• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 777)
پنج شنبه 26/5/1391 - 12:15 -0 تشکر 515277
تاپیک جامع جامعه شناسی++آموزش جامعه شناسی

در این تاپیک مباحث و مقاله هایی در مورد جامعه شناسی قرار می گیرد.از دیگر دوستان به ویژه کسانی که دانش بیشتری در این حوزه دارند خواهشمندم ما رو از دانششون بی بهره نگذارند.



جامعه‌شناسی دانش بررسی جامعه می‌باشد. این رشته علمی به بررسی جوامع بشری، برهم‌کنش‌های آنها، و فرایندهایی که جوامع را در وضعیت جاری‌شان نگاه داشته یا تغییر می‌دهد می‌پردازد. هدف این حوزه علمی پرداختن به تجزیه جامعه به بخش‌های تشکیل دهنده‌اش مانند انجمن‌ها، نهادها، گروه‌های هم‌جنس، هم‌نژاد، یا هم‌سن، و بررسی نحوه برهم‌کنش فعال این اجزاء با همدیگر است. علاوه بر اینها، این علم موضوعاتی مانند طبقه اجتماعی، قشربندی، جنبش اجتماعی، تغییرات اجتماعی و بی نظمی‌هایی مانند جرم، انحراف، و انقلاب را مورد تحقیق قرار می‌دهد. [۱]

از آنجایی که در مقایسه با بقیه حیوانات، انسان کمتر تحت تأثیر و کنترل غرایز می‌باشد، بخش زیادی از رفتارهای او توسط ساختارهای اجتماعی کنترل می‌شود. این موضوع ضرورت وجود ارگان‌های اجتماعی (از قبیل ارگانهای اقتصادی، مذهبی، آموزشی، سیاسی،...) جهت مشخص کردن رفتارها و تصمیمات انسانها را نشان می‌دهد. رشته جامعه‌شناسی به بررسی نحوه‌های تأثیر ارگان‌های اجتماعی بر رفتار انسانها، برهم‌کنش ارگان‌های اجتماعی مختلف با یکدیگر، تشکیل، فرسودگی و نابودی آنها می‌پردازد. [۱] از آنجایی که جامعه‌شناسی به رفتار ما به عنوان موجوداتی اجتماعی توجه دارد، زمینه پژوهش آن از واکاوی(تحلیل) تماس‌های کوتاه میان افراد ناشناس در خیابان گرفته تا بررسی روندهای اجتماعی جهانی، همه را دربر می‌گیرد. جامعه‌شناسی، علم شناخت جامعه و همچنین ساختارها، روابط درون آن، نهادهای آن و واقعیت‌های اجتماعی است.

ابن خلدون مؤسس «علمی از تشکیلات اجتماعی» بوده که به آنچه امروزه جامعه‌شناسی خوانده می‌شود شباهت دارد؛ [۲] چنانچه برخی از محققین ابن خلدون را پدر جامعه‌شناسی می‌شناسند.[۳][۴] بگفته دانشنامه بریتانیکا جامعه‌شناسی در اواخر قرن ۱۹ میلادی بواسطه کارهای امیل دورکیم در فرانسه، ماکس وبر و گئورگ زیمل در آلمان، رابرت پارک و آلبیون وودبری اسمال در آمریکا ظهور کرد.[۱] جامعه‌شناسی در ایران توسط غلامحسین صدیقی (تولد: ۱۲۸۴ هجری شمسی) در سال ۱۳۱۷ هجری شمسی بنیان نهاده شد.[۵]

جامعه‌شناسان از روش‌های مشاهده‌ای مختلف، نظرسنجی و مصاحبه، تحلیل‌های آماری، آزمایش‌های کنترل شده، و روش‌های دیگر بهره می‌جویند.

پنج شنبه 26/5/1391 - 12:20 - 0 تشکر 515281

اول از همه راجع به خودم بگم که من دانشجوی مهندسی هستم و طبیعتا آشنایی چندانی با این رشته ندارم و بیشتر به جامعه شناسی به عنوان یکی از چیزهایی که می تونه توضیحات علمی برای اتفاقاتی که در جامعه می افته داشته باشه نگاه می کنم که می تونه به کنجکاوی من پاسخ بده.

پنج شنبه 26/5/1391 - 12:48 - 0 تشکر 515299

شنبه 28/5/1391 - 11:2 - 0 تشکر 517794

با سلام.خوب با یاد خدا آموزش رو شروع می کنیم.


اولین مفهومی که من در جامعه شناسی یاد گرفتم مفهوم ذهنیت اجتماعی )به انگلیسی "sociological imagination"  (هست.


این مفهوم کلیدی جامعه شناسی اولین بار توسط جامعه شناسی به نام Mills  معرفی شده است.خوب حالا به تعریف این مفهوم می پردازیم.


ذهنیت اجتماعی مفهومیه که به وسیله ی چند مشخصه تعریف می شه:


1-اول از همه اینکه انسانها توسط ارتباطات روزمره و افرادی همچون خانواده و دوستانشان و محیط محدود اطرافشان احاطه شده اند. به بیانی امروزه افراد توسط یک حلقه ی اجتماعی شمل افرادی که در محیط خانواده کار و تحصیل خود می بینند به تله افتاده اند.


2-مشخصه ی دوم که راه حلی برای مورد اول ارایه میده اینه که افراد به وسیله ی ذهنیت اجتماعی خودشون این قابلیت رو پیدا می کنند که جایگاه خودشون رو در جامعشون مشخص کنند.به زبانی دیگر افراد می توانند جایگاه خود و جایگاه زمانه و نسل خود را در مقیاس بزرگتر و در تمام تاریخ بشر مشخص کنند.


3-مشخصه ی بعدی ذهنیت اجتماعی مرتبط با این موضوع است که افراد به تاثیری که زندگی آن ها هر چند به مقدار اندک بر روی اتفاقاتی که در جامعهشان به وقوع می پیوندد پی ببرند و همین طور بالعکس.یعنی به تاثیر اتفاقاتی که در آن برهه ی تاریخی در اجتماع آن ها در یک مکان معین(قاره،کشور،شهر،محله) می افتد بر زندگی خودشان پی ببرند.


4-و آخرین و مهمترین مشخصه ی ذهنیت اجتماعی این است که با داشتن این توانایی ذهنی ، می توانیم به تعامل مشکلات فردی و معضلات اجتماعی پی ببریم.یعنی تشخیص دهیم که آیا مشکلات روزمره ی ما مشکلاتی هستند که صرفا به خاطر قصور و کوتاهی شخص خود ما به وجود آمده اند یا قسمتی از یک روند اعظم در اجتماعمان هستند؟ فرض کنید که در یک کشور در یک شهر و در آن شهر در یک محله ی ان و در آن یک محله بعضی از افراد بیکار هستند.در این جا مشکل بیکاری ناشی از کوتاهی های شخص و خود فرد می باشد.اما وقتی در یک کشور 50 درصد جوانان بیکار هستند این دیگر یک مشکل شخصی نیست و از محدوده ی فرد و توانایی های او خازج است.این یک معضل اجتماعی است که ثمره ی تعامل ناصحیح بنیان های اجتماعی موجود در جامعه ی فرد است.



خوب امیدوارم از این مطلب خوشتون اومده باشه.هر سوالی که در مورد این مفهوم داشتید در پاسح ها ذکر کنید تا بنده در  حد سواد خودم پاسخگو باشم.آیا شما با فرض هایی که بیان کردم موافق هستید؟/آیا شما این احساس اسیر بودن در روزمرگی را تجربه کرده اید؟آیا می توانید مثال دیگری در مورد مشکلات شخصی و معضلات اجتماعی ذکر کنید؟


دوشنبه 30/5/1391 - 21:1 - 0 تشکر 520603

هیچ کس هیچ نظری نداره؟؟اگه این طوری کم استقبال کنید دیگه انگیزه ای برای نوشتن نمیمونه1

دوشنبه 30/5/1391 - 21:25 - 0 تشکر 520613

به نام خدا
شما کار قشنگتون ادامه بدین مطالبتون خونده میشن حتی اگه کاربران نظری هم نزارن چون یه خرده بحث تخصصی من هم اگه مطالب خوبی در این زمینه پپیدا کردم میزارم
یا علی

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
دوشنبه 30/5/1391 - 22:6 - 0 تشکر 520646

هوم؟ نع من میام اگه بحث ب جاهای خوب بکشه میام

سه شنبه 31/5/1391 - 20:18 - 0 تشکر 521940

مممممممممممم
 حالا از کجا ب این نکته دست یافتین ک مفهوم ذهنیت اجتماعی مفهوم کلیدی ای هست و اینا؟
میخوام بدونم چرا
من سال سوم جامعه شناسی ام . . . ب رشتم علاقه مندم و دانشجوی صرف نموندم براش .  . .
بیشتر و بیشتر از یک دانشجوی معمولی تو این حیطه  جنب و جوش داشتم
اینا رو نگفتم تا بادی ب قب قب بندازما نع گفتم تا بدونی یکم نسبت بهش اطلاعات دارم؛همین
ممممممممممم حالا اگه بگی خب تو ک این همه الاپ و تولوپ کردی کلیدی ترین مفهوم رو بگو
من میگم این کار چ لزومی داره؟
اصن مگه میشه کلیدی ترین مفهوم یک علم رو گف؟ هر مفهوم ب جای خودش تو حیطه خودش نقشه خودشو داره
یه جا کلیدی یه جا مکمل
طبیعیه دیگه . . .

پنج شنبه 2/6/1391 - 21:59 - 0 تشکر 525050

دوست عزیز همون طور که اولش گفتم من رشتم مهندسیه با عددا و فرمولا سر و کار دارم(تازه ترم 2 رو هم تموم کردم!) ولی یک دوره به زبان انگلیسی در اینترنت انجام دادم که اسمش "مقدمه ای بر جامعه شناسی بود" این ها رو هم از استادی که اون دوره رو درس می داد و در این حوزه خیلی شناخته شده است نقل کردم اگر نه من فقط بواسطه ی همین دوره جذب جامعه شناسی شدم و اطلاعات آکادمیکم در این مورد به سمت صفر میل می کنه(با کمی خشوع!)


از این که فردی مثل شما وجود داره که علاقه مند به نظر دادن هست هم خیلی خوش حالم.علاقه مندم بدونم شما که علم بیشتری در این مورد دارید به نظرتون چه مفهومیه کلیدیه؟ مفهوم کلیدیم منظورم مطلق نیست  منظورم "یکی از کلیدی ترین مفاهیم از دید بعضی جامعه شناسان " هست.منظورم یک ابزاری هست که شما می تونید مسائل مختلف  و گوناگونی رو باهاش تجزیه تحلیل کنید(یه چیزی تو مایه های مشتق مثلا!).خواهشمندم اگر جایی هم به نظرتون جاده خاکی رفتم بگین خوش حال می شم نظرتون رو بدونم.

به نظر خودمم این مفهوم به این دلیل کلیدیه که می تونیم یه جورایی مقیاس ها رو تغییر بدیم.یه جورایی دید فرد به موضوع مورد تحقیق رو باز تر می کنه.به طور مثال اگر شما یه موضوعی تو ایران در این برهه رو بررسی کردید می تونید با استفاده از این مفهوم به کاوش در دیگر کشور ها و فرهنگ ها و دیگر زمان ها بپردازید و ببینید که آیا الگوی مشابهی رو مشاهده می کنید یا نه؟ و در ضمن در کنار این موضوع فرد ممکنه پی به روابط و دلایلی ببره که بدون استفاده از ذهنیت اجتماعیش هرگز نمی تونسته به اون مفاهیم دست پیدا کنه.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.