• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 303)
سه شنبه 24/5/1391 - 19:51 -0 تشکر 512371
پیشگیری از آرتروز با شیوه ابداعی

ایسنا : آسیب‌دیدگی مفاصل تا میزان زیادی امكان ابتلا به گونه‌ای موسوم به «آتروز پس از تروما» (PTA) را افزایش می‌دهد كه هنوز درمان مناسبی برای آن شناسایی نشده است.

دكتر فرشید گیلك از نظام سلامت دانشگاه دوك به همراه همكاران خود موفق به شناسایی یك رویكرد درمانی بسیار امیدبخش برای PTA با استفاده از سلولهای بنیادی مزانشیمی در موشهای دارای شكستگی شده‌اند كه به بروز آرتروز خواهد انجامید.

این یافته‌ها می‌تواند به یك درمان برای استفاده پس از آسیب مفاصل و پیش از بروز نشانه‌های مشخص آرتروز منجر شود.

دانشمندان بر این تصور بودند كه سلولهای بنیادی می‌توانند با تغییر تعادل التهاب و بازسازی در مفاصل زانو از PTA جلوگیری كنند چرا كه سلولهای بنیادی از خواص سودمندی در سایر مناطق بدن برخوردارند.

پروفسور گیلك، رئیس بخش پژوهش‌های ارتوپدی دانشگاه دوك و مولف ارشد مقاله این تحقیق اظهار كرد: سلولهای بنیادی توانستند از آرتروز پس از تروما جلوگیری كنند.

این پژوهش كه در مجله Cell Transplantation منتشر شده، نشان داده كه محققان همچنین تصور می‌كردند كه سلولهای بنیادی موشهایی با ویژگی ابرترمیم‌گر از موشهای عادی بهتر است، اما نتایج نشان داد كه آنها در اشتباه بودند و از این جهت هیچ تفاوتی وجود ندارد.

گیلك كه همچنین استاد جراحی ارتوپدی و مهندسی زیست‌پزشكی نیز هست، بیان كرد: افراد خاصی از این ویژگی ابرترمیم‌گری برخوردارند. آنها بلافاصله پس از شكستگی ترمیم شده و دوره نقاهت بسیار كوتاهی دارند در حالی كه بسیاری از افراد دیگر در نهایت با انواع آرتروز در مفصل شكسته روبرو می‌شوند.

وی افزود: توانایی موشهای ابرترمیم‌گر برای دربرداشتن ویژگی بهبود سریع پس از شكستگی ممكن است فراتر از ویژگی‌های سلولهای بنیادی آنها بوده و جزو عوامل مفید دیگری باشد كه اطلاعات كافی در مورد آنها نداریم.

تحقیقات دانشمندان نشان داد كه انتقال 10 هزار سلول بنیادی عادی یا ابرترمیم‌گر به مفاصل از بروز PTA در موش‌ها جلوگیری می‌كند.

این محققان به بررسی نشانه‌های التهاب پرداخته و دریافتند كه سلول‌های بنیادی بر محیط التهابی مفاصل پس از شكستگی تاثیر گذاشته و سطوح عوامل ایمنی خاص موسوم به كیتوكین و واكنش ترمیم سلولها را تغییر می‌دهند.

گیلك اظهار كرد كه پژوهشگران متعددی مانند آنها به این میزان خالص سازی سلولهای بنیادی پرداخته‌اند. آنها از سلولهای بنیادی مزانشیمی كه جزو سلولهای مغز استخوان هستند برای این رویكرد استفاده كردند.

به گفته محققان، از جمله چالشهای این حوزه، جداسازی و تولید سیستمی برای انتخاب سلولهای خاص مورد نظر - در این مورد سلولهای بنیادی مزانشیمی - بوده است كه از گونه بسیار نادری از سلولهای مغز استخوان شكل می‌گیرند.

این دانشمندان همچنین دریافتند كه با قرار دادن سلول‌های بنیادی در شرایط اكسیژن پایین، رشد آنها در كشت سرعت گرفته و از این رو می‌توان تعداد بیشتری از آنها را برای درمان‌های متفاوت استفاده كرد.

گدای فاطمه(س)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.