• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 256)
سه شنبه 24/5/1391 - 22:21 -0 تشکر 512551
سرداران شهید عملیات خیبر /تصویر

عملیات خیبر؛ نخستین عملیات آبی- خاکی دفاع مقدس

 

سرداران شهید محمد ابراهیم همت، حمید باکری، حمیدرضا گلکار فرمانده، شهید غلامعلی بذرافکن، صفر احمدی، مصطفی حلوائی از جمله علمداران و فاتحان خیبر هستند که با شهادتشان پرچم ولایت را برافراشته نگه داشتند.

 

نخستین عملیات آبی - خاکی دفاع مقدس در حالی آغاز شد که عملیات رمضان نیز سپری شده بود این عملیات که با نام «خیبر» نام گرفت با تقدیم سرداران بزرگی همچون محمد ابراهیم همت «فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله» و حمید باکری «جانشین فرمانده لشکر 31 عاشورا» به مدت 19 روز از سوم اسفند ماه 1362 در طلائیه و جزایر مجنون به اجرا درآمد.

این گزارش با پرداختن به زندگی نامه برخی از «سرداران شهدای خیبر» از جمله: سردار شهید محمد ابراهیم همت فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله؛ سردار شهید حمید باکری جانشین فرمانده لشکر 31 عاشورا؛ سردار شهید حمیدرضا گلکار تیپ حبیب ابن مظاهر؛ سردار شهید غلامعلی بذر افکن مسئول واحد مخابرات تیپ 18 جوادالائمه؛ سردار شهید صفر احمدی فرمانده گردان حضرت دانیال؛ سردار شهید مصطفی حلوائی فرمانده گردان شوش؛ اشاره‌ای مختصر به زندگی‌نامه آنها کرده است که به شرح ذیل می‌آید:

سردار شهید محمد ابراهیم همت فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله

شهرضا در 12 فروردین 1334 شاهد تولد کسی بود که از او به عنوان سردار اسلام نام می‌برند. محمد ابراهیم همت که در سایه محبت های پدر و مادر پاکدامن، وارسته و مهربانش دوران کودکی را پشت سر گذاشت و بعد وارد مدرسه شد. در دوران تحصیلش از هوش و استعداد فوق العاده ای برخوردار بود و با موفقیت تمام دوران دبستان و دبیرستان را پشت سر گذاشت.

اشتیاق محمد ابراهیم به قرآن و فراگیری آن باعث می شد که از مادرش با اصرار بخواهد که به او قرآن یاد بدهد و او را در حفظ سوره ها کمک کند. این علاقه تا حدی بود که از آغاز رفتن به دبیرستان توانست قرائت کتاب آسمانی قرآن را کاملاً فرا گیرد و برخی از سوره های کوچک را نیز حفظ کند.

پس از اخذ دیپلم با نمرات عالی در دانش سرای اصفهان به ادامه تحصیل پرداخت. پس از دریافت مدرک تحصیلی به سربازی رفت ـ به گفته خودش تلخ ترین دوران عمرش همان دوسال سربازی بود ـ در لشکر توپخانه اصفهان مسؤولیت آشپزخانه به عهده او گذاشته شده بود.

در پیروزی انقلاب در جهت ایجاد نظم و دفاع از شهر و راه اندازی کمیته انقلاب اسلامی شهرضا نقش اساسی داشت. او از جمله کسانی بود که سپاه شهرضا را با کمک دو تن از برادران خود و سه تن از دوستانش تشکیل داد.

شهید همت در خرداد سال 1359 به منطقه کردستان که بخش هایی از آن در چنگال گروهک های مزدور گرفتار شده بود، اعزام گردید.

او و سردار رشید اسلام، حاج احمد متوسلیان، به دستور فرماندهی کل سپاه مأموریت یافتند ضمن اعزام به جبهه جنوب، تیپ محمدرسول الله (ص) را تشکیل دهند.

در عملیات سراسری فتح المبین، مسؤولیت قسمتی از کل عملیات به عهده این سردار دلاور بود. موفقیت عملیات در منطقه کوهستانی «شاوریه» مرهون ایثار و تلاش این سردار بزرگ و همرزمان اوست.

شهید همت در عملیات پیروزمند بیت المقدس در سمت معاونت تیپ محمد رسول الله (ص) فعالیت و تلاش تحسین برانگیزی را در شکستن محاصره جاده شلمچه ـ خرمشهر انجام داد و به حق می توان گفت که او و یگان تحت امرش سهم بسزایی در فتح خرمشهر داشته اند و با اینکه منطقه عملیاتی دشت بود، شهید حاج همت با استفاده از بهترین تدبیر نظامی به نحو مطلوبی فرماندهی کرد.

در سال 1361 با توجه به شعله ور شدن آتش فتنه و جنگ در جنوب لبنان به منظور یاری رساندن به مردم مسلمان و مظلوم لبنان که مورد هجوم ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی قرار گرفته بودند راهی آن دیار شد و پس از دو ماه حضور در این خطه به میهن اسلامی بازگشت و در محور جنگ و جهاد قرارگرفت.

با شروع عملیات رمضان در تاریخ 23 تیرماه 1361 در منطقه «شرق بصره» فرماندهی تیپ 27 حضرت رسول اکرم (ص) را برعهده گرفت و بعدها با ارتقای این یگان به لشکر، تا زمان شهادتش در سمت فرماندهی انجام وظیفه نمود. پس از آن در عملیات مسلم بن عقیل و محرم ـ که او فرمانده قرارگاه ظفر بود ـ سلحشورانه با دشمن زبون جنگید. در عملیات والفجر مقدماتی بود که شهیدحاج همت، مسؤولیت سپاه یازدهم قدر را که شامل لشکر 27 حضرت محمد رسول الله (ص) ، لشکر 31 عاشورا، لشکر 5 نصر و تیپ 10 سیدالشهدا (ع) بود، برعهده گرفت.

سرعت عمل و صلابت رزمندگان لشکر 27 تحت فرماندهی ایشان در عملیات والفجر 4 و تصرف ارتفاعات کانی مانگا در آن مقاطع از خاطره ها محو نمی شود.

فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله سردار شهید محمد ابراهیم همت پس از رشادت‌ها در عملیات خیبر به تاریخ 17 اسفندماه 62 در جزیره مجنون به شهادت می‌رسد.

سردار شهید حمید باکری جانشین فرمانده لشکر 31 عاشورا

حمید در آذر سال 1334 در شهرستان ارومیه چشم به جهان گشود در سنین کودکی مادرش را از دست داد و دوران دبستان و اول دبیرستان را در کارخانه قند ارومیه و بقیه تحصیلاتش را در دبیرستان فردوسی ارومیه به پایان رساند. شهادت برادر بزرگش علی که بدست رژیم خونخوار شاهنشاهی انجام شده بود او را با مسائل سیاسی و فساد دستگاه آشنا کرد.

با هجرت امام خمینی به پاریس عازم پاریس می شود و از آنجا هم جهت آوردن اسلحه به سوریه می‌رود، حمید برای مدتی از سوی جهاد سازندگی مسئولیت پاکسازی مناطق آزاد شده کردنشین در منطقه سرو را عهده دار گردید که در آن شرایط کمتر کسی می‌توانست چنان مسئولیتی را بپذیرد .

سپس بعنوان مسئول کمیته برنامه ریزی جهاد استان تعییین شد و چون در هر حال جنگ را مسئله اصلی می‌دانست ومی‌اندیشید که در جبهه مفیدتر است حضور دائمی‌اش را در جبهه های نبرد با صدام متجاوز از عملیات فتح‌المبین شروع نمود.

در عملیات بیت‌المقدس فرمانده گردان تیپ نجف اشرف بود و درعملیات موفقیت‌آمیز «مسلم‌بن‌عقیل» بعنوان مسئول خط تیپ عاشورا استقامتش در ارتفاعات سومار یادآور صبوری و شجاعت یاران امام حسین (ع) بود

پس از رشادت‌ها در عملیات والفجر مقدماتی سرانجام در عملیات فاتحانه خیبربه تاریخ 6 اسفندماه 62 در جزیره مجنون به شهادت رسید.

سردار شهید حمیدرضا گلکار، فرمانده تیپ حبیب ابن مظاهر

حمیدرضا گلکار در سال 1339در تهران متولد شد. دوران کودکی را در خانواده‌ای مذهبی و مهربان سپری کرد. وی در دوران تحصیل به علت اخلاق پسندیده و هوش سرشار، همیشه نمونه بود. او که در سال 1354 به همراه خانواده به شهرستان کرج مهاجرت کرده بود، با شروع جریان انقلاب به مبارزه علیه رژیم پرداخت.

وی در 17 شهریور 57 همراه مردم انقلابی در میدان ژاله حاضر شد و بعد از آن تحولی چشمگیر در او پدید آمد. آن گونه که از وی، شخصیتی انقلابی و پر صلابت ساخت. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی‌ مدتی حفاظت از امام را به عهده داشت و با شروع جنگ تحمیلی داوطلبانه به جبهه‌های ایلام و گیلان غرب اعزام شد.

در سال 1359 وارد نهاد مقدس سپاه گشت و در عملیاتهای بسیاری شرکت کرد، او مسئولیت‌های بی شماری همچون مسئولیت سازماندهی واحد بسیج سپاه کرج، فرماندهی تیپ حبیب بن مظاهر، فرمانده گردان تیپ المهدی (عج)،‌ فرمانده عملیات، جانشین تیپ سلمان فارسی از لشگر 27 محمدرسول الله (ص) را پذیرفت.

فرمانده تیپ حبیب ابن مظاهر پس از سال ها جهاد و مبارزه، سرانجام در عملیات خیبر در تاریخ 11اسفند 1362 به شهادت رسید و خاک طلائیه را با خون خود شقایقی از توحید کرد و پس از 9 سال پیکر مطهر و پاکش به خاک وطن بازگشت.در گلزار شهدای امامزاده محمد حصارک کرج آرام گرفت.

شهید محسن الشریف، نیروی مهندسی رزمی جهاد سازندگی

شهید محسن الشریف در دهمین روز فروردین ماه سال 1336 در شهر اصفهان چشم به جهان گشود.وی پس از پایان تحصیلات متوسطه خود در رشته "عمران " به عنوان جهادگر و کارمند در جهاد سازندگی مشغول به کار شد .

چندی پس از آغاز جنگ تحمیلی عراق در سال 1359 پس از طی مراحل آموزشی به عنوان نیروی پشتیبانی به جبهه اعزام شد و در آنجا به دلیل توانایی و تخصص کاری که داشت به عنوان مهندس رزمی به خدمت پرداخت.

وی سرانجام در روز 29 اسفند ماه 1362 در جریان عملیات خیبر در جزیره مجنون بر اثر بمباران شیمیایی نیروهای عراقی به دلیل استنشاق گاز خردل در سن 26 سالگی به درجه رفیع شهادت رسید، پیکر پاک این شهید در گلستان شهدا اصفهان به خاک سپرده شده است.

سردار شهید غلامعلی بذر افکن، مسئول واحد مخابرات تیپ 18 جوادالائمه

غلامعلی بذرافکن در سال 1341 در خانواده‌ای مؤمن و متقی در شهرستان بیرجند دیده به جهان گشود.دوران کودکی و تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در همین شهر به پایان رساند.دوران نوجوانی و جوانی شهید مصادف با اوج‌گیری انقلاب اسلامی ایران بود.

او همراه خانواده اش در فعالیت‌های سیاسی علیه رژیم ستم‌شاهی شرکت می‌کرد در کلیه راهپیمایی‌ها و جلسات مذهبی سیاسی حضوری مؤثر داشت خانه‌ی آنها محل ساختن کوکتل مولوتف برای مبارزه با رژیم بود.

پس از پیروزی انقلاب به عضویت بسیج درآمد.با شروع جنگ تحمیلی در حالی که دانش‌آموز سال سوم دبیرستان بود به جبهه اعزام شد. پس از آن به استخدام سپاه پاسداران درآمد و به عنوان مسئول واحد مخابرات تیپ 18 جوادالائمه خدمت نمود یک بار مجروح گردید و مدتی در بیمارستان بستری شد.ولی پس از بهبودی نسبی مجدداً به جبهه رفت.

سرانجام در تاریخ 6 اسفند1362 در عملیات خیبر، در منطقه جزیره مجنون بر اثر بمباران شیمیایی در سن 21 سالگی به درجه‌ی عظمای شهادت نایل گشت. پیکر پاکش پس از 17 سال، در تاریخ دهم شهریور ماه سال 1379 توسط گروه تفحص شناسایی گردید.پس از تشییع در مزار شهدا در کنار برادر شهیدش به خاک سپرده شد.

معلم شهید عباس تاجیک

عباس تاجیک در سال 1332 در یکی از روستاهای ورامین به دنیا آمد، دوران تحصیل خود را با موفقیت به پایان رساند و در سال 1357 موفق به اخذ مدرک فوق‌ دیپلم شد، سپس در آموزش و پرورش مشغول خدمت گردید و به امر تعلیم و تربیت پرداخت. از همان ابتدای جوانی در مبارزات ضد شاهنشاهی فعالیت داشت، تاجیک پس از شروع جنگ تحمیلی به جبهه‌های حق علیه باطل رفت و سرانجام در تاریخ 10 اسفند1362 در جزیره‌ی مجنون از خاک به افلاک پر کشید

سردار شهید صفر احمدی، فرمانده گردان حضرت دانیال

سردار شهید صفر احمدی در سال 1339 توابع شهرستان مسجدسلیمان دیده به جهان گشود. احمدى آغاز نوجوانى‌اش را در کنار حرم حضرت دانیال (علیه السلام) سپرى کرد و با هدایت شهید دانش، به زندگى سیاسى خود شکل تازه‌اى بخشید و شهر شوش شاهد شعارهاى کوبنده این جوان رعنا و دیگر دوستانش بود. او در اجتماعات مختلف، به سخنرانى و افشاگرى علیه رژیم فاسد پهلوى پرداخت.

با به وجود آمدن غائله کردستان، داوطلبانه به کردستان رفت و وقتى فهمید دشمن تا نزدیکى‌هاى شوش پیش تاخته و زیر آتش دشمن است، به شهرش بازگشت و به اتفاق جمعى از همرزمانش، در کنار کرخه و 3 کیلومترى شهر شهیدان گمنام، به دفاع از کیان اسلامى پرداخت.

در عملیات بیت‌المقدس، به فرماندهى گردان حضرت دانیال (علیه السلام) منصوب و به کوشک اعزام شد، در شهریور سال 1362 ازدواج کرد و بلافاصله به جبهه بازگشت سردار فداکار عرصه‌هاى نبرد در عملیات خیبر در اسفند سال 1362 خیبرى شد و اکنون مزارش در شوش، پرچمى پرافتخار براى دفاع از ولایت فقیه است.

سردار شهید مصطفی حلوائی فرمانده گردان شوش

سردار شهید مصطفی حلوائی در خمینی شهر متولد شد پدرش به واسطه علاقه شهید به امام خمینی(ره) نام او را مصطفی نامید وی کودکی باهوش و مستعد بود.

با شروع بسیج به فرمان امام و هسته‌های مقاومت دانش آموزی پیوست و با علاقه فروان پس از فراگیری فنون نظامی خود به آموزش پرداخت و به تربیت و آموزش نیروها جهت اعزام به سنگرهای دفاع مقدس مشغول شد . اولین حضور مصطفی در جبهه های نبرد به تاریخ 23تیر60 بود او به جبهه میمک اعزام شد و حدود 10 ماه یکسره در خط آتش به دفاع از آرمانهای انقلاب در مقابل تجاوز بیگانگان پرداخت.

پس از آن در تاریخ 16تیر61 به جبهه جنوب اعزام شد و تا آخر آنجا ماند .جرأت و شهامت واستعداد سرشار؛ از حلوائی قهرمانی شایسته و الگویی مناسب ساخته بود. چون مصطفی ورزشکار هم بود و در رشته های فوتبال و کشتی افتخارهایی نیز بدست آورده لذا روحیه پهلوانی و مقاومت را در هم آمیخت .

روحیه مقاومت و خستگی ناپذیر او همیشه قابل تحسین بود در همه جای جبهه مصطفی را می شناختند چون او در عملیات های زیادی مانند شوش ، بیت المقدس ، رمضان ، محرم، والفجر مقدماتی،والفجر 4 و خیبر با سمت فرماندهی گردان شرکت کرد.

در عملیات خیبر سردار شهید مصطفی حلوایی با نیروهای تحت فرماندهیش حماسه سازی کرد و سرانجام با دریافت پاداش سه سال حضور در جبهه به درجه شهادت نائل گشت.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.