كاكائو و شکلات چه خواصى دارند؟ شکلات براى بعضیها غذایى عالى و ایده ال و براى بعضى دیگر غذایى مسموم است ولى حقیقت غیر ازhttp://ldteb.persiangig.com/images/chocolate.jpg این است كاكائو و یا شکلات داراى مواد چربى و پر كالرى است و اگر آن را بعد از غذا بخورند مخصوصا اگر غذاها سنگین و پرچربى باشند دستگاه هاضمه را به زحمت مى اندازد ولى كسانى كه در جاهاى سردسیر هستند و غذاى ساده اى مى خورند و شکلات و كاكائو را به خوبى هضم و تحمل مى كنند و عوارض ناگوارى از مصرف آن در خود نمى بینند.
شکلاتى كه شما هم خورده اید مخلوطى است از آرد كاكائو و شكر با حجم كمى كه دارد غذایى كامل است و شانزده گرم آن براى یك لیوان شیر كافى است ؛ زیرا صد گرم شکلات داراى پانصد كالرى حرارت است .
شکلات به علت چربى زیادى كه دارد هضم آن مشكل است و چون قابض است تولید یبوست مى كند. كسانى كه ورم مفاصل و رماتیسم دارند و یا از نظر كلیه ها و كبد علیل هستند نباید آن را بخورند.
دانه كاكائو داراى پنجاه درصد چربى است . كره كاكائو سفت است ؛ رنگ آن سفید مایل به زردى است ، براق و با بوى شکلاتى است كه طب آن را براى تهیه شیاف به كار مى برند. براى خانمها از آن ماتیك ، كرم و محصولات زیبایى مى سازند، در صنایع عطرسازى هم آن را مصرف مى كنند.
اخیرا كشف كرده اند كه شکلات سرشار از كلسیم و فسفات دوشو است . هم چنین داراى ویتامین Dمى باشد كه این ویتامین براى تهیه كلسیم استخوانها نقش مهمى به عهده دارند. بنابراین شکلات غذایى است كه ضد سستى استخوانها مى باشد و مى توان به بچه ها داد به شرطى كه از مقدار معینى تجاوز نكند.
كاكائو داراى دو درصد " نئوبرومین " و " كافئین " است كه مصرف آن براى تقویت اعصاب كسانى كه كارهاى فكرى مى كنند مفید است و در عین حال داراى اوكسالات دوكلسیم است كه این ماده ، شکلات را براى كسانى كه نقرس دارند یا چاق هستند و یا امراض كبدى و یا رماتیسم دارند زیانبخش كرده است .
مصرف كاكائو و شکلات براى چه كسانى تجویز مى شود؟
ورزشكاران . كسانى كه كارهاى سخت بدنى مى كنند و احتیاج به غذایى دارند كه با حجم كم ، كالرى زیادى داشته باشد. كسانى كه كارهاى فكرى دارند (به شرطى كه كبد آنها سالم باشد و به مقدار خیلى كم مصرف نمایند.)
كودكان از سه سالگى به بعد (به شرطى كه هر روز از 25 گرم تجاوز نكند و آن هم باید حالت آنها را بررسى كرد كه اگر عكس العمل بدى در آنها ظاهر نمى شود) مصرف نمایند.
كسانى كه به بیمارى قند مبتلا هستند تقویت شوند، اگر دستگاه هاضمه آنها به خوبى كار مى كند مى توانند به اعتدال آن را مصرف كنند.
كاكائو و شکلات را چه كسانى نباید بخورند؟
كسانى كه به بیمارى قند مبتلا هستند زیرا شکلات داراى مقدار زیادى مواد قندى است . (در حال حاضر شکلات هاى مخصوصى براى اشخاص مبتلا به دیابتیك مى سازند كه مقدار قند آن كاهش یافته است .)
كسانى كه عوارض كبدى دارند و از آن ناراحت هستند نباید كاكائو و شکلات بخورند.
كسانى كه شکلات گردو یا بادام و یا پسته را شکلات ساده تر ترجیح مى دهند و عقیده دارند زودتر هضم مى شود اشتباه مى كنند زیرا شکلات مایع یعنى آمیخته با شیر و یا آب زودتر از شکلات سفت و مخلوط به بادام و پسته هضم مى شود.
بطور كلى شکلات و كاكائو را باید در فاصله غذا خورد و هر كس هم باید طبیعت خود را امتحان كند و ببیند شکلات و كاكائو با مزاج او سازگار است یا نه ؟
نوشابه مطبوع کاکائو براى تقویت استخوانها :
اگر پوست هسته كاكائو را دم كنند نوشابه مطبوعى از آن به دست مى آید كه بوى شکلات دارد و داراى مقدار زیادى ویتامین است و بعلاوه براى تقویت استخوانها مفید است ، مخصوصا كسانى كه دارى نرمى استخوان (راشیتیسم ) هستند این جوشانده را مصرف مى كنند.
تهیه : مقدار پوست هسته كاكائو براى تهیه این جوشانده یك قاشق سوپ خورى در یك پنجم لیتر آب است كه باید پنج دقیقه آن را جوشانیده و ده دقیقه دم كرد و مصرف نمود.
توجه شود :
از كاكائو، كارامل ، كرم و بستنى هم درست مى كنند كه مصرف آن براى اشخاصى كه شکلات تجویز شده مجاز است . كاكائو و شکلات در مقابل هوا و یا طول زمان فاسد مى شود. باید توجه كنید كه همیشه تازه آن را مصرف كنید.
علامت شکلات خوب این است كه باید نرم و براق باشد. وقتى آن را مى شكنید داخل آن سوراخ ، سوراخ و ناهماهنگ نباشد. بوى آن باید مطبوع باشد. در آب كاملا حل شود و فضولاتى از خود باقى نگذارد.
نقل از BBC :
به گفته یگ گروه از دانشمندان شکلات سیاه می تواند از شکلات شیری سالم تر باشد. محققان در اسکاتلند و ایتالیا می گویند خواص ضداکسیدی (آنتی اکسیدان) شکلات سیاه به مراتب مرغوب تر از شکلات شیری است.
خواص ضداکسیدی می تواند از قلب و عروق در مقابل مضرات اکسایش محافظت کند. تاثیر اکسایش بر بدن مشابه اکسیده شدن و یا همان زنگ زدن فلزات است.
این گروه از دانشمندان با انتشار مقاله ای در نشریه "نیچر" گفتند که افزودن شیر به شکلات ممکن است این خواص را خنثی کند.
مطالعات قبلی نشان داده بود که شکلات ممکن است به مقاومت بدن در برابر بیماری های قلبی یا حتی سرطان کمک کند. درحالی که در برخی مطالعات بین شکلات سیاه و نوع شیری آن تمایز قائل شده اند، اما بسیاری از کارشناسان به این تفاوت اعتقاد ندارند.
در تازه ترین تحقیقات، پژوهشگران "دانشگاه گلاسکو" در بریتانیا و " موسسه ملی پژوهش های مواد غذایی و تغذیه" در ایتالیا خواص هر دو نوع شکلات را آزمایش کردند. آنها 12 داوطلب سالم، شامل هفت زن و پنج مرد، را استخدام کردند و از آنها خواستند شکلات سیاه و شیری بخورند.
دانشمندان دریافتند که داوطلبان برای کسب یک میزان از ضداکسیدها، باید دو برابر شکلات سیاه، شکلات شیری مصرف کنند.
شکلات سیاه سطح ضد اکسیدی خون را به میزان تقریبا 20 درصد بالا می برد.