• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نصف جهان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نصف جهان (بازدید: 446)
سه شنبه 17/5/1391 - 1:41 -0 تشکر 495542
نگاهی کوتاه به شهرستان خمینی شهر

خمینی شهر یكی از شهرستان های استان اصفهان است. نام قدیمی و باستانی این طقه «سده» بوده است. شغل اصلی مردمان این ناحیه را كشاورزی و دام داری تشكیل می دهد. در شهرستان خمینی شهر هم چون بیش تر شهرستان‌های استان اصفهان‎؛ قالی بافی مهم ترین صنایع دستی منطقه محسوب می شود. در این شهرستان نیز صنعت قالی بافی اغلب در کارگاه های خانگی و بیش تر توسط دستان هنرمند زنان و دختران روستایی تهیه می شود. ازطرح های متداول قالی این شهرستان می توان به طرح های لچک، ترنج، طرح گل های رز، طرح افشان با گلدان اشاره نمود. 
مکان های دیدنی و تاریخی
شهرستان خمینی شهر از جاذبه های طبیعی چون غار، رودخانه و چشمه برخورداراست. مهم ترین جاذبه تاریخی این شهرستان نیز امامزاده سید محمد است. 
کشاورزی و دام داری 
آب كشاورزی از كاریز، چاه و زاینده رود تامین شده و گندم، جو، تنباكو، تره بار، گلابی، بادام، سیب، گیلاس و آلبالو از جمله فرآورده های كشاورزی خمینی شهر شمرده می شود. از آن جا كه در پیرامون این شهر، پوشش گیاهی برای چرای دام موجود است، مردم به پرورش گاو، گوسفند و بز و هم چنین پرورش طیور نیز می پردازند.

مشخصات جغرافیایی
خمینی شهر مركز شهرستان خمینی شهر، با پهنه ای حدود 2 هزار و 776 هكتار در باختر اصفهان، در 32 درجه و 41 دقیقه پهنای شمالی، و 51 درجه و 32 دقیقه درازای خاوری نسبت به نیمروز گرینویچ، و بلندی 1 هزار و 595 متر از سطح دریا قرار دارد. این شهرستان از شمال به شهرستان برخوار و میمه، از شرق به شهرستان اصفهان، از جنوب به شهرستان فلاورجان، و از غرب به شهرستان نجف آباد محدود می باشد. هم چنین شهر سده، از شمال به آبادی های دهستان ماربین علیا، از باختر به روستاهای اصغر آباد، از خاور به آبادی جوی آباد و از جنوب به روستای آدریان و تپه آتشگاه محدود گردیده است. خمینی شهر با قرار گرفتن در دشت، آب و هوایی معتدل و خشک داشته و میانگین بارندگی سالیانه این شهر به 155 میلی متر می رسد. فاصله هوایی خمینی شهر تا تهران 332 كیلومتراست. 

وجه تسمیه و پیشینه تاریخی
نام این شهر از روزگار باستان تا سال 1338 هـ . ش «سده» بوده و روزگاری نیز آن را ماربین می گفته اند. از 1338 هـ . ش «همایون شهر» نامیده شد و از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، به خمینی شهر تغییر نام پیدا کرد. واژه «سده» در فرهنگ نفیسی و برهان قاطع به معنی آتش شعله كننده و شعله بلند و تازیانه دار آمده است. سده واژه ای فارسی است كه در پهلوی به صورت «ست»و «سد» آمده است. نام «سده» نامی درست، به جا و زیبا بوده است. زیرا این محل از سه ده به نام های: خوزان، فروشان،(فریشان/پریشان) و ورنوسفادران (بن اصفهان) به وجود آمده است كه در اثر گسترش روستاهای سه گانه امروزه تبدیل به یك شهر شده است.
تاریخ خمینی شهر با توجه به نزدیکی اش به اصفهان ( 8 كیلومتر) متأثر از تاریخ آن شهر تا حدود زیادی همانند آن است. در كوی خوزان شهر خمینی شهر، دژ دفاعی مهمی به نام كهن دژ وجود داشته كه خرابه های آن هم چنان باقی است و گفته اند كهن دژ، پایتخت پادشاهان كیانی و ساسانی بوده است. در دوران اسلامی این ناحیه از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. وجود مسجد جامع بزرگ كوی خوزان، شهر بودن آن را در گذشته تأیید می کند. چرا که مسجد جامع از ویژگی های شهرهای اسلامی است و روستاها فاقد آن بوده اند.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.