• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 2051)
يکشنبه 29/5/1391 - 0:42 -0 تشکر 518689
جنگ روانی و افکار عمومی

بر گرفته از http://www.verdinejad.com/visitorpages/show.aspx?isdetaillist=true&itemid=14592,8

هنگامی‏كه در جامعه درباره جنگ روانی سخن گفته می شود ، اگر افراد تصوری آمیخته با شعبده ‌بازی و تردستی از آن نداشته باشند، دست کم آنرا بر مبنای تجربه‌ها و خوانده‌ها و شنیده‌های تاریخی خود درك می‌كنند كه آن هم نمونه‌های ساده و سنتی هستند .
با پیشرفت وسایل ارتباط جمعی و گسترش روابط بین‌الملل، تأثیر تبلیغات و عملیات روانی بر فرهنگها و نگرش‌های اجتماعی كاملا ملموس بوده و به عنوان حربه‌ای برای تغییر افكار عمومی مورد استفاده قرار گرفته است . به همین منظور كشورهایی كه از نظر اقتصادی و اجتماعی پیشرفت قابل ملاحظه‌ای كرده‌اند اكنون از آن به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود بهره‌ می‌برند . این در حالی است كه جوامعی كه به علل گوناگون كاستیهایی درزمینه های مادی ومعنوی دارند آسیب‌پذیرتر بوده و مورد هجوم تبلیغاتی كشورهای توسعه یافته قرار می‌گیرند .
یكی ازابزار مورد استفاده كشورهای توسعه یافته و یا آن گروه از دولتها كه با هم تخاصماتی دارند ، تبلیغ و استفاده راهبردی از آن برای دستیابی به اهداف خود و منزوی كردن كشورمقابل است، به همین دلیل امروز دستگاههای تبلیغاتی و سیاسی در شرایطی قرار گرفته‌اند كه عملیات آنها با عنوان جنگ‏های روانی مورد بررسی قرار می‌گیرد .
امروزه این نوع جنگ از كارآمدترین ، پویاترین و در عین حال خطرناك‌ترین جنگها محسوب می‌شود، كشورهای جهان تلاش دارند تا با آماده سازی سیستم‏ها ، امكانات و نیروی انسانی خود با پیشرفته‌ترین و پیچیده ‌ترین ابزار و تجهیزات به رویارویی و نیز خنثی سازی جنگ‏های روانی بپردازند .
در دنیای امروز ، جنگ‏های روانی به عنوان حربه‌ای برای تسلط بر افكار عمومی به كار می‌رود، هرچند كه این نوع جنگ‏ها به عواملی بستگی دارد و تا كشور یا ملتی آمادگی پذیرش بحران را نداشته باشد، تحت تأثیر آن قرار نمی‌گیرد ولی اقدامات سایر دولت ها در بروز این بحران‏ها را نباید نادیده گرفت.
وقتی جامعه‌ای بی‌ثبات شده و انسجام اجتماعی در آن ضعیف گردید ، میل به تغییر در آن تشدید می‌شود و همین وضع فرصتی پیش‌ می‌آورد تا افكار تازه درآن جامعه تقویت شود.
در این شرایط ، به كار گیری جنگ ‌روانی و در برخی موارد، استفاده همزمان از نیروهای مسلح سرعت تغییر و پذیرش را دو چندان خواهد كرد . به همین منظور، آمادگی ذهنی و روانی و شكستن مقاومت فكری یك جامعه برای نفوذ درآن چه توسط دولت خودی یا دولت بیگانه ضروری‌ترین عامل پیروزی دریك جنگ روانی است. البته عوامل ذهنی و عینی و محیطی كه بدون آن‏ها جامعه فاقد هویت اجتماعی است نیز می‌تواند منشا بروز اختلافات و جنگ‏های روانی و نظامی باشد.
موفقیت در جنگ‏های روانی تنها منوط به این عوامل نیست ، بلكه بایستی به مدیریت برنامه‌‌ریزی و كارایی و اثربخشی آنها نیز توجه داشت ، زیرا موفقیت در جنگ روانی درسایه طراحی و برنامه‌ریزی دقیق بدست می‌آید.
جنگ روانی كه بر پایه تبلیغات استوار است، از خطرناك‏ترین و مخرب ‌ترین نوع جنگ‏هاست . چرا كه اندیشه، بینش، عقل و در نهایت رفتار نیروهای درگیر و یا مخاطبان را مورد هدف قرار می‌دهد. جنگ روانی در جهان امروز چهره‌ای بسیار پیچیده به خود گرفته، به گونه‌ای كه جزئی از فعالیت‏های سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی كشورهای مختلف گشته و سازمان‏های اطلاعاتی و جاسوسی در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی با استفاده از شیوه‌های روانی گوناگون نقش اساسی در هدایت و كنترل آن به عهده دارند.

يکشنبه 29/5/1391 - 0:43 - 0 تشکر 518690

تعریف جنگ روانی
از جنگ روانی به دلیل كاربرد متفاوت در بحثهای سیاسی، نظامی، فرهنگی و اجتماعی تعاریف گوناگونی شده كه در اینجا به مهم‌ترین آنها براساس موضوع مورد بحث اشاره می‌شود :
« جنگ روانی ، كلیة فعالیت‌هایی است كه به منظور تأثیرگذاری بر افكار و رفتار گروه‌های بیگانه مورد نظر چه در زمان جنگ و چه زمان صلح انجام می‌شود » .
جنگ روانی مجموعه اقداماتی است كه می‌تواند از طریق شفاهی در اعتقادات و آرزوهای گروه‌های مختلف شك و تردید ایجاد كند و سرانجام آنها را فریب داده و وادار به تسلیم نماید .
با توجه به تعاریف زیادی که از جنگ روانی ارائه شده است، می توان همه این تعاریف را در سه نگرش كلی خلاصه كرد :
نگرش اول اینكه: جنگ روانی عبارت است از مجموع اقدامات یك كشور به منظور اثرگذاری و نفوذ بر عقاید و رفتار دولت‏ها و مردم خارجی در جهت مطلوب كه با ابزارهایی غیر از ابزار نظامی ، سیاسی و اقتصادی انجام می‌شود . این نگرش معتقد است كه تبلیغات جزء اصلی و اساس جنگ روانی است.
نگرش دوم: جنگ روانی را طیف وسیعی از فعالیت‏ها نظیر ترور و خشونت می‏داند كه به منظور ارعاب یا ترغیب مخاطبان به تطبیق رفتار خود طراحی می‌شوند. معتقدان به این نگرش فعالیت‏های پنهان، نظیرجاسوسی، براندازی ، آدم‌كشی و دیگر اشكال تروریسم را در قلمرو جنگ روانی قرار می‌دهند.
نگرش سوم: جنگ روانی را شامل اقداماتی نظیر نفوذ در شخصیت افراد می‌داند كه با تكنیك‌هایی هم‏چون شستشوی مغزی و هیپنوتیزم ورخنه انجام می‌شود.
اما تعریف كامل و خلاصه‌ای كه صاحب‏نظران آن را پذیرفته‌اند این است كه مفهوم اساسی جنگ روانی عبارت از دستكاری عقاید از طریق بكارگیری یك یا چند رسانه ارتباطی است.
برخی هم جنگ روانی را چنین خلاصه كرده اند: شایعه ، ایجاد جو فشار، كوچك‌ نمایی نقاط ضعف نیروهای خودی و نقاط قوت نیروهای دشمن واغراق و مبالغه در نقاط ضعف نیروهای مقابل.
در دنیای امروز، جنگ روانی را استفاده دقیق و طراحی شده از تبلیغات و دیگر اقدام‏هایی عنوان می‌كنند كه هدف اصلی آن تأثیر گذاری و نفوذ در عقاید، احساسات، تمایلات و رفتار مخاطبان، گروه بی‌طرف و یا گروه‌های دوست برای دستیابی به مقاصد دینی و ملی باشد.

يکشنبه 29/5/1391 - 0:43 - 0 تشکر 518691

تاریخچه جنگ روانی در عصر حاضر
نیاز جنگ روانی به تحلیل عمیق و گسترده تأثیر بسزائی در تحقیقات و علوم اجتماعی امریكا در سال‏های جنگ كره داشت. از سال 1950 دانشمندان علوم اجتماعی آمریكا بیش از هر زمان دیگری به مطالعه نخبگان ارتباطاتی و دیگر الگوهای رفتاری در جوامع خارجی پرداختند، به همین منظور تعیین معیارهای پژوهشی در مطالعه فرهنگ‏های بیگانه توجه زیادی مبذول شد. هم‏چنین تلاش عظیمی در زمینه توسعه سیستماتیك ابزارهای پیچیده ‌تر برای تشخیص و ارزیابی مؤثر موضوعاتی كه برای دست‌اندركاران جنگ روانی مفید بوده انجام شد.
در جهان امروز، جنگ روانی جزئی از فعالیت‏های سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی كشورهای مختلف است كه تحت پوشش سازمان‏های اطلاعاتی درسطح ملی و بین‌المللی دارای كاركردهای گوناگونی است. این نوع جنگ برای تضعیف روحیه مردم و تن در دادن آنها به تسلیم و شكست می‌باشد و عقاید و احساسات و تمایلات را نشانه می‌رود.

يکشنبه 29/5/1391 - 0:44 - 0 تشکر 518692

بررسی جنگ روانی
كنكاش در بحث جنگ روانی و تأثیرهای آن در هنگام درگیری‏های نظامی و عواقب آن در دوران صلح از موضوعاتی است كه امروزه مورد توجه دولت‏ها قرار گرفته است.
در دنیای كنونی كه كشورها سعی دارند اهداف خود را با توسل به اقدامات غیر نظامی به پیش ببرند، استفاده از ابزارهای جنگ روانی اهمیت بیشتری یافته است. به همین منظور بررسی این موضوع برای شناخت راهكارها و نیز چگونگی تأثیر گذاری آن ضروری است .
استفاده برنامه ‌ریزی شده از تبلیغات، از طریق عوامل آشكاری همچون رادیو، تلویزیون و مطبوعات و عوامل پنهانی مانند شایعه برای تضعیف روحیه مردم یا ارتش دشمن و بی‌اعتبار كردن انگیزه ها و كاستن از اقتدار حكومت مخالف متداول است.
البته وسایل نیرومند ارتباطی به تنهایی توانایی ایجاد تحولات بزرگ را در افكار عمومی ندارند ، اما می‌توانند به گونه‌ای مؤثر، جریانهای فكری موجود در جامعه را تقویت كنند و یا چنانچه در مردم آمادگی برای تحول وجود داشته باشد، قادرند این تحولات را جهت دهند .
قدرت‏های بزرگ پس از جنگ جهانی دوم به اثربخشی این نوع عملیات روانی توجه نشان دادند و با به خدمت گرفتن حربه‌های روانشناسانه سعی در پیشبرد این روند داشتند، هدف اساسی آنها از این نوع تبلیغات، جهت دهی فكر ملت‏ها به منظور بهره‌برداری اقتصادی و سیاسی از آنها بود .
هر چند كه جنگ‏های روانی و تبلیغاتی را بیشتر در قلمرو سیاست می‌دانند، ولی مجریان آن برای موفقیت باید از فكری خلاق در زمینه تجزیه و تحلیل مسایل سیاسی برخوردار بوده و به عبارتی در سیاست نیز صاحب‏نظر باشند تا بتوانند در زمان جنگ و صلح از روش‏های آن به خوبی برای پیشبرد اهداف استفاده كنند .

يکشنبه 29/5/1391 - 0:45 - 0 تشکر 518693

هدف از جنگ روانی :
در اعمال جنگ روانی و تبلیغاتی توسط دولت‌های مختلف اهدافی دنبال می‌شود كه مهم‌ترین آنها در زمان جنگ،‌ حمایت و پشتیبانی از اهداف سیاسی و نظامی و به نتیجه رساندن آنها می‌باشد . هدف جنگ روانی علیه كشورهای دیگر، عبارت از: ایجاد تفرقه و هرج‌و مرج، جستجوی نقاط حساس و تحریك‏پذیر، ساختن آنها و استفاده از تضادهای داخلی جوامع و تلاش در جهت افزایش تضادهای نژادی و ایجاد جو بدبینی و عدم اعتماد به دولت‌ها و دامن‌زدن به هر مسأله‌ای كه منجر به بر هم زدن و حدت ملی شود.
تقویت تنفر مذهبی میان مردم یك كشوروپشتیبانی از هر حركتی كه مانع وحدت در كشور مورد نظر گردد ازاهداف مهم جنگ روانی در هنگام صلح است و حمایت و تقویت توان ملت خودی در نیل به اهداف سیاسی ، اقتصادی و یا حین اجرای مأموریت‌ها و فعالیت‌های مخفی نظامی هم از نظرها پنهان نیست .
در دوران جنگ این اهداف وضعیت خاصی پیدا می‌كند كه می‌توان از جمله آنها را
« حفظ متحدان موجود و كسب متحدان تازه و بدست آوردن پشتیبانی سیاسی، نظامی و اقتصادی و همكاری مدرن در كشورهای بی‌طرف، افزایش همكاری و تعمیق دوستی با كشورهای دوست و متعاقب آن ایجاد شك و بدبینی در مردم كشور هدف نسبت به رهبران سیاسی، نظامی و اقتصادی آنها» دانست.
از دیگر اهداف جنگ روانی در دوران جنگ « خدشه‌ دار ساختن اطمینان دشمن به توان خود از نظر نیروی انسانی، مهمات و جنگ افزار و قدرت فرماندهی و سرانجام قانع ساختن آنان به بی‌ثمر بودن تهاجم و یا استمرار جنگ به منظور تسلیم و عقب نشینی یا گرفتن امتیاز از دشمن » است.
جنگ روانی در هنگام درگیری باعث افزایش كارایی و توان رزمی نیروهای خودی می‌شود. هدف از اجرای این نوع جنگ، وادار ساختن نیروهای دشمن به فرا رو یا تسلیم به صورت فردی یا گروهی، كاهش روحیة‌ و تضعیف اراده و پایداری و گمراهی فرماندهان دشمن است كه در نهایت به پیروزی در جنگ خواهد انجامید.

يکشنبه 29/5/1391 - 0:45 - 0 تشکر 518694

انواع جنگ روانی :
1 - جنگ روانی استراتژیك :
این نوع جنگ شامل فعالیت‏های گسترده و بلند مدتی است كه با استفاده از نقاط آسیب‌پذیر سیاسی، نظامی، اجتماعی و اقتصادی، علیه بخش عمده و یا تمام مردم یك جامعه بكار می‌رود و در نتیجه موجب سستی عقاید و آرمان‏ها می‌شود و ملت را نسبت به فرهنگ و تمدن و اصولی كه بر اساس آن حركت می‌‌كند دچار شك و تردید می‌كند.

يکشنبه 29/5/1391 - 0:46 - 0 تشکر 518695

2- جنگ روانی تاكتیكی
این نوع جنگ روانی معمولاً در محدوده‌ای كوچكتر و با اهداف مشخصی انجام می‌شود و افراد نظامی و غیر نظامی وفاداربه دشمن حاضر در صحنه عملیات رزمی را مورد توجه و هجوم قرار می‌دهد، برای مثال در طول جنگ خلیج ‌فارس دست‌اندركاران جنگ روانی آمریكا بیش از 29 میلیون اوراق تبلیغاتی با 33 پیام گوناگون روی سربازان عراقی در كویت فروریخته بودند. محتوای این برگه ها سربازان عراقی را راهنمایی می‌كرد كه چگونه تسلیم شوند و تجهیزات خود را رها سازند و به آنان درمورد حمله سهمگین آینده هشدار می‌دادند و رفتار انسانی و دوستانه با اسرا را وعده می‌دادند.

يکشنبه 29/5/1391 - 0:47 - 0 تشکر 518696

3- جنگ روانی تحكیمی
به این نوع جنگ روانی، جنگ روانی تثبیتی - استقراری و استحكامی هم گفته می‌شود كه معمولاً به منظور پیشرفت و سهولت عملیات و افزایش میزان همكاری مردم غیر نظامی در سرزمین خودی یا سرزمین‌هایی كه توسط نیروهای خودی اشغال شده انجام می‌شود . هدف نهایی در این نوع جنگ روانی پیروزی در جنگ، برقراری صلح و حفظ پیروزی به دست آمده است.

يکشنبه 29/5/1391 - 0:47 - 0 تشکر 518697

استراتژی جنگ‏های روانی
در جنگ‏های عادی، سعی می‌شود با تكیه بر قدرت فیزیكی، خسارات قابل توجهی به مراكز اقتصادی و نظامی حریف وارد گردد و از این طریق اورا به تسلیم و اطاعت وادار نمایند. برای انجام این مورد، داشتن قدرت الزامی است. با این حال، آیا می‌توان گفت كه برای وادار كردن دشمن به پذیرش اراده‌آی خاص، كاربرد نیروی نظامی تنها راه حل ممكن می‌باشد؟ بدیهی است پاسخ این سؤال منفی خواهد بود. زیرا توسل به جنگ روانی نیز می‌تواند نتایج مطلوبی را به بار آورد. اما جنگ روانی چیست؟ ابزارهای آن كدام است؟ در چه حوزه‌ای از جغرافیای انسانی عمل می‌كند و تأثیر آن چه می‌‌تواند باشد؟
مهم‏ترین و اصلی‌ترین هدف در جنگ‏های روانی تضعیف و انحراف افكار عمومی می‌باشد. در یك جنگ روانی هدف آن نیست كه ابتدا سرزمین فتح گردد یا قراردادی امضاء شود. بلكه منظور ان است كه تصمیم‌گیرندگان و امضاء كنندگان قرارداد با طی مراحلی به ازدست‌دادن سرزمین یا امضاء قرار داد تسلیم رضایت داده و مقاومتی از خود نشان ندهند. در این عملیات باید روحیه، افكارواذهان مردم را تخریب كرد. انجام این امر به طرق گوناگون صورت می‌گیرد. گاه از طریق منفعل ساختن افكار و گاه با فعال كردن و حساس نمودن آنها در جهت اهداف مورد نظر . پیروزی در این عملیات می‌تواند مقدمه‌ای بر پیروزی نهایی باشد. به عبارت دیگر عملیات روانی گاه جنبه تاكتیكی داشته و گاه نیز در پایان بخشیدن به جنگ نقش عمده‌ای بازی می‌كند . تعارض روانی ممكن است پس از چند مرحله عملیات نظامی صورت گیرد و گاهی نیز قبل یا هم‏زمان با آن و یا در خلال دوره‌های مورد نظر باشد.

يکشنبه 29/5/1391 - 0:49 - 0 تشکر 518699

تمركز تهاجم روانی در جغرافیای انسانی
حال باید دید كه در جنگ‏های روانی اولویت با كدام بخش از مراكز انسانی است. آیا طبقات و اقشار مختلف اجتماعی می‌‌توانند مورد توجه كلی و یك سیاست مشخص باشد، یا برای هر گروه باید روش خاصی به كار برد؟ آیا مردم روستاها همانند ساكنین شهرها می‌توانند از نظر روانی آسیب پذیر باشند؟ آیا گروه‌های طرفدار و مخالف و بی‌تفاوت نظام، نقاط حساس و ضعیف یكسانی دارند؟
بدیهی است اقشار وسیع تشكیل دهنده یك كشور نمی‌توانند به طور یكسان مورد تهاجم روانی قرار گیرند. نوع سلاحها در جنگ روانی متناسب با كمیت و كیفیت جمعیت مورد نظر یا نقاط ضعف و قوت آنها انتخاب می‌شود. برای هر گروه روش خاصی انتخاب می‌‌گردد. مخالفین سیاسی یك نظام خود یك گروه هدف را تشكیل می‌دهند كه می‌توانند به چند دسته تقسیم شوند . همانطور كه عناصر بی‌تفاوت یا طرفدار نظام چنین هستند.
الف ) مخالفان سیاسی: ازجمله اهداف قابل دسترس درجنگ روانی گروه‌های مخالف هستند. یكی از گروه‌های احتمالی مورد توجه برای تهاجم روانی، مخالفان سیاسی یك دولت می باشند. این گروه براساس وضعیت و تعداد می‌تواند از عناصر مناسب و آماده برای عملیات روانی محسوب شوند. عناصری كه در مقابل دشمنان خود قدرت دفاعی و احساس مقاومت ندارند ، می توانند از توان و آمادگی كافی برای شركت در طرح‌های عملیاتی را دارا باشند . گروه مخالفان سیاسی یك نظام كه به مثابه ابزار اصلی به كار می‌آیند در بخشهای مختلف اقتصادی، مذهبی، فرهنگی، علمی و .... فعالیت كرده و می‌توانند به سادگی زمینه لازم برای درهم شكستن اراده مقاومت و پذیرش تسلیم را به وجود آورند و این امر می‌تواند درهر جنگی نقش بسزایی داشته باشد.
ب ) عناصر بی‌تفاوت: دومین گروهی كه می‌توان از آنها برای مقاصد جنگ روانی بهره‌برداری كرد، اقشار وافراد بی‌تفاوت هستند. مخالفان سیاسی در جنگ روانی از اهداف كاملاً دردسترس تلقی می‌شوند. درحالی‏كه گروه‌های بی‌تفاوت اجتماعی با مخالفان سیاسی تفاوت دارند، زیرا ممكن است زمینه مقاومت اندكی در آنها یافت شود. به همین خاطر عناصر بی‌تفاوت باید تحت برنامه‌هایی خاص و جداگانه درراه دسترسی به هدف مورد نظرهدایت شوند. یكی از اهداف جنگ روانی می‌تـواند از بین بردن زمینه‌های تمایل گروه‌های بی‌تفاوت به یك جریان یا سیاست خاص و گرایش آنها به مواضع مخالف تلقی شود. خارج كردن گروه بی‌تفاوت از جایگاه مورد علاقه‌اش، نیاز به اجرای برنامه خاصی دارد. سپس تحت یك برنامه مجدد باید این گروه را درجبهه جدید فعال نمود. جبهه‌ای كه همانند یك گروه فشارعمل كرده و سیاست‌ها و اراده حكومت خود را مورد تعرض قرار داده و از آن حمایت نمی‌كند.
ج ) عناصر طرفدار یك سیاست یا دولت
1 - توده مردم: افراد یك جامعه اگر طرفدار حكومت خود باشند، مهمترین هدف جنگ روانی محسوب می‌شوند. اینان در عین حال هدفی استراتژیك و تا حدی هم غیر قابل دسترسی در كوتاه مدت را تشكیل می‌دهند. بنابراین باید برنامه‌های عملیاتی دقیقی برای این گروه تنظیم كرد. این برنامه می‌تواند از كار بر روی نقاط ضعف سیستم در ابعاد اقتصادی، فرهنگی، علمی، آموزشی، مذهبی و غیره آغاز شود.
2- مدیران و گردانندگان حكومت: گروه دیگری كه می‌‌تواند مورد تهاجم روانی قرار گیرد. نیروهای اداری و سیاسی یك جامعه را شامل می‌شود. افراد این گروه به خاطر شخصیت و شغل خاص خود مصونیت بیشتری در برابر جنگ‏های روانی بروز می‌دهند. كانال‏ها و امكانات خاصی وجود دارد كه مدیران هر جامعه از آن‌ها تغذیه می‌كنند. از طریق نفوذ به این كانال ها می‌توان از میزان و درجه این مصونیت‌ كاست.
3- جریان‏ها، احزاب و گروه‌های طرفدار حكومت: جریان‏ها و گروه‌های طرفدار به خاطر داشتن تشكل از قدرت بیشتری برخوردارند، لذا مورد توجه جدی‏تر نیروهای دشمن واقع می‌شوند.

يکشنبه 29/5/1391 - 0:49 - 0 تشکر 518701

روشهای جنگ روانی
در جنگ‏های معمولی از دیرباز هر گروه برای از بین بردن دشمن از وسائل و امكاناتی چون شمشیر، سلاح‌های آتشین، سلاح‌های انفجاری و ... استفاده كرده است و تا با فرو پاشیدن قدرت و نقاط تمركز دشمن، اراده خود را بر او مسلط نماید. در حال حاضر جنگ‏های هوائی ، دریائی و زمینی ابزاری هستند تا اراده یك گروه بر گروه دیگر را مسلط نمایند. همانطور كه اشاره شد، امروزه برای نابود ساختن دشمن از روش‏هایی استفاده می‌شود كه با جنگ‏های شناخته شده درطول تاریخ متفاوت می‌باشد . با این حال نیت و هدف از جنگ چندان تغییر نكرده است. جنگ روانی جنگی است در تاریكی و شباهتی به جنگ‏های عادی ندارد. این جنگ چون میكروب، در جسم حریف وارد شده، رشد كرده و سرانجام او را از پای در می‌آورد.
جنگ روانی به جای استفاده از هواپیمای جنگنده و بمب افكن از ماهواره و به جای توپخانه و موشك از امواج رادیویی كمك می‌گیرد. به جای مسموم‌كردن غذا و آب آشامیدنی سربازان دشمن، به پخش اخبار و اطلاعات نادرست می‌پردازد
.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.