• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 419)
يکشنبه 29/5/1391 - 1:25 -0 تشکر 518775
جلوه ای از امام خمینی و انقلاب اسلامی

بر گرفته از http://hawzah.net

بیش از دوازده سال است که فصلنامة حضور با هدف معرفی و نشر آثار و اندیشه های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و استحکام بخشیدن به مبانی دینی و اسلامی انقلاب اسلامی، در عرصه مطبوعات گام نهاده است.

این نشریه که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی منتشر می شود، تاکنون توانسته است ضمن نشر مقالات علمی و پژوهشی و ادبی و مطالب متنوع دیگر، از دیدگاههای صاحب نظران داخلی و خارجی در عرصه های مختلف انقلاب اسلامی و معرفی امام خمینی بهره گیرد. اکنون که در آستانة سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران هستیم سری به حوزه علمیه قم زدیم و طی گفتگوهای دوستانه با دانش پژوهان مرکز جهانی علوم اسلامی، پرسشهایی را درباره ویژگیهای امام خمینی، دفاع و تبلیغ انقلاب اسلامی و... مطرح کردیم. و این عزیزان بنا به فرصت و تمایل خود به بعضی از این پرسشها پاسخ گفتند که متن پاسخ ایشان در پی می آید. توجه به اندیشه ها و احساسات این جوانان مغتنم و قابل تأمل است

يکشنبه 29/5/1391 - 1:25 - 0 تشکر 518777

مبارزه با مستکبرین


الان سه سال است که مشغول تحصیل علوم دینی در ایران (قم) هستم. زمانی صحبتهایی در مورد امام خمینی شنیدم که هنوز کوچک بودم. اما تقریباً بعد از 18 ـ 19 سالگی خواستم بیشتر با دین خود آشنا شوم لذا بر اثر مطالعاتی که مادرم انجام داده بود و تعریفهایی که از امام خمینی می کرد، مرا شیفته آشنایی با امام خمینی و اندیشه های او ساخت. لذا کتابهای امام خمینی را که به زبان فرانسه ترجمه شده بود مطالعه کردم که عبارتند از: «حکومت اسلامی» که در آن در


مورد اهمیت و ضرورت حکومت اسلامی و ولایت فقیه بحث شده است و نیز کتاب «حدیث بیداری» که زندگی نامه امام را از تولد تا وفات دربردارد و نیز کتاب «وصیت نامه امام» را نیز مطالعه کردم. با خواندن این کتابها متوجه شده بودم که شایعات و نسبت تروریسم که به کشورهای اسلامی داده بودند افسانه ای بیش نبود. در میان جملات امام خمینی جمله ای پرمعنا هست که همیشه مرا تشویق کرد و آن عبارت است از اینکه اگر هر مسلمانی سطل آبی را در دست داشته باشد و آن را در اسرائیل بریزد همة جنایتکاران جارو خواهند شد. این از پرمعناترین جملات مؤسس انقلاب اسلامی است.


من از زیارتهایی که تا حالا توانسته ام از شهدای چند شهر ایران انجام دهم، به نظرم می رسد که امام خمینی شخصیتی است که به تدریج توانست به هدف خود برسد. از برکات او مردم در برابر باطل ایستادند و بخشی از شایستگان ملت ایران به مقام والای شهادت رسیدند. او توانست شهادت و معنای آن را در مردم احیا کند، معنای واقعی شهادت را که چند قرن پیش سیدالشهدا امام حسین(ع) احیا کرد و توسط امام سجاد و حضرت زینب در مناطق مختلف منتشر گشت. زیرا شهادت چیزی هست که در زمان خاتم الانبیاء نیز وجود داشته و امام خمینی از کسانی است که آن را نزد مردم معاصر احیا کرد تا اینکه مردم ترس از ایستادن در مقابل باطل برای برپا کردن حق و عدل را از خودشان دور سازند.


برای آشنایی مردم جهان با اسلام و اندیشه های امام خمینی، معتقدم:


1. مردم را می توان توسط ما که در این کشور اسلامی تحصیل می کنیم و به عنوان شاهدهای عینی هستیم با اسلام و اندیشه و اهداف امام خمینی آشنا کرد.


2. مردم هم باید خودشان متوجه چهره واقعی اسلام و واقعیاتی که در جهان دیده می شود بشوند تا بفهمند چرا امام خمینی علیه تسلط دشمن ایستاد زیرا حدیثی از پیامبر اکرم(ص) در این مورد هست که آن حضرت می فرماید: «الاسلام یعلوا ولایُعلی علیه والکفار بمنزلة الموتی لایرثون ولایورثون» یعنی اسلام برتری دارد و هیچ چیز بر اسلام برتری ندارد و کفار به منزله مردگان هستند، نه مانع ارث می شوند و نه ارث می برند. لذا فقط با تدبّر بیشتر به اتفاقاتی که در جهان می افتد می توان حقیقت انقلاب را فهمید که اسلام در انجام دادن وظایف عبادی خلاصه نشده بلکه اسلام دین حق است و حقیقت را دوست می دارد و با کسی که خوبی را می خواهد برخورد خوبی دارد و تنها بر علیه مستکبرین در حال جنگ است. جمله ای از امام خمینی در این مورد در ذهن من هست و آن اینکه ما انقلاب مان را در تمام جهان منتشر می کنیم و تا بانگ لااله الا الله طنین نیفکند مبارزه هست و تا مبارزه بر علیه مستکبرین هست ما هستیم.


3. مسلمانانی که در کشورهای دیگر و غیرمسلمان زندگی می کنند باید با اخلاق حسن خود مردم را شیفته اسلام کنند. و نیز برای هدایت همه و ظهور امام عصر(عج) دعا کنند.


4. چون عصر ما عصر انفجار اطلاعات است و مردم بیشتر با کامپیوتر سر و کار دارند لذا کامپیوتر بهترین راهی است برای انتشار اندیشه های اسلامی و اهداف مهم امام خمینی و از این راه می توان آثار دنیوی و اخروی این انقلاب را برای مردم بیان کرد.


5. آثار امام به زبانهای مختلف ترجمه شود و نیز به صورت ساده نوشته شود تا خردسالان نیز بتوانند از همان کودکی با امام آشنا شوند.


6. مردم نباید امام را به زبان تعریف کنند بلکه عملاً نیز رفتار کنند تا اثری در پی داشته باشد وگرنه عین عالم بی عمل خواهد ماند که آن نیز بی ثمر هست. و البته مردم باید همیشه دعا کنند تا خداوند آثار این انقلاب مقدس و مقام معظم رهبری را تا ظهور امام عصر(عج) حفظ کند زیرا انقلاب اسلامی ایران زمینه سازی است برای حکومت جهانی صاحب الزمان امام مهدی(عج).


از خداوند متعال مسئلت دارم مقام امام خمینی را و همه شهدا را بالا ببرد و نیز همه اینهایی که از آن امام بزرگوار حمایت کردند و نیز اینهایی که تا به حال امام را حمایت می کنند، حفظ فرماید. والسلام. اللهم صل علی محمد واله الطاهرین و عجّل فرجهم

يکشنبه 29/5/1391 - 1:26 - 0 تشکر 518778

الگوی جهانیان


از سن من معلوم است که من با حضرت امام خمینی ملاقات حضوری نداشتم. اما در سال 1989 پدرم بعد از شنیدن اخبار رحلت امام خمینی به گریه افتاد. من با تعجب از پدر پرسیدم بابا چه شد؟ چرا گریه می کنی؟ پدرم گفت گریه من به خاطر این است که یک شخصیت بسیار بزرگی را از دست دادیم. من با تعجب دوباره سؤال کردم یعنی چه؟ ایشان گفت امام خمینی یکی از بزرگترین علمای جهان تشیع بود که با رحلت ایشان جهان اسلامی در سوگ و ماتم نشستند


وی افزود: ایشان با تحمل رنج و سختی فراوان، در ایران انقلاب آورد و حکومت اسلامی تشکیل داد. پدرم ابعاد گوناگونی از شخصیت این بزرگمرد را برای من توضیح داد و من تازه فهمیدم که حضرت امام خمینی یک شخصیت مهم بود و از دست دادن ایشان چیز کوچکی نیست. من در همان سن کودکی به این نتیجه پی بردم که حضرت امام خمینی چقدر بزرگ بود که در کل جهان طرفداران بسیاری داشت که در فراغش گریه می کردند.


خلاصه من توسط پدرم امام خمینی را شناختم هرچند در آن زمان کودکی بیش نبودم. این امر باعث شد که من نسبت به این شخصیت بزرگ بیشتر بیاندیشم. در حال حاضر من عاشق حضرت امام خمینی هستم و ایشان را بزرگترین الگو برای خودم بلکه برای جهانیان می دانم.


انقلاب اسلامی و امام خمینی در کشور ما تأثیر بسیاری داشته است به طوری که بعد از انقلاب اسلامی تاکنون تعداد شیعه به صورت چشمگیری افزایش یافته است و در حال حاضر تعداد شیعه مستبصر بیش از شیعه اصیل می باشد. و این گرایش بیشتر در قشر دانشمندان ملاحظه می شود چون این قشر از مردم نسبت به انقلاب و امام آگاهی بیشتری دارند.


و اما مردم بنگلادش نسبت به امام خمینی علاقه خاصی دارند و ایشان را برای خودشان الگو می دانند. دانشمندان اسلامی معتقد هستند که اگر می خواهیم دولت اسلامی تشکیل بدهیم باید از امام خمینی درس بگیریم. فتوایی که امام خمینی علیه سلمان رشدی مرتد صادر نمود نقطه عطفی بین شیعه و سنی بنگلادش ایجاد نمود و همه مردم بنگلادش اعم از شیعه و سنی به یکصدا این حکم را پذیرفتند و امام خمینی را ستودند. همچنین اعلام جمعة الوداع به عنوان روز قدس توسط امام خمینی مورد استقبال علماء و مردم بنگلادش قرار گرفت.


همه ویژگیهای امام خمینی برجسته است و برای من بلکه برای همه اهمیت زیادی دارد. از جمله ویژگی های برجسته ای که ایشان داشتند عبارت است از:


1. عارف: امام خمینی یک عارف بزرگ بود و همه کارها را فقط برای رضای خدا انجام می داد و از مردم هیچ توقعی نداشت. برای هر بنده مؤمن لازم است که این صفت برجسته را داشته باشد.


2. دوراندیش: یکی از ویژگیهای مهم امام دوراندیشی وی بود. در همه کارهایش این دوراندیشی را به نحو احسن نشان داد. پیروزی انقلاب اسلامی یکی از بارزترین نمونه این مطلب بوده است و نامه پیامبرگونه ایشان به گورباچف نیز بر همین ادعا صادق است.


3. شجاع: نمونه های زیادی بر شجاع بودن ایشان وجود دارد و ما در اینجا به یکی دو تا از آن اشاره می کنیم و بسنده می کنیم. یکی از اساتید ما نقل می کرد که یک شرابخوار در حالی که مست بود هر شب مدرسه فیضیه می آمد و به طلاب فحش می داد. یک شب امام خمینی این را شنید و تندتند از پله ها پایین آمد و یک سیلی محکم به صورت آن مست زد و او فریادزنان از آنجا فرار کرد و دیگر به مدرسه نیامد. این بود که ایشان بعداً توانست مشت محکمی به صورت رژیم پهلوی بزند.


4. مؤمن و متقی به تمام معنی: این مرد خدا در طول زندگی اش نماز شب ازش ترک نشد و در هر جای ممکن حتی در هواپیما در حالت خاصی نماز شبش را می خواند. وقتی ایشان بشدت مریض بود و آقازاده اش وی را بیدار نکرد وقتی امام بیدار شد دید که وقت نماز شب گذشت، ایشان با تأسف فرمود چرا گذاشتی نماز شب قضا شود؟ از این مطلب به خوبی روشن می شود که ایشان چقدر به این مسئله حساس بوده و عاشق نماز و عبادت بوده.


5. وظیفه شناس: یکی از مهمترین و برجسته ترین ویژگیهای امام خمینی تکلیف شناسی وی بوده است. ایشان قبل از پیروزی انقلاب و در دوران جنگ بارها بر این نکته تأکید می کرد. ایشان می گفت شکست و پیروزی مهم نیست آنچه مهم است عمل کردن به وظیفه است. خدا بهتر می داند چه چیز برای ما بهتر است.


6. منظم و مرتب بودن: حضرت امام خمینی در همه برنامه هایش بسیار منظم بوده است. وقتی امام در نجف بود مردم ساعت شان را با دیدن امام تنظیم می کردند. ایشان اول وقت نماز می خواند و در ساعت معین اخبار گوش می داد.


7. ساده زیستی: ساده زیستی امام موجب حیرت جهانیان شده بود. با آنکه ایشان انقلاب آورده بود و کل جهان را تکان داده بود اما زندگی وی خیلی ساده بود. وقتی نماینده گورباچف جواب گورباچف را برای امام آورد با دیدن خانه بسیار کوچکش به حیرت فرورفت و به خود لرزید. آری این نمونه انسان کامل است.


8. توکل بر خداوند: ایشان در همه کارهایش توکل بر خدا می کرد و از هیچ چیز و هیچ کس نمی ترسید. وقتی سربازان شاه ایشان را دستگیر کرده بودند خود آنها می ترسیدند و امام به آنها تسلی می داد. وقتی از طرف دولت شاه حکومت نظامی اعلام شده بود همه ترجیح دادند که خانه بنشینند اما امام دستور دادند که همه تان بیرون بریزید.


9. مستقل: ایشان ترجیح می داد که همه کارهای خود را خودش انجام دهد و از کسی کمک نگیرد.


بهرحال اگر ما بتوانیم ویژگیهایش را بخوبی درک کنیم و بر آن جامه عمل بپوشانیم در دنیا و آخرت موفق خواهیم شد. باید با برگزاری کنگره ها و تألیف کتاب و ترجمه آنها به زبانهای زنده جهان از اندیشه ها و آرمانهای آن حضرت پاسداری نمود.


يکشنبه 29/5/1391 - 1:27 - 0 تشکر 518779

اهمیت تهذیب نفس


تقریباً 8 سال شده که من با امام خمینی (قدس سره) آشنا شدم. خاطراتی در این زمینه دارم. آن دعوتی که امام کرده بود که باید کشور ایران مثل حوزة علمی بشود تا مردم مسلمان از علم اهل بیت استفاده کنند من فکر نمی کردم از آن دعوت استفاده خواهم کرد ولکن الحمدلله الآن دارم استفاده می کنم و در نظر من این خاطره برای همیشه زنده است چون در طول عمر من می ماند.


از ویژگیهای برجسته حضرت امام آنکه برای من خیلی اهمیت دارد مسئله روحی است، مانند «تهذیب نفس» که خواندم و خیلی استفاده کردم. خصوصاً راجع به این مسئله از یکی از کتابهای سید امام به عنوان «جهاد اکبر، جهاد نفس» و توی آن کتاب سفارشها و سخنرانی های امام (قدس سره) زیاد بود خصوصاً راجع به مسئله نفس و اخلاق طلاب حوزه. بالاخره چیز دیگری برای امام ندیدم که خیلی اهمیت دارد به قدر مسئله نفس و اخلاق که در ویژگیهای امام بخوبی هست.


اما انقلاب اسلامی و شخصیت امام خمینی (قدس سره) در کشور ما خیلی تأثیر کرد بر مردم، خصوصاً در مسایل سیاسی و امور دینی. مردم کشور ما خیلی درس گرفتند راجع به مسئله استقلال آنچه در ذهنهایشان مانده است فکر می کنم که دیگر فراموش نخواهند کرد. مقاومتی که مردم ایران کردند و تصمیم گیری امام در این مسئله خیلی در کشور ما اثر گذاشت این از جهت سیاسی بود اما از جهت اسلامی همه مردم مسلمان کشور بدون اعتراض یا سنّی باشد یا شیعی قبول می کنند که امام مردی الهی بود و به مرحله روحی که رسید، هنوز هیچ کسی یا در ایران یا خارج ایران نرسید لذا ما او را به عنوان: PHENOMENE می بینیم «یعنی کسی که مثل او نیست و عنوان او در جهان نیست» ولی متأسفانه الآن این همه تأثیرات کم کم ضعیف می شود به خاطر بچه های منافقان و دنیاپرستان ایرانی که به کشور ما فرستاده می شوند. کارهای مذهب شیعی که در آنجا بنا گذاشتیم الآن ضعیف شده، حتی مدرسه ای که آنجا بود به عنوان مرکز علوم شیعی که در سراسر کشور شناخته بود الآن بدست آن دنیاپرستها همراه با جهال مسلمان کشور، عوض شده به دانشگاهی که بیفایده است. اینهمه کارهای بد انجام شد آن هم در هنگامی که احساس پیشرفت در مسئله یاد گرفتن و یاد دادن کردیم و در هنگامی که مردم نیازمند به علوم اهل بیت شدند. اما آن مردم قبلاً به مسئله ایران خصوصاً آن به جهت دینی خیلی گوش می کردند و پیگیری می کردند و اما الآن بخاطر اداره بدون چون و چرای منافقان که آنجا فرستاده می شوند و فقط اداره مالی و نگهداشتن مقام می کنند، این طور نیست.


انقلاب اسلامی و تأثیر آن در جهان معاصر در نظر من بیشتر سخت می شود. چون الآن نگاه همة ما منحصر به مسئله اداره آن است که در دست ما هست لذا همه ما الآن دنبال مسئله مادی می رویم به عنوان مسئله سیاسی و تکنولوژی، یعنی همراه ماده پرستان شدیم که نگاه ما حداکثر منحصر به مسئلة عقلی است و نه مسئله قلبی و باید بدانیم که اگر انقلاب ما منحصر در این مسئله شد هرگز فکر نکنیم که در جهان تأثیر خواهد گذاشت. چون دنیاپرستان در این جهان مادی و عقلی خیلی برای تأثیر گذاشتن قوی هستند ولکن ضعیف هستند در جهان روحی یا قلبی و بخاطر این، انقلاب حضرت امام(قدس سره) خیلی اثر گذاشت که ایشان راجع به این نقطه غافل نبود بلکه باخبر بود و بیشتر اهمیت می داد لذا در انقلاب ایشان نمی ترسیدند از ضدهای انقلاب چون می دانست که نگهبانی آن انقلاب در دست خود امام زمان(عج) بود ولی الآن که ارتباط ما با مسئله روحی و قلبی و اخلاقی خیلی کم شده لذا اثر انقلاب ما خیلی کم شده چون خودمان به مسئله مادی اهمیت بیشتر دادیم. لذا الآن مادی ها هم ما را هیچ چیزی نمی بینند. و اثر ما هم بر آنها جایی ندارد.


با دل پاک و روح مطهر و عمل بر آنچه خدا و پیامبر و ائمه(ع) راضی می شوند و هم با عمل طبق روح برادری حقیقی که در قرآن کریم ذکر شده است می توانیم مسلمانان دیگر کشورها را با این انقلاب آشنا کنیم ولی نه با آن تعبیری که از آن استفاده کنیم بلکه مانند برادری وگرنه خیلی اثر منفی می آورد در بین برادران و هم به خاطر آن احساس برادری از بین می رود.


با تفکر و نگاه کردن دائم به اخلاق روحانی امام و نگهداری خط اعمال او که «شهید و پسر شهید و پدر شهید بود» می توانیم از اندیشه ها و آرمانهای او پاسداری کنیم.


ارزش ایران و ایرانیان در جهان به حفظ انقلاب اسلامی و ارزشهای آن است


آشنایی بنده با حضرت امام خمینی(س) به طور دقیق یعنی معرفت ایمانی و عاشقانه به ایشان تقریباً از تاریخ 1984 میلادی به بعد است که از طریق حرکت اسلامی در زریا (شهری در ولایت کادونای نیجریه) به وجود آمد. این حرکت اسلامی با سعی استاد ما، شیخ ابراهیم یعقوب الزاک زاکی ایجاد شد.


از آن زمان هر آیه ای از قرآن کریم یا هر روایتی از معصومین می خوانیم، سعی می کنیم آن را در عمــل اجــرا کنیم و تطبیق


کنیم، خصوصاً قضیة ولایت خدا و اولیاء خدا و دشمنی با دشمنان خدا و طواغیت. مهمتر از همه ولایت خداوند است بر جهان. ما، همه جهان را به دو دسته تقسیم می کنیم: دارالاسلام و دارالکفر. در جهان امروز فقط ایران را دارالاسلام می دانیم.


آیاتی را می خوانیم مانند آیة 97 سورة نسا، یا روایاتی مانند: من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته الجاهلیة. من مات و لیس فی عنقه بیعة مات میته الجاهلیة.


از طریق این روایات به ولایت عمیق و وفاداری به حضرت امام خمینی(س) رسیدم و از طریق امام(س) خداوند متعال مرا به ائمه و اهل البیت رساند. (والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا).


از ویژگیهای برجسته حضرت امام که خیلی اهمیت بیشتری برای بنده دارد و سعی می کنم از وی پیروی کنم و از خدا کمک می طلبم، این است که در هر چیزی فقط خدا را ببینم و سعی کنم از چیزی غیر از خدا نترسم.


در کشورمان یک آقایی در مدرسه حضرت امام خمینی(قدس سره) حضور داشت و ایشان خیلی زیاد برای مردم امام را تعریف کرد، عملاً و قولاً و مردم و خودمان از ایشان نمونه کوچک از ایمان، شجاعت و توکل به خدا را دیدیم. او همین شیخ ابراهیم زاکزاکی است.


لذا ما نسبت به کشورهای دیگر جهان بهره بیشتر از امام بردیم. دیگر ایستادگی و عدم خضوع به استکبار عالم خصوصاً آمریکا و اسرائیل است که خیلی تأثیر زیاد دارد در همة عرصه ها، خصوصاً میان مسلمانان در ایجاد هویت اسلامی و افتخار به آن و تقویت افکار استقلال طلبی میان همة مردم جهان.


الحمدلله تا حالا از طریق حوزه و صدا و سیما خیلی کار انجام شده ولی کافی نیست. ما انتظار و نیاز داریم به اینکه اکثر ایرانیان ارزش انقلاب خودشان را بدانند و حقیقتاً بدانند که ارزش ایران و ایرانیان در جهان مربوط به حفظ این انقلاب و ارزشهای آن است چه در زندگی اجتماعی و چه در زندگی فردی، فرق نمی کند. باید همه خوب و حقیقتاً بفهمیم که حضرت امام خمینی(قدس سره) و رهبرمان مقام معظم رهبری سیدعلی خامنه ای (دام ظله العالی) فقط مال ایرانیان نیستند بلکه مال جهانیان هستند. همین طور که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و اهل بیتش مال عرب نبود. اگر این در دلمان جا افتاد آن وقت می توانیم به طور خوب از مردم دیگر نقاط جهان با صمیمیت و رفتار امام پسند و توجه به مردم سایر کشورها ـ خصوصاً کسانی که فقط برای رضای خدا کار می کنند ـ در هر شرایطی ـ سخت یا خوش ـ حمایت کنیم و ارتباط داشته باشیم.


باید مبلّغان ما ـ چه ایرانی و چه غیرایرانی ـ از مردم جدا نشوند باید مردم از آنها نمونه ای کوچک از زندگی امام را ببینند.


باید مصالح عامه مردم ـ بدون فرق بین شیعه و سنّی ـ موردنظر قرار گرفته بشود.


باید اساس عمل و کار اسلامی خصوصاً خارج از ایران مبتنی بر اصل مهم اسلامی یعنی ثقه به دیگران یعنی همکاران و بسیجی بودن باشد نه روی کاغذ و تقریرات که در بعضی موارد غیرواقعی است.


حوزه چه در ایران و چه در خارج ایران درس رسمی خصوصی و غیررسمی عمومی برای همه مردم در سنین مختلف داشته باشند و الاّ پیش خداوند متعال مسئولند.


یکی از مهمترین اندیشه ها و آرمانهای حضرت امام که محبوبیتش را و گرایش او را میان مردم جهان افزایش می دهد، ظلم ستیزی و دفاع از مستضعفان و مظلومان است که اگر از روی ایمان و اعتقاد، عمل کنند و با توکل به خدا، حتماً خداوند آنها را یاری خواهد کرد.


يکشنبه 29/5/1391 - 1:28 - 0 تشکر 518781

انسان نمونه


وقتی سخن در مورد امام و ویژگیهای امام می رود انسان متحیر می شود و در حیرت می ماند و نمی داند که کدام یک از آنها را برشمرد، چون حضرت امام خمینی سراسر ویژگی و امتیاز بود. می توان گفت: نمونه ای بود که تقریباً تمام ویژگی های و خاصیت های بشری در آن جمع شده بودند.


تمام ویژگیهای امام برجسته و قابل اهمیت هستند، اما آنهایی که بیشتر مهم و برای من قابل اهمیت هستند، می توان موارد زیر را برشمرد:


1. زندگی پاکسارانه


2. شجاعت و ناترسی ایشان که حتی ذره ای از غیر خدا باک نداشت


3. بندة حقیقی و واقعی خدا بودن


4. رها کردن دنیا به طورکلی


اما همانگونه که مستحضر هستید کشور ما (تاجیکستان) و مردم اسلام دوست و مسلمان آن 70 سال زیر سلطه کمونیست و حکام ظالم کمونیست بودند. آنها برای از بین بردن فرهنگ ملی و خصوصاً اسلامی از هیچ راه و طریق دریغ نمی کرده و همیشه درصدد این بودند اسلام را از تاجیکستان ریشه کن کنند. ولی خوشبختانه موفق نشدند به این هدف شوم برسند.


یکی از مهم ترین اسبابی که موجب ناموفق بودن کمونیست شد، می توان انقلاب اسلامی ایران دانست. وقتی انقلاب اسلامی در ایران پیروز شد مردم تاجیکستان پناهگاهی برای خود پیدا کردند و از آن به بعد بود که فرائض اسلامی یکی بعد از دیگری به طور آشکار در تاجیکستان رایج شد و اسلام از بند آزاد شد.


انقلاب اسلامی ایران از یک ویژگی خاصی برخوردار بود که وقتی پیروز شد تأثیر فراوانی در جهان گذاشت و مردم جهان مخصوصاً مسلمانان را به این امر آگاه کرد که در مقابل ظلم و ستم می توان ایستادگی کرد و حکام کافر و ظالم را از پای درآورد و درهم شکست.


بعد از انقلاب اسلامی ایران بود که گروهها، سازمانها و نهضت های اسلامی تشکیل شدند و شروع به فعالیت کردند.


امروز کشورهای کفر دست به دست هم داده و در از بین بردن اسلام همت می ورزند و در این کار مبلغ های کلانی هم مصرف می کنند.


از تلویزیون، رادیو، اینترنت و امثال اینها تبلیغات خود را تشدید می کنند تا مانع گسترش اسلام و مخصوصاً اندیشه های امام که برگرفته از اسلام ناب و اصیل است، شوند. و لذا برای جمهوری اسلامی و سازمانهای تبلیغاتی لازم است که تبلیغات خود را بیشتر کنند و از تمام ابزار و وسائلی که در این مورد مؤثر است استفادة بیشتر کنند.


یکی از راههای تبلیغی بسیار مهم راه رسانه هاست که از این طریق می توان اندیشه های امام را در جهان گسترش داده و توصیه ای که من در این زمینه به جمهوری اسلامی ایران می کنم این است که: با قرارداد بستن بین کشورها، در مورد تلویزیون و رادیو با آنها قرارداد ببندد و از این طریق اسلام می تواند گسترش خوبی در آن کشور داشته باشد.

يکشنبه 29/5/1391 - 1:28 - 0 تشکر 518783

برکت انقلاب اسلامی


اوّلین بار وقتی که بچه بودم امام خمینی را در تلویزیون دیدم ولی چون آن موقع خیلی بچه بودم چیز زیادی به خاطر ندارم فقط می دانم و می دیدم که پدرم همیشه دنبال اخبار جنگ ایران و عراق بود و دوست داشت که نتیجه و حقیقت آن را بداند ولی چون کشور ما اخبار را از طریق آمریکا می گیرد به خاطر همین امام خمینی و ایران را مثل یک تروریست نشان می داد و این خیلی بد بود چون که دیدگاه و نظر مردم تایلند نسبت به ایران بد می شد و یک مفهوم غلط از


امام خمینی، ایران و مسلمانان و بخصوص شیعه پیدا می کردند. ولی ما که می دانیم این خبرها به این شکل درست شده اند و واقعیت نیستند و آمریکا و دوستانش می خواهند که به مردم اینگونه تلقین کنند. به خاطر همین تأثیری در ما نداشت. ولی اکثر مردم این چیزی را که ما می دانستیم نمی دانستند.


در هر حال شجاعت و نترسیدن امام در برابر همه چیز غیر از خدا، ساده زندگی کردن که خیلی تأثیر در من گذاشت چون هیچکس را با این مقام اینگونه فکر نمی کردم که اصلاً باشد و اینگونه زندگی کند و دیگری توکل امام به خدا و ائمه معصومین علیه السلام و نیز اهمیت دادن ایشان به نماز و نماز اوّل وقت حتی در هنگام بیماری برای من مهم بود. وقتی که امام را از این کشور به آن کشور تبعید می کردند و ایشان را تهدید می کردند هیچ گونه ترس و شکی در ایشان دیده نمی شد و ایشان خیلی آرام بودند و توکل به خدا داشتند و از هیچکس جز خدا نمی ترسیدند.


خلاصه با وجود تبلیغات منفی و اینکه کشور ما خیلی از ایران دور است ولی انقلاب و تأثیر آن بر تایلند خیلی زیاد بود. اکثر جوانان بعد از انقلاب اسلامی علاقه مند به مذهب شیعه و ایران شدند. و بعضی از جوانان هم شیعه شدند که همین شیعه شدن برای آنها مشکلاتی را داشت که شاید آشکارترین آن این باشد که او را از خانه بیرون می کردند و پدرش او را به عنوان عضوی از خانه قبول نمی کرد.


ما که الآن شیعه هستیم و در ایران مشغول به تحصیل علوم و معارف اسلامی و شیعی می باشیم از برکت انقلاب اسلامی ایران است. اکثر شیعیان در کشور تایلند هم همینگونه می باشند و خلاصه بعد از انقلاب تعداد شیعیان خیلی سریع رشد کرد.

يکشنبه 29/5/1391 - 1:29 - 0 تشکر 518784

استقامت در راه امام


شخصیت امام و شجاعت و مقاومت ایشان در برابر دشمنان غربی و شرقی که تا الان مانند ایشان کسی را ندیدم برای من مهم است. ایشان غربیها را تحقیر کردند و از تهدیدهای آنان نمی ترسیدند.


انقلاب اسلامی و حضرت امام تأثیر بســـیاری در تایلـند و مـــردم تایلند داشت و اسباب توجه به دین و مذهب شد. فعالیتهای مذهبی و فرهنگی و توجه به قدرت اسلام در آنجا بیشتر شد. مردم کشور ما اگر بخواهند به اخبار درست گوش بدهند باید از طرف ایران باشد چون اخبار غربیها دستکاری شده، کنترل شده و دروغ است، مثلاً اخبار سی اِن اِن یا بی بی سی و غیره.


انقلاب اسلامی ایران اسباب تحول جهان به طرف خوبی شد. اگرچه امام رحلت کردند امّا آثار ایشان زنده است و فعالیت می کند. امیدوارم این انقلاب اسلامی، زمینه ساز دولت مهدی(عج) شده و متصل به آن باشد.


برای آشنا کردن مردم جهان با انقلاب اسلامی می توان از طرق گوناگون اقدام کرد مثلاً اعزام مبلغین، ارسال کتب، مجله، تشکیل جلسات، همایش، دعوت سران دیگر کشورها به ایران و استقامت در راه امام.

يکشنبه 29/5/1391 - 1:30 - 0 تشکر 518786

نام امام و یاد شهیدان را زنده نگه داریم


از ویژگیهای مهم امام صلابت و اقتداری که داشتند و آن حالت تواضع و فروتنی و همچنین نورانیت چهرة مبارکشان بود. امام تنها رهبر ایران نبود به اعتقاد من رهبر تمامی مستضعفان جهان از جمله کشور عراق بود. امام و انقلاب عظیمی که ایجاد کرد بر مردم کشور عراق تأثیر بنیادی به جا نهاد. مردم کشورم امام را رهبر خود و مقتدای خود می دانند و انتفاضه هایی که در کشور عراق به وجود آمدند همگی به پیروی از انقلاب اسلامی و به پیروی از امام راحل و جانشین بر حقش حضرت آیت الله العظمی خامنه ای بوده است.


مردم عراق بیشتر مسائل ایران را پیگیری می کنند چرا که به کشور ایران به عنوان یک دولت اسلامی مستقل نگاه می کنند. انقلاب امام یک حماسة عظیم حسینی بود که باعث شد جهانیان و به خصوص مستضعفین به قیام و مبارزة با ظلم دعوت شوند. ما باید ابتدا شخصیت امام خمینی و رفتار متواضعانة ایشان را به جهانیان معرفی کنیم و در قدم دوم انقلاب اسلامی را به مردم بشناسانیم، همیشه یاد و نام امام را زنده نگه داریم و همیشه به یاد شهیدان باشیم چرا که شهیدان بودند که با ریختن خون خود این انقلاب و درخت اسلام را آبیاری کردند.

يکشنبه 29/5/1391 - 1:31 - 0 تشکر 518789

آرزوی انبیاء و اولیاء


ما، در طول تاریخ تشیع علمای بزرگی داشتیم. قبل از امام مجتهدان دیگر هم بودند و بعد از او هم خواهند بود، ان شاءالله، ولی کاری که امام کرد که در آن بی نظیر است تأسیس حکومت اسلامی شیعی است. ایشان به این فکر بود که چگونه می توان فقه را با تمام ابعادش، در زندگی پیاده کرد. به قول شهید صدر امام خمینی آرزوهای تمام انبیاء و اولیاء را به ارمغان آورد، رضوان الله تعالی علیه.


ما باید برای صدور پیام انقلاب اسلامی به کشورهای دیگر کارهای زیادی انجام دهیم. ترجمه و چاپ کتابهای اسلامی مخصوصاً کتابهای امام خمینی، تهیة سی دی های اسلامی و انقلابی، طرح وب سایتهای مفید، تهیّه مجلات و... همچنین با پشتیبانی از ولایت فقیه و رهبر معظم انقلاب اسلامی می توانیم این آرمانها را حفظ کنیم. آرمانهای امام را از راه عمل به آنها حفظ کنیم


شخصیت عرفانی و متواضع امام و تعهد در مقابل ملت از برجسته ترین صفات این عالم ربانی است. انقلاب اسلامی در نظر مردم کشور من حالتی شبیه به اسلام نخستین و زمان پیامبر(ص) دارد. مردم کشور ما فکر می کنند که ایران مدینه فاضله ای است که احکام اسلام در آن به کمال و تمام اجرا می شود. مردم کشور ما برغم فشارهای دولت عراق و مجازات اعدام برای کسانی که اخبار ایران را گوش می دادند اما بیشتر خانواده های متعهد و شیعی خود را ملزم به شنیدن اخبار از رادیو تهران می دانستند و می دانند.


به حول و قوه الهی امیدوارم که این انقلاب اثر عمیق خود را در سراسر جهان گذاشته و به انقلاب حضرت مهدی(عج) متصل شود.


ما از طریق ارسال کتب و مبلغین متعهد و ترتیب اردوهای زیارتی و تشکیل همایش و اجتماعات در کشورهای مختلف جهان می توانیم اندیشه های امام و انقلاب اسلامی را تبلیغ کنیم ولی حفظ آرمانهای امام از راه عمل به آنها میسر است و از این راه قابل حفاظت و پاسداری است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.