• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 801)
يکشنبه 22/5/1391 - 10:7 -0 تشکر 505961
اضطراب و برانگیختگی در ورزش :

اصطلاحهای اضطراب و برانگیختگی ، توسط نویسندگان ، هم در رسانه ها و هم در نوشتار علمی به جای یكدیگر به كار برده شده اند . برای مثال ایزوآهولا و هتفیلداصطلاح اضطراب را در همان متنی به كار برده بودند كه برد و كری2 اصطلاح برانگیختگی را به كار برده بودند . اما در سالهای اخیر ، نویسندگان و پژوهشگران در روانشناسی ورزش ، متوجه شده اند كه اضطراب و برانگیختگی مترادف نیستند . آنها را به گونه ای متفاوت اندازه می گیرند ، و در واقع ، فنون متفاوتی را باید برای تعدیل آنها به كار برد .

يکشنبه 22/5/1391 - 10:8 - 0 تشکر 505962

برانگیختگی از لحاظ سنتی به عنوان فرایندی فیزیولوژیكی تعبیر و اندازه گیری شده است كه دامنه آن از حالت خواب تا هیجان بالا گسترده است .
برانگیختگی حتی در نوشتار اخیر ، اغلب توسط تغییر در میزان ضربان قلب و تنفس ، میزان عرق كردن ، و اندازه گیریهای فیزیولوژیكی دیگر ، تعیین می شود . اما اكسندین و انشل جنبه های عاطفی برانگیختگی ، از جمله احساسهای مثبت ، ( مثلاً ، هیجان ، خوشحالی ) و احساسهای منفی (مثلاً ، ترس ، خجالت ، دست پاچگی ، و افسردگی ) را اندازه گیری كرده اند . این گونه عواطف ممكن است همبستگی زیادی با پاسخهای فیزیولوژیكی داشته باشند یا نداشته باشند . اضطراب نیز بر حسب ویژگیهای بدنی و شناختی اندازه گیری شده است . ایزوآهولا و هتیفلد ، دیدگاهی چند بعدی از اضطراب را اختیار می كنند و مدعی هستند كه اضطراب دارای اساسی فیزیولوژیكی و هم روانی است. تلاشهای اخیر در اندازه گیری اضطراب حالت در ورزش عناصر شناختی و بدنی را نیز منظور كرده اند. اضطراب شناختی در بردارنده ی نگرانیهای منفی درباره ی عملكرد و احساسهای ناخوشایند دیگر است. در حالی كه اضطراب بدنی در بردارنده ی نشانه های واكنش های خودمختار مانند ناراحتی معده ، عرق كردن ، و افزایش ضربان قلب است .

يکشنبه 22/5/1391 - 10:8 - 0 تشکر 505963

دست كم یك پژوهش ماهیت مستقل اضطراب شناختی و بدنی را تأیید می كند . برای نمونه ، انشل و دیگران مؤثر بودن راهبردهای مقابله ی آزمودنیها بر عملكرد پرتاب نیزه ، عواطف ، و تنش عضلانی آنها بلافاصله بعد از دریافت بازخورد كلامی انتقادی ، بررسی كردند . در حالی كه راهبردهای مداخله گر به عملكرد كاملاً بهتر و احساسهای ناخوشایند (یعنی اضطراب شناختی ) منتهی شدند ، تنش عضلانی ( یعنی اضطراب بدنی ) كه توسط الكترومیوگرافی (ثبت تغییرهای الكتریكی توان عضله ) اندازه گیری شد تحت تأثیر راهبردها قرار نگرفت.لندرز و باچراضطراب حالت را به عنوان گسترش بر انگختگی بالا در نظر می گیرند .

يکشنبه 22/5/1391 - 10:10 - 0 تشکر 505964

به گفته ی این پژوهشگران ، «زمانی كه سطوح برانگیختگی بی نهایت بالا رود ، شخص واكنش های عاطفی نامطبوع تجربه می كند این حالت نازسازی را اغلب به عنوان استرس یا اضطراب حالت می خوانند . بنابراین اضطراب ، اساساً واكنش عاطفی نامطبوع در برابر تحریك ( برانگیختگی) نظام عصبی خودمختار (یعنی ، پاسخهای فیزیولوژیكی خارج از كنترل مانند ضربان قلب ، میزان تنفس ، و عرق كردن ) است . اخیراً گلدوكرین چنین استدلال كردند كه اضطراب را می توان اثر عاطفی یا بعد شناختی برانگیختگی به شمار آورد. بنابراین با توجه به نوشتار موجود می توانیم نتیجه بگیریم كه برانگیختگی اساساً پاسخی فیزیولوژیكی است ، در حالی كه اضطراب به طور عمده فرایندی شناختی است . اما اضطراب و برانگیختگی هر دو در بردارنده ی تظاهرات روانی و فیزیولوژیكی هستند .

يکشنبه 22/5/1391 - 10:10 - 0 تشکر 505965

اضطراب در ورزش ، منعكس كننده ی احساسهای ورزشكار مبنی بر این است كه ممكن است اشتباهی پیش آید ، نتیجه ممكن است موفقیت آمیز نباشد ، و یا ممكن است عملكرد به شكست بینجامد . شاید ورزشكار ، رقیب را برتر می بیند یا می دانید كه عضوی از تماشاچیان ـ عضوی از خانواده ، داور ، دوست ، هم تیمی ، مربی ـ در حال ارزیابی كیفیت عملكرد اوست . این برداشت ممكن است تهدیدزا باشد ، به ویژه برای افرادی كه دارای اعتماد به نفس نسبتاً پایین ، عزت نفس پایین ، یا در گذشته بدون موفقیت بوده باشند . چنین افرادی را گاهی اوقات « بازیكن تمرین » یا « خفه شده ها » می نامند . آنها گرایش بر این دارند كه «خشكشان بزند» و یا هنگام مسابقه در مقایسه با تمرین به ویژه در موقعیت های فشار ، ضعیف عمل كنند . آنها به ندرت توان بالقوه ی خود را به فعل در می آورند . این به معنی آن نیست كه اضطراب همیشه نامطبوع است . اضطراب اغلب در تیمی بی هیجان و بدون آمادگی مطلوب رخ می دهد كه مساعد موفقیت است اما فراموش می كند كه رقیبان نیز می خواهند برنده شوند . سطوح اضطراب را باید كنترل كرد نه اینكه حذف كرد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.