• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن موبایل > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
موبایل (بازدید: 295)
دوشنبه 16/5/1391 - 18:46 -0 تشکر 494607
به دنیای تبلت‌ها خوش آمدید

تبلت‌ها دنیای جالبی دارند. از طرفی می‌توان آنها را در رسته گوشی‌های موبایل قرار داد، چون بعضی از آنها از طرفی قابلیت ارتباط تلفنی از طریق سیمكارت را دارند و می‌توانید با آنها پیامك یا پیام‌های مولتی مدیا (ام.ام. اس) ارسال كنید یا از قابلیت G3 آنها بهره ببرید و به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشید. از طرفی هم با توجه به سخت‌افزار قدرتمندی كه دارند، می‌توانند جایگاه رایانه‌های همراه یا نوت‌بوك‌ها را از آن خود كنند و طوری كارهایی را كه شما مجبور بودید با رایانه خود انجام دهید، براحتی از عهده آن برآیید.

اما حقیقت آن است آنها از خانواده موبایل‌ها هستند كه تنها كمی ‌قدرتمندتر و بزرگ‌تر شده‌اند تا شما را از وجود دستگاه‌های بیشتر بی‌نیاز كنند. از طرف دیگر اكثر تولیدكنندگان آنها، كسانی هستند كه در مسیر تولید گوشی‌های موبایل فعالیت می‌كنند؛ تولیدكنندگانی همچون سامسونگ، اچ‌تی‌سی، موتورولا، اپل و... .

 

شاید این سوال برایتان مطرح شود كه چه كسی اولین بار به فكر تولید آنها افتاد! می‌توان گفت اولین عضو این خانواده و اولین شركتی كه پایه‌گذار تبلت‌های امروزی بود، كسی نبود جز شركت نوكیا كه زمانی برای خود غول بزرگ تولیدكننده گوشی‌های تلفن همراه بود. این شركت اولین تبلت را كه N800 نام داشت در سال 2007 به بازار عرضه كرد. این وسیله بظاهر شبیه گوشی، قابلیت تماس نداشت، اما با صفحه نمایش بزرگ 13/4 اینچی خود و تنها از طریق سیستم ارتباطی WiFi قادر به ارتباط با شبكه جهانی اینترنت بود و این امكان را برای كاربر فراهم می‌كرد كه براحتی با یك وسیله قابل حمل سبك در هر جا كه هست از دنیای اینترنت لذت ببرد. (تصویر 1)

اما این تبلت در بدو ورود زیاد موفق نبود، چون كمتر كسی در آن زمان از سیستم وای فای كه هر لحظه در دسترس باشد، استفاده می‌كرد و عملا استفاده از آن تنها برای افرادی خاص و محدود بود. اما همین حركت كافی بود تا انقلاب عظیمی‌ در ساخت تبلت‌ها رخ دهد. اولین حركت این انقلاب را شركت اپل با ارائه تبلت آی‌پد در سال 2010 به وجود آورد و باعث شد همگان به این وسیله الكترونیك دیگر به چشم یك موجود اضافی نگاه نكنند. تبلت‌های ارائه شده از سوی این شركت بر 2 نوع بود. یكی با سیستم وای فای عمل می‌كرد و دیگری از قابلیت‌های G3 بهره می‌برد كه به كاربر اجازه می‌داد در هر جا كه سرویس‌دهنده سیمكارتش اجازه می‌داد. از اینترنت پرسرعت استفاده كند. البته می‌توان گفت كه ارائه شبكه‌های G3 نقش بزرگی در رونق گرفتن تبلت‌ها در میان مخاطبان داشتند. آنها در همه جا قابل دسترس بودند و ارزان و تنها به وسیله‌ای نیاز داشتند تا این ارتباط را برای كاربر برقرار كند.

با ورود این تبلت به بازار، خیل عظیمی ‌از افراد به فكر تهیه این وسیله افتادند و بازار بسیار خوب و متقاضیان زیاد آن باعث شد تا دیگر شركت‌ها نیز به ساخت و استفاده از این وسیله نوظهور فكر كنند. از همین رو شركت‌های مختلف شروع به ساخت تبلت‌ها كردند تا با وجود سخت‌افزار قدرتمند و قوی بتواند راه را به روی نوت‌بوك‌های امروزی ببندد. در كمتر از یكی دو سال آنها بازار را به تسخیر خود در آوردند، طوری كه شركت تحقیقاتی كانتكست اعلام كرد فروش تبلت در انگلیس طی 3 ماهه‌اول سال 2011 نزدیك به 910 درصد افزایش داشته و فروش رایانه‌های نوت‌بوك و رایانه‌های شخصی نیز با كاهش چشمگیری روبه‌رو بوده است.

بر اساس گزارش‌كانتكست، فروش نوت‌بوك در 3 ماهه‌سال 2011 نزدیك به 8‌/‌5 درصد و فروش رایانه‌های شخصی 3‌/‌9 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش داشته است. در ادامه این گزارش آمده است كه بازار نت‌بوك شاهد بیشترین كاهش بوده و فروش این محصول یك‌سوم كاهش یافته است. در همین ارتباط مدیر اجرایی شركت كانتكست خاطر نشان كرده است: تقاضا از سوی شاغلان، بازرگانان و تاجران برای تبلت همچنان رو به افزایش بوده و استقبال از نوت‌بوك كاهش یافته است. وی گفته است: آمار و ارقام ما نشان می‌دهد فروش رایانه‌های شخصی در اروپا طی 3ماهه اول سال جاری میلادی 5‌/‌16 درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته در انگلیس كاهش داشته است. (تصویر 2)

بله! بازار امروز حساب ویژه‌ای روی تبلت‌ها باز كرده است. شركت‌ها یكی پس از دیگری نوع جدید از تبلت‌هایی را رونمــایی می‌كنند كه هر روز از وزن آنها كاسته و بر امكانات آن افزوده می‌شود. سیستم‌های عامل این تبلت‌ها نیز چند نوع است. از آنجا كه شركت‌های برنامه‌سازی رونق این بازار را در افقی نه‌چندان دور دیده‌اند، از همین حالا در پی گرفتن سهم عمده بازار برای محصولات خود هستند. 3 رقیب عمده این سیستم‌های عامل نیز عبارتند از مایكروسافت، گوگل و اپل. اینها سیستم‌های خود را برای تبلت‌ها آماده كرده‌اند. اپل روی تبلت‌های خود از سیستم عامل IOS استفاده می‌كند كه تنها مختص محصولات خود شركت اپل است. گوگل نیز برای خودش با آندروید نگارش 3 (هانی كام) معركه‌ای به پا كرده و ویندوز هم كه برای همگان آشناست و معرف حضور همه است. هر كدام از آنها قابلیت‌های منحصر به فرد خود را دارند كه البته در بیشتر موارد یكسان است.

نكته خوشایند این سه رقیب در این است كه آنها غول‌های نرم‌افزاری حال حاضر دنیا هستند و در این رقابت برای به دست آوردن دل مشتری، دست به هر كاری می‌زنند و سعی بر تولید و عرضه سیستمی‌ دارند كه مخاطب را از همه لحاظ راضی نگه دارد.

 

حال دیدید كه چگونه امكانات G3 و G4، شركت‌های بزرگ تولیدكننده تبلت، رقیبان سرسخت در تولید سیستم‌عامل و... همه و همه دست به دست هم دادند تا همه‌گیر شدن این وسیله با سرعت هر چه تمام‌تر انجام پذیرد. در آینده نزدیك بیشتر به معرفی این محصولات خواهیم پرداخت تا بتوانیم همگام با فناوری روز به جلو حركت كنیم و از این غافله كه بسرعت در حال حركت است، عقب نمانیم.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.