• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 364)
چهارشنبه 25/5/1391 - 15:3 -0 تشکر 514353
پینوكیوهایی كه دماغشان بزرگ نمی‌شود


خیلی از پدرها و مادرها حتی برادرها و خواهرهای بزرگ‌تر وقتی می‌بینند فرزند یا برادر و خواهر كوچكشان دروغ می‌گوید. ناراحت می‌شوند و سعی می‌كنند با انواع ترفندها به او بیاموزند صادق و راستگو باشد اما از آنجا كه معمولا خود دروغ‌هایی را با بهانه‌های رنگارنگ مصلحتی به خورد وی می‌دهند، در ذهن كودكی كه آنها را به دیده الگوهای اولیه زندگی می‌بیند، به بزرگ‌ترهایی با معیارهای دوگانه یا به قول بزرگ‌ترها رطب خوردگانی تبدیل می‌شوند كه منع رطب می‌كنند! معلوم است نتیجه چنین فرآیندی چه خواهد بود.

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:4 - 0 تشکر 514356

دروغگویی در كودكان، آگاهانه یا ناآگاهانه، كم یا زیاد، سرچشمه‌های متفاوتی دارد. از خیالبافی‌های طبیعی، جلب توجه، راضی نگه‌داشتن دیگران، ترس از تنبیه و... گرفته تا برون‌ریزی‌هایی همچون پرخاشگری، ایجاد مزاحمت، كلاه گذاشتن سر دیگران. واقعیت این است كه در اغلب موارد، بخش منفی و مذموم قضیه مثل بدذاتی یا آزار دیگران درباره كودكان صدق نمی‌كند و بیشتر ناشی از برداشت بزرگ‌ترها، معیارها و قضاوت‌های نادرستشان یا نتیجه شیوه برخورد خودشان با آنهاست.

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:5 - 0 تشکر 514357

در نگاهی دقیق‌تر، دروغگویی برخی بچه‌ها، نشانه رشد بهتر مغزشان است. بخش‌های گوناگونی از بدن انسان در كودكی هنوز كامل نیست و باید فرآیند رشد و تقویت را پشت سر بگذارد. وقتی كودكی دروغ می‌گوید صرف‌نظر از نگاه ارزشی خوب یا بد آن، قسمت تفكر مغز باید برای راست‌نمایی دروغ‌ها به فعالیت واداشته شود. فعالیت مغز در این زمان همانند تمرین ورزشی، سبب تقویت مغز در پردازش و تجزیه و تحلیل اطلاعات ورودی خواهد شد.

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:5 - 0 تشکر 514359

گاهی دروغگویی كودك، نتیجه عمل والدین و افرادی است كه یا اطلاع یا حوصله كافی ندارند و برای دست‌به‌سر كردن كودك و خلاصی خود به سر هم كردن جملاتی دروغین روی می‌آورند. مسلم است این رویكرد، نتیجه‌ای جز آموزش غیر مستقیم و دروغگویی كودك در سنین بالاتر نخواهد داشت.

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:5 - 0 تشکر 514362

بعضی مواقع بخصوص در كودكان كمتر از 5 یا 6 سال، آنچه ما دروغ می‌نامیم، افسانه‌ها و ماجراهایی است كه كودكان برای سرگرمی و لذت خود به طور ناآگاهانه و كاملا طبیعی در ذهنشان می‌پرورانند. آنها قصه‌هایی را شنیده‌اند درباره غول چراغ جادو، دیو و پری، اسب بالدار و... از آنجا كه هنوز درك درستی از تفاوت میان تخیل و واقعیت ندارند در مقام تجربه ذهنی این افسانه‌ها به خیالبافی روی می‌آورند. برخی والدین به اشتباه این تخیلات را به دروغگویی كودكشان نسبت می‌دهند و در مقام تنبیه یا اصلاح وی برمی‌آیند؛ حال آن‌كه چنین موضوعاتی را اصولا نباید جدی گرفت.

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:6 - 0 تشکر 514364

قصد بعضی بچه‌های بزرگ‌تر از 6 سال در توسل به دروغگویی، نشان دادن كمبود یا وجود مشكلات عاطفی است. آنها كم‌كم با درك درست‌تری از تفاوت واقعیت و تخیل آشنا ‌شده و متوجه می‌شوند بیان برخی مسائل سبب توجه بیشتر والدین یا دیگران شده، بنابراین خیالبافی‌های دروغین دیگری را به گونه‌ای پر آب و تاب به صحبت‌هایشان می‌افزایند. ممكن است منشأ چنین رویكردی به جای مشكلات عاطفی، دفاع از خود یا فرار از موقعیتی باشد كه به نظرشان مستوجب تنبیه است، اما از حوالی نوجوانی و 12 سالگی است كه دروغ آگاهانه به كار می‌رود.

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:7 - 0 تشکر 514366



گاهی دروغگویی كودك، نتیجه عمل والدین و افرادی است كه یا اطلاع یا حوصله كافی ندارند و برای دست‌به‌سر كردن كودك و خلاصی خود به سر هم كردن جملاتی دروغین روی می‌آورند. مسلم است این رویكرد، نتیجه‌ای جز آموزش غیر مستقیم و دروغگویی كودك در سنین بالاتر نخواهد داشت

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:9 - 0 تشکر 514369

نیازهای روانی و احساسی كودكان مثل نیازهای جسمی آنها نیست و ممكن است شما در مقام والدین متوجه كمبود یا احساس نیازشان نباشید. یك راه خوب این است كه محبت و توجه خود را به آنها به طوری نشان دهید كه در ذهنشان ملموس باشد. در نهایت شكیبایی و به گونه‌ای غیر مستقیم اهمیت راستگویی را برای آنها تصویرسازی كرده و گوشزد كنید كه اگر قصد برانگیختن توجهتان را دارند به دروغ نیازی نیست.

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:10 - 0 تشکر 514370

می‌توانید با نقل داستان‌ها و قصه‌هایی برای كودكتان یا بیان موضوعاتی پندآموز اما غیر مستقیم یا حتی صحبت در آرامش برای نوجوان‌ها اهمیت راستگویی و نتایج دروغگویی را بیان كنید و اگر خودتان طوری رفتار می‌كنید كه ذهن آنها مدام با گزاره پذیرش یا بیان دروغ بر حسب موقعیت آشنا می‌شود، به جای سخنرانی، رفتار خود را اصلاح كنید وگرنه همین رفتار را در جوانی و بزرگسالی پیش خواهند گرفت و حتی به شما نیز بر حسب موقعیت دروغ خواهند گفت.

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:11 - 0 تشکر 514372

سعی كنید رفتارتان طوری باشد كه ذهن كودكان را به سوی دروغگویی نكشاند. اگر ظرفی را پرتاب می‌كنندیا شیشه‌ای را می‌شكنند یا كاری انجام می‌دهند، وقتی رفتاری تهدیدآمیز در پیش می‌گیرید و با عصبانیت می‌پرسید: «كی شیشه را شكسته؟» یا «تو دكور را به هم ریختی؟» یا «مگر نگفتم چنین كاری نكنی؟» در واقع این شمایید كه آنها را برای فرار از تبعات و پیامدهای عصبانیت‌تان به انتخاب راه دروغ هدایت كرده‌اید، اما اگر بگویید «آخ! دیدی؟ مامان این ظرف رو كه حالا شكسته، خیلی دوست داشت»، یا «بابا خیلی زحمت كشیده بود تا دكور قشنگ شود» و... ذهن آنها را از توسل به دروغ دور كرده، به نشان دادن دقت و مسوولیت‌پذیری بیشتری در كارهایشان گسیل داشته‌اید. سرزنش كردن كودكان حتی به شكل مقایسه مداوم آنها با افراد دیگر نیز”‹ سبب رویكرد آنها به دروغگویی برای پس‌زدن حس حقارت، خودكم‌بینی و مقصر پنداشته شدنشان خواهد شد.

چهارشنبه 25/5/1391 - 15:13 - 0 تشکر 514374

بیان كلمات تشویق‌آمیز، در پیش گرفتن رفتار مۆثر، تصحیح آرام و از سر حوصله رفتارها و نگرش‌هایی كه كودكتان بدون درك و ارزشگذاری مناسبی در حیطه خوب یا بد بودن آن از دوستان و همبازی‌های خود كسب كرده، پرهیز از لجبازی با وی، هماهنگ شدن انتظارات اطرافیان نه با آنچه دیگرانند بلكه با توانایی‌های وی همگی در رشد بهتر ذهن و روان و خلقیات كودك مۆثرند و مستقیم یا غیرمستقیم سبب دور شدن وی از توسل به دروغگویی می‌شوند. بسیار مهم است كه بدانید وقتی كودكتان شاهد اعمال شماست تا چه حد در خانه و جامعه الگوی یكرنگ و شایسته‌ای از خود در ذهن او ترسیم می‌كنید و چقدر به صداقت پایبندید. كودكان هر چه صداقت كمتری ”‹گرداگرد خود ببینند، دروغگویی را بیشتر تكرار خواهند كرد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.