• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 1184)
جمعه 20/5/1391 - 0:28 -0 تشکر 500823
دندان در آوردن کودک

screen 2

دندان درآوردن در همه كودكان در زمان یكسانی رخ نمی دهد. دندان درآوردن، مرحله ای است كه تكمیل آن تا حدود سه سالگی كودك طول می كشد.

جمعه 20/5/1391 - 0:29 - 0 تشکر 500824

مقدمات دندان درآوردن در رحم مادر آغاز می شود. هنگامی كه شما حامله بودید، جوانه دندانها در كودك شما شكل گرفت كه شالوده دندانهای اولیه كودك (یعنی دندانهای شیری) است. این جوانه ها بین سه تا دوازده ماهگی، به تدریج از زیر سطح لثه كودك بیرون می آیند. شما احتمالا اولین دندان كودك خود را (كه یك نشانه محسوس از رشد او است) در حدود شش ماهگی مشاهده خواهید كرد، كه معمولا در همین زمان، غذاهای معمولی نیز به رژیم غذایی كودك افزوده می شوند. در سه سالگی، دندانهای شیری او تكمیل می شوند و او می تواند با كمی كمك از جانب شما، خودش دندانهایش را بشوید كه این كار، یك گام اساسی در مسیر یادگیری "مراقبت از خود" خواهد بود.

جمعه 20/5/1391 - 0:30 - 0 تشکر 500826

رشد و تكامل دندانها چگونه است؟


برای بسیاری از كودكان و والدین آنها درآمدن اولین دندان، بامزه و جالب نخواهد بود و ممكن است خیلی طول بكشد یا سخت باشد. نشانه های اولیه (مانند خروج بیش از حد آب دهان كودك یا كمی درد) معمولا یك تا دوماه زودتر از واقعه اصلی رخ می دهند. برای تسكین درد، كودك ممكن است گاز گرفتن را آغاز كند؛ اما این گاز گرفتن در اثر عصبانیت یا خصومت نیست. اگر به او چیزی بدهید كه گاز بگیرد یا با انگشت لثه های او را به آرامی بمالید، ممكن است در تسكین درد او موثر باشد.


همچنین، هنگامی كه كودك می خواهد دندان دربیاورد، ممكن است لثه های او متورم شوند، كه در نتیجه لپهای كودك شما كمی پرتر و بادكرده به نظر خواهند آمد. هرچند برخی از والدین ادعا می كنند كه نوزاد آنها در زمان دندان درآوردن دچار تب یا اسهال شده است، اكثر متخصصین اذعان می كنند كه دندان درآوردن موجب بروز هیچگونه بیماری نمی شود. احتمال ابتلای كودك به یك سرماخوردگی، آنفولانزای مختصر و مشكلات گوارشی وجود دارد، پس او را برای معاینه به نزد پزشك ببرید.


برای برخی والدین خوش شانس، دندان درآوردن كودك بدون درد است. در این هفته كودك یك لثه خالی دارد و هفته بعد، لبه سفید یك دندان بر روی لثه او ظاهر شده است. درآمدن اولین دندان را جشن بگیرید: عكس بگیرید و تاریخ آن را در دفترچه خاطرات نوزاد خود ثبت كنید.


دندانها یكی پس از دیگری در می آیند: دندانهای جلو در پایین پیش از بقیه، سپس دندانهای پیشین بالا و نهایتا دندانهای عقبی. دندان درآوردن یك امر ارثی است، پس اگر شما خیلی زود دندان درآورده اید، ممكن است كودك شما هم خیلی زود دندان درآورد!

جمعه 20/5/1391 - 0:32 - 0 تشکر 500827


screen 1

مرحله بعد چه خواهد بود؟


دندانهای شیری كودك، قبل از آنكه دندانهای دائمی او آماده روییدن باشند، نمی افتد؛ این اتفاق در حدود شش سالگی خواهد افتاد.

جمعه 20/5/1391 - 0:33 - 0 تشکر 500828

نقش شما چیست؟


شما نمی توانید در بیرون آمدن دندانها نقشی داشته باشید، اما در صورتی كه با آغاز این مرحله كودك احساس درد كند، شما می توانید به او كمك كنید. اول از همه چیزی به كودك خود بدهید كه آن را بجود: مثلا یك حلقه مخصوص دندان درآوردن كودك كه در یخچال گذاشته اید. همچنین ممكن است خوردن غذاهای سرد مانند پوره سیب یا ماست نیز برای او مفید باشد. اگر مشكل كودك شما ناراحت كننده است، شما می توانید مقدار مناسبی از استامینوفن كودكان را به او بدهید. برخی از والدین نیز به استفاده از درمانهای هومیوپاتی اعتقاد دارند. اگر دمای بدن كودك بالا رفت یا درد او ساكت نشد به دكتر مراجعه كنید. ممكن است دچار عفونت گوش شده باشد.


وقتی اولین دندان كودك درآید، تمیز كردن آن بر عهده شما است. در سال اول لازم نیست دندانهای او را مانند یك بزرگسال بشویید، صرفا كافی است كه روزی یكبار آنها را تمیز كنید، كه این كار را می توانید قبل از خواب انجام دهید. ممكن است كودك شما اجازه ندهد دندانهای او را با مسواك بشویید، در این صورت می توانید از یك تكه پارچه تمیز برای این كار استفاده كنید. همچنین، هرگز نباید شیشه شیر كودك را در رختخواب در دسترس او قرار دهید. شیر خشك یا شیر مادر در هنگام شب ممكن است در دهان كودك جمع شده و باقی بمانند و نهایتا منجر به پوسیدگی دندانهای شیری شوند.

جمعه 20/5/1391 - 0:34 - 0 تشکر 500829


screen 1

در 18 ماهگی، كودك شما ممكن است آمادگی لازم برای یادگیری شستن دندانهایش را داشته باشد. با این حال تا چند سال باید به او كمك كنید و بررسی كنید كه آیا دندانهایش را به خوبی می شوید یا خیر؛ اما اینكه آنها را به این كار عادت دهید بسیار خوب است. به او نشان بدهید كه چگونه مسواك را دور دندانهایش حركت دهد. از یك مسواك نرم و كمی خمیر دندان استفاده كنید. كودك شما لازم نیست دندانهایش را در یك جهت خاص بشوید، او صرفا باید ذرات غذا را از دهان خارج كرده و سطح دندانها و لثه ها را تمیز كند.


اگر كودك شما از مزه خمیردندان خوشش نمی آید، یك مارك دیگر را امتحان كنید یا كلا خمیر دندان را كنار بگذارید. در واقع كودك شما به استفاده از خمیر دندان نیازی ندارد، مگر اینكه مقادیر زیادی از شكر و سایر غذاهای قندی در رژیم غذایی او باشد؛ كه البته باید از اینگونه رژیمهای غذایی پرهیز كنید. در صورتی كه كودك شما در مصرف شیرینی افراط كرد، مثلا در یك جشن تولد، باید فورا پس از خوردن شیرینی دندانهای خود را بشوید، یا اینكه از او بخواهید تا نهایتا یك غیر شیرین (مثلا یك خوراكی شور مانند یك تكه پنیر) بخورد. توصیه می شود كه پس از درآمدن اولین دندان، بهتر است كودك توسط دندانپزشك معاینه شود تا اطمینان حاصل كنید كه وضعیت دندانهای او طبیعی است. شما می توانید از دندان پزشك خود بپرسید كه چه چیزی را برای كودك شما توصیه می كند. همچنین بهتر است در سه سالگی، هنگامی كه همه دندانهای شیری او درآمده اند، او را برای معاینه نزد یك دندانپزشك ببرید.

جمعه 20/5/1391 - 0:34 - 0 تشکر 500830

چه وقت باید نگران شد؟


نوزادان نارس ممكن است اولین دندانهای خود را چند ماه دیرتر دربیاورند. اگر در پایان سال اول تولد نوزاد، هنوز هم هیچ اثری از دندان درآوردن در او نمی بینید، در معاینه بعدی این مطلب را با پزشك در میان بگذارید. در صورتی كه همه نشانه های دندان درآوردن (خروج بیش از حد آب دهان و تورم لثه ها) در كودك شما ظاهر شده است، اما به نظر می رسد كه درد شدیدی را هم تحمل می كند (كه گریه بی امان كودك می تواند نشانه درد شدید او باشد)، با پزشك مشورت كنید. دندان درآوردن نباید یك كار سخت و مشقت بار برای كودك باشد.

جمعه 20/5/1391 - 12:47 - 0 تشکر 501914

سلام
ممنون از ثبت مطلب مفیدتون عالی بود
چقدر پیچیدست خدا واقعا همه چی و خیلی ظریف آفریده و به مرور با طی مراحلی بروز پیدار میکنند.
با دیدن نوزاد و دوران بزرگ شدنش میشه به عظمت خدا پی برد.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

شنبه 21/5/1391 - 14:54 - 0 تشکر 503846

سلام...الهی...چه عکس های نازی هست...عاشق بچه های ناز و مامانی هستم...

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.