضیه کاملاً برعکس است و چاق شدن کار راحتی نیست.


اساساً زندگی یعنی تلاش برای رسیدن به خواسته‌ها هر چند هم که سخت باشند.


برای اینکه چاق شوید و به اندام ایده‌آل خود نزدیک شوید در گام اول باید صبور باشید و به تغذیه‌ی خود اهمیت ویژه ای بدهید. حتماً شما هم از اطرافیانتان توصیه های گوناگونی برای چاق شدن شنیده‌اید. اصلی‌ترین و مهم‌ترین توصیه ما برای شما این است که زیاد غذا بخورید و حسابی ورزش کنید. برای چاق شدن رژیم غذایی درست و ورزش از اهمیت بالایی برخوردار است. برای آشنایی با توصیه های دیگر ما مطالعه‌ی این مطلب را از دست ندهید.



برای چاق شدن کالری‌های دریافتیتان را بشمارید


با مقدار کالری مواد غذایی که مصرف می‌کنید آشنا شوید و آن‌ها را حساب کنید. شمارش و حساب کردن کالری‌های دریافتی بسیار مهم است. سپس کم کم کالری‌های دریافتی را افزایش داده و به حد متعادل برسانید.



برای چاق شدن غذا بخورید


غذا خوردن مهم‌ترین عامل برای چاقی و اضافه وزن است. منطق حکم می‌کند کالری‌هایی دریافتیتان بیشتر از کالری‌هایی باشد که می‌سوزانید. البته توجه داشته باشید این بدین معنی نیست که هرچه دم دستان بود را بخورید. بلکه شما باید مواد غذایی مغذی مصرف کنید که به دریافت عضله کمک کند نه اینکه چربی‌های مضر عایدتان بشود.


از 5 تا 6 وعده‌ی غذایی در روز شروع کنید. صبحانه، ناهار، شام سرجای خود، اما به این 3 وعده 3 وعده غذای دیگر نیز اضافه کرده و به طور منظم این رژیم را دنبال کنید. لازم است که مواد غذایی سرشار از پروتئین را در الویت برنامه‌ی غذایی خود قرار دهید مثل: گوشت، مرغ، میوه‌ها، شیر، سبزیجات، پنیر. برنامه‌ی غذایی داشته باشید و این مواد غذایی را با دقت در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانید و به طور مرتب و متنوع از آن‌ها استفاده کنید. غذایی که می‌خورید مهم‌ترین بخش برنامه‌ی اضافه وزن است.



برای چاق شدن با دوستان و افرادی که دوست دارید غذا بخورید


غذای خود را در فضای آرام و دلنشین میل کنید. زمانی که در محیط‌های استرس‌زا باشید اشتهایتان کم می‌شود. در جمع دوستان، خانواده و افرادی که دوستشان دارید، با یک موسیقی آرام اشتهایتان بیشتر شده و از غذایی که می‌خورید بیشترین بهره را می‌برید.



برای چاق شدن ورزش کنید


همان طور که گفتیم تغذیه‌ی خوب و زیاد مهم‌ترین عاملی است که می‌تواند شما را چاق‌تر کند اما توجه داشته باشید که غذا خوردنِ صرف، چربی می‌آورد. برای این که متناسب و خوش فرم چاق شوید هفته‌ای 3 تا 4 جلسه ورزش کنید. ورزش بدن شما را تحریک می‌کند و سرعت چاق شدنتان را بالا می‌برد.



به طور مرتب خودتان را وزن کنید


لازم است که آخر هر هفته خودتان را وزن کنید و ببینید نتیجه‌ی تلاش‌هایتان چطور بوده است. یک هفته برای این کمی چاق شده باشید زمان مناسبی است. توقع نداشته باشید که بلافاصله وزنتان خیلی بالا رفته باشد زیرا معمولاً چاق شدن فوری بیشتر چربی است نه عضله مگر این که به صورت حرفه‌ای و سنگین ورزش بکنید.



غذای خود را در فضای آرام و دلنشین میل کنید. زمانی که در محیط‌های استرس‌زا باشید اشتهایتان کم می‌شود



پس عجله نکنید و ناامید نشوید زیرا چاق شدن و اضافه وزن باید در طولانی مدت صورت بگیرد. در غیر این صورت و اگر در مدت زمان خیلی کوتاه کیلو کیلو به وزنتان اضافه کردید باید به دنبال راهی برای آب کردن آن بگردید. پس با برنامه ریزی کالری‌های دریافتی را بالا ببرید و صبور باشید.


برای چاق شدن از مصرف مواد غذایی چرب مضر بپرهیزید


از چربی‌های ترانس بپرهیزید. شما می‌خواهید چاق و خوش اندام شوید ولی این قبیل مواد غذایی فقط چربی عایدتان می‌کند. تا جایی که می‌توانید مصرف شیرینی‌جات، چیپس، آب نبات و انواع هله‌هوله‌ها را کاهش دهید و به جای آن ماهی تن، سینه‌ی مرغ، بوقلمون، میوه و سبزیجات فراوان مصرف کنید.



نوشیدن آب را فراموش نکنید


نوشیدن آب زیاد بسیار مهم است مخصوصاً زمانی که ورزش می‌کنید. از بین رفتن آب بدن به انواع مختلف سلامتی را نشانه می‌رود و به شما آسیب می‌زند.



برای چاق شدن به اندازه بخوابید


راحت‌ترین بخش کار همین جاست: بخوابید. خوابیدن به چاق شدنتان کمک می‌کند. توصیه می‌کنیم هر شب حداقل 8 ساعت بخوابید.



برای چاق شدن از مکمل‌های غذایی استفاده کنید


برای اینکه زودتر چاق شوید نیاز زیادی به مکمل‌های غذایی ندارید اما مصرف این مکمل‌ها کمک می‌کند تا راحت‌تر وزنتان را بالا ببرید. در این خصوص توصیه می‌کنیم قبل از مصرف هر نوع مکمل یا دارویی با پزشک مشورت کنید.



برای چاق شدن سیگار را ترک کنید


اگر سیگار می‌کشید باید بدانید که چاق شدنتان خیلی سخت خواهد بود. ترک سیگار اشتهایتان را باز می‌کند و شما بیشتر غذا می‌خورید. برای همین زودتر به هدفتان دست می‌یابید.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:38 - 0 تشکر 518913

راه‌هایی برای افزایش وزن





این ممکن است عجیب به نظر برسد که دنبال افزایش کالری دریافتی باشیم در حالی که  بسیاری از افراد به دنبال راه‌هایی جهت  کاهش انرژی دریافتی هستند.



لاغر

افراد بسیار لاغر کمتر از افراد چاق به چشم می‌آیند.  شاید باورتان نشود بعضی افراد حتی برای دریافت حداقل انرژی مورد نیازشان، مشکل دارند. این مشکل ممکن است در اثر کمبود اشتها، عدم حس گرسنگی، و یا عادت به کم خوراکی افراطی به وجود آمده باشد.


البته در اثر شرایط فیزیولوژیکی نیز می‌تواند باشد.


همچنین در بعضی افراد  می‌تواند در اثر افزایش سن هم باشد، چون بعضی با بالا رفتن سن ممکن است اشتهایشان کم شود، درست برخلاف آن‌هایی که به علت کاهش برخی توانایی‌هایشان، انرژی مصرفی‌شان کمتر شده و اضافه وزن پیدا می‌کنند. 


کافی غذا خوردن برای برآورده کردن نیازهای تغذیه ای بدن ضروری است تا به طور نرمال عملکردهای خود را انجام دهد؛ و از طرفی تأمین کالری کافی برای متابولیسم سالم و پر انرژی بودن لازم است.


کم خوراکی مطلق، مسیرهای کاهش وزن را دچار اختلال کرده و صدمه می‌زند. بسیاری از افراد دچار یک اشتباه می‌شوند «خوراک کمتر، کاهش وزن بیشتر»   


رعایت نکات و غذاهای زیر می‌تواند کمک کند. با اضافه کردن یک یا دو مورد از این موارد به طور روزانه و تدریجی، می‌توانید دریافت انرژی سالمتان را کنترل کنید. در واقع با رعایت این نکات میزان کالری و پروتئین در واحد حجم افزایش می‌یابد و اصطلاحاً دانسیته انرژی در واحد حجم بالا می‌رود.



نکاتی برای دریافت کالری مورد نیازمان


* خوردن وعده های کوچک و مکرر ، روزانه 5 تا 6 وعده


* نوشیدن مایعات فراوان و مغذی در شرایطی که میل به غذا خوردن ندارید.


* همیشه میان وعده های آماده در دسترستان باشد تا در هنگام  احساس گرسنگی از آن استفاده کنید. میان وعده‌هایی که خوب و سریع آماده می‌شوند شامل کراکرهای نمکی، آجیل، میوه های خشک شده (خشکبار)، نان و پنیر، ماست یخ زده و بستنی، پودینگ و مخلوط میوه میکس شده (تازه یا یخ زده)



یک نکته‌ی مهم این است که مبادا برای این که می خواهیم وزنمان را اضافه کنیم، ورزش را فراموش کنیم. ورزش مناسب، باعث افزایش توده عضلانی و در نتیجه افزایش توده بدنی می‌شود



* مطمئن باشیم نوشیدنی‌هایی که می‌خوریم، پرکالری و مغذی باشد.

* با افزودن شیر خشک بدون چربی، محتوای پروتئین آن‌را بالا ببریم؛ و همیشه آن‌را خنک بنوشید.



نکاتی برای افزایش کالری 


* اضافه کردن پودر شیرخشک به پوره گوجه فرنگی، پوره گوشت، سوپ‌ها


* افزودن تخم مرغ به انواع غذاها


* افزودن پنیر به سبزیجات، سیب زمینی، ساندویچ‌ها


* استفاده از شیر به جای آب در تهیه سوپ‌ها، نوشیدنی‌ها


* استفاده از کره بادام زمینی با غلات، میوه های خشک، ساندویچ‌ها


* افزودن عسل و شکر به انواع نوشیدنی‌ها و غلات و نان‌ها


* افزودن کره، روغن زیتون به سالاد و یا افزودن مایونز به غذاها از جمله سالادها، ساندویچ، سیب زمینی، سبزیجات، نان‌ها، پاستا و ماکارونی


* افزودن خامه به سیب زمینی، پاستا و ماکارونی و انواع غلات


* مخلوط آجیل و دانه‌ها به سالادها، سبزیجات و غلات و شیر و مخلوط شیر با بستنی


* افزودن حبوبات به سالادها و خوراک‌ها



چیزهای خوب در وعده های کوچک


این غذاها حجم کمی دارند ولی پُرکالری و مواد مغذی بسیاری دارند. با افزودن آن‌ها به رژیم غذایی‌مان، می‌توانیم میزان کالری دریافتی‌مان را افزایش دهیم حتی در مواقعی که اشتهای خوبی نداریم.


تخم مرغ: سفت شده یا عسلی، مخلوط سفیده و زرده یا یکی از آن‌ها


آجیل: آجیل مخلوط یا هر کدام آن‌ها مانند پسته، بادام، بادام زمینی، گردو، نارگیل پودر شده، دانه‌ها  


لبنیات: ماست، انواع پنیر، بستنی، ماست فریز شده و خامه


دانه‌های غلات: مانند غلات صبحانه، برنجک، گندمک، همراه شیر یا خامه


میوه: افزودن میوه به وعده‌ها و میان‌وعده‌ها


آبمیوه تازه


نوشیدنی‌ها


* در مورد نوشیدنی‌ها آن‌هایی را بیشتر استفاده کنید که محتوای پروتئینی و کالری بیشتری دارند.


* در مصرف نوشیدنی‌های صنعتی بهتر است کمی دقت کنید و تا جای ممکن از نوشیدنی‌های طبیعی استفاده کنید.


* نوشیدنی‌ها را با افزودن خامه، بستنی، پودر شیر خشک، ماست و نشاسته غنی کنید.


* نوشیدنی‌های را در صورت امکان خنک مصرف کنید.




*** یک نکته‌ی مهم این است که مبادا برای این که می خواهیم وزنمان را اضافه کنیم، ورزش را فراموش کنیم. ورزش مناسب، باعث افزایش توده عضلانی و در نتیجه افزایش توده بدنی می‌شود. برای ورزش مناسب حتماً باید با یک کارشناس با تجربه مشورت کنید تا به خوبی با تمرینات منظم و مداوم، به نقش مهم ورزش در افزایش توده عضلانی و وزن گیری مناسب پی ببرید.



*** فراموش نکنید به داروهای افزایش دهنده وزن چندان اعتماد نکنید. علاوه بر اثرات جانبی این داروها و جدا از نامطمئن بودن بسیاری از آن‌ها، اثر این داروها بسیار کوتاه مدت است و با قطع مصرف، کم‌کم اثرات آن از بین می‌رود. همچنین برای ماهیچه سازی رو به مکمل‌های موجود در بازار نیاورید. اثرات جانبی آن‌ها به مراتب بالاتر از اثر مطلوبشان است. پولتان را هدر ندهید!

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:38 - 0 تشکر 518914

افراد لاغر بخوانند



افزایش وزن برای افراد لاغر کار آسانی نیست و احتمالاً خود شما هم این مسأله را خوب می دانید. من نیز این مسأله را به خوبی درک می کنم، چون هر روز با آن سرو کار دارم. ساختار بدن من بطور ژنتیکی استخوانی است و سوخت و ساز بالایی دارد؛ در نتیجه افزایش وزن را برایم بسیار مشکل ساخته است. کلید افزایش وزن در این است که هر چیزی را" زیاد " کنید. زیاد بخورید، زیاد فعالیت کنید تا وزنتان زیاد شود. این سه اصل باید حسابی در ذهن شما جا بیافتد. خیلی از افراد تصور می کنند تمرینات بدنسازی ( پرورش اندام ) تنها راه افزایش وزن است. البته من با این مسأله مخالفتی ندارم، چون بخشی از کار، همین مسأله است. ولی نکته ای که مهم است، رژیم شماست.


ما سعی کرده ایم با ترجمه این مطالب تا سر حد امکان، برای افزایش وزن به شما کمک کنیم. امیدواریم که مفید واقع شوند.


مراحل افزایش وزن :


پنج مرحله برای افزایش وزن وجود دارد که به این ترتیب است :


1) میزان کالری یا انرژی ای را که در یک روز معمولی دریافت می کنید، محاسبه کنید. چیزی را تغییر ندهید و همانطور که هر روز می خورید یادداشت کرده و انرژی آن را محاسبه کنید. این کار را می توانید با استفاده از هرم غذایی انجام دهید. این مرحله بسیار اهمیت دارد، پس با دقت این عمل را انجام دهید. همچنین خودتان را وزن کنید.


2) بعد از انجام مرحله یک ، رژیم از روز بعد شروع می شود؛ بدین ترتیب که 500 کالری به آنچه هر روز مصرف می کردید بیافزایید. مثلاً اگر در یک روز معمولی 2000 کالری مصرف می کردید، بقیه ی هفته هر روز 2500 کالری مصرف کنید. بجای اینکه در سه وعده حجم زیادی غذا بخورید و یا اینکه کل روز مشغول خوردن باشید، انرژی روزانه را به 5 تا 6 وعده تقسیم کنید و وعده ها را با فاصله 5/2 تا 3 ساعت مصرف کنید. بخاطر داشته باشید باید " زیاد " بخورید تا وزنتان" زیاد " شود.


3) بدنسازی و ورزش، مرحله مهم دیگری برای افزایش وزن است که برای اطمینان از نتیجه کار بخش مربوط به آن را مطالعه کنید.


4) آخر هفته خودتان را وزن کنید. می بینید که پس از یک هفته وزنتان بیشتر شده است. انتظار نداشته باشید یک باره 4 تا 5 کیلو اضافه کنید. افزایش وزن به اندازه 5/0 تا 1 کیلو در هفته طبیعی است و بیشتر از این نشان دهنده افزایش بیش از حد چربی در بدن شماست. پس افزایش 5/0 تا 1 کیلو در هفته کافی است، اگر چه کم به نظر می رسد، ولی آخرماه 5/2 تا 4 کیلو می شود.


5) نکته مهم این است که وقتی وزن شما ثابت شد، در این موقع است که باید مقدار بیشتری غذا بخورید تا وزنتان دوباره بالا برود. بنابراین اگر با رژیمی که اجرا می کنید، وزنتان برای دو هفته ثابت ماند، نشان می دهد که باید به رژیم خود 250 کالری اضافه کنید و به همین ترتیب، هر دفعه که طی دو هفته وزن اضافه نکردید، دوباره 250 کالری اضافی به رژیم مصرفی تان بیفزایید.



* بسیار مهم : نکات کلیدی در مورد افزایش وزن


* از چربی ها دوری کنید! اگر چه هدف شما افزایش وزن است، ولی نباید بیش از حد چربی مصرف کنید. سراغ چیپس و شکلات نروید. غذاهای آماده و سرخ کردنی نخورید. بهترین چیز برای شما غذاهای پر پروتئین و کم چربی است مثل ماهی تن و سایر غذاهای دریایی، سینه مرغ، بوقلمون، گوشت کم چربی، میوه و سبزیجات.* آب بنوشید! حداقل روزانه 2 لیتر ( معادل 8 لیوان ) یا بیشتر آب بنوشید. البته این مقدار آب زیاد است ولی این مقدار آب برای افزایش وزن لازم است.* بخوابید! بله بخوابید! راحت ترین کاری که باید انجام بدهید و فراموش شده است. شما باید حداقل 8 ساعت در شب بخوابید و واقعاً به آن نیاز دارید.

نگرانی که خیلی از افراد در مورد افزایش وزن دارند این است که چگونه وزن خود را اضافه کنند، ولی چربی بدنشان زیاد نشود. بگذارید به شما بگویم چگونه؟ امکان ندارد! مگر اینکه استروئید مصرف کنید. افزایش وزن بدون اضافه کردن مقداری چربی اصولاً غیرممکن است. ولی چه اشکالی دارد که مقداری هم چربی اضافه کنید، به راحتی بعداً می توانید آن را از بین ببرید.


نمونه ای از یک سئوال در مورد افزایش وزن :


سلام، من یک پسر 22 ساله هستم. می خواستم از شما در مورد افزایش وزن سئوال کنم. من واقعاً لاغرم و می خواهم هم برای افزایش توان و هم برای ظاهری بهتر ، وزنم را افزایش دهم.من قبول دارم که افراد لاغر متابولیسم ( سوخت و ساز ) بالایی دارند، آیا هیچ راه حلی برای کاهش آن وجود دارد؟ آیا با افزایش سن متابولیسم بدن بطور طبیعی کاسته می شود؟ به من گفته شده که بدنسازی کار کنم. ولی من وقت کافی برای تمرین بدنسازی ندارم.ممنون می شم اگر من را راهنمایی کنید که چگونه وزنم را افزایش دهم؟ چه نوع غذاهایی را باید بخورم؟ چند بار در روز باید غذا بخورم؟ مقدار هر وعده غذایی ام چقدر باید باشد؟ من شنیده ام که سویا بسیار مغذی است درست است؟ سویا چه چیزهائی دارد؟پاسخ : اجازه دهید اول در مورد میزان متابولیسم بدن صحبت کنم. متابولیسم پایه، حداقل انرژی لازم برای حفظ حیات بدن است که هر فرد در حالت بیداری و در شرایطی که در استراحت کامل به سر می برد، نیاز دارد. انرژی مصرف شده برای متابولیسم پایه در وهله اول به مقدار توده بدون چربی بدن ( عضلات، اندام ها و استخوان ها ) بستگی دارد. دیگر عوامل مؤثر بر متابولیسم پایه عبارتند از :

- میزان سطح خارجی بدن؛ هر چه سطح بدن بیشتر باشد، حرارت تلف شده از طریق سطح بیشتر است.


- جنسیت؛ مردان متابولیسم پایه بالاتری دارند، چون توده بدون چربی آنها بیشتر از خانم هاست.


- دمای بدن


- هورمون های تیروئیدی؛ افزایش مقدار آنها در بدن، متابولیسم را افزایش می دهد.


- مقدار فعالیت سیستم عصبی


- سن ؛ با افزایش سن متابولیسم پایه کاهش می یابد.


- وضعیت تغذیه ای ؛ مصرف کم موادغذایی متابولیسم را کُند می سازد .


- بارداری که متابولیسم پایه را افزایش می دهد.


- مصرف کافئین، قهوه و تنباکو که متابولیسم پایه را افزایش می دهند.


زمانی که فرد شدیداً کمبود وزن دارد، برای درمان آن، گاهی دارو درمانی نیز لازم است. پزشک باید عدم تعادل هورمونی بدن، افسردگی و دیگر بیماری های غیر ملموس مثل آنورکسیا1 و بولیمیا 2 ( کم خوری و پرخوری عصبی ) را درمان کند. در مورد برخی بیماران، خطر لاغری مفرط زمانی پیش می آید که پس از جراحی، بهبود با کندی صورت گیرد.


به نظر می رسد شما در مسیر درستی قرار گفته اید ، چون تمایل به درمان کمبود وزنتان دارید. دلیل اینکه اکثر افراد برای افزایش وزن سراغ بدنسازی و وزنه برداری می روند این است که این تمرینات بیش از ورزش های دیگر، موجب افزایش حجم و وزن عضلات می شود، در حالی که انرژی زیادی در بدن می سوزد. شما باید سعی کنید علاوه بر تنوع بخشیدن به موادغذایی مصرفی تان، به مرور غذاهای پرانرژی را بیشتر مصرف کنید، خصوصاً موادی را که حاوی روغن های گیاهی بیشتری هستند. پنیرهای پرچرب مثل پنیر تبریزی و پنیر پیتزا؛ مغزها و آجیل مثل گردو، بادام و بادام زمینی منابع مفید و پرکالری با روغن اشباع کم هستند . بهتر است از ترکیبات مواد غذایی مطلع باشید و یا برچسب آنها را مطالعه کنید تا مطمئن شوید ماده غذایی که انتخاب کرده اید روغن غیراشباع بیشتری داشته باشد. خشکبار مثل کشمش و انجیر، میوه های خشک شده مثل انواع برگه ها و موز میوه های پرکالری و مناسبی برای شما هستند که بهتر است پس از غذا مصرف شوند تا جلوی اشتهای شما را نگیرند. سعی کنید به جای نوشابه، آب میوه های شیرین شده بنوشید.



یک نوشیدنی پرکالری، پُر پروتئین و مناسب برای افزایش وزن :


مواد لازم:

1) یک لیوان شیر پرچرب


2) 3 قاشق غذاخوری پودر شیرخشک


3) 2 قاشق غذاخوری بستنی


4) 1 قاشق شکلات مایع یا یک چهارم لیوان میوه دلخواه مثل یک عدد موز


5) عسل یا شکر برای شیرین کردن معجون


روش تهیه:

همه مواد را در مخلوط کن ریخته و با هم مخلوط کنید. به این ترتیب یک نوشیدنی مناسب برای میان وعده خود تهیه می کنید.


اگر روزانه یک لیوان از این نوشیدنی را مصرف کنید، 400 کالری به انرژی مصرفی تان اضافه می شود.


*پی نوشت :


1- anorexia یا بی اشتهایی عصبی : این بیماری به دلیل ترس فرد از افزایش وزن ایجاد شده و فرد دچار لاغری مفرط می شود که ازخوردن غذا امتناع می کند و یا غذا را می خورد، اما عمداً آن را برمی گرداند.


2- bulimia یا پرخوری عصبی : در این نوع بیماری، فرد اشتهای سیری ناپذیر دارد و پایان خوردن وقتی است که ناراحتی شکمی پیش آید. عوارض بولمیا عبارتست از خستگی، ضعف و کاهش تمرکز حواس که در ارتباط با دریافت ناکافی انرژی و سایر موادمغذی است.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:39 - 0 تشکر 518916

این‌ بار لاغرها بخوانند!(2)





در مطلب پیش رو که مصاحبه‌ای است با دکتر مجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه و رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه کشور، راجع به راهکارهای مناسب در برخورد با افراد لاغر، رژیم غذایی مناسب و اختلالات خوردنی که منجر به کاهش وزن شدید در افراد می‌شود، توضیحاتی ارائه شده است. با ما همراه باشید...






دکتر حاجی فرجی


تبیان: برای افرادی که بیماری ندارند و فقط کم وزن هستند، چه باید کرد؟


همان‌طور که در قسمت قبل این مطلب ذکر شد، کم وزنی‌های افراد سالم در نتیجه‌ی دو مورد الگوی غذایی ناسالم و فعالیت بدنی نامناسب ایجاد می شود.


حال دو مساله در اینجا مطرح می‌شود: یکی این که خانواده‌ها با این افراد چه برخوردی دارند؟ و دوم این که خود این فرد چه برخوردی با خودش دارد؟


این مسائل به دنبال خود پیامدهایی را به همراه دارند که عبارتند از:


الف) مشکلات روحی روانی: این مساله در اثر برخورد نامناسب خانواده به کرات دچار تشدید می‌شود، مثلا مدام می‌گویند تو لاغری و جلوی دیگران تکرار می‌شود، فرد افسرده می‌شود و سیکل معیوبی ایجاد می‌شود.


ب) تصویر غلط ذهنی که فرد از خودش می‌سازد، وجدانش ناراحت است که چرا لاغر است و یا خودش را بیمار می‌داند. یا اینکه در اثر برخوردهایی که به اثر اطرافیان صورت گرفته است، رفتاری در جهت مقابله با رفتار اطرافیان پیش می‌گیرد و باز مسأله تشدید می‌شود. در این‌گونه موارد حتماً یک مشاوره‌ی روانشناس باید به این افراد کمک کند یا خود متخصصان تغذیه می‌توانند به این‌ها کمک کنند.



دریافت کم کلسیم به همراه کمبود ویتامین D که متأسفانه در جامعه‌ی ما حدود 80 تا 90 درصد می‌باشد موجب افزایش احتمال ابتلای افراد به پوکی استخوان می‌شود



بهترین کاری که می‌توان برای این‌ها کرد این است که به ایشان آموزش دهیم که این‌ها بیمار نیستند، غذا کم می‌خورد خوب ساختار ژنتیکی‌اش این است ما دیگر این‌ها را بیمار قلمداد نمی‌کنیم، حتی اگر روی BMI ی 18 یا 5/18 هم باشند. این‌ها به مرور اصلاح می‌شوند. آن‌هایی هم که بیمار هستند و BMI شان زیر 18 است هم که در قسمت قبل ذکر شد که باید از راهش وارد شویم.

بسیاری از نوجوانانی که به صورت ژنتیکی و ساختاری لاغرند بعد از سن بلوغ و بعد از 17 تا 18 سالگی شروع می‌کنند به وزن‌گیری، پس اصلاً جای نگرانی ندارد. بسیاری از این ها تا سن 17 تا 18 هم ممکن است بسیار لاغر باشند و بعد متناسب شوند اما آثار سوء گفتارهای اطرافیان بسیار صدمه زننده‌ است. در رفتار با این افراد باید سعی کرد در این مدت فقط مواد مغذی را در اختیارشان قرار داد بعد از یک سنی درست می‌شوند. تازه نگرانی‌ای که وجود دارد این است که ممکن است به اصطلاح از آن طرف بام بیفتند، زیرا این‌ها شروع می‌کنند به چاق شدن.



تبیان: خوب، این نکات مربوط می‌شد به افراد سالم لاغر، آنهایی که بیمارند، چه طور؟


ما یک بیماری داریم به نام eating disorder یا اختلالات خوردن. این واقعاً یک بیماری است. علتش هم اکثراً مسائل روان‌شناختی است، که می‌تواند ژنتیک، رفتار خانواده و بیماری‌های مقطعی این‌ها را تشدید کند و یا بروز دهد و متأسفانه در جامعه‌ی ما رو به رشد است.


اختلالات خوردن دو نوع عمده و یک نوع که کمتر به آن توجه می‌شود، دارد:


1) Anorexia nervosa یا بی‌اشتهایی عصبی که افراد بسیار لاغرند، اما غذا هم نمی‌خورند. اشتها ندارند، رنگ پریده‌اند، اما خیلی وزن‌شان نسبت به قدشان زیر نرمال نیست. مشکلی که اتفاق می‌افتد این است که این‌ها غذا نمی‌خورند و به مرور زمان به حالت بیماری می‌رسند. خوب این‌ها خیلی پرخاشگر می‌شوند. عصبی و تندخو می‌شوند، مدام خودشان را وزن می‌کنند چون فکر می‌کنند چاق هستند. این‌ها اگر کم وزن نباشند روی خط مرز کم وزنی هستند اما باز هم می‌خواهند لاغر شوند. با بررسی‌ها متوجه اختلال در این‌ها می‌شویم.



به هیچ وجه ما پودرهایی که به ویژه در باشگاه‌ها، در سالن‌ها یا به صورت خانوادگی زبان به زبان نقل می‌شود را توصیه نمی‌کنیم



2) Bulimia یا پرخوری. این‌ها در اثر مسایل روانی و عصبی خیلی پرخوری می‌کنند و وقتی خیلی زیاد خوردند، دچار عذاب وجدان می‌شوند و سعی می‌کنند به گونه‌ای این پرخوری را جبران کنند. از جمله استفراغ‌های عمدی، یا استفاده از داروهای laxative یا ملیّن، یا رجوع می‌کنند به داروهای گیاهی و داروهایی که تبلیغ می‌شوند برای این موضوع و یا حتی راه‌های خطرناک‌تر، و وقتی دچار اسهال، استفراغ و ... می‌شوند تمام موادی که خوردند از دست می‌رود و این‌ها هم ممکن است دچار کم وزنی شدید شوند. یعنی هر دوی این‌ها از دو جهت دچار لاغری می‌شوند.

3- persia eating disorder: این‌ها هیچ علامتی ندارند. خودشان و خانواده‌شان هم نمی‌دانند که این‌ها مشکل دارند، لذا هیچ کاری برای‌شان انجام نمی‌شود، در واقع به مرور شروع می‌کنند تشدید علائم را در خودشان ایجاد کردن. به این ترتیب که سعی می‌کنند غذاهای خاصی را نخورند فکر می‌کنند دارد رژیم می‌گیرند، وقتی عصبانی می‌شوند شروع می‌کنند به پرخوری کردن با شکلات و مواد قندی؛ وقتی بدخلق می‌شوند پشت پا می‌زنند به غذای خانواده و گوشه گیری می‌کنند. در این حالت باید خانواده متوجه باشد تا جلویش گرفته شود.


این‌ها مستعد ابتلا به آن دو بیماری هستند. این‌ها نیز گروهی از کم وزن‌های ما هستند که دچار بیماری روان‌شناختی هستند.


دکتر حاجی فرجی

تبیان: راه‌های درمان در این افراد چگونه است؟


* راه‌های درمانی روان‌شناختی


* کمک خانواده‌ها


* به آن ها آموزش دهیم تا قد و وزن خودشان را درست ببینند.


* گاهی نیاز داریم که در شرایطی که دچار پرخوری هستند، غذاهای کم کالری‌تری را جایگزین غذاهای پرکالری‌تر کنیم تا آن احساس پرکالری و اضافه وزن را که پیدا می‌کنند (حتی گاه گاه به صورت فیزیکی هم پیدا می‌کنند و بعد برمی گردند) جلویش گرفته می‌شود.


* در کنار این‌ها از مکمل‌ها استفاده کنیم که مواد مغذی مورد نیازشان به ویژه املاح به کفایت به بدن‌شان برسد.


متأسفانه به دلیل تقلیدهای کورکورانه از مدل‌ها و تصاویر ماهواره این مشکلات در جامعه بالا رفته است.



تبیان: رژیم غذایی مناسب برای این افراد چیست؟


اگر لاغرهای ما بیمار باشند یعنی BMI ی‌شان زیر حد نرمال باشد. برای این‌ها رژیم‌هایی تجویز می‌شود. معمولاً کالری رژیم‌ها را کمی بالا در نظر می‌گیریم اما سعی می‌کنیم خیلی درصدهای محدوده‌ی طبیعی گروه‌های تأمین کننده‌ی انرژی مانند کربوهیدرات و چربی و پروتئین را تغییر ندهیم؛ چون یک) الگو را تغییر می‌دهد، عادت ایجاد می‌کند، بدن را دچار مشکل می‌کنیم. دو) سبب می‌شود افرادی که دچار بیماری همراه مثل دیابت یا چربی خون بالا هستند ،مشکل‌شان مضاعف شود. لذا باید بعد از بررسی بالینی و پاراکلینیکی این افراد که تشخیص بدهیم عامل لاغری‌شان چه است شروع کنیم با توجه به نیازشان، رژیم غذایی مناسب را تجویز کنیم.


* درصد چربی را گاهی اوقات در برخی شرایط تا 35 و تا 40% می‌توان زیاد کرد اما نوع چربی‌ها مهم است سعی کنیم از مغزها استفاده کنیم، از روغن‌های مایع بدون ترانس یا کم ترانس استفاده کنیم.


* از گروه پروتئین‌ها (این‌ها معمولاً نسبت به مصرف گوشت‌ها بدقلق هستند) شروع کنیم به معرفی جایگزین‌های مناسب گوشت با طبخ‌های متفاوت. اگر در عمل رعایت نمی‌کنند از پروتئین‌های دیگری مثل شیر، تخم‌مرغ، پنیر، پروتئین‌های گیاهی برای‌شان استفاده کنیم و بعد به مرور این‌ها را عادت دهیم به مصرف متنوع پروتئین‌ها.



ولی اگر بخواهیم به صورت موضعی مثلاً رژیمی بدهیم که بازوان این‌ها چاق‌تر شود خیر همچنین چیزی واقعاً تبلیغ بی موردی است که گاهاً بعضی جاها ادعا می‌شود و متأسفانه افراد را به اشتباه می‌اندازد



* طبعاً اگر این‌ها پروتئین حیوانی مصرف نکنند به ویژه در دختران به دلیل کاهش جذب آهن و کمبود دریافت آهن باید برخی مکمل‌ها مانند آهن در برخی شرایط ، روی، منیزیم و سلنیوم را برای‌شان تجویز کنیم.

* یکی دیگر از مشکلاتی که معمولاً این افراد دارند کم خوری یا بدخوری نسبت به مصرف لبنیات است که متأسفانه در آمارها نشان داده شده است که کمتر از یک سوم نیاز روزانه استاندارد، جامعه‌ی ما لبنیات مصرف می‌کنند و مسأله‌ای که در این مورد رخ می‌دهد مسأله‌ی دریافت کلسیم است و از طرف دیگر لبنیات حاوی ریزمغذی‌هایی است که به عنوان یک ماده‌ی غذایی مناسب مطرح می‌باشد. وقتی لبنیات کم مصرف شود، هم از نظر درشت مغذی‌ها (پروتئین، چربی و کربوهیدرات) و هم از نظر ریزمغذی‌ها (کلسیم، فسفر و ...) دچار مشکل می‌شوند. دریافت کم کلسیم به همراه کمبود ویتامین D که متأسفانه در جامعه‌ی ما حدود 80 تا 90 درصد می‌باشد موجب افزایش احتمال ابتلای افراد به پوکی استخوان می‌شود. توصیه‌ی ما مصرف شیرهای غنی شده با ویتامین D و کلسیم است.


دکتر حاجی فرجی

تبیان: آیا می توان اندامی را به صورت موضعی چاق کرد؟


علی‌رغم این که عکس این مطلب شاید راحت‌تر باشد یعنی افرادی که چاق هستند و افزایش سایز دارند در نقاط مختلف بدن می‌توان با ورزش‌ها و نرمش‌های مناسب همراه با رژیم غذایی به حالت طبیعی نزدیک کرد اما در مواردی که افراد لاغر هستند و غذا هم نمی‌خورند با آن مشکلاتی که دارند، اگر بدون رژیم باشد خیر نمی‌توان. اما اگر رژیم متخصص تغذیه را رعایت کنند و هیچ عامل بازدارنده‌ای مثل بیماری‌هایی که ذکر شده وجود نداشته باشد این‌ها با بعضی ورزش‌های کنترل شده، نه ورزش‌های سخت مثل بادی بیلدینگ و بدن‌سازی‌ها که متأسفانه این باور در خانواده‌ها و جوانان و نوجوانان ما شکل گرفته که اگر بروند سراغ این ورزش‌ها و این باشگاه‌ها که متأسفانه در این باشگاه‌های بدن‌سازی، علاوه بر ورزش‌های سنگینی که به این‌ها داده می‌شود از برخی مکمل‌های پروتئینی غیراستاندارد و غیرقابل تجویز هم استفاده می‌کنند که ما را هم دچار مشکل مضاعف می‌کنند، واقعاً کار خیلی زیادی نمی‌توان کرد. جز اینکه رژیم غذایی مناسب توسط متخصص و ورزش‌های متناسب قد و وزن و سن خودشان برای‌شان تجویز کرد.


این‌ها را می‌توان توده عضلانی‌شان را افزایش داد، یک مقدار بافت چربی را توسط رژیم غذایی مناسب افزایش داد که اندام‌ها حفاظت بیشتری داشته باشند، سوخت و ساز بدن‌شان بهتر شود، بعضی از فعالیت‌های بعضی از اندام‌های داخلی که توسط چربی‌ها باید صورت بگیرد فعال شود، این‌ها را در این حدود می‌توان انجام داد. ولی اگر بخواهیم به صورت موضعی مثلاً رژیمی بدهیم که بازوان این‌ها چاق‌تر شود خیر همچنین چیزی واقعاً تبلیغ بی موردی است که گاهاً بعضی جاها ادعا می‌شود و متأسفانه افراد را به اشتباه می‌اندازد.




تبیان: نظر شما در مورد داروهای گیاهی یا پودرهای مانند "افلاطون" که در این مورد، تبلیغ  می‌شود، چیست؟


واقعیت‌اش این است که این‌ها چون در بازار عطارها به فروش می‌رسد و به صورت فله‌ای می‌باشد هیچ آنالیز علمی روی آن صورت نمی‌گیرد.


در مورد این‌ها دو فرض وجود دارد:


1) فردی که این پودر را درست کرده علم به این قضیه دارد یعنی از علم طب سنتی اطلاع دارد و می‌داند که چه کار می‌کند.


 و یا اینکه 2) فرد علم‌اش را ندارد و دارد کار خطایی را انجام می‌دهد. یعنی فقط تبلیغی دارد برای این که درآمدزایی کند.


در شکل دوم که مشخص است ما اصلاً کاری نداریم. در شکل اول؛ اگر هم از طب سنتی که متأسفانه کم اطلاع علمی دارند و بیشتر به صورت تجربی بعضی از عطاری‌ها می‌دانند مواردی است که تازه سالم برخورد می‌کنند. از بعضی از مغزها، بعضی از گیاهان دارویی که محرک اشتها هستند یا تحریک ترشح بعضی از هورمون‌ها را انجام می‌دهند، از این‌ها استفاده می‌کنند با یک تلفیقی که دوز مصرفی آن را واقعاً هیچ کس تا به حال ثابت نکرده است. البته اگر فرد از کتب طب سنتی استفاده کند و واقعاً به آن‌ها رجوع کند به صورت خیلی کلی مطالبی وجود دارد که حکمای ما از آن استفاده می‌کردند. این البته خوش بینانه‌اش است که فرد از یک الگوی متکی بر یک منبع رسمی طب سنتی استفاده می‌کند. اگر بداند که چه دارویی را به چه کسی با چه شرایطی و با چه میزانی بدهد امیدواریم ضرری نرساند، اگر هم سودی برساند در واقع با تحریک اشتهای افراد است که توانسته است کمکی بکند.



ابتدا سعی ما استفاده از منابع غذایی اشتهاآور است. استفاده از اسانس‌ها و چاشنی‌های طبیعی که خوشبختانه در کشور ما فراوان است. اگر فرد با این‌ها  توانست اشتهایش را تحریک کند چه بهتر وگرنه می‌توان تحت نظر متخصص در یک دوره‌ی درمانی خاص از بعضی از داروهای خاص به صورت کنترل شده استفاده کرد



در واقع هیچ داروی معجزه آسایی برای لاغری و چاقی وجود ندارد و متأسفانه در شرایط تبلیغاتی هم که می‌بینید که به صورت بی رویه مصرف می‌شود و خود فرد هم برای اینکه سریع‌تر شکل بگیرد و به هدف برسد خیلی بیشتر مصرف می‌کند و دچار عوارضی چون مشکلات کبدی، مشکلات کلیوی(پروتئین بالایی دارند)، ریزش مو، شکنندگی ناخن‌ها و آسیب رسانی به بعضی اندام‌ها که متأسفانه گاهاً به دلیل این که حتی فرد بیماری همراه هم دارد و نمی‌داند این پودر روی آن‌ها چه اثری دارد، می‌شود. لذا توصیه‌ی ما این است که جز متخصص به فرد دیگر مراجعه نکنند. حتی اگر از طب گیاهی هم خواست استفاده کند، الآن پزشکانی هستند که آموزش طب سنتی را به صورت آکادمیک می‌بینند و روی طب سنتی کار می‌کنند، توصیه‌ی اکید ما این است که اگر هم می‌خواهند از این روش کمک بگیرند به متخصصان این طب مراجعه کنند تا بتوانند حداقل به صورت کنترل شده باشد و عارضه‌ای را برای خودشان ایجاد نکنند اگر سودی برای‌شان داشته باشد. لذا به هیچ وجه ما پودرهایی که به ویژه در باشگاه‌ها، در سالن‌ها یا به صورت خانوادگی زبان به زبان نقل می‌شود را توصیه نمی‌کنیم.


تبیان: چه کاری می‌توان برای آن‌هایی کرد که اشتها ندارند؟


این کاری نیست که بتوان در دو سه روز به کسی که چندین سال به کم خوری عادت کرده است گفت که باید این مقدار غذا را در یک وعده مصرف کنی. باید به مرور حجم وعده‌ها را افزایش و تعداد آن را کاهش داد. ممکن است از 8 وعده شروع شود و گاهی 2 تا 3 ماه و حتی یک سال وقت نیاز است تا عادات غذایی فرد اصلاح شود. باید آلرژی‌های فرد را بشناسید چه آلرژی‌های شیمیایی و چه آلرژی‌های ذهنی، به ماده غذایی خاص. باید شرایط ویژه‌ی هر فرد را در نظر داشت.



تبیان: داروهای اشتهاآور را پیشنهاد می‌کنید؟


ابتدا سعی ما استفاده از منابع غذایی اشتهاآور است. استفاده از اسانس‌ها و چاشنی‌های طبیعی که خوشبختانه در کشور ما فراوان است. اگر فرد با این‌ها آشنا بود و توانست اشتهایش را تحریک کند چه بهتر وگرنه می‌توان تحت نظر متخصص در یک دوره‌ی درمانی خاص از بعضی از داروهای خاص به صورت کنترل شده استفاده کرد. متأسفانه در این زمینه بسیار تقلب وجود دارد و عوارض آن نیز بسیار زیاد است پس نمی‌توان به عهده‌ی خود فرد گذاشت.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.