• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 6434)
يکشنبه 22/5/1391 - 15:50 -0 تشکر 506459
ارتباطات و مخابرات

سا سلام بر همه عزیزان تبیان
اول از همه اگه جایی درست برای مبحثم انتخواب نکردم ببخشید و از مدیر محترم درخواست دارم یا انتقال بدن یا حذف کنند
با سپاس

امیدوارم مطالبی که میذارم نه تکراری باشه هم براتون مفید باشه

سه شنبه 7/6/1391 - 16:29 - 0 تشکر 532976

شبکه موبایل چگونه کار می کند؟


در تلفن ثابت "هویت " مشترک مشخص است... از کجا؟ از آنجایی که مخابرات با کشیدن دو رشته سیم مسی تا در منزل یا محل کار و دادن بوق این کار برای مشترک کرده است.پس مرحله اول در شبکه مخابرات "هویت" یا شناسایی معتبر بودن مشترک است .


"مکان" مشترک نیز دقیقا مشخص است و این دیگر نیاز به توضیح ندارد یعنی سوییچ هنگامی که کسی با این مشترک کار دارد راحت آن را پیدا کرده و به آن زنگ می زند. قسمت بعدی " محل ثبت charging" است یعنی مشترک هرچقدر با تلفن خود به دیگران زنگ بزند هزینه آن در کجا ثبت می شود؟ جواب مشخص است... در سوییچی که به آن متصل است .


قسمت بعدی " ارائه سرویسهای جانبی " است مثل نمایشگر شماره تلفن و انتقال مکالمه و ... که این هم در سوییچی که تلفن به آن متصل شده است انجام می گیرد.


پس به طور خلاصه شبکه تلفن ثابت مشخصات زیر را دارا می باشد:

1- هویت یا شناسایی مشترک

2- مکان مشخص جهت تماس گرفته شدن با آن

3- محل ثبت charging

4- ارائه سرویسهای جانبی


در شبکه موبایل ما یک وسیله به نام گوشی موبایل داریم که بدون سیم است و از لحاظ فیزیکی به جایی متصل نیست و هرلحظه مکان خود را تغییر می دهد و ممکن در یک روز در نقاط مختلف کشور (و حتی جهان) حرکت کند.

حالا سوال این است که چگونه باید چهار مشخصه بالا را برای آن پیاده کنیم ؟
قبل از هر چیز ذکر این مورد ضروری است که گوشی موبایل با روش بدون سیم (wireless) از طریق امواج الکترو مغناطیسی با آنتنی که به آن BTS گفته می شود(در آینده مفصل در باره آن صحبت خواهیم کرد) ارتباط دارد و از طریق آن به شبکه موبایل وصل می شود(به جای دو رشته سیم مسی).
1- تعیین هویت:

در موبایل به علت تغییر مکان مشترک (مستقل از مکان بودن) نیاز به مرکزی داریم که اطلاعات تمام مشترکین یک کشور و یا یک شرکت ارائه دهنده سرویس موبایل در آن ثبت شود تا هر وقت شبکه نیاز داشت در اختیار شبکه قرار گیرد(این کار در تلفن ثابت در همان مرکز سرویس دهنده به شما انجام می گیرد) به این مرکز HLR گفته می شود(Home Location Register) این مرکزها به صورت متمرکز در یک یا بعضا در نقاط محدودی از یک کشور ایجاد می شود.
و برای اینکه یک مشترک امکان استفاده از شبکه را داشته باشد به مشترک کارتی به نام (SIM (Subscriber Identity Module کارت داده می شود که این کارت وسیله شناسایی مشترک در شبکه است... پس اگر SIM کارت در گوشی موبایل قرا رگیرد و تعاریف مخصوص آن در HLR ثبت گردد مشترک می تواند هر کجا از کشور که برود امکان تماس گرفتن و یا تماس گرفته شدن را دارا می باشد.


2- مکان مشترک در شبکه موبایل

هنگامی که یک مشترک در شبکه حرکت می کند با تکنیکهایی که در آینده در باره آن صحبت خواهیم کرد آخرین مکان آن در HLR ثبت می شود بنابراین هر کس بخواهد به یک موبایل زنگ بزند آخرین مکان آن از HLR پرسیده می شود و بعد به موبایل زنگ می خورد.


3- ثبت charging

ثبت مقدار هزینه مکالمه موبایل در آخرین سوییچی که به موبایل سرویس می دهد انجام می گیرد .
مثلا مشترکی از تهران به سمت زرندیه رفته و از آنجا به اهواز می رود ودر طی مسیر چندین بار به نقاط مختلف تماس گرفته است هنگامی که در محدوده تهران بوده در سوییچهای تهران charging ثبت شده و در زرندیه در سوییچ زرندیه و در اهواز هم در سوییچ اهواز ثبت می شود.
در آخر کلیه هزینه مکالمات از سراسر کشور به مرکزی در تهران که مرکز صورتحساب است ارسال می شود و بعداز جمع بندی و محاسبه برای مشترک صورتحساب ارسال می شود(در تلفن ثابت تمام هزینه های مکالمه در مرکز سرویس دهنده ثبت می شود)


4- ارائه سرویسهای جانبی

این سرویسها توسط آخرین سوییچ سرویس دهنده به موبایل از طریق HLR سوال می شود که چه سرویسهایی باید در اختیار مشترک گذاشته شود مثل انتقال مکالمه - انتظار مکالمه - نمایشگر شماره و... و سپس آن سرویس ها توسط آخرین سوییچ سرویس دهنده در اختیار مشترک قرار می گیرد.(در تلفن ثابت همان سوییچ محلی که تلفن به آن وصل اشت این کار را انجام می دهد).

سه شنبه 7/6/1391 - 16:31 - 0 تشکر 532977

پیداکردن صاحب خط همراه اول باروشی ساده

شما با این روش میتونید بفهمید سیمکارت همراه اولی که دست تون هست به اسم کیه?
فقط کافیه کد‎*‎123‎*‎0#روشماره گیره کنید بعد دکمه تماس
خیلی سریع خواهید دید که اسم مالک سیم تون ظاهر میشه وبا بقیه ش کار نداریم

سه شنبه 7/6/1391 - 16:32 - 0 تشکر 532978

Edge Modem چیست ؟

این یک محصول و وسیله بسیار کوچک و تقریبا مانند یک کارت حافظه (فلش یا مموری کارت ) می باشد که بر خلاف جسه کوچکش کار بزرگی انجام می دهد . البته انواع مختلفی از این محصول در بازار وجود دارند با این حال ما شرایط عمومی را در نظر خواهیم گرفت و به برسی این دستگاه کوچک و پر کاربرد خواهیم پرداخت.

Edge Modem همان طور که در بالا ذکر شد انواع مختلفی دارد ولی نکته ای

  که وجود دارد این است که باید در هنگام خرید به نوع محصول توجه کنید بعضی از این مودم ها دارای مشکلاتی هستند .

از جمله مشکلات مدل های قدیمی این مودم ها این است که نمی توانند خود را با سیستم عامل ویندوز ۷ وفق دهند یا اینکه خیلی زود داغ می کنند یا با نسخه های ۳۲ یا ۶۴ هم خوانی ندارند .

با این حال تکنولوژِی این مودم ها مدام در حال بهبود و پیشرفت است ، البته این مودم ها تنها با استفاده از Edge به اینترنت متصل نمی شوند بلکه می توانند با تکنولوژی ۳G نیز به اینترنت متصل شوند و سرعت بسیار زیادی داشته باشند.

در بسیاری از کشور ها از تکنولوژی ۳G برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند.

این مودم ها می توانند از طریق در گاه یو اس بی ( USB ) به دستگاه شما متصل شوند و نیاز به هیچ گونه راه انداز و شارژر و … ندارند.

این دستگاه می تواند به درد افراد مختلفی که به اینترنت در مکان های مختلف نیاز دارند بخورد از جمله استادان دانشگاه ، دانشجویان و … .

البته کار این دستگاه تنها اتصال رایانه شما به اینترنت نیست بلکه این مودم علاوه بر قابلیت اتصال به اینترنت، لپ تاپ شما را تبدیل به یک موبایل می کند و امکان برقراری تماس و مکالمه از روی لپ تاپ و رایانه و ارسال و دریافت آسان sms را فراهم میکند.

یک مودم خوب باید حداقل ویژگی های ذکر شده را دارا باشد تا بتواند نیاز کاربر را رفع کند :

Detail information:

1) Chipset: Philips 5209
2) Network:GPRS/EDGE system
3) Transmission rate:GPRS-115.2K bps EDGE-460.8K bps
4) High sensitivity:rotation 360 degree antenna
5) Support Bands: GSM/GPRS/EDGE(850/900/1800/1900MHZ)
6) Data transmission, voice recognition, SMS function
7) Support operating system:Windows 2000/XP/VISTA/7 32-bit 64-bit.
8) EDGE MS Class 12 more gap function (up to four time slot 4 time slot to send and receive,send and receive time slot is not a total of more than 5 slots.



ویژگی های یک مودم خوب :
– نصب آسان و بدون نیاز به سی دی
- مودم نسبتا سبک و کوچکی بدون نیاز به برق و باتری
- دارای آنتن داخلی قوی جهت اتصال بهتر
- امکان ارسال و دریافت sms با کامپیوتر و لپ تاپ
- امکان مکالمه با موبایل از طریق کامپیوتر و لپ تاپ
- دارای LED نمایشگر وضعیت دستگاه
- پشتیبانی از چهار باند ۸۵۰ ، ۹۰۰ ، ۱۸۰۰ ، ۱۹۰۰ مگاهرتز
- پشتیبانی از شبکه های EDGE,GSM,GPRS
- قابل نصب روی سیستم های ۳۲ بیت و ۶۴ بیت Windows 2000, XP, Vista, Windows7

این ها از جمله ویژگی های یک مودم نسبتا خوب و مناسب همراه می باشد البته نکته ای که اینجا باید ذکر شود این است که شما در هنگام استفاده از این دستگاه نگران این نباشید که سیم کارت شما خاموش شده است بلکه شما می توانید به راحتی با سیم کارتتان از طریق رایانه یا لپ تاپ با هر کس که دوست دارید صحبت کنید و این مودم ها این امکان را برای شما فراهم میکنند تا در بیش از ۹۰ درصد اماکن و جا های مختلف به اینترنت دسترسی داشته باشید.

سه شنبه 7/6/1391 - 16:33 - 0 تشکر 532980

آشنایی با بلوتوس

- خلاصه درباره بلوتوس

تکنولوژی بلوتوس که بعضی ها در فارسی آن را به دندانه آبی ترجمه کرده اند. استانداردی برای امواج رادیویی است که که برای ارتباطات بی سیم امپیوترهای قابل حمل و نقل (مانند lap top ها) و تلفن های همراه و وسایل الکترونیکی رایج استفاده می شوند این امواج برای فاصله های نزدیک استفاده می شوند و برای ارتباطات بی سیم تکنولوژی ارزانی محسوب می شوند. و بوسیله این تکنولوژی می توانید بین دو وسیله که دارای این تکنولوژی باشند به صورت بی سیم پیغام، عکس یا هر کلاً اطلاعات رد و بدل کنید.


رادیوی بلوتوس در داخل یک میکرو چیپ قرار دارد و در باند فرکانسی 2.4 گیگا هرتز عمل می کند. این تکنولوژی از سیستم "Frequency Hoping Spread Spectrum" استفاده می کند، که سیگنال آن 1600 بار در ثانیه تغییر می کند که کمک بزرگی برای جلوگیری از تداخل ناخواسته و غیر مجاز است. علاوه بر این بوسیله نرم افزار کد شناسایی وسیله طرف مقابل چک می شود. بدین ترتیب می توان اطمینان حاصل کرد که اطلاعات شما فقط به مقصد مورد نظر می رسد.

این امواج با دو قدرت وجود دارند. سطح قدرت پایین تر که محیطهای کوچک را می تواند پوشش دهد ( مثلاً داخل یک اتاق ) یا در نوع با قدرت بالاتر که رنج متوسطی را می تواند پوشش دهد. ( مثلاً کل یک خانه را متواند پوشش دهد. ) این سیستم هم برای ارتباط نقطه به نقطه و هم برای ارتباط یک نقطه با چند نقطه می تواند استفاده شود. دارای پهنای باند 720Kbs و 10 متر قدرت انتقال (در صورت تقویت تا 100 متر قابل افزایش است ) می باشد. این تکنولوژی که از سیستم گیرندگی و فرستندگی در جهت مناسب استفاده می کند. قادر است امواج رادیویی را از میان دیوار و دیگر موانع غیر فلزی عبور دهد. اگر امواج مزاحم دستگاه ثالثی باعث تداخل شود انتقال اطلاعات کند می شود ولی متوقف نمی شود.

با سیستمهای امروزی بیش از 7 دستگاه می توانند برای برقراری ارتباط با تولید کننده امواج در یک دستگاه دیگر فعال شوند. به این شیوه Piconet می گویند چندین piconet‌ را می توان به یکدیگر متصل کرد که یک scatternet را تشکیل می دهند.

بلوتوس SIG

سازمان بلوتوس SIG یا Special interest group در سال 1998 بوسیله سونی اریکسون، IBM، اینتل، نوکیا توشیبا بوجود آمد. و پس از آن شرکتهای تری کام، Lucent، مایکروسافت و موتورولا و بیش از 2000 کمپانی دیگر به این سازمان پیوستند.

فرایند صدور جواز و گواهینامه :

قبل از اینکه یک کارخانه بتواند محصولی که از تکنولوژی بی سیم ( بلوتوس ) استفاده می کند وارد بازار کند باید جواز آن را از دو جهت دریافت کند. ابتدا محصول مورد نظر استانداردهایی لازم دارد که بتواند با دستگاههای دیگر که دارای تکنولوژی بی سیم هستند ارتباط برقرار کند . دیگر اینکه باید مجوزهای لازم برای این سیستم چه در کشور سازنده و چه در کشوری که محصول به فروش می رود مجوزهای قانونی آنها را دریافت کند.



مشروح در باره بلوتوس :

صنعت IT در جهان از سال ۲۰۰۰ به بعد تحولات بسیارى را به خود دیده است. هر روزه مردم با یك تكنولوژى جدید روبه رو مى شوند و دنیاى پیچیده و پیشرفته امروزى مردم را وادار به حركت مى كند. اما سرعت این حركت به قدرى زیاد است كه حتى متخصصین IT را هم به تعجب واداشته است. با ایجاد هر تكنولوژى مردم مشتاق شده تا با آن آشنا شوند ولى بلافاصله تكنولوژى پیشرفته دیگرى متولد مى شود. یكى از این تكنولوژى ها، بلوتوس است كه به ارتباط بى سیم با برد كوتاه مربوط مى شود. این تكنولوژى در تمام قطعات، وسائل الكترونیكى و ارتباطى كاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبكه ها و اینترنت مربوط نمى شود، به طورى كه امروزه حتى موس و كى بورد بلوتوس هم به بازار آمده است. اكثر كارشناسان و متخصصین كامپیوتر و شبكه اعتقاد دارند كه سال ،۲۰۰۴ سال پیشرفت هر چه بیشتر این تكنولوژى خواهد بود . فرض كنید در منزلتان از تكنولوژى بلوتوس استفاده مى كنید و در حال چك كردن ایمیلهاى خود از طریق تلفن همراه هستید ، در همان حال نامه اى از دوست خود دریافت مى كنید . شما هم نامه او را از طریق بلوتوس به پرینتر كه به این سیستم مجهز است ارسال كرده و یك پرینت از آن تهیه مى كنید. در همین زمان تلویزیون هم مشغول پخش برنامه اى است كه بلافاصله تصویر را به مانیتور انتقال داده و توسط سی دی-رایتر كه به تكنولوژى بلوتوس مجهز است تصاویر را روى سی دی ذخیره مى كند. اینها تنها برخى از موارد استفاده تكنولوژى بلوتوس در زندگى امروز است. تجهیزات مجهز به این تكنولوژى در كنار هم شبكه اى خانگى را ایجاد مى كنند. بلوتوس از كجا آمد ؟ شاید جالب باشد تا از تاریخچه نام بلوتوس هم اطلاع داشته باشیم. این نام از نام یك پادشاه دانماركى گرفته شده است. كلمه پس از انتقال به زبان انگلیسى به شكل بلوتوس تلفظ شد كه به معنى دندان آبى است. این پادشاه كه بین سال هاى ۹۴۰ تا ۹۸۶ مى زیست، توانست دانمارك و نروژ را كه در جنگ هاى مذهبى با هم مشكل پیدا كرده بودند متحد كند و از آن پس شهرت زیادى كسب كرد. در واقع تكنولوژى بلوتوس هم بر پایه اتحاد یكپارچه سیستم هاى كامپیوتر در قالبى بدون سیستم تاكید دارد كه نماد كار و تلاش پادشاه دانماركى است. ایده اصلى ایجاد این سیستم در سال ۱۹۹۴ توسط شركت موبایل اریکسون ارائه شد. این شركت به همراه چند شركت دیگر به دنبال یك سیستم ارتباطى بین وسایل الكترونیكى مختلف بودند تا قادر به هماهنگى و سازگارى با هم باشند. امروزه بسیارى از وسایل ارتباطى مانند موبایل، پرینتر و... از پروتكل هاى متفاوت و ناسازگار با یكدیگر استفاده مى كنند و همین امر باعث عدم ارتباط مناسب بین آنها خواهد شد. بنابراین شركت هاى مربوطه تصمیم به ایجاد یك استاندارد مشترك براى انواع وسایل ارتباطى گرفتند تا ارتباط میان آنها تحت یك پروتكل ثابت و مشخص برقرار شود. در حال حاضر اریکسون و اینتل، ، و از پدیدآورندگان و توسعه دهندگان این تكنولوژى هستند . این شركت ها با تشكیل گروهى موفق شدند استاندارد مورد نظر را ایجاد كنند. هر وسیله اى كه از سیم براى انتقال اطلاعات خود استفاده نمى كند از امواج رادیویى بهره مى گیرد در واقع امواج رادیویى سیگنال هایى هستند كه توسط فرستنده در هوا پخش مى شود. امواج رادیویى قادر به انتقال صدا، تصویر و هر نوع دیتا هستند. تلفن هاى بى سیم، موبایل، ماهواره ها، اداره تلویزیون و غیره جزء وسایلى هستند كه ارتباط خود را از طریق این امواج فراهم مى كنند. حتى دزدگیر اتومبیل شما هم از طریق امواج رادیویى كنترل مى شود. بلوتوس نوعى از ارتباطات امواج رادیویى ولى با برد كوتاه است و از پروتكل خاصى براى ارسال اطلاعات خود استفاده مى كند و به همین دلیل است كه شركت هاى معتبر سازنده دستگاه هاى ارتباطى و كامپیوترى علاقه زیادى دارند تا در این پروژه شركت كنند. در واقع تمام دستگاه هایى كه بر پایه بلوتوس ایجاد مى شود باید با استاندارد مشخصى سازگارى داشته باشند. همان طور كه مى دانید فركانس هاى امواج رادیویى با استفاده از واحد هرتز محاسبه مى شوند. فرستنده این فركانس ها كه Transmitter نام دارد امواج مورد نظر را در یك فركانس خاص ارسال مى كند و دستگاه گیرنده در همان طول موج اقدام به دریافت اطلاعات مى كند و دامنه آن GHZ2.40 تا GHZ2.48 است. مزایاى بلوتوس عوامل بسیارى موجب شده تا شركت ها و موسسات ارتباطى به دنبال استفاده از بلوتوس باشند. یكى از این عوامل محدودیت در انتقال دیتا از طریق سیم است. دستگاه هایى كه با سیم كار مى كنند از طریق رابط هاى سریال یا پارالل و یا USB به كامپیوتر متصل مى شوند. اگر از ارتباط سریال استفاده شود در هر سیكل زمانى یك بیت ارسال مى شود و ارتباط پارلل در هر سیكل ۸ تا ۱۶ بیت را ارسال مى نماید. این مقادیر در دنیاى ارتباطات پرسرعت امروزى بسیار كم است. تا چندى پیش در مقام كشورهاى پیشرفته براى ارتباط اینترنت به طور كامل از ارتباطات سیمى و تكنولوژى هایى چون ISON و DSL استفاده مى شد. البته این سیستم ها هنوز هم جزء پرطرفدارترین و كاربردى ترین وسایل ارتباطى در جهان هستند. بگذریم كه در كشور ما هنوز به طور كامل از این سیستم ها استفاده نمى شود و همچنان سیستم قدیمى و بسیار ضعیف Dial up مورد استفاده قرار مى گیرد. به لطف تكنولوژى جدید بلوتوس كشورهایى چون آمریكا و برخى كشورهاى اروپایى كه در زمینه تكنولوژى حرف اول را در دنیا مى زنند به سمت استفاده از ارتباطات بى سیم بین شبكه ها و اینترنت حركت مى كنند كه علاوه بر سرعت زیاد، كیفیت بسیار خوبى را در اختیار كاربرانش قرار مى دهد. از دیگر مشكلاتى كه متخصصین بخش ارتباط با آن سروكار داشتند عدم وجود یك استاندارد مشخص و ثابت براى ارتباط دستگاه هاى مختلف با یكدیگر بود. تا پیش از این هر شركت دستگاه هاى خود را براساس استانداردهاى ارتباطى خود تولید مى كرد و به همین خاطر اغلب آنها براى ارتباط با دستگاه هایى از همان نوع ولى متعلق به یك كمپانى دیگر دچار مشكل مى شدند زیرا پروتكل ثابتى وجود نداشت. حال این مشكل توسط استاندارد بلوتوس به راحتى قابل حل است. قبل از مطرح شدن مسئله استفاده از بلوتوس متخصصان اعتقاد داشتند كه در ارتباطات نزدیك از اشعه مادون قرمز استفاده شود. مثلاً در كنترل از راه دور تلویزیون از این سیستم استفاده مى شود. تكنولوژى مادون قرمز IrDA نام دارد و مخفف Infrared دیتا Association است. در عمل ثابت شده كه استفاده از این استاندارد قابل اطمینان است و هزینه بسیار كمى به خود اختصاص مى دهد. ولى با این وجود معایبى نیز دارد. اولین مشكل حركت نور در خط راست است. فرستنده مادون قرمز و گیرنده آن مى بایست در مقابل هم قرار بگیرند تا ارسال اطلاعات صورت گیرد، در غیر این صورت و وجود داشتن مانعى در بین راه، انتقال اطلاعات به درستى صورت نمى گیرد. یكى دیگر از مشكلات مادون قرمز اصطلاح «یك به یك» است. به این معنى كه شما فقط مى توانید اطلاعات را از یك دستگاه تنها به یك دستگاه دیگر ارسال كنید و در یك لحظه قادر به ارسال اطلاعات از یك دستگاه به چند دستگاه نخواهید بود اما هر دو مشكل IrDA از طریق بلوتوس قابل رفع است. یكى دیگر از دلایل استفاده از تراشه هاى بلوتوس قیمت بسیار مناسب آن است. قیمت این تراشه ها عملاً ۱۵ تا ۳۰ دلار است كه با توجه به كارایى بسیار خوب، این قیمت كاملاً مناسب به نظر مى رسد. همان طور كه اشاره شد این تكنولوژى از محدوده فركانس ۴۰/۲ تا ۴۸/۲ گیگا هرتز كه محدوده اى رایگان است استفاده مى كند كه ۷۹ كانال ارتباطى را شامل مى شود. البته این محدوده در اروپا و آمریكا مورد استفاده قرار مى گیرد ولى در ژاپن این محدوده بین ۴۷/۲ تا ۴۹/۲ گیگا هرتز است و ۲۳ كانال ارتباطى را شامل مى شود. هر كدام از این كانال هاى ارتباطى قابلیت ارسال یك مگابایت اطلاعات را دارد و برد موثر آن ۱۰متر ذكر شده كه شركت هاى ارائه كننده این سیستم ها تا برد ۷ متر را ضمانت مى كنند و بیشتر از آن به فضاى اتاقى بستگى دارد كه دستگاه ها در آن قرار دارند و همچنین به میزان وجود دیگر امواج رادیویى هم وابسته است. سرعت انتقال اطلاعات در استاندارد بلوتوس بستگى به نوع سیستم ارتباطى دارد. مثلاً اگر از ارتباط همزمان یا Synchronous استفاده شود نرخ انتقال اطلاعات ۴۲۳ كیلوبایت در ثانیه خواهد بود. در این نوع ارتباط دستگاه فرستنده و گیرنده به طور همزمان قادر به دریفت و ارسال اطلاعات هستند. در نوع دیگر ارتباط كه ارتباط غیرهمزمان یا Asynchronous نام دارد نرخ انتقال اطلاعات ۷۲۱ كیلوبایت در ثانیه خواهد بود. البته با وجود سرعت بیشتر این ارتباط نسبت به ارتباط همزمان، قابلیت ارسال و دریفت در یك زمان را ندارد. البته تكنولوژى هاى مانند Wi-Fi كه بر پایه بلوتوس است برد موثر و نرخ انتقال اطلاعات بیشتر مى شود. بلوتوس از سیستم بسیار حساسى نیز برخوردار است و از این لحاظ با استفاده از آن احتمال تداخل بین دستگاه هاى مجهز به امواج رادیویى به حداقل خود مى رسد و حتى در صورت بروز تداخل در ارتباط بلفاصله اطلاعات از بین رفته مجدداً به طور خودكار براى دستگاه گیرنده ارسال خواهد شد. حال این تصور به وجود مى آید كه با وجود چندین دستگاه مجهز به این تكنولوژى در یك اتاق چگونه آنها روى یك فركانس مشخص و بدون تداخل با یكدیگر به تبادل اطلاعات مى پردازند. براى جلوگیرى از تداخل اطلاعات بلوتوس از تكنیكى به نام Spread Spectrum Frequency استفاده مى كند و این تكنیك به دستگاه ها اجازه مى دهد كه در یك محدوده فركانسى مشخص شده به صورت خودكار تغییر فركانس داشته باشند. در واقع در این تكنولوژى یابنده كانال آزاد بیش از ۱۵۰۰ بار در ثانیه كانال هاى ارتباطى را چك مى كند تا از كانال هاى اشغال شده با خبر باشد و در صورت ایجاد یك ارتباط جدید یك كانال آزاد را به آن ارتباط اختصاص دهد. مثلاً یك دستگاه كامپیوتر در حال ارتباط با پرینتر از طریق فركانس GHZ2.47 باشد در همین زمان موبایل قصد ارتباط با اسكنر را دارد. با استفاده از تكنیكى كه ذكر شد به طور خودكار فركانس اشغال شده توسط كامپیوتر و پرینتر شناسایى شده و ارتباط موبایل و اسكنر به روى یك فركانس جدید برقرار مى شود. •Wi-Fiچیست این استاندارد از زیرمجموعه بلوتوس است و تحت آن ارتباطى با قدرتى بیشتر از خود بلوتوس ایجاد خواهد شد. ارتباط Wi-Fi كه مخفف Wireless Fidelity است بیشتر بر پایه ارتباط شبكه اینترنت به صورت بى سیم تاكید مى كند و همین امر باعث محبوبیت بسیار زیاد آن شده است با استفاده از این تكنولوژى به راحتى در مسافرت، هواپیما و یا هتل مى توان از طریق Laptop به اینترنت متصل شد. Wi-Fi كه همان استاندارد IEEE802.11 است در مدل هاى ۸۰۲.11a و ۸۰۲.11b مورد استفاده قرار مى گیرد و استاندارد اصلى آن IEEE802.11b است. در این مدل حداكثر سرعت انتقال اطلاعات ۱۱Mbps است و از فركانس رادیویى ۴/۲ گیگاهرتز استفاده مى كند. براى سرعت بخشیدن به این استاندارد مدل دیگرى نیز به نام ۸۰۲.11b+ ایجاد شده كه سرعت انتقال را تا ۲۲mbps فزایش مى دهد. در مدل ۸۰۲.11a سرعت اطلاعات حدود ۵۴mbps است و از فركانس ۵۰GHz استفاده مى شود. به طور حتم این مدل در آینده اى نه چندان دور جاى ۸۰۲.11b را خواهد گرفت. براى استفاده از این سیستم ایستگاه هایى به نام Access point در مناطق مختلف و به فواصل چند صد مترى قرار مى گیرد. این ایستگاه ها امواج رادیویى را در هوا منتشر مى كنند و هر كامپیوترى كه به Wi-Fi مجهز باشد و در محدوده این ایستگاه ها قرار داشته باشد قادر به استفاده از اینترنت است و كاربران با قرار دادن یك كارت سخت فزارى IEEE802.11b و یا وصل كردن یك دستگاه Wi-Fi اكسترنال از طریق USB به كامپیوتر خود قادر به استفاده از این سیستم هستند. قیمت اینترنت در این سیستم بسیار مناسب است. مثلاً در كشور آمریكا یك Account نامحدود یك ماهه با این سرویس به مبلغ ۲۰ تا ۳۰ دلار در اختیار كاربران قرار مى گیرد. از نظر برد موثر هم حداكثر تا ۱۵۰ متر اطرف Access Point مورد پوشش قرار مى گیرد. در این حالت سرعت انتقال ارتباط ۱mbps است. البته هر چقدر فاصله كاربر با ایستگاه اصلى كمتر از ۱۵۰ متر باشد سرعت انتقال اطلاعات بیشتر خواهد شد. مثلاً سرعت انتقال اطلاعات در فاصله ۱۰۰ مترى mbps5.5، در فاصله ۸۰ مترى ۸mbps و در فاصله ۵۰ مترى و كمتر از آن ۱۱mbps است

سه شنبه 7/6/1391 - 16:34 - 0 تشکر 532981

همه چیز در مورد بلوتوس

سیم هایی كه در زندگی روزمره با آنها سر و كار داریم عموماً بر دو نوع هستند. سیم ها و كابل هایی كه برق را از خود عبور می دهند و سیم ها و كابل هایی كه اطلاعات، داده ها و صوت را از خود عبور می دهند. در مورد اول هنوز بشر به آن مرحله از پیشرفت نرسیده است كه سیم ها را برچیند اما در مورد دوم به موفقیت های بزرگی دست یافته است بخصوص در قسمت انتقال صوت كه اختراع تلفن همراه، یكی از مهمترین دستاوردهای آن است. تلاش های بشر در چند سال گذشته برای برچیدن سیم ها بسیار گسترده بوده است و در این زمینه فن آوری های بسیاری توسط شركت و مؤسسات تحقیقاتی مختلف در سراسر دنیا عرضه شده است. در این میان جدیدترین سیستم بدون سیمی كه عمر آ ن از بقیه سیستم ها و فن آوری ها كمتر است سیستمی است با نام بلوتوث Bluetooth.

بلوتوث در لغت به معنای دندان آبی است . این لغت برگرفته از نام هارالد بلاتاند یكی از پادشاهان دانمارك است كه در سال های 940 تا 985 پس از میلاد در دانمارك زندگی می كرده است این پادشاه كه در بین وایكینگ های اسكاندیناوی محبوبیت زیادی داشته و دارد دو كار بزرگ در طول سلطنتش انجام داده است، اتحاد دانمارك و نروژ و رواج دین مسیحیت در اسكاندیناوی. بلاتاند به دندان آبی شهرت داشته است كه دلیل این نام گذاری دقیقاً مشخص نیست برخی منابع تاریخی چهره تیره او را دلیل این نام گذاری می دانند اما در میان عقائد فومگلور مردم منطقه داستانی وجود دارد كه می گوید این پادشاه علاقة بسیار زیادی به خوردن نوعی توت وحشی داشته است و به همین دلیل دندانهایش همیشه آبی بوده اند. به هر حال هارالد بلاتاند به دندان آبی شهرت داشته است اما چرا این نام برای یك سیستم بی سیم انتخاب شده است؟
بلوتوث طرحی تحقیقاتی بود كه شركت اریكسون موبایل سوئد كار بر روی آن را در سال 1994 میلادی شروع كرد. سرپرستان این تیم تحقیقاتی ال ام اریكسون و پاپ هارتسن بودند هدف آنها ایجا ارتباطی رادیوئی و ارزان قیمت بین موبایل های شناخته شده توسط اریكسون و امكانات جانبی آنها نظیر هندزفری و…. بود با گسترده شدن تحقیقات توسط اریكسون چهار شركت نوكیا، ای بی ام، توشیبا و اینتل هم به اریكسون پیوستند و در سال 1998 یك «گروه ویژه علاقه مند به بلوتوث» با نام اختصاری SIG تشكیل دادند. بلوتوث اسم اولیه طرح بود اما از آنجا كه در تكمیل پروژه اریكسون نوكیا سهم بسزائی داشتند، تصمیم گرفتند بلوتوث را كه روزگاری یادآور اتحاد اسكاندیناوی بوده است به عنوان اسم نهایی طرح برگزینند و امروزه این نام به عنوان نام تجاری طرح ثبت شده است. گروه پنج عضوی SIG بهترین تعادل تجاری ممكن را دارا بود دو شركت بزرگ در زمینه ساخت موبایل، دو شركت بزرگ در زمینه ساخت كامپیوتر و لب تاپ و یك شركت پیشتاز در زمینه فن آوری پردازش سیگنال ها. این پنج شركت بعلاوه شركت های بزرگ دیگری نظیر موتور ولا، ایسون و هیولت با كارد اچ پی كه بعداً به این گروه پیوستند برنامه چند ساله ای را تدوین كرده اند كه طی آن از بلوتوث در انواع استیگاه های مختلف استفاده گسترده خواهند برد تا این سیستم عمومیت پیدا كند. دستگاه های مورد نظر با توجه به طیف گسترده فعالیت های شركت های یاد شده می توانند گوشی های موبایل، كامپیوترهای رومیزی، پرینترها، لب تاپ ها، لوازم الكتریكی و…. باشند.
اما بلوتوث چیست و چگونه كار می كند؟ بلوتوث یك فن آوری بی سیم با برد كوتاه است كه دستگاه های الكتریكی از قبیل موبایل، پرینتر، دوربین های دیجیتال و لب تاپ ها را بدون سیم به هم متصل می كند. این سیستم به صورت نقطه به نقطه و نقطه به چند نقطه می تواند فعالیت كند در مورد عملكرد نقطه به نقطه می توان رابطه ای هندزفری بی سیم یك موبایل به عنوان دستگاه دیوایس متحرك و خود موبایل به عنوان بیس Base را مثال زد. در مورد عملكرد نقطه به چند نقطه هم می توان اداره ای را مثال زد كه در آن چند پرینتر و فقط یك دستگاه كامپیوتر رومیزی وجود دارد. در این جا می توان این كامپیوتر را با استفاده از سیسم بلوتوث به چند پرینتر موجود ارتباط داد و از طریق كامپیوتر به عنوان بیس از تمام كامپیوترها به صورت همزمان یا جداگانه استفاده كرد.
سیستم بلوتوث بوسیله امواج رادیوئی بر روی فركانس 2/45 گیگاهرتز كار می كند و سرعت انتقال داده توسط آن 720 كیلوبایت برثانیه است. باند مورد استفاده بلوتوث همان باندی است كه بسیاری از دستگاه های صنعتی و پزشكی استفاده می كنند، برد نهائئ بلوتوث 10 متر 30 فوت است اما این برد به اصطلاح مفید است برخلاف سیستم های بی سیمی نظیر مادون قرمز كه در آن دو دستگاه گیرنده و فرستنده باید دقیقاً رو به روی هم باشند و هچ مانعی بین آنها نباشد، بلوتوث آزادانه تر عمل می كند و برای ایجاد ارتباط بین دو دستگاه دارنده این سیستم فقط كافی است كه این دو دستگاه در برد یكدیگر باشند تا ارتباط بین آنها ایجاد شود.
به طور كلی در مورد ارتباط با سیم می توان به دو نكته اشاره كرد. اول این كه دو دستگاه مورد نظر از لحاظ فیزیكی چگونه با هم متصل می شوند توسط چه تعداد سیم و دوم این كه فرامین مورد نظر برای اجازه دریافت و ارسال اطلاعات كدام است این دو ویژگی را می توان بزرگ ترین مشكلات ارتباط با سیم همه دانست بلوتوث به راحتی این مشكلات را حل می كند چون ویژگی بلوتوث بی سیم بودن آن است. هنگامی كه دو دستگاه دارای سیستم بلوتوث به هم نزدیك می شوند بدون هیچ گونه مشكلی اطلاعات را به یكدیگر منتقل می كنند. البته در مورد انتقال داده ها در تلفن همراه اوضاع كمی متفاوت است در این جا برای رعایت اصول امنیتی شخص دریافت كننده اطلاعات باید اجازه ورود اطلاعات به تلفن خود را بدهد كه این كار معمولاً توسط كلمه رمز انجام می شود.
با استفاده گسترده از بلوتوث در منازل و ادارات و اماكن عمومی احتمال تداخل امواج بالا می رود، اما بلوتوث به راحتی این مشكل را حل می كند. همان طور كه گفته شد فركانس بلوتوث 45/2 گیكاهرتز است. اما این فركانس، فركانس میانه است فركانس دقیق بلوتوث 40/2 گیگاهرتز تا 48/2 گیگاهرتز است. در این رنج فركانس، 79 كانال رادیو فركانس متفاوت وجود دارد برای این كه در امواج به كار رفته در دستگاههای بلوتوثی كه در برد یكدیگر قرار دارند اختلال رادیوئی ایجاد نشود، هر دستگاه در هر ثانیه 1600 بار این 79 كانال را به صورت شانسی انتخاب می كند در این صورت اگر دو دستگاه در برد یگدیگر قرار داشته باشند و بر حسب شانس هردو یك كانال رادیو - فركانس مشترك را انتخاب كنند، زمان اشتراك آنها به قدری كوتاه است كه هیچ تداخلی را باعث نمی شود در حالت كلی می توان دو ویژگی كلی برای این سیستم به صورت استاندارد عنوان كرد.
۱ - این سیستم چند دستگاه بیس و چند دستگاه متحرك را از وجود سیم بی نیاز می كند.
۲ - این سیستم امكان انتقال داده و صوت را هم زمان دارد.
فن آوری بلوتوث در چند سال گذشته پیشرفت های زیادی داشته است و همین پیشرفت ها، شركت های بزرگ را علاقه مند به استفاده از این فن آوری كرده است. با همه این تفاسیر از بلوتوث آن طور كه باید و مورد انتظار SIG است، استفاده فراوانی شده است. در حال حاضر بلوتوث كم كم از زیر سایه رقیب قدرتمندش یعنی سیستم وای فای در حال خارج شدن است. وا فای بیشتر برای ارتباط بین شبكه ای ارتباطات كوتاه، یعنی ارتباطاتی كه مطمئناً روزی سراسر دنیا را فرا خواهند گرفت، كاربرد دارد.
به هر حال همان طور كه هارالد دندان آبی قرن ها پیش اتحاد را برای اسكاندیناوی به ارمغان آورد، وایكینگ های متمدن امروز ما هم می خواهند با برچیدن سیم ها توسط بلوتوث این بار تمام دنیا را با هم متحد كنند.

سه شنبه 7/6/1391 - 16:35 - 0 تشکر 532983

Bluetooth و كاركرد آن



آشنایی با Bluetooth و كاركرد آن
راه‌های مختلفی برای اتصال دستگاه‌های الكترونیكی به یكدیگر وجود دارد. به عنوان مثال:
- بسیاری از كامپیوترهای دسك‌تاپ دارای یك واحد پردازش مركزی می‌باشند كه به یك ماوس، صفحه كلید، چاپگر و غیره متصل می‌شود.
- Personal Digital Assistant) PDA) به طور معمول با استفاده از یك كابل و یك پایه (Cradle) به كامپیوتر متصل می‌شود.
- تلویزیون به طور معمول با استفاده از یك دستگاه كنترل از راه دور با VCR و جعبه كابل مرتبط می‌شود.
- تلفن بی سیم با استفاده از امواج رادیویی به پایه خود متصل می‌شود و احتمالا هدفونی دارد كه با یك سیستم به تلفن متصل می‌شود.
- در یك سیستم استریو، پخش‌كننده سی‌دی ودیگر دستگاه‌های صوتی به گیرنده‌ای متصل می‌شوند كه خود به بلندگوها وصل است.
هنگامی كه از كامپیوترها، سیستم‌های سرگرمی و تلفن استفاده می‌كنید بخش‌های مختلف این سیستم‌ها مجموعه‌ای از دستگاه‌های الكترونیكی را تشكیل می‌دهند. این دستگاه‌ها با استفاده از سیم، كابل، امواج رادیویی، اشعه مادون قرمز و حتی انواع مختلف كانكتورها، اتصالات و پروتكل‌ها، با یكدیگر ارتباط برقرار می‌كنند. هنر اتصال دادن دستگاه‌های الكترونیكی هر روز پیچیده‌تر می‌شود. گاهی اوقات احساس می‌كنیم برای نصب و راه‌اندازی این دستگاه‌ها در خانه خود، باید مدرك دكترا در مهندسی الكترونیك داشته باشیم. اما در اینجا به روش كاملا متفاوتی برای ایجاد اتصالات اشاره می‌كنیم كه Bluetooth نام دارد. Bluetooth بی‌سیم و اتوماتیك بوده و ویژگی‌هایی جالبی دارد كه زندگی روزانه ما را در ارتباط با نصب دستگاه‌ها آسان می‌سازد.



مشكلات
وقتی قرار است دو دستگاه با یكدیگر ارتباط برقرار كنند ابتدا باید درباره تعدادی از نكات توافق داشته باشند. اولین نكته جنبه فیزیكی دارد: آیا ارتباط آنها از طریق سیم خواهد بود یا از طریق سیگنال‌های بی‌سیم. در صورت استفاده از سیم چه تعداد از آن مورد استفاده خواهد بود، یك سیم، دو سیم، هشت سیم یا ۲۵ سیم؟ بعد از تعیین نوع فیزیكی ارتباط مسائل دیگری مطرح می‌شوند:
- اطلاعات می‌توانند به صورت یك بیت در هر بار ارسال شوند كه به این حالت ارتباط سریال گفته می‌شود. اگر اطلاعات به صورت گروهی از بیت‌ها (معمولا ۸ یا ۱۶ بیت در هر بار) ارسال شوند به آن ارتباط پارالل گفته می‌شود. یك كامپیوتر دسك تاپ از هر نوع ارتباط برای اتصال به دستگاه‌های مختلف استفاده می‌كند به عنوان مثال مودم‌ها ، ماوس‌ها و صفحه كلید‌ها از طریق ارتباط سریال و چاپگرها از طریق ارتباط پارالل به كامپیوتر متصل می‌شوند.
- دستگاه‌های متصل شده به هم باید منظور و معنی بیت‌های ارسالی را دریافته و بدانند كه آیا پیغامی كه آنها دریافت كرده‌اند همان پیغامی است كه ارسال شده. در اكثر موارد این موضوع به معنای توسعه یك زبان دستور و پاسخ است كه پروتكل نامیده می‌شود. تعدادی از محصولات دارای پروتكل استانداردی می‌باشند كه تمامی شركت‌ها از آن استفاده می‌كنند تا دستورات مربوط به یك محصول در مورد محصول دیگر در مجموعه متصل شده نیز صدق كند. مودم‌ها از جمله ابزارهایی هستند كه در این مقوله قرارمی‌گیرند. دیگر انواع محصولات هر كدام به زبان خاص خود ارتباط برقرار می‌نمایند. این به آن معناست كه دستورات در نظر گرفته شده برای یك محصول خاص اگر توسط دستگاه دیگر دریافت شود برای آن نامفهوم خواهد بود. چاپگرها با چندین استاندارد مانند PCL و PostScript در این مقوله جای می‌گیرند.
شركت‌های تولید كننده كامپیوتر، سیستم‌های سرگرمی و دیگر وسایل الكترونیكی دریافته‌اند كه تعداد بیشمار كابل‌ها و كانكتورهای محصولاتشان، نصب صحیح یك سیستم كامل را برای بار اول حتی برای متخصصان مشكل می‌سازد. راه‌اندازی كامپیوترها و سیستم‌ها‌ی خانگی روز به روز پیچیده‌تر شده و شخص خریدار باید تمامی جزییات مربوط به اتصال كلیه قسمت‌ها را یاد گرفته و به خاطر بسپارد. بنابراین برای رفع این مشكلات به روش بهتری برای ایجاد ارتباط بین دستگاه‌ها نیاز داریم. در اینجاست كه Bluetooth معرفی می‌شود.

Bluetooth چیست؟
Bluetooth استانداردی است كه توسط گروهی از تولید كنندگان عرضه شده و به انواع دستگاه‌ها - از كامپیوترها و تلفن‌های سلولی تا صفحه كلیدها و هدفون‌ها- امكان می‌دهد تا با ارتباطات خاص خود با دستگاه دیگر ارتباط برقرار نمایند (البته بدون سیم، كابل یا هر گونه عملكرد از طرف كاربر). Bluetooth در دو سطح كار می‌كند:
- این استاندارد توافق در سطح فیزیكی را فراهم می‌سازد- Bluetooth یك استاندارد فركانس رادیویی است.
- Bluetooth توافق در سطح بالاتر را نیز فراهم می‌سازد بدین معنی كه محصولات باید نسبت به زمان ارسال بیت‌ها، تعداد بیت‌های ارسالی در هر بار و چگونگی حصول اطمینان از اینكه پیغام‌های دریافت شده همان پیغام‌های ارسال شده هستند، با یكدیگر توافق داشته باشند.
شركت‌های متعلق به گروه Bluetooth Special Interest، كه تعداد آنها بالغ بر ۱۰۰۰ شركت است، تمایل دارند كه ارتباطات رادیویی Bluetooth در اتصال تجهیزات جانبی، تلفن‌ها و كامپیوترها جایگزین سیم شود.

دیگر اتصالات بی‌سیم
در حال حاضر دو راه برای كنار گذاشتن سیم‌ها وجود دارد. اولین روش انتقال اطلاعات از طریق اشعه‌های نوری در طیف مادون قرمز می‌باشد. مادون قرمز یعنی امواج نوری با فركانسی پایین‌تر از فركانسی كه چشمان انسان می‌تواند دریافت و تعبیر كند. مادون قرمز در اكثر دستگاه‌های كنترل از راه دور تلویزیون‌ها استفاده می‌شود و در ضمن به همراه استانداردی به عنوان IrDA یا Infrared Data Association برای اتصال كامپیوترها به تجهیزات جانبی به كار گرفته می‌شود.
مادون قرمز برای اكثر سیستم‌های خانگی و كامپیوتر، در حالت دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد. ارتباطات مادون قرمز نسبتا قابل اعتماد بوده و هزینه بالایی ندارد. اما دو نقطه ضعف در اینگونه اتصالات دیده می شود: اولین نقطه ضعف این است كه مادون قرمز یك تكنولوژی "line of sight" است. به عنوان مثال برای اینكه دستگاه ریموت كار كند. باید آن را به طرف تلویزیون یا پخش كننده DVD بگیریم. دومین نقطه ضعف این است كه مادون قرمز تقریبا همیشه یك تكنولوژی " یك به یك" (one-to-one) است. شما می‌توانید دیتا را بین كامپیوتر دسك‌تاپ و لپ‌تاپ خود انتقال دهید اما نمی‌توانید همزمان با آن انتقال بین لپ‌تاپ و PDA را نیز داشته باشید.
البته این دو ویژگی مادون قرمز از بعضی جهات مزیت محسوب می‌شوند. از آنجاییكه فرستنده‌ها و گیرنده‌های مادون قرمز باید در یك خط قرار گیرند، تداخلی بین دستگاه‌ها پیش نمی‌آید. ویژگی "یك به یك" بودن مادون قرمز نیز این مزیت را دارد كه می‌توانید مطمئن باشید پیغام تنها به دستگاه گیرنده مورد نظر خواهد رسید - حتی اگر این دستگاه گیرنده در اتاقی مملو از دستگاه‌های گیرنده دیگر باشد.
دومین جایگزین سیم، همگام سازی كابل، نسبت به مادون قرمز مشكلات بیشتری را ایجاد می‌كند. اگر Palm Pilot، دستگاه ویندوز CE یا Pocket PC داشته باشید به طور حتم دوباره همگام‌سازی اطلاعات دارید. در همگام سازی ازپس از اتصال PDA به كامپیوتر (معمولا با استفاده از كابل) دگمه‌ای را فشار داده و مطمئن خواهید شد كه دیتا در PDA و دیتای كامپیوتر با یكدیگر هماهنگ هستند. این تكنیكی است كه PDA را برای بسیاری از كاربران ارزشمند می‌سازد، اما همگام‌سازی PDA، با كامپیوتر و حصول اطمینان از اینكه از كابل یا پایه مناسب برای اتصال این دو دستگاه برخوردارید می‌تواند یك مشكل واقعی محسوب شود.

راهكار Bluetooth
Bluetooth به منظور رفع مشكلات حاصل از دو تكنولوژی مادون قرمز و همگام سازی كابل عرضه شده است. تولید كنندگان سخت‌افزار همچون شركت‌های زیمنس، اینتل، توشیبا، موتورولا و اریكسون مشخصه‌ای را برای یك ماجول رادیویی خیلی كوچك طراحی كرده‌اند تا درون كامپیوتر، تلفن و تجهیزات سرگرمی قرار گیرد. از دیدگاه كاربر Bluetooth دارای سه قابلیت مهم است:
- قابلیت بی سیم: در هنگام مسافرت نیازی به حمل چمدانی پر از سیم برای اتصال دستگاه‌ها نمی‌باشد و می‌توانید بدون نگرانی از وجود سیم دفتر كار خود را طراحی نمایید.
- Bluetooth ارزان است.
- با استفاده از Bluetooth ناچار نخواهید شده فكر خود را بیش از اندازه درگیر نمایید زیرا به تخصص خاصی در رابطه با اتصالات نیاز نخواهید داشت. دستگاه‌ها یكدیگر را یافته و بدون دخالت كاربر ارتباط لازم را برقرار می‌نمایند.

فركانس BluetoothBluetooth
بر روی فركانس ۲.۴۵ گیگاهرتز ارتباط برقرار می‌سازد كه با توافق بین‌المللی برای استفاده از دستگاه‌های ISM یا صنعتی، علمی و پزشكی) در نظر گرفته شده است.
تعدادی‌از دستگاه‌‌هایی كه در حال حاضر استفاده می‌كنید از همین باند فركانس رادیویی بهره می‌برند. دستگاه‌های كنترل نوزادان، دستگاه‌های باز كننده درب پاركینگ و جدیدترین نسل تلفن‌های بی‌سیم از فركانس‌های باند ISM بهره می‌برند. حصول اطمینان از اینكه Bluetooth و این دستگاه‌ها با یكدیگر تداخل پیدا نمی كنند، بخش مهمی از فرآیند طراحی بوده است.

اجتناب از تداخل: سیگنال‌های ضعیف
یكی از روش‌هایی كه سبب می‌شود دستگاه‌های Bluetooth با دیگر سیستم‌ها تداخل پیدا نكنند، ارسال سیگنال ضعیف به میزان یك میلی‌وات می‌باشد. در مقایسه، قویترین تلفن‌های سلولی می‌توانند سیگنالی به میزان سه وات را مخابره كنند. سیگنال ضعیف، برد دستگاه مجهز به تكنولوژی Bluetooth را به حدود ۱۰ متر محدود می‌سازد و امكان تداخل بین كامپیوتر و تلفن یا تلویزیون را كاهش می‌دهد. بدین ترتیب حتی دیوارهای خانه نیز نمی‌توانند مانعی برای سیگنال Bluetooth باشند. در نتیجه این استاندارد برای كنترل چند دستگاه در قسمت‌های مختلف خانه مفید واقع می‌شود.
ممكن است تصور كنید وجود دستگاه‌های متفاوت مجهز به Bluetooth در یك اتاق موجب تداخل آنها می‌شود اما اینطور نیست، دلیل آن را برایتان توضیح خواهیم داد.
عدم تداخل با استفاده از تكنیك Hopping
بعید به نظر می‌رسد كه چند دستگاه در یك زمان بر روی یك فركانس باشند، زیرا Bluetooth از تكنیكی به نام Spread-Spectrum Frequency Hopping استفاده می‌كند. در این تكنیك، یك دستگاه می‌تواند با تغییر از یك فركانس به فركانس دیگر، ۷۹ فركانس درون برد تعیین شده را مورد استفاده قرار دهد. در مورد Bluetooth فرستنده‌ها فركانس‌ها را ۱۶۰۰ بار در ثانیه تغییر می‌دهند به این معنی كه اكثر دستگاه‌ها می‌توانند بهره كامل را از یك بخش محدود از طیف رادیویی ببرند. از آنجاییكه هر فرستنده Bluetooth به طور اتوماتیك از ارسال طیف گسترده استفاده می‌كند احتمال اینكه دو فرستنده در یك زمان بر روی یك فركانس قرار گیرند وجود ندارند. این تكنیك خطر تداخل تلفن‌های موبایل یا دستگاه‌های كنترل نوزاد با دستگاه‌های Bluetooth را به حداقل می‌رساند، زیرا هر تداخل روی یك فركانس خاص تنها در بخش بسیار كوچكی از ثانیه طول خواهد كشید.
وقتی دستگاه‌های مجهز به تكنولوژی Bluetooth در برد یكدیگر قرار می‌گیرند یك ارتباط الكترونیكی برقرار می‌شود تا مشخص شود كه آیا آنها اطلاعاتی را به اشتراك می‌گذارند یا اینكه یكی از آنها باید دیگری را كنترل كند. نیازی نیست تا كاربر دگمه‌ای را فشارد دهد یا دستوری را وارد نماید زیرا این ارتباط الكترونیكی به طور اتوماتیك برقرار می‌شود. زمانیكه ارتباط برقرار شد، دستگاه‌ها -از هر نوع- شبكه‌ای را تشكیل می‌دهند. سیستم‌های Bluetooth یك شبكه (Personal-area network)اpiconet را تشكیل می‌دهند كه ممكن است تمام فضای اتاق را پر كند یا اینكه فاصله كمی را پوشش دهد. زمانیكه شبكه Piconet برقرار شد دستگاه‌های عضو شبكه فركانس‌ها را تغییر می‌دهند تا با یكدیگر در تماس باشند و در ضمن از شبكه‌های Piconet دیگر كه احتمالا در همان اتاق برقرار شده‌اند، اجتناب ورزند.

شبكه‌ها
حال ببینیم چگونه Bluetooth Frequency hopping و Personal -area network از آشفتگی سیستم‌ها جلوگیری می‌كنند. فرض كنید سیستم سرگرمی خانگی شما شامل استریو، دستگاه‌ پخش DVD، گیرنده ماهواره‌ای و یك تلویزیون می‌باشد. در ضمن یك تلفن بی‌سیم و كامپیوتر شخصی نیز در این اتاق وجود دارد. هر كدام از این سیستم‌ها مجهز به Bluetooth بوده و برای ارتباط بین واحد اصلی و تجهیزات جانبی شبكه Piconet‌ خود را دارا می‌باشند.
تلفن بی‌سیم دارای یك فرستنده Bluetooth در پایه و یك فرستنده Bluetooth دیگر در گوشی می‌باشد. تولید كننده برای هر واحد یك آدرس در نظر گرفته و این آدرس در محدوده آدرس‌هایی است كه برای یك نوع دستگاه خاص تنظیم شده است. وقتی ابتدا پایه تلفن روشن م‍ی‌شود سیگنال‌های رادیویی را ارسال می‌كند كه در جستجوی پاسخ از طرف هر واحدی است كه در این محدوده خاص دارای آدرس می‌باشد. از آنجاییكه گوشی نیز یك آدرس در این محدوده دارد، پاسخ می‌دهد و در نتیجه یك شبكه بسیار كوچك شكل می‌گیرد. حال حتی اگر یكی از این دستگاه‌ها باید سیگنال‌هایی از سیستم دیگر دریافت كند، نادیده گرفته می‌شود زیرا این دستگاه درون شبكه قرار ندارد. كامپیوتر و سیستم سرگرمی خانگی نیز با برقراری شبكه در میان آدرس‌هایی كه توسط تولید كنندگان در محدوده تعیین شده قرار گرفته‌اند، همین جریان را اجرا می‌كنند. بعد از برقرار شدن شبكه‌ها، ارتباط بین سیستم‌ها آغاز می‌شود. هر شبكه Piconet بین فركانس‌های موجود در تغییرات، بنابراین تمامی شبكه‌های Piconet كاملا از یكدیگر جدا می‌باشند.
اكنون در این مكان سه شبكه جداگانه ایجاد شده و هر یك از این شبكه‌ها شامل دستگاه‌هایی هستند كه آدرس فرستنده‌هایی كه باید از آن سیگنال بگیرند یا گیرنده‌هایی كه باید به آن سیگنال ارسال كنند را می‌دانند . از آنجاییكه هر شبكه هزاران بار در ثانیه فركانس عملكرد خود را تغییر می‌دهد بعید به نظر می‌رسد كه دو شبكه در یك زمان بر روی یك فركانس قرار گیرند. اگر هم چنین اتفاقی بیفتد، آشفتگی حاصل تنها در بخش اندكی از ثانیه طول می‌كشد و نرم‌افزار طراحی‌شده برای تصحیح چنین خطاهایی مشكل را بر طرف می‌سازد.

Half-Full Duplex
یك شبكه یا روش ارتباطی یا در یك زمان تنها در یك جهت كار می‌كند كه به آن Half Duplex Communication گفته می‌شود و یا اینكه همزمان دو جهت را تحت پوشش دارد و به Full Duplex Communication معروف است. تلفن Speaker phone كه تنها امكان گوش دادن یا حرف زدن را در یك زمان فراهم می‌سازد (و نه هر دو را با هم)، نمونه‌ای ازHalf Duplex Communication است، در حالیكه گوشی تلفن معمولی Full Duplex می‌باشد. چون Bluetooth طوری طراحی شده كه بتواند در شرایط مختلف كار كند می‌تواند هم half- Duplex و full-Duplex باشد. تلفن بی سیم یك نمونه از دستگاه‌هایی است كه به لینك full-deplex (دو طرفه) نیاز دارد و Bluetooth می‌تواند دیتا را با سرعتی بیش از ۶۴۰۰۰ بیت در ثانیه (كه برای پشتیبانی چندین مكالمه صوتی كفایت می‌كند) با لینك full-Duplex ارسال كند. اگر یك دستگاه خاص به لینك half- Duplex نیاز داشته باشد (به عنوان دو مثال،‌اتصال به چاپگر)، Bluetooth می‌تواند دیتا را با سرعت ۷۲۱ كیلو بیت در یك جهت و با سرعت ۵۷.۶ كیلو بیت در ثانیه در جهت دیگر ارسال كند. اگر دستگاه به سرعت مشابه در دو جهت نیاز داشته باشد لینكی با ظرفیت ۴۳۲.۶ kbps در هر جهت ایجاد خوهد شد.

مشخصات Bluetooth
در اینجا بعضی از مشخصات Bluetooth را كه در وب سایت آن آمده، آورده‌ایم:
- دستگاه‌های یك شبكه یك كانال ارتباطی مشترك را مورد استفاده قرار می‌دهند. این كانال دارای ظرفیت كل یك مگابیت در ثانیه می‌باشد. هدرها و اطلاعات hand shaking در حدود ۲۰ درصد از این ظرفیت را مصرف می‌كنند.
- در ایالات متحده و اروپا برد فركانس بین ۲۴۰۰ تا ۲۴۸۳.۵ مگاهرتز بوده و ۷۹ كانال فركانس رادیویی (RF) یك مگاهرتز موجود می‌باشد. در عمل این برد بین ۲۴۰۳ تا ۲۴۸۰ مگاهرتز است. در ژاپن برد فركانس ۲۴۷۲ تا ۲۴۹۷ مگاهرتز با ۲۳ كانال RF یك مگاهرتز می‌باشد.
- هر hop كانال داده بطور تصافی در هر ثانیه بین ۷۹ یا ۲۳ كانال RF سوئیچ می‌كند.
- هر كانال به شكاف‌های زمانی به طول ۶۲۵ میكروثانیه تقسیم می‌شود.
- هر شبكه Piconet دارای یك وسیله اصلی (master) و حداكثر ۷ پیرو (slave) می‌باشد و وسیله اصلی سیگنال‌ها را در شكاف‌های زمانی زوج و پیروها در شكاف‌های زمانی فرد ارسال می‌كنند.
- تعداد Packetها می‌تواند حداكثر تا ۵ شكاف زمانی باشد.
- طول دیتا در یك پیام می‌تواند تا ۲۷۴۵ بیت باشد.
- در حال حاضر دو نوع انتقال دیتا بین دستگاه‌ها وجود دارد. : Synchronous Connection Oriented یا SCO و Asynchronous Connection Less یا ACL .
- در یك Piconet می‌تواند سه لینك SCO كه سرعت هر كدام ۶۴۰۰۰ بیت در ثانیه است، وجود داشته باشد. برای اجتناب از مشكلات مربوط به زمان و تداخل، لینك‌های SCO از شكاف‌های ذخیره شده توسط دستگاه اصلی استفاده می‌كنند.
- دستگاه‌های اصلی می‌توانند تا ۳ لینك SCO با یك، دو یا سه پیرو را پشتیبانی كنند.
- شكاف‌هایی كه برای لینك‌های SCO ذخیره نشده‌اند می‌توانند برای لینك‌های ACL مورد استفاده قرار گیرند.
- یك دستگاه اصلی و پیرو می‌توانند یك لینك ACL منفرد داشته باشند.
- ACL هم به صورت point-to-point (دستگاه اصلی به یك پیرو) و هم به صورت ارسال به تمامی پیروها عمل می‌كند.
- پیروهای ACL تنها در صورتیكه دستگاه اصلی درخواست كند، می‌توانند سیگنال ارسال كنند.

سه شنبه 7/6/1391 - 16:36 - 0 تشکر 532984

تلفن چیست؟


تلفن یا دورگو (برگرفته از واژهٔ فرانسوی: Téléphone) از دستگاه‌های ارتباط از دور است که برای انتقال صدا بکار می‌رود. نخستین تلفن توسط الکساندر گراهام بل اختراع شد. تلفن فرستادن پیام و دریافت آن را بدون آن که نیاز به جدولی مانند الفبای مورس باشد ممکن ساخت. با استفاده از تلفن، مردمی که فرسنگ‌ها از یکدیگر دورند می‌توانند با هم صحبت کنند.



نمونه‌ای از یک دستگاه تلفن در سال ۱۸۹۶ میلادی




بعد از ظهر روز دوم ژوئن سال ۱۸۷۵ میلادی مصادف با ۱۱ خرداد ۱۲۵۴ شمسی، الکساندر گراهام بل با همکاری دوستش واتسن موفق به اختراع تلفن شد، و در ژانویه ۱۸۷۶ میلادی دستگاه تلفن بل به کار افتاد. دهم مارس ۱۸۷۶ میلادی (۱۲۵۵ شمسی) بل از اتاق خود به‌وسیله این دستگاه به دستیارش در اتاق دیگر گفت: «آقای واتسن بیایید با شما کار دارم»

تلفن، پس از اختراع کامل توسط بل به سرعت اشاعه یافت و سیم‌های آن از شهری به شهر دیگر کشیده شد. چهارده سال بعد از اختراع تلفن یعنی در سال ۱۸۹۰ میلادی آلمون براون استروجر سیستم تلفن خودکار را بنا نهاد. در سال ۱۸۹۱ ارتباط تلفنی بین شهرهای لیون و تهران برقرار گردید. دو قاره اروپا و آمریکا تحت محاصره شبکه‌ای درآمدند که روز به روز گسترش می‌یافت. روزی که بل درگذشت (سال ۱۹۲۲)، به احترام او ارتباط تلفنی بر روی شبکه وسیعی که دارای هفده میلیون تلفن بود به مدت یک دقیقه قطع شد. تلگراف و تلفن ارتباط سریع و فوری از راه دور را میان نقاطی که می‌توانند سیم‌کشی بشوند، ممکن ساخت. اما از سال ۱۸۹۶ دانشمندان توانستند میان دو نقطه که حتی سیم‌کشی نشده بود ارتباط سریع و فوری برقرار سازند (تلگراف بی‌سیم)

سه شنبه 7/6/1391 - 16:36 - 0 تشکر 532985

تلفن اینترنتی چیست و چگونه کار میکند؟




آیا میدانید که سرویس تلفن اینترنتی از اینترنت بجای خطوط تلفنی معمولی برای ارسال صدا سود میجوید؟ در تلفن اینترنتی، معمولا تلفن فعلی تان را به یک جعبه کوچک وصل میکنید که شرکت تلفن اینترنتی بشما میدهد و سپس این جعبه را به خط اینترنت باند پهن تان (کابلی یا دی.اس.ال) وصل میکنید. بعد درست مانند تلفن معمولی، گوشی را برداشته و بعد از شنیدن صدای بوق نمره گیری میکنید تا با شخص مورد نظرتان صحبت کنید. با این تلفن میتوانید به هر کسی در هر کجای دنیا که تلفن دارد زنگ بزنید. بعضی از شرکتها تلفن نرم افزاری دارند که دستگاه کامپیوتر شما را تبدیل به تلفن میکند و شما میتوانید با اتصال گوشی و دهنی به پورت یو.اس.بی کامپیوتر از آن مانند تلفن استفاده کنید...



آیا میدانید که سرویس تلفن اینترنتی از اینترنت بجای خطوط تلفنی معمولی برای ارسال صدا سود میجوید؟ در تلفن اینترنتی، معمولا تلفن فعلی تان را به یک جعبه کوچک وصل میکنید که شرکت تلفن اینترنتی بشما میدهد و سپس این جعبه را به خط اینترنت باند پهن تان (کابلی یا دی.اس.ال) وصل میکنید. بعد درست مانند تلفن معمولی، گوشی را برداشته و بعد از شنیدن صدای بوق نمره گیری میکنید تا با شخص مورد نظرتان صحبت کنید. با این تلفن میتوانید به هر کسی در هر کجای دنیا که تلفن دارد زنگ بزنید. بعضی از شرکتها تلفن نرم افزاری دارند که دستگاه کامپیوتر شما را تبدیل به تلفن میکند و شما میتوانید با اتصال گوشی و دهنی به پورت یو.اس.بی کامپیوتر از آن مانند تلفن استفاده کنید...
قطعی تلفن اینترنتی


توجه داشته باشید که اگر به هر دلیلی اتصال اینترنتی شما قطع شود و یا برق وسایل شبکه تان قطع شود، سیستم تلفنی شما از کار خواهد افتاد. شاید بتوان مشکل قطع برق را با یک یو.پی.اس یا سیستم برق اضطراری حل کرد اما اگر سرویس دهنده اینترنت شما، مشکل داشته باشد، تلفن شما هم به مشکل خواهد افتاد.
تلفن اینترنتی یا voip با استقبال گسترده ای روبرو شده است اما همیشه این سئوال برایتان مطرح است که چرا باید تلفن معمولیتان را با تلفن اینترنتی عوض کنید و دردسر اینکار را برخود هموار نمائید؟ جواب مسئله در دو مورد قیمت و قابلیت خلاصه میشود
مشخصه تلفن اینترنتی


مهمترین مشخصه تلفن اینترنتی ارزان بودن مکالمه تا حد رایگان بودن آن برای تماس با هرجای دنیاست. اما باز هم مانند تلفن معمولی سئوال اینجاست که کدام شرکت سرویس بهتری ارائه میکند. قابلیتهای تلفن اینترنتی از جمله موارد قابل توجه میباشد. مثلا کد منطقه یا شهرتان را میتوانید با خود به هرجا ببرید زیرا عملا در تلفن اینترنتی این کد معنایی ندارد. بعضی از سیستمها بشما امکان میدهند تا پیامهای تلفنیتان را در سیستم ایمیلتان بگیرید و مستقیما از داخل Outlook نمره گیری تلفن انجام دهید
نقطه ضعف سیستم تلفن اینترنتی کجاست؟


اما نقطه ضعف سیستم تلفن اینترنتی کجاست؟ یکی از موارد این ضعف آنست که هنوز راه اندازی و مصرف این تلفن جدید به راحتی و سادگی تلفن معمولی نیست و دیگر آنکه کیفیت سیستم نیز متغیر است.
روشهای مختلفی در مورد نحوه کارکرد تلفن اینترنتی وجود دارد. مثلا Skype ارتباط بین دو کامپیوتر را از طریق نرم افزار برقرار میسازد در حالیکه Vonage به هر کسی با یک خط باند گسترده امکان میدهد تا از تلفن معمولی یا کامپیوتر خود برای تماس استفاده کند و فرقی نمیکند که تلفن طرف مقابل معمولی باشد یا اینترنتی. بعلاوه، شرکتها میتوانند local VOIP نصب کنند تا سیستم تلفن داخلیشان از شبکه محلی شرکت استفاده کند. وقتی این تماسها به خارج از شرکت برود بسته به انتخاب و پرداختی شرکت، میتواند از اینترنت یا خطوط تلفن معمولی استفاده کند. آنچه بین تمام این سیستمها مشترک است آنست که صدا تبدیل به بسته های دیتای دیجیتالی شده و درست مانند ایمیل روی شبکه یا اینترنت ارسال میشود. برای تماس با تلفنهای معمولی لازم است تا در جاهایی اتصال به شبکه تلفن معمولی انجام شود
سیستمهای تلفن اینترنتی


در اغلب سیستمهای تلفن اینترنتی، تکنولوژی اینترنت اتصال بین تلفن و شرکت تلفن را برقرار میسازد. کافیست تا یک تلفن معمولی را به یک آداپتور که متصل به خط اینترنت است وصل نمائید. تماسهای شما از طریق وب به سرویس دهنده voip ارسال میشود. این سرویس دهنده، تماسهای شما را به سیستم تلفن منتقل مینماید. اگر طرف مقابل شما در شبکه اینترنتی باشد، این مسیر هرگز سیستم تلفن معمولی را بکار نمیگیرد.
مشکلات فنی تلفن اینترنتی


۱) توجه داشته باشید که اگر به هر دلیلی اتصال اینترنتی شما قطع شود و یا برق وسایل شبکه تان قطع شود، سیستم تلفنی شما از کار خواهد افتاد. شاید بتوان مشکل قطع برق را با یک یو.پی.اس یا سیستم برق اضطراری حل کرد اما اگر سرویس دهنده اینترنت شما، مشکل داشته باشد، تلفن شما هم به مشکل خواهد افتاد.
۲) مشکل بعدی سرویس ۹۱۱ یا اورژانس است که چون تلفن اینترنتی محلی نمیباشد بنابراین گرفتن این شماره، نمیتواند شما را به اورژانس منطقه وصل کند. در این اواخر، با ثبت کردن تلفن تان برای سرویس ۹۱۱ میتوانید از سرویس درست منطقه استفاده کنید. فقط یادتان باشد که باید حتما به اپراتور اورژانس بگویید که کچا هستید زیرا محلتان در سیستم اورژانس منعکس نمیشود.
۳) اگر از سیستم DSL استفاده میکنید یعنی سرویس اینترنت شما از طریق خط تلفن منتقل میشود که یک شماره تلفن بدان تعلق دارد و نمیتوانید بدون قطع تلفن، این شماره را خاموش کنید اما میتوانید یک شماره جدید از سرویس دهنده تقاضا نمائید. جدیدا سرویسهای DSL بدون شماره خاص بکار گرفته میشود که بدان naked DSL میگویند

سه شنبه 7/6/1391 - 16:37 - 0 تشکر 532986

آدرس سرویس دهنده های تلفن اینترنتی

برخی از سرویس دهنده های تلفن اینترنتی به شرح زیر هستند که برای دسترسی به آدرس اینترنتی هر یک میتوانید به سایت کامتونت و همین مقاله مراجعه نمائید:
▪ SunRocket Internet Phone Service
▪ AT&T CallVantage
▪ BroadVoice
▪ Broadvox
▪ iConnectHere
▪ Lingo
▪ Packet۸
▪ Verizon VoiceWing
▪ Voiceglo
▪ Vonage
▪ Zoom GlobalVillage

● نرم افزار سرویسهای تلفنی اینترنتی
سرویسهای تلفنی اینترنتی با کامپیوتر و نرم افزار به شرح زیر هستند
▪ FreeWorld Dialup
▪ Skype

سه شنبه 7/6/1391 - 16:38 - 0 تشکر 532987

تعریف تلفن اینترنتی

یک نوع ارتباط تلفنی است که از طریق یک سرویس‌دهنده اینترنتی یا Voice Over Internet Protocol صورت می‌پذیرد. VOIP عبارت است از انتقال صوت، از طریق بسته‌های آدرس پروتکل اینترنت (IP) و اینترنت. در واقع یک مجموعه از سخت‌افزار و نرم‌افزار است که ما را قادر می‌کند تا از اینترنت به عنوان واسط انتقالی برای تماس‌های تلفنی استفاده کنیم. این روش به علت حذف مراکز تلفن راه دور از دایره تماس، از نظر هزینه بسیار به صرفه است.

● وضعیت تلفن اینترنتی در ایران
در حالیکه سازمان تنظیم مقررات، مشخص شدن آخرین وضعیت ارایه خدمات تلفن اینترنتی را به تصویب آیین‌نامه جدید آن تا پایان سال ‪ ۸۴موکول کرده است، شرکتهای فعال در این زمینه همچنان در بلاتکلیفی و سردرگمی بسر می‌برند.
مدیر یک شرکت ارایه‌دهنده خدمات تلفن اینترنتی VOIPبا اشاره به این موضوع اظهار داشت: بسیاری از شرکتهای فعال در این زمینه از تابستان امسال تاکنون در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
“علیرضا مشکفروش” افزود: برغم ادعای سازمان تنظیم مقررات مبنی بر تمدید مجوز تلفن اینترنتی شرکتهای خصوصی، تا نهایی شدن آیین‌نامه جدید هیچ حرکتی در این راستا صورت نگرفته است.
وی بااشاره به‌انتقادات وارد شده به‌آیین‌نامه ارایه خدمات تلفن بین‌المللی در ماههای گذشته تاکید کرد: با این وجود ، سازمان تنظیم مقررات همچنان بر روش و عقاید پیشین خود پافشاری می‌کند.
وی ضمن ابراز بی‌اطلاعی از تمدید نکردن مجوز شرکتهای تلفن اینترنتی در ماههای اخیر تصریح کرد: هیچ برنامه‌ای برای جلوگیری از فعالیت شرکتهایی که پیش از این دارای مجوز تلفن اینترنتی بودند، وجود ندارد.
به گفته وی، اکنون حدود ۸۰ شرکت دارای مجوز ارایه خدمات تلفن اینترنتی در سراسر کشور وجود دارد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.